Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, revmatopliktos είπε

Εγώ για να γλυτώσω από τις καθυστερήσεις της nrg λόγω προηγούμενης εμπειρίας πήγα σε κατάστημα και από 2/11 είμαι στο pass.

Παρότι όμως που έχει αλλάξει το τελευταίο ψηφίο στην εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ, η εφαρμογή της nrg δεν έχει ενημερωθεί ακόμα. :shock:

Εγώ δυστυχώς δεν έχω καταστήματα κοντά, οπότε όλα ηλεκτρονικά..

Ο Ήρων πάντως με εξέπληξε, σήμερα το πρωί είχαν στείλει τη σύμβαση που ζητούσαν να υπογραφεί και να σταλεί πίσω.., αρκετά οργανωμένη μπορώ να πω η όλη διαδικασία χωρίς πολλά πολλά..

Από την NRG ακόμα περιμένω τηλ :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα έκανα κι εγώ αίτηση elpe για τα δώρα σήμερα.για την παροχή μου είναι ανοικτή η καταχώρηση ενδείξεων αυτό το διάστημα  στη ΔΕΔΗΗΕ. έχει νόημα να τις καταχωρήσω η να περιμένω να έρθουν αυτοί να τις πάρουν αφού αλλάζω Πάροχο?

Στις 5/11/2023 στις 2:17 ΜΜ, Greek είπε

Έχουν πιστωθει σε κανέναν  οι πόντους g4more της εθνικής από την elpedison? Σε πόσο καιρό από την ενεργοποίηση περίπου να τις αναμένουμε?

image.png.d48221797127754355a70d6f23b9da7f.png

Παρατηρήσεις σχετικά με την αλλαγή σε elpedison, πείτε μου αν κάνω λάθος κάπου:

1. Αν δεν έχεις εσύ ή κάποιος άλλος κάρτα εθνικής, μάλλον συμφέρει να κάνεις καινούρια χρεωστική που δεν έχει έξοδα συντήρησης, ενώ η πιστωτική θέλει 12 ευρώ η φθηνή.

Βέβαια πληρώνοντας απο πιστωτική έχει 5% επιστροφές σε πόντους, αλλα αν μείνεις για 1-2-3 μήνες λογικά δεν σε συμφέρει (δεν θα πάρεις πίσω το 12ευρω).

2. Δίνουν 20 ευρώ σκλαβενίτη για κάθε άτομο που θα φέρεις στο πρόγραμμα και θα βάλει τον κωδικό αναφοράς σου.

3. Επίσης σε βάζουν για όσο έχεις σύνδεση στην ελπέντισον σε ασφάλιση  (Mondial Assistance) για επείγουσες ζημειές έως 80 ευρώ ηλεκτρολογο,υδραυλικο,φυσικό αέριο, τζαμά, κλειδαρά κλπ. Σου στέλνουν δικό τους ή αν δεν έχει στέλνεις εσύ την απόδειξη απο δικό σου. Βέβαια το catch εδώ είναι ότι στους όρους λέει για ζημειές που δεν είναι απο κακή συντήρηση, Καιρικά φαινόμενα, κατασκευαστικά λάθη κλπ κλπ κλπ. μία τεράστια λίστα που μάλλον δύσκολα να τα καταφέρεις. Το άλλο catch είναι ότι δίνεις τα δεδομένα σου για 20+ χρόνια στην ασφαλιστική (αυτά θα πρέπει σιγά σιγά να τα παρατηρούμε και είναι ήδη αργά)

4. Τα 50 ευρώ είναι σε πόντους πστην εθνική, και στους ειδικούς όρους λέει κάτι για 150 μέρες μετά την ολοκλήρωση της σύνδεσης... Αν βγούμε όμως πιο νωρίς τι γίνεται

5. Τα 50 ευρώ έκπτωση στους λογαριασμούς είναι επι της Καθαρής αξίας κιλοβατόρας (0.09 ευρώ). Άρα θα τα πάρεις σε 2-3 λογαριασμούς... Ποιός ξέρει πόση θα είναι η κιλοβατώρα τότε..

6. Κάτι άκουσα για το εξής κόλπο: Αν βάλεις πάγια εντολή, δεν πληρώνεις εγγύηση.

Εσύ όμως μπορείς να πηγαίνεις να πληρώνεις νωρίτερα σε κατάστημα με την καρτούλα σου για να παίρνεις δώρα επιστροφές και εκπτώσεις, και να ενημερώνεις στην εξυπηρέτηση της elpedison να μην σου τα πάρουν απο την πάγια. Ισχύει;;

Αν απενεργοποιήσω την πάγια, θα εμφανιστεί 50 ευρώ εγγύηση ξανά; (Η εγγύηση θα φάνει ούτως η άλλως στον πρώτο λογαριασμό έναντι απο τους συνολικά 4. Αν βάλεις πάγια εντολή όμως δεν δίνεις σημασία στον πρώτο έναντι και θα εξαφανιστεί στον δεύτερο έναντι)

• Like 1

57 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

image.png.d48221797127754355a70d6f23b9da7f.png

Παρατηρήσεις σχετικά με την αλλαγή σε elpedison, πείτε μου αν κάνω λάθος κάπου:

1. Αν δεν έχεις εσύ ή κάποιος άλλος κάρτα εθνικής, μάλλον συμφέρει να κάνεις καινούρια χρεωστική που δεν έχει έξοδα συντήρησης, ενώ η πιστωτική θέλει 12 ευρώ η φθηνή.

Βέβαια πληρώνοντας απο πιστωτική έχει 5% επιστροφές σε πόντους, αλλα αν μείνεις για 1-2-3 μήνες λογικά δεν σε συμφέρει (δεν θα πάρεις πίσω το 12ευρω).

2. Δίνουν 20 ευρώ σκλαβενίτη για κάθε άτομο που θα φέρεις στο πρόγραμμα και θα βάλει τον κωδικό αναφοράς σου.

3. Επίσης σε βάζουν για όσο έχεις σύνδεση στην ελπέντισον σε ασφάλιση  (Mondial Assistance) για επείγουσες ζημειές έως 80 ευρώ ηλεκτρολογο,υδραυλικο,φυσικό αέριο, τζαμά, κλειδαρά κλπ. Σου στέλνουν δικό τους ή αν δεν έχει στέλνεις εσύ την απόδειξη απο δικό σου. Βέβαια το catch εδώ είναι ότι στους όρους λέει για ζημειές που δεν είναι απο κακή συντήρηση, Καιρικά φαινόμενα, κατασκευαστικά λάθη κλπ κλπ κλπ. μία τεράστια λίστα που μάλλον δύσκολα να τα καταφέρεις. Το άλλο catch είναι ότι δίνεις τα δεδομένα σου για 20+ χρόνια στην ασφαλιστική (αυτά θα πρέπει σιγά σιγά να τα παρατηρούμε και είναι ήδη αργά)

4. Τα 50 ευρώ είναι σε πόντους πστην εθνική, και στους ειδικούς όρους λέει κάτι για 150 μέρες μετά την ολοκλήρωση της σύνδεσης... Αν βγούμε όμως πιο νωρίς τι γίνεται

5. Τα 50 ευρώ έκπτωση στους λογαριασμούς είναι επι της Καθαρής αξίας κιλοβατόρας (0.09 ευρώ). Άρα θα τα πάρεις σε 2-3 λογαριασμούς... Ποιός ξέρει πόση θα είναι η κιλοβατώρα τότε..

6. Κάτι άκουσα για το εξής κόλπο: Αν βάλεις πάγια εντολή, δεν πληρώνεις εγγύηση.

Εσύ όμως μπορείς να πηγαίνεις να πληρώνεις νωρίτερα σε κατάστημα με την καρτούλα σου για να παίρνεις δώρα επιστροφές και εκπτώσεις, και να ενημερώνεις στην εξυπηρέτηση της elpedison να μην σου τα πάρουν απο την πάγια. Ισχύει;;

Αν απενεργοποιήσω την πάγια, θα εμφανιστεί 50 ευρώ εγγύηση ξανά; (Η εγγύηση θα φάνει ούτως η άλλως στον πρώτο λογαριασμό έναντι απο τους συνολικά 4. Αν βάλεις πάγια εντολή όμως δεν δίνεις σημασία στον πρώτο έναντι και θα εξαφανιστεί στον δεύτερο έναντι)

Ναι εδώ μπορείς να βάλεις πάγια εντολή πριν βγει ο πρώτος λογαριασμός ώστε να μην χρεωθείς την εγγύηση https://www.elpedison.gr/el/pages/credit-card-management-page/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά καλησπέρα

μιας και λήγει το home online, με καταναλώσεις κοντά στις 2000-2200 τετράμηνο το χειμώνα, που πάμε; έχω και νυχτερινό.

Επεξ/σία από marksk

Πρόσφατα έκανα αλλαγή σε ελπεντισον, μόλις είδα ότι αφαιρέθηκαν 0,50 απλά την εθνική. Μπήκα να δω από που έγινε αυτή η αφαίρεση και δεν έγραφε κάτι. Οπότε υπέθεσα ότι είναι από την ελπεντισον, έγινε και σε εσάς αυτό; 

ειμαι στο myhome online κι ληγει στις 2-12-2023, εκανα σημερα αιτηση στον Ηρων και ηδη μου εστειλαν να συμφωνησω . αν συνδεθω πιο νωρις απο τις 2-12 θα εχω προστιμο στην ΔΕΗ λογω γρηγορης αποχωρησης?

18 λεπτά πριν, marksk είπε

παιδιά καλησπέρα

μιας και λήγει το home online, με καταναλώσεις κοντά στις 2000-2200 τετράμηνο το χειμώνα, που πάμε; έχω και νυχτερινό.

Ίσως σε συμφέρει το volton energy free (απ' όσο καταλαβαίνω θα πληρώσεις ΕΡΤ και δήμο βέβαια), αλλά ρώτα τους τι γίνεται αν ξεπεράσεις τις 500 kwh. Πληρώνεις απλά τις έξτρα ή τις χρεώνεσαι όλες; Λογικά το πρώτο, αλλά ρώτα να είσαι σίγουρος. Άλλη επιλογή ίσως είναι το ήρων guarantee home με ηλεκτρονική αίτηση (αλλιώς δεν παίρνεις έκπτωση). Όλα αυτά μόνο για αυτόν τον μήνα όμως, για Δεκέμβρη και 2024 δεν ξέρουμε τι θα ισχύει.

• Like 1

Επειδή μπορεί να χάθηκε στα τόσα μηνύματα. Έχει νόημα να καταχωρήσω εγώ ενδείξεις στη ΔΕΔΗΗΕ ,ενώ έχω κάνει αίτημα αλλαγής παρόχου η αναγκαστικά να έρθουν?

3 minutes ago, messinia3 said:

Επειδή μπορεί να χάθηκε στα τόσα μηνύματα. Έχει νόημα να καταχωρήσω εγώ ενδείξεις στη ΔΕΔΗΗΕ ,ενώ έχω κάνει αίτημα αλλαγής παρόχου η αναγκαστικά να έρθουν?

Αν έχεις δώσει ενδειξεις της παροχής, θα γίνει η αλλαγή μ'αυτές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση, watt & volt το Value+ με τιμή 0,1004€ δεν είναι στο excel γιατι πρεπει να το αποφυγουμε για καποιον λογο ή ετυχε?

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92

14 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ερώτηση, watt & volt το Value+ με τιμή 0,1004€ δεν είναι στο excel γιατι πρεπει να το αποφυγουμε για καποιον λογο ή ετυχε?

είναι τα ίδια με τα προγράμματα της Προτέργια και δεν έχει νόημα να τα βάλω μετα την εξαγορά

• Like 1
  • Thanks 1

54 λεπτά πριν, bxtrm68 είπε

ειμαι στο myhome online κι ληγει στις 2-12-2023, εκανα σημερα αιτηση στον Ηρων και ηδη μου εστειλαν να συμφωνησω . αν συνδεθω πιο νωρις απο τις 2-12 θα εχω προστιμο στην ΔΕΗ λογω γρηγορης αποχωρησης?

Μιλα με τη ΔΕΗ να σου πουνε ακριβως πότε μπορεις να φυγεις χωρις προστιμο γιατι μπορει να τη πατησεις..

12 ώρες πριν, yansta είπε

Ειμαι στη διαδιασία αλλαγης παρόχου 

Ισχύει οτι η elpedison συμφέρει την παρούσα περίοδο? Το πρόγραμμα elpedison συνέπεια?

απο που κατέληξες για το συνέπεια ? δες το excel πρώτα

6 ώρες πριν, mpavlos είπε

Καλησπέρα στην ομάδα, για σπίτι με κατανάλωση περίπου 250 kwh τον μήνα , τι πρόγραμμα θα διαλέγατε δεδομένου των αλλαγών που έρχονται;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

πάρε τα δώρα απο ελπέ και μετά Ηρών και μετα βλέπεις

• Thanks 2

Καλησπέρα κι από εμένα! Προσωπικά έκανα αίτηση μέσω e-contract (ηλεκτρονικά δηλαδή) προκειμένου να πάω στο νέο πρόγραμμα του Ήρωνα, το Generous Guarantee Home, και επέλεξα και την προστασία για τα όρια διακύμανσης, η οποία προς το παρόν κυμαίνεται στα 8 ευρώ τον μήνα, ώστε να μην μπορείς να χρεωθείς τιμή κιλοβατώρας πάνω από 0,17 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Σίγουρα έχει τσιμπημένο πάγιο (5 ευρώ/μήνα), αλλά θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα, αυτήν την στιγμή τουλάχιστον. Θεωρώ πως αξίζει κανείς να πληρώσει έξτρα τα 8 ευρώ τον μήνα για την προστασία από τα όρια διακύμανσης, καθώς δεν γνωρίζουμε αν αυτό το 8ευρω θα παραμείνει και στο μέλλον ή θα αυξηθεί. Από 01.01.2024, βλέπουμε πάλι. Ήμουν και παλαιότερα στον Ήρων. Οι εντυπώσεις μου ήταν θετικές. Σκεφτόμουν να πήγαινα και στο σταθερό του ΗΡΩΝ, το Home Fix (0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα), αλλά δεν το επέλεξα λόγω του ότι σε περίπτωση αποχώρησης πληρώνεις ρήτρα, αλλά και κυρίως επειδή μου φάνηκε δελεαστική η προσφορά του Guarantee Home με την προστασία από τα όρια διακύμανσης και με τα 50 ευρώ έκπτωση στον πρώτο λογαριασμό, σε περίπτωση που κάνεις ηλεκτρονικά την αίτηση είτε μέσω της εφαρμογής για κινητά myHERON είτε μέσω του υπολογιστή. Σε κάθε περίπτωση, αν αυτό δεν με καλύψει θα φύγω, καθώς είναι κυμαινόμενο και δεν έχει ρήτρα αποχώρησης.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...