Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, peragialos είπε

3. Αν δεν φύγω και μείνω θα πρέπει στις 21/11 να είμαι/μαστε σε εγρήγορση ώστε αν το economy plus αλλάξει προς το χειρότερο να πάω σε άλλο πρόγραμμα της ELPE;

εννοείται

1 λεπτό πριν, peragialos είπε

2. Σε περίπτωση που φύγω υπάρχει κάποια περίπτωση να μην μπουν οι go4more πόντοι

δυστυχώς δεν υπάρχει πληροφορία απο μέλη

θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει κάποιος ,αν πήρε κάρτες 20ευρες Σκλαβενίτη αφού είχε φύγει απο την ελπέ

4 λεπτά πριν, peragialos είπε

ή να υπάρξει άλλη εμπλοκή με την πάγια π.χ. παράλογη χρέωση που θα πρέπει μετά να διεκδικήσω;

σαν τι παράλογη χρέωση ??

4 λεπτά πριν, peragialos είπε

1.Αν θέλω να φύγω για να πάω ΗΡΩΝ και να εκμεταλλευτώ και το δικό τους δώρο από πότε μπορώ να το κάνω και θα ισχύει ακόμα;

αν δεν έχεις μεγάλες καταναλώσεις θα περίμενα για τους πόντους και θα τους έπρηζα να τους βάλουν

• Like 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 minutes ago, peragialos said:

ή να υπάρξει άλλη εμπλοκή με την πάγια π.χ. παράλογη χρέωση που θα πρέπει μετά να διεκδικήσω;

Επειδή για κάποιους φαίνεται να είναι ταμπού η πάγια:

Η πάγια εντολή στο 99% των παροχών μπαίνει απευθείας απο το ebanking σου και απο την έκδοση του λογαριασμού μέχρι την εκτέλεσή της έχεις πάνω απο 10-15 μέρες να την ανακαλέσεις αν κάτι δε σου αρέσει στο λογαριασμό.

• Like 2
Δημοσ.
6 minutes ago, korakios said:

σαν τι παράλογη χρέωση ??

Δίκιο έχεις μάλλον είναι ο φόβος του αγνώστου μια και δεν χρησιμοποιώ ποτέ πάγια εντολή.

8 minutes ago, korakios said:

αν δεν έχεις μεγάλες καταναλώσεις θα περίμενα για τους πόντους και θα τους έπρηζα να τους βάλουν

Αυτό θα κάνω γιατί έχω μικρές καταναλώσεις

1 minute ago, geodimis said:

Επειδή για κάποιους φαίνεται να είναι ταμπού η πάγια:

Η πάγια εντολή στο 99% των παροχών μπαίνει απευθείας απο το ebanking σου και απο την έκδοση του λογαριασμού μέχρι την εκτέλεσή της έχεις πάνω απο 10-15 μέρες να την ανακαλέσεις αν κάτι δε σου αρέσει στο λογαριασμό.

Μου διευκρίνησες το προφανές !

Δημοσ.
28 minutes ago, peragialos said:

Δίκιο έχεις μάλλον είναι ο φόβος του αγνώστου μια και δεν χρησιμοποιώ ποτέ πάγια εντολή.

Εγώ είχα καταχωρήσει στο myelpedison μια κάρτα με σχεδόν μηδενικό υπόλοιποπο, και μου επέστρεψαν την εγγύηση εντός μερικών ημερών με έκτακτο λογααριασμό. Εννοείται πως πλήρωσα πριν τη λήξη του λογαριασμού με ηλεκτρονική πληρωμή, αλλά ακόμα κι αν έβγαινε "περίεργος λογαριασμός", η πάγια δεν εκτελείται αν δεν υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στη κάρτα. Επίσης όταν αποχώρησα και βγήκε τελικός, απενεργοποίησα τη κάρτα απ'το myelpedison.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/10/2023 στις 10:28 ΠΜ, johnnyman είπε

Καλημέρα παιδιά. 

Σήμερα με πήρε η protergia  και μου είπε για  το value+ με τιμή kw 0,07380€ μείον το κοινωνικό. 

Τώρα είμαι myhome online μέχρι 26 Οκτωβρίου με 0.096 μείον το κοινωνικό τιμολόγιο και έλεγα να πάω σε Γ1.

Είναι δυνατόν να είναι τόσο φτηνή η protergia?

Σήμερα βγήκε ο εκκαθαριστικός μου στην Protergia και οι δυο τελευταίοι μήνες είναι με value plus και έχω να πω πως ναι είναι τόσο φθηνή

Στις 4/10/2023 στις 4:29 ΜΜ, korakios είπε

θα έρθει με μεικτή τιμολόγηση , θα σπάσουν αναλογικά οι κιλοβατώρες στο παλιό και στο νέο

στον επόμενο λογαριασμό θα γράφει το νέο πρόγραμμα σαν ονομασία

Σήμερα βγήκε ο εκκαθαριστικός αλλά κάτι έχουν κάνει με τις kWh που δεν έχω καταλάβει μου έχουν βάλει παρά πολλές kWh εκτός κοτ που νομίζω θα έπρεπε λιγότερες αλλά τέλος πάντων.Ανεβάζω τον λογαριασμό έτσι για να υπάρχει για κάποιον που ενδιαφέρετε για το value plus 

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το κοτβ που έχω αλλά η εγγύηση δεν άλαξε να πάει στα 130€ όπως έλεγε η σύμβαση 

Bill_12310160044225751.pdf

Επεξ/σία από GreekGames
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Εγώ είχα καταχωρήσει στο myelpedison μια κάρτα με σχεδόν μηδενικό υπόλοιποπο, και μου επέστρεψαν την εγγύηση εντός μερικών ημερών με έκτακτο λογααριασμό. Εννοείται πως πλήρωσα πριν τη λήξη του λογαριασμού με ηλεκτρονική πληρωμή, αλλά ακόμα κι αν έβγαινε "περίεργος λογαριασμός", η πάγια δεν εκτελείται αν δεν υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στη κάρτα. Επίσης όταν αποχώρησα και βγήκε τελικός, απενεργοποίησα τη κάρτα απ'το myelpedison.

Τι εγγύηση βάζει η ελπεντισον στον 1ο λογαριασμό μήπως θυμάσαι; Έκανα σήμερα τηλεφ. αίτηση και ξέχασα να τους ρωτήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, GreekGames είπε

Σήμερα βγήκε ο εκκαθαριστικός μου στην Protergia και οι δυο τελευταίοι μήνες είναι με value plus και έχω να πω πως ναι είναι τόσο φθηνή

Σήμερα βγήκε ο εκκαθαριστικός αλλά κάτι έχουν κάνει με τις kWh που δεν έχω καταλάβει μου έχουν βάλει παρά πολλές kWh εκτός κοτ που νομίζω θα έπρεπε λιγότερες αλλά τέλος πάντων.Ανεβάζω τον λογαριασμό έτσι για να υπάρχει για κάποιον που ενδιαφέρετε για το value plus 

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το κοτβ που έχω αλλά η εγγύηση δεν άλαξε να πάει στα 130€ όπως έλεγε η σύμβαση 

Bill_12310160044225751.pdf 1013.96 kB · 7 downloads

με ολόκληρο τετράμηνο , έχοντας κάνει λάθος στη μέτρηση (εκτος αν το έναντι δεν είχε παραπάνω ημερήσιες αλλά και πάλι είναι μείον άρα πιστωτικό έπρεπε να ήταν  και αν όντως έκαψες 3192kw νυχτερινού)  , σε συνδυασμό με αλλαγή προγράμματος ενδιάμεσα και βάλε και κερασάκι ΚΟΤ που αλλάζει και τις επιδοτήσεις , δε βγάζω άκρη

Κάνε αίτημα για επεξήγηση , στην τελική πελάτης είσαι οφείλουν να σου εξηγήσουν τι χρεώθηκες και γιατί

Ειλικρινά είναι ο πιο σύνθετος λογαριασμός που έχω δει και με μεγάλη διαφορά , δε νομίζω να δω ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο 😁

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 minutes ago, greekparot said:

Τι εγγύηση βάζει η ελπεντισον στον 1ο λογαριασμό μήπως θυμάσαι; Έκανα σήμερα τηλεφ. αίτηση και ξέχασα να τους ρωτήσω.

Γ21, 100 ευρώ.

Γ1 δε ξέρω

Δημοσ.

Όλα τα καλά τελειώνουν κάποτε....

Έτσι τελείωσε και το φτηνό σταθερό τιμολόγιο της ΔΕΗ και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε αλλού πάροχο.

Μερικές ερωτήσεις σχετικά με το excel του @korakios :

1. "Προσοχή πιθανότητα συνδρομής μετά το μηχανισμό" τι σημαίνει;

2. Γιατί για την Elpedison αναφέρει "προσοχή με τη συγκεκριμένη εταιρία", τι πρέπει να προσέχουμε;

Επίσης :

1. Διάβασα παραπάνω στο thread ότι θα συμφέρει από 1/1/2024 να πάω σε πράσινο τιμολόγιο. Αν επιλέξω τώρα κάποιο πρόγραμμα σε κάποια Α εταιρεία, θα μπορέσω από 1/1 να πάω σε πράσινο;

2. Τα προϊόντα που εγγυούνται ανώτατη τιμή (π.χ HΡΩΝ guarantee), είναι όντως έτσι γενναιόδωρα ή θα μας ρίξουν όταν η τιμή χονδρικής ξεπεράσει την ανώτατη τιμή που θα μας έχουν δώσει;

3. Από μια σύντομη ανάγνωση του Excel , αυτή τη στιγμή τα πιο συμφέροντα προγράμματα είναι το NRG Pass, το Ήρων guarantee home, το Volton Energy Free, Zenith Power now, NRG ontime Plus. Κάνω λάθος;

4. Πως δικαιολογούνται τόσο μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή της κιλοβατώρας, σε διάφορα προγράμματα της ίδιας εταιρείας; Στα προγράμματα με πολύ χαμηλή τιμή π.χ. NRG Pass, μήπως υπάρχουν κρυφές χρεώσεις;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiankap είπε

Μερικές ερωτήσεις σχετικά με το excel του @korakios :

1. "Προσοχή πιθανότητα συνδρομής μετά το μηχανισμό" τι σημαίνει;

2. Γιατί για την Elpedison αναφέρει "προσοχή με τη συγκεκριμένη εταιρία", τι πρέπει να προσέχουμε;

πάτα το σχόλιο μιας και είναι σύνδεσμος

1 λεπτό πριν, yiankap είπε

μήπως υπάρχουν κρυφές χρεώσεις;

όχι μέχρι στιγμής

2 λεπτά πριν, yiankap είπε

2. Τα προϊόντα που εγγυούνται ανώτατη τιμή (π.χ HΡΩΝ guarantee), είναι όντως έτσι γενναιόδωρα ή θα μας ρίξουν όταν η τιμή χονδρικής ξεπεράσει την ανώτατη τιμή που θα μας έχουν δώσει;

γενναιόδωρο το 13€ πάγιο με 0,17 ανώτατη δε θα το έλεγα . Φυσικά και θα σε ρίξει με την 1η ευκαιρία , μπορεί να ισχυριστεί όπως έκανε παλιά η NRG με το έξτρα fixed που έδινε , οτι δεν το είχες ενεργοποιημένο πάρε τώρα +15€ το μήνα για να πολαμβάνεις μέχρι 0,27 😛 , άσχετα με το τι υπέγραψες και η ΡΑΕ θα τα ξύνει

5 λεπτά πριν, yiankap είπε

3. Από μια σύντομη ανάγνωση του Excel , αυτή τη στιγμή τα πιο συμφέροντα προγράμματα είναι το NRG Pass, το Ήρων guarantee home, το Volton Energy Free, Zenith Power now, NRG ontime Plus. Κάνω λάθος;

αν εχεις μικρή κατανάλωση κυνήγα τα δώρα

44 λεπτά πριν, greekparot είπε

25€ και 25€ στον επόμενο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Beetroot92 είπε

Καλησπέρα,

προσπάθησα να κάνω έναρξη εκπροσώπησης για το Generous Guarantee με e-contract και μου εμφανίζει το εξής μήνυμα. Τι σημαίνει αυτό;

heron.png

Καλημέρα! Σε όλους σχεδόν αυτό βγάζει. Πρόκειται για τεχνική αστοχία. Επικοινώνησα μαζί τους και έχει ανεβεί κανονικά απλά εμφανίζει αυτό το λάθος μήνυμα.

Επεξ/σία από Greg29M
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με προστασία τιμής να πάμε στο guarantee της Ήρων ή χωρίς; Έτσι και αλλιώς μέχρι τέλη Δεκέμβρη θα είναι...

Επίσης μόλις τώρα μίλησα τηλεφωνικά με εξυπηρέτηση πελατών και μου είπαν ότι δεν ισχύει το 50 ευρώ στο guarantee μέσω econtract γιατί η τιμή είναι πολύ χαμηλή και ισχύει μόνο στο simple. Ισχύουν όλα αυτά ή μπαρουφες;

Επεξ/σία από doncorlrone
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, doncorlrone είπε

Με προστασία τιμής να πάμε στο guarantee της Ήρων ή χωρίς; Έτσι και αλλιώς μέχρι τέλη Δεκέμβρη θα είναι...

Επίσης μόλις τώρα μίλησα τηλεφωνικά με εξυπηρέτηση πελατών και μου είπαν ότι δεν ισχύει το 50 ευρώ στο guarantee μέσω econtract γιατί η τιμή είναι πολύ χαμηλή και ισχύει μόνο στο simple. Ισχύουν όλα αυτά ή μπαρουφες;

Χωρίς προστασία τιμής.

Μπαρούφες προφανώς...

Δημοσ.
Στις 7/11/2023 στις 2:47 ΜΜ, Geoponer είπε

Ετοιμάζομαι να πάω στην Elpedison για το πενηντάρι, το 5% επιστροφή πόντων Go4More - και επειδή μου βγαίνει πιο φθηνά από τη Watt+Volt. Με το νέο έτος έχει ο Θεός.

1. Στους όρους για τα €50 σε Go4More πόντους αναφέρει ότι ισχύει για πελάτες "που θα συνάψουν Σύμβαση με την ELPEDISON κατά τη Διάρκεια Συμμετοχής (ήτοι από 12/10/2023 έως και 15/11/2023). Δηλαδή αν κάνω ηλεκτρονικά την αίτηση μέσω e-contract μέχρι 15/11 είναι οκ, ή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και από την πλευρά τους έως τις 15/11?
    1. Αυτά τα €50 είναι διαφορετικά από τα €50 έκπτωσης στον 1ο λογαριασμό που αναφέρει στη σελίδα του προγράμματος, σωστά?
  2. Το σχετικό PDF αναφέρει ότι "Προκειμένου ο Πελάτης να συμμετάσχει στην Προωθητική Ενέργεια θα πρέπει προηγουμένως να έχει συμπληρώσει, υπογράψει και συνυποβάλει τους παρόντες όρους κατά σύναψη της σχετικής Σύμβασης με την ELPEDISON." Το συγκεκριμένο αρχείο δεν έχει θέση για υπογραφή ούτε συμπλήρωση (είναι απλά οι όροι), πώς το προχωράμε μαζί με την αίτηση;
  3. Μέσα από το e-contract ζητάει τίτλο ιδιοκτησίας / μίσθωσης. Από τη στιγμή που δεν αλλάζει το ΑΦΜ, καταλαβαίνω ότι δεν χρειάζεται να στείλω κάτι σχετικό, σωστά;
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.ed664806abb0bea5b930ec77e8cf7dbf.png

Θα ήμουν υπόχρεος αν απαντούσε κάποιος που να έχει ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, γιατί όσο και να έψαξα δεν βρήκα απαντήσεις σε αυτά.

Ευχαριστώ!

Απαντώ στα παραπάνω, αφού έκανα μόνος μου τη διαδικασία χθες - ενεργειακός τουρίστας πλέον, έστω και αργοπορημένα:

1. Ηλεκτρονική αίτηση χθες το απόγευμα μέσω του e-contract της Elpedison. Εύκολα και γρήγορα, χωρίς να επισυνάψω κάτι για το δικαιολογητικό #3 (δεν αλλάζει το ΑΦΜ)
  2. Μέσα σε 2 ώρες μου έστειλαν 3 έγγραφα συμπληρωμένα, από τα στοιχεία του εκκαθαριστικού λογαριασμού που τους έστειλα: (α) συμβαση, (β) έντυπο για €50 έκπτωση στον 1ο λογαριασμό, και (γ) έντυπο για €50 σε πόντους Go4More) και στο καπάκι με κάλεσαν για πληροφορίες & διευκρινήσεις.
    1. Σχετικά με τους πόντους, μου είπαν ότι από τη στιγμή που μου στέλνουν με email το συμπληρωμένη φόρμα (γ) θα τους λάβω σίγουρα. Άρα σε περίπτωση που κάποιος κάνει αίτηση στις 15/11 και δεν λάβει τη φόρμα συμπληρωμένη την ίδια μέρα ίσως να θεωρηθεί εκπρόσθεσμος - με κάθε επιφύλαξη.
    2. Σχετικά με την έκπτωση €50 στον 1ο λογαριασμό, αν ο λογαριασμός είναι μικρότερος, η έκπτωση περνά και στον επόμενο.
    3. Σχετικά με την πάγια εντολή, είπα ότι θέλω με κάρτα και όχι μέσω τραπεζικού λογαριασμού, οπότε θα την ενεργοποιήσω μέσω της εφαρμογής/του web. Δεν ήξερε περισσότερα και με παρέπεμψε σε άλλο τμήμα μετά την ενεργοποίηση της παροχής μου σε αυτούς.
  3. Επειδή δεν ήξεραν αν έχω κάρτα Εθνικής για το Go4More, το επιβεβαίωσα τηλεφωνικά και έδωσα τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας μου, οπότε μου έστειλαν ξανά συμπληρωμένη την αντίστοιχη φόρμα (γ)
  4. Μου ζήτησαν να απαντήσω στο email με τα συμπληρωμένα έγγραφα, προσθέτωντας φωτογραφία του μετρητή, κάτι που έκανα σήμερα το πρωί.
  5. Με κάλεσαν πάλι το πρωί γιατί δεν είδαν τη συμπληρωμένη φόρμα (γ) (ίσως απάντησα στο αρχικό email και όχι στο επόμενο, οπότε επιβεβαίωσα πάλι τα στοιχεία και έδωσα τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας. 

Αυτά προς το παρόν, περιμένω νεότερα από την πλευρά τους μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες εντυπώσεις από την επικοινωνία και τα διαδικαστικά είναι πολύ καλές.

Δημοσ.

4μηνιαία επιτόπια ΔΕΔΔΗΕ 2/10, ο ΗΡΩΝ σήμερα εμφάνισε τον εκκαθαριστικό με ημερομηνία 30/10. Κι έχω δώσει ένδειξη έναντι στις 25/10 η οποία φαντάζομαι θα τιμολογθεί 30/11 και θα εμφανιστεί ο λογαριασμός το Δεκέμβριο. Εκτός κι αν η 2μηνιαία ένδειξη που θα στείλω στον ΔΕΔΔΗΕ στις 23/11 (τελευταία μέρα του παραθύρου μου) προλάβει και τιμολογηθεί το Νοέμβριο αντί για τον Δεκέμβριο.

Σε παροχή γνωστού μου όπου έγινε επιτόπια 28/9, του έβγαλαν έναντι στις 30/9 με τη δική του ένδειξη του Αυγούστου, και τον εκκαθαριστικό τον έβγαλαν τώρα όπως και μένα.

Με απλά λόγια όσοι έχετε κύκλο καταμέτρησης σαν το δικό μου, μπορεί ο κύκλος τιμολόγησης του ΗΡΩΝ να είναι 1 μήνα πίσω + 10 μέρες που καθυστερούν να τους αναρτήσουν. Που σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα σας φάνε αρκετή έκπτωση συνέπειας τελικού λογαριασμού.

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...