Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Ερώτηση:Η εκπροσώπηση στο νέο παροχο ξεκινάει από την υπογραφή συμβολαίου η μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τη ΔΕΔΔΗΕ?

νόμιζα το 2ο , αλλά ο @ekrepali έχει αναφέρει οτι μετρά η υπογραφή και τέτοια ημερομηνία παίρνει ο ΔΕΔΔΗΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο για τη δουλειά που κάνετε όλοι μαζί.  Ιδιαίτερα συγχαρητήρια όμως στον korakios που έχει το συνεχές βάρος σύνταξης των συγκριτικών πινάκων, αλλά και στον ekrepali και σε όσους βοηθούν εδώ. Είχα καιρό να μπω και έχω αδιαφορήσει ως προς τον δικό μου λογαριασμό και πάροχο.

Τα διάβασα σχεδόν όλα ( σε δόσεις) από κει που είχα σταματήσει τότε και έχει γίνει το κεφάλι μου καζάνι. Κάπως έχω ζαλιστεί. Γι΄αυτό αν μπορείτε να με βοηθήσετε με την επόμενη ερώτηση που ακολουθεί.

Την ερώτηση την υποβάλλω εδώ ΠΡΩΤΟΝ γιατί είναι γενική και ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί το θέμα «ΗΡΩΝ ΕΝ.Α και Solar Generous» έχει κλείσει.

Έχω ξεμείνει στον Ήρωνα, στο πρόγραμμα «SOLAR GENEROUS HOME» (τρέχουσα χρέωση με έκπτωση συνέπειας 0,1513 €/kWh – είμαι στον 8ο μήνα του προγράμματος).  Στο πρόγραμμα μπήκα στις 8/3/2023 με μετάβαση από το απλό Generous Home, χωρίς να καταβάλλω οποιοδήποτε ποσό (δηλ. χωρίς ενεργοποίηση του ΕΝ.Α).   Συμπληρώνω 12μηνο στις 7/3/2024.

Αν αποχωρήσω τώρα με μετάβαση σε άλλο πρόγραμμα/ άλλη εταιρεία θα πρέπει να μου αφαιρεθεί σύμφωνα με τη σύμβαση  το συνολικό ποσό των εκπτώσεων που μου αποδόθηκαν στις μηνιαίες καταναλώσεις, όπως αυτές αποτυπώνονται στους λογαριασμούς μου, συμπεριλαμβανομένων και των ποσών των εκπτώσεων που τυχόν μου αποδόθηκαν λόγω της επιδότησης του προμηθευτή.  Λογικά  θα μου αφαιρεθούν τα 90€ που έλαβα συνολικά.

Και Φυσικά δεν θα πάρω την έκπτωση συνέπειας στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό. Αλλά αυτό ισχύει όποτε κι αν φύγω.

«Ζήλεψα» τον ενεργειακό τουρισμό διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα. Αξίζει να μεταβώ σε άλλο πρόγραμμα τώρα ή να περιμένω την πάροδο των 4 μηνών; 

Σημειώνεται για να συνεκτιμηθεί ότι

1.) Έχω σχετικά υψηλή κατανάλωση. Για παράδειγμα το κρίσιμο τετράμηνο θέρμανσης 09/01/2023 - 08/05/2023 κατανάλωσα πέρυσι 3.050 kWh. Το ίδιο αναμένεται και για φέτος.

και

2.) Η έκπτωση συνέπειας του συγκεκριμένου προγράμματος στο οποίο βρίσκομαι, θα αυξηθεί από τον επόμενο μήνα (σύμφωνα με τη σύμβαση) από 15% σε 20%.

Συγνώμη για τα θαλασσιά γράμματα.  Έγινε με αντιγραφή και επικόλληση της ερώτησης. Δεν ξέρω πως διορθώνεται το χρώμα τώρα.

44 λεπτά πριν, Kountouris είπε

Μπράβο για τη δουλειά που κάνετε όλοι μαζί.  Ιδιαίτερα συγχαρητήρια όμως στον korakios που έχει το συνεχές βάρος σύνταξης των συγκριτικών πινάκων, αλλά και στον ekrepali και σε όσους βοηθούν εδώ. Είχα καιρό να μπω και έχω αδιαφορήσει ως προς τον δικό μου λογαριασμό και πάροχο.

Τα διάβασα σχεδόν όλα ( σε δόσεις) από κει που είχα σταματήσει τότε και έχει γίνει το κεφάλι μου καζάνι. Κάπως έχω ζαλιστεί. Γι΄αυτό αν μπορείτε να με βοηθήσετε με την επόμενη ερώτηση που ακολουθεί.

Την ερώτηση την υποβάλλω εδώ ΠΡΩΤΟΝ γιατί είναι γενική και ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί το θέμα «ΗΡΩΝ ΕΝ.Α και Solar Generous» έχει κλείσει.

Έχω ξεμείνει στον Ήρωνα, στο πρόγραμμα «SOLAR GENEROUS HOME» (τρέχουσα χρέωση με έκπτωση συνέπειας 0,1513 €/kWh – είμαι στον 8ο μήνα του προγράμματος).  Στο πρόγραμμα μπήκα στις 8/3/2023 με μετάβαση από το απλό Generous Home, χωρίς να καταβάλλω οποιοδήποτε ποσό (δηλ. χωρίς ενεργοποίηση του ΕΝ.Α).   Συμπληρώνω 12μηνο στις 7/3/2024.

Αν αποχωρήσω τώρα με μετάβαση σε άλλο πρόγραμμα/ άλλη εταιρεία θα πρέπει να μου αφαιρεθεί σύμφωνα με τη σύμβαση  το συνολικό ποσό των εκπτώσεων που μου αποδόθηκαν στις μηνιαίες καταναλώσεις, όπως αυτές αποτυπώνονται στους λογαριασμούς μου, συμπεριλαμβανομένων και των ποσών των εκπτώσεων που τυχόν μου αποδόθηκαν λόγω της επιδότησης του προμηθευτή.  Λογικά  θα μου αφαιρεθούν τα 90€ που έλαβα συνολικά.

Και Φυσικά δεν θα πάρω την έκπτωση συνέπειας στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό. Αλλά αυτό ισχύει όποτε κι αν φύγω.

«Ζήλεψα» τον ενεργειακό τουρισμό διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα. Αξίζει να μεταβώ σε άλλο πρόγραμμα τώρα ή να περιμένω την πάροδο των 4 μηνών;

Σημειώνεται για να συνεκτιμηθεί ότι

1.) Έχω σχετικά υψηλή κατανάλωση. Για παράδειγμα το κρίσιμο τετράμηνο θέρμανσης 09/01/2023 - 08/05/2023 κατανάλωσα πέρυσι 3.050 kWh. Το ίδιο αναμένεται και για φέτος.

και

2.) Η έκπτωση συνέπειας του συγκεκριμένου προγράμματος στο οποίο βρίσκομαι, θα αυξηθεί από τον επόμενο μήνα (σύμφωνα με τη σύμβαση) από 15% σε 20%.

Συγνώμη για τα θαλασσιά γράμματα.  Έγινε με αντιγραφή και επικόλληση της ερώτησης. Δεν ξέρω πως διορθώνεται το χρώμα τώρα.

μπορείς να πατσίσεις τα 90€ συν τη πίστωση συνέπειας του τελικού (δε θυμάμαι αν αναφέρεται στο συμβόλαιο , ακόμα και έτσι θα έκανα αίτημα στο myrae) με τα δώρα για τα δώρα 50€+50€   απο Ελπέ έχοντας όμως ακριβότερη χρέωση και όταν τα εξαντλήσεις volton για 500kw και βλέπεις χρεώσεις της NRG pass για Δεκέμβριο

αν είσαι απο pc , κάνεις shift-ctrl-C ή γενικότερα όταν κάνεις επικόλληση βγάζει μήνυμα απο κάτω αν θες να κάνεις αφαίρεση μορφοποίησης

Ευχαριστώ korakios και εύγε για την εξαντλητική μελέτη.

Θυμάμαι ότι με το πρόγραμμα «SOLAR GENEROUS HOME» είχαν ασχοληθεί ή είχαν ενταχθεί σ’ αυτό οι καλοί χρήστες chocorellos και favou2000. Αν έχετε κάτι να πείτε, καταθέστε το.

Μεταφερθήκατε αλλού και πότε;   Τι έγινε με την μη έκπτωση συνέπειας στον τελευταίο λογαριασμό και πως το αντιμετωπίσατε;

55 λεπτά πριν, Kountouris είπε

Θυμάμαι ότι με το πρόγραμμα «SOLAR GENEROUS HOME» είχαν ασχοληθεί ή είχαν ενταχθεί σ’ αυτό οι καλοί χρήστες chocorellos και favou2000. Αν έχετε κάτι να πείτε, καταθέστε το.

Μεταφερθήκατε αλλού και πότε;   Τι έγινε με την μη έκπτωση συνέπειας στον τελευταίο λογαριασμό και πως το αντιμετωπίσατε;

Τους παιρνεις τηλ. και τους κανεις παραπονα  για το πολυ ακριβο solar generous οπως εχει διαμορφωθει, πως πλεον δεν σε συμφερει  και πως προτιμας να αποχωρησεις επιστρεφοντας τα δωρα, αφου με τις προσφορες που εχεις απο αλλους παροχους (δινεις παραδειγματα με το πιο φτηνο προγραμμα σε αλλο παροχο) οχι μονο θα πατσισεις τη χασουρα (τα 90ευρω που θα επιστρεψεις) αλλα θα βγεις και κατα πολυ κερδισμενος λογω χειμωνα και υψηλων καταναλωσεων..Το δηλωνεις κατηγορηματικα και με ευγενεια να γινεις πιστευτος χωρις φωνες κτλ..Θα καταγραψουν το αιτημα και λογικα θα σε καλεσουν σε 2-3 μερες απ το τμημα πωλησεων να σου δωσουν αντιπροσφορα να μεινεις..πολυ πιθανο να σου χαρισουν τα 90 ευρω και να σε γυρισουν στο guarantee και με 50 ευρω δωρο..

Εγω αυτο εκανα και με κρατησαν αφου εκρινα πως με συμφερε.. Αν δεις οτι δεν πιανει (που δεν το πιστευω) αναγκαστικα φευγεις και κοιτας αλλου..παντως solar generous δεν σε συμφερει με τιποτα!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kountouris είπε

Εγώ είχα φύγει 1,5 μήνα μετά όταν είχε ακριβύνει το πρόγραμμα, μάλλον από λάθος της μηχανογράφησης μου χαρίσανε το ποσό ,που τότε ήταν 45€ δεν μου το χρεώσαν στον τελικό εκκαθαριστικό φυσικά έκανα την πάπια και έφυγα για άλλο πάροχο..

Θα σου πρότεινα κι εγώ να κάνεις αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να τους κλαφτείς λίγο με καλό τρόπο μπας και σε πάνε  στον καραντί και σου χαρίσουν τα 90€ δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

Επεξ/σία από favou2000

Καλημέρα στην ομάδα. Εδώ και 2 μέρες έχω μεταβεί από ελπέντισον στον ήρων. Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνωρίζοντες, μπορώ να ξανακάνω αίτηση για ελπέντισον μέχρι 14 του μηνός και να πάρω τα 50 + 50; 

1 ώρα πριν, motoboots είπε

Στην nrg πήρε 10 μέρες, από την αίτηση, να ολοκληρώσουν την εκπροσώπηση.

Άρα καλά έκανα και ξεκίνησα τη διαδικασία απο χτες.Το my Home online που έχω λήγει στις 14/11.

11 ώρες πριν, Kountouris είπε

Φεύγεις όποτε θες και αζημίως λόγω κυμαινόμενου προγράμματος. Η σύμβαση που υπέγραψες τον Μάρτιο δεν ισχύει λόγω της αναστολής που επέφερε ο 4951/22. Οπότε μην ανυσηχείς, ο ΗΡΩΝ δεν θα σε χρεώσει καμία ρήτρα αποχώρησης

9 ώρες πριν, favou2000 είπε

Εγώ είχα φύγει 1,5 μήνα μετά όταν είχε ακριβύνει το πρόγραμμα, μάλλον από λάθος της μηχανογράφησης μου χαρίσανε το ποσό ,που τότε ήταν 45€ δεν μου το χρεώσαν στον τελικό εκκαθαριστικό φυσικά έκανα την πάπια και έφυγα για άλλο πάροχο..

Θα σου πρότεινα κι εγώ να κάνεις αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να τους κλαφτείς λίγο με καλό τρόπο μπας και σε πάνε  στον καραντί και σου χαρίσουν τα 90€ δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

Δεν ήταν λάθος μηχανογράφησης...δεν χρεώνονται αποχωρήσεις

19 λεπτά πριν, MasterBlaster είπε

Φεύγεις όποτε θες και αζημίως λόγω κυμαινόμενου προγράμματος. Η σύμβαση που υπέγραψες τον Μάρτιο δεν ισχύει λόγω της αναστολής που επέφερε ο 4951/22. Οπότε μην ανυσηχείς, ο ΗΡΩΝ δεν θα σε χρεώσει καμία ρήτρα αποχώρησης

Δεν ήταν λάθος μηχανογράφησης...δεν χρεώνονται αποχωρήσεις

Για το solar έδινε 90 ευρώ έκπτωση-δωρο εφόσον παραμείνεις στο πρόγραμμα για 12 μήνες.Αν έφευγες πιο νωρίς από το 12μηνο επέστρεφες το ποσό αυτό, δεν είναι ρήτρα αποχώρησης αλλά επιστροφή  του δώρου..Αλλο είναι αυτό που λες το γενικό για τα κυμαινομένα.

3 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Για το solar έδινε 90 ευρώ έκπτωση-δωρο εφόσον παραμείνεις στο πρόγραμμα για 12 μήνες.Αν έφευγες πιο νωρίς από το 12μηνο επέστρεφες το ποσό αυτό, δεν είναι ρήτρα αποχώρησης αλλά επιστροφή  του δώρου..Αλλο είναι αυτό που λες το γενικό για τα κυμαινομένα.

ααααα....πάω πάσο!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...