Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GreekGames είπε

επειδή μόλις διάβασα κάτι για την εγγύηση και μπερδεύτηκα αν το προηγούμενο συμβόλαιο ήταν 77€ η εγγύηση και στο καινούργιο 110€ θα μου επιστραφούν 77€ στο εκκαθαριστικό και θα μου ζητηθούν τα 110€;.Η έχω καταλάβει κάτι λάθος;

μιλαμε για αλλαγή προγράμματος όχι παρόχου

ΝΑΙ 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα, ελαβα το παρακατω εμαιλ απο την volterra, οπου ημουν πελατης τους σε επαγγελματικη παροχη μεχρι τον Ιουλιο 2022. Γνωριζει κανεις περι τινος προκειται ;

Δεν απαντουν στο τηλεφωνο για να τους ρωτησω.

Αξιότιμε πελάτη,

Σχετικά με τις πρόσθετες επιδοτήσεις του έτους 2022 που σας έχουν ήδη αποδοθεί από την εταιρεία μας μέσω των λογαριασμών σας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, κατ’ εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/152/4/2023 (επισυναπτόμενο αρχείο 1) σε συνδυασμό με προγενέστερες αυτής Επιστολών του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας προς την εταιρεία μας, υποχρεούστε ως δικαιούχος πελάτης των εν λόγω πρόσθετων επιδοτήσεων να συμπληρώσετε την συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση (επισυναπτόμενο αρχείο 2)να προβείτε σε επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής σας σε αυτή (είτε μέσω gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ) και να μας την αποστείλετε.

Στην συνέχεια, θα δρομολογηθεί έλεγχος σε συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα (ΔΑΠΕΕΠ), για την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας και την οριστικοποίηση του ποσού της πρόσθετης επιδότησης.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε ΆΜΕΣΑ την συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση και όπως μας την αποστείλετε με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής σας σε αυτή (είτε μέσω gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ) το αργότερο έως την 31/10/2023.

Λάβετε υπόψη σας ότι τυχόν παράλειψή σας εμπρόθεσμης αποστολής της Υπεύθυνης Δήλωσης προς την εταιρεία μας σας καθιστά αυτομάτως μη δικαιούχο της πρόσθετης επιδότησης και θα επιφέρει έννομες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής των πρόσθετων επιδοτήσεων που έχετε ήδη λάβει με χρεωστική τιμολόγηση του ήδη καταλογισμένου σε εσάς ποσού επιδότησης.

Προς διευκόλυνσή σας, τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία είναι τα 1 & 2 και κατά περίπτωση τα 10 & 11.

Τα βήματα που απαιτούνται για την συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης είναι τα ακόλουθα:

• Στο 1ο πεδίο συμπληρώνεται η ακριβής επωνυμία του δικαιούχου (είτε πρόκειται για Φυσικό Πρόσωπο είτε πρόκειται για Επιχείρηση).
  • Στο εδάφιο 2 επιλέγεται η κατηγορία του δικαιούχου:

image.png.acb4ff21c6df164a0005b298294b6245.png

Πιο συγκεκριμένα:

• Εφόσον πρόκειται για παροχή Σ.Ι. μέχρι και 35kVA επιλέγετε το α
    • Εφόσον πρόκειται για Αρτοποιείο επιλέγετε το γ
    • Εφόσον πρόκειται για Αγροτικές Παροχές επιλέγετε το δ

• Στο εδάφιο 10 συμπληρώνονται οι συνδεδεμένες με τον δικαιούχο επιχειρήσεις που συνιστούν ενιαία επιχείρηση.
  • Στο εδάφιο 11 συμπληρώνονται οι επιπρόσθετες επιδοτήσεις που έχετε λάβει από έτερο προμηθευτή (εκτός Volterra) πέραν της βασικής επιδότησης.

Τέλος, αφού συμπληρωθεί η Υπεύθυνη Δήλωση, θα πρέπει να γίνει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής σας σε αυτή (είτε μέσω gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ) και να μας την αποστείλετε στο email [email protected].

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ερώτηση.

Με εκτίμηση,

Επεξ/σία από skiace
  • Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, skiace είπε

καλησπερα, ελαβα το παρακατω εμαιλ απο την volterra, οπου ημουν πελατης τους σε επαγγελματικη παροχη μεχρι τον Ιουλιο 2022. Γνωριζει κανεις περι τινος προκειται ;

αν μπορείς να τα βάλεις σε spoiler

δώσε βάση στο άλλο νήμα αλλιώς παίζει να επιστρέψεις λεφτά

https://www.insomnia.gr/forums/topic/791952-αναδρομικά-έξτρα-επιδοτήσεων-μικρομεσαίων-επιχειρήσεων-φούρνων-αγροτικών-τιμολογίων-φεβρουάριος-νοέμβριος-2022/?do=getNewComment

συνέχεια εκεί

• Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, korakios είπε

αν μπορείς να τα βάλεις σε spoiler

δώσε βάση στο άλλο νήμα αλλιώς παίζει να επιστρέψεις λεφτά

https://www.insomnia.gr/forums/topic/791952-αναδρομικά-έξτρα-επιδοτήσεων-μικρομεσαίων-επιχειρήσεων-φούρνων-αγροτικών-τιμολογίων-φεβρουάριος-νοέμβριος-2022/?do=getNewComment

συνέχεια εκεί

σορυ, δεν ηξερα οτι υπηρχε αντιστοιχο θεμα. Θα συνεχισω εκει.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά μια διευκρίνιση γιατί το έχω χάσει λίγο.. είμαι ήδη πελάτης ηρων στο simply generous home εάν κάνω μέσα από το app την αλλαγή για το guarantee χωρίς προστασία τιμής.. μετά τον Δεκέμβριο ή Ιανουάριο θα μπορώ να φύγω σωστά; Οι όροι που αναγράφουν για τους 12 μήνες αφορά το 0,17 σωστά;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, greekparot είπε

Παιδιά μια διευκρίνιση γιατί το έχω χάσει λίγο.. είμαι ήδη πελάτης ηρων στο simply generous home εάν κάνω μέσα από το app την αλλαγή για το guarantee χωρίς προστασία τιμής.. μετά τον Δεκέμβριο ή Ιανουάριο θα μπορώ να φύγω σωστά; Οι όροι που αναγράφουν για τους 12 μήνες αφορά το 0,17 σωστά;

Στην ίδια μοίρα και εγώ ακριβώς. Να ρωτήσω άμα αλλάξω και εγώ στο ίδιο που λέει ο greekparot θα έχει πάλι καθυστέρηση και θα βγεί τελικός στο παλιό προγράμμα? Δηλαδή συμφέρει να αλλαχτεί πρόγραμμα στην ίδια εταιρεία? Επίσης θα ζητήσουν πάλι έγραφα?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, markosmiro είπε

Στην ίδια μοίρα και εγώ ακριβώς. Να ρωτήσω άμα αλλάξω και εγώ στο ίδιο που λέει ο greekparot θα έχει πάλι καθυστέρηση και θα βγεί τελικός στο παλιό προγράμμα? Δηλαδή συμφέρει να αλλαχτεί πρόγραμμα στην ίδια εταιρεία? Επίσης θα ζητήσουν πάλι έγραφα?

Θα σου στείλουν εμαιλ με τους όρους τους οποίους θα πρέπει ναποδεχτείς ,έγγραφα δεν χρειάζονται η αλλαγή γίνεται άμεσα .Ο λογαριασμός που θα βγεί θα έχει όσες μέρες ήσουνα στο προηγο'υμενο πρόγραμμα και οι υπ'όλοιπες με το  νέο.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, takoulou είπε

Προσωπικά μου φαίνονται ασύμφορα τα τιμολόγια με πράσινο χρώμα, καθώς θα μαθαίνουμε (για κάποια από αυτά) την τιμή που θα πληρώσουμε πολύ μετά την κατανάλωση. Τι θα συμβεί αν βάλουν τις τιμές στον θεό; Δεν μου αρέσει επίσης ότι σε κάποια τιμολόγια η τιμή θα ανακοινώνεται την 1η Ιανουαρίου αντί του προηγούμενου μήνα, όπως συμβαίνει τώρα. Τώρα προλαβαίνεις να κάνεις έγκαιρα την αλλαγή.

Μένει να δούμε πως θα κάνουμε και αλλαγή παρόχου, πολύ σημαντική πληροφορία και αυτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολουθώντας την προτροπή του @korakios, έκανα αίτηση στην elpedison στο economy plus,. Θέλω να στείλω και τον μπατζανάκη μου σε αυτό το πρόγραμμα. Έχω ένα ερώτημα. Το πρόγραμμα που έχει στη ΔΕΗ είναι το online και λήγει σε 10 μέρες. Εάν κάνει από Δευτέρα την αίτηση θα είναι OK ή θα χρειαστεί να πληρώσει κάτι σαν ρήτρα αποχώρησης από Δ.Ε.Η;

Επεξ/σία από panoszavra
Δημοσ.

Μου έστειλαν τον συμβόλαιο από Ηρων οκ 

Τους είπα ότι θέλει να μπει και συγγενής μου 

Μου είπαν ότι θα πάρω άλλα 20€ και ο συγγενής θα πάρει 50€ (όχι από το online) 

Δημοσ.
21 minutes ago, panoszavra said:

Το πρόγραμμα που έχει στη ΔΕΗ είναι το online και λήγει σε 10 μέρες. Εάν κάνει από Δευτέρα την αίτηση θα είναι OK ή θα χρειαστεί να πληρώσει κάτι σαν ρήτρα αποχώρησης από Δ.Ε.Η;

Δεν έχει ρήτρα το Online απ'τον 10ο ως τον 12 μήνα

1 hour ago, Nate said:

Προσωπικά μου φαίνονται ασύμφορα τα τιμολόγια με πράσινο χρώμα, καθώς θα μαθαίνουμε (για κάποια από αυτά) την τιμή που θα πληρώσουμε πολύ μετά την κατανάλωση. Τι θα συμβεί αν βάλουν τις τιμές στον θεό; Δεν μου αρέσει επίσης ότι σε κάποια τιμολόγια η τιμή θα ανακοινώνεται την 1η Ιανουαρίου αντί του προηγούμενου μήνα, όπως συμβαίνει τώρα. Τώρα προλαβαίνεις να κάνεις έγκαιρα την αλλαγή.

Μένει να δούμε πως θα κάνουμε και αλλαγή παρόχου, πολύ σημαντική πληροφορία και αυτή.

Αν τα ex-ante κλειδώνουν και δε μπορούν οι πάροχοι να αλλάξει τη τιμή κατά τη διάρκεια του μήνα, ούτε και να χρεώσουν παραπάνω αναδρομικά, ίσως και να συμφέρουν (ανάλογα πώς θα εξελιχθεί η χονδρική).

Όσο για τη 1η του μήνα που θα ανακοινώνονται, ο γρηγορότερος τρόπος για αλλαγή είναι σε κατάστημα. 1 φορά που πήγα σε κατάστημα ΗΡΩΝ, 2 σε Elpedison και 1 σε Volton... πήρα εκπροσώπηση την επόμενη εργάσιμη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έκανα αίτηση το προηγούμενο Σάββατο στην NRG, δήλωσα Πέμπτη πρωί για επικοινωνία, ούτε Πέμπτη ούτε Παρασκευή καλέσανε. Έχετε ανάλογη εμπειρία; Να τους καλέσω εγώ Δευτέρα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kronos73 είπε

Έκανα αίτηση το προηγούμενο Σάββατο στην NRG, δήλωσα Πέμπτη πρωί για επικοινωνία, ούτε Πέμπτη ούτε Παρασκευή καλέσανε. Έχετε ανάλογη εμπειρία; Να τους καλέσω εγώ Δευτέρα;

Και εγώ το ίδιο. Έκανα αίτηση, έβαλα επικοινωνία για χθες, δεν με πήρε κάνεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...