Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, korakios είπε

με 13€ πάγιο απορροφούν χασούρα , αν κάτσει στραβή για την εταιρία και εκτιναχτούν οι τιμές στο 6μηνο αλλάζουν τους όρους

ίδια

Ευχαριστώ πολύ.Το my home online που έχω με 0,096 λήγει στις 14/11.Πότε λες ότι είναι καλά να κάνω κίνηση για αλλαγή για να μην μπλέξω με ρήτρες?3-4 μέρες πριν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
29 λεπτά πριν, vagmouk είπε

Ευχαριστώ πολύ.Το my home online που έχω με 0,096 λήγει στις 14/11.Πότε λες ότι είναι καλά να κάνω κίνηση για αλλαγή για να μην μπλέξω με ρήτρες?3-4 μέρες πριν?

ψάξε στο άλλο νήμα , αν δεν έχεις τους όρους της σύμβασης που υπέγραψες , λογικά δεν έχεις ρήτρα αποχώρησης τους τελευταίους 6 edit 3 μήνες ,

είμαστε οφτοπικ

36 λεπτά πριν, satsok2 είπε

Και αν πληρώνεις 8Ε το μήνα έξτρα, σου εγγυάται ότι για όλη τη διάρκεια της σύμβασης δε θα ξεπεράσει η τιμή της κιλοβατώρας τα 0.17.

Κάνω κάτι λάθος; Υπάρχουν κρυφές χρεώσεις;

α , επειδή είναι ίδια παρόμοια φάση με NRG που παλιά έβαζες το fixed και δεν πλήρωνες ρήτρα , μπορούν να ισχυριστούν αν δεν έχεις ενεργοποιήσει το guaranteee , οτι πλέον κάνει +15€ , άσχετα που στο συμβόλαιο που υπέγραψες γράφει 8€ και καλά είναι υπηρεσία που μεταβάλλεται συνεχώς και θα έπρεπε εξαρχής να το ενεργοποιήσεις στα 8€ (μπορεί να πετάξουν μια ανακοίνωση κρυμμένη στο site)

είχε γίνει θέμα παλιά

Επεξ/σία από korakios

6 λεπτά πριν, korakios είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

ψάξε στο άλλο νήμα , αν δεν έχεις τους όρους της σύμβασης που υπέγραψες , λογικά δεν έχεις ρήτρα αποχώρησης τους τελευταίους 6 μήνες , είμαστε οφτοπικ

α , επειδή είναι ίδια φάση με NRG που παλιά έβαζες το fixed και δεν πλήρωνες ρήτρα , μπορούν να ισχυριστούν αν δεν έχεις ενεργοποιήσει το guaranteee , οτι πλέον κάνει +15€ , άσχετα που στο συμβόλαιο που υπέγραψες γράφει 8€ και καλά είναι υπηρεσία που μεταβάλλεται συνεχώς και θα έπρεπε εξαρχής να το ενεργοποιήσεις στα 8€ (μπορεί να πετάξουν μια ανακοίνωση κρυμμένη στο site)

είχε γίνει θέμα παλιά

Πάντως με το 50Ε δώρο βγαίνουν 6 μήνες για το Guarantee. 

Καλησπέρα,

Έχω μια ερώτηση με αφορμή το πρόγραμμα ΗΡΩΝ generous guarantee που είναι δελεαστικό στα 0,08€/khw έχει διαβάσει κανείς του γενικούς όρους και τον μαθηματικό τύπο για το πως προκύπτει η επιβάρυνση της τιμής αναπροσαρμογής όταν το άθροισμα a x AVG(TEA)+b  ξεπερνά το άνω όριο του 0,05;

Είναι δυνατόν ποτέ, βλέποντας μάλιστα του Μ.Ο. ΤΕΑ κάθε μήνα, να μην ενεργοποιηθεί ποτέ η ρήτρα που έχει σαν συνέπεια τελική τιμή χρέωσης >0,17€/kwh?? Υπολογίζω κάτι λάθος ή είναι σαν να σε κοροιδεύουν πουλώντας ένα προιόν φτηνά τωρα με στόχο απο 1/1/24 να σε τσακίζει στις χρεώσεις? Δηλαδή να πρηρώσεις πάγιο 8€ για να κλειδώσεις τα 0,17/kwh είναι μονόδρομος. 

Φαντάζομαι δεν είναι ο μόνος πάροχος που πουλάει κάτι αντίστοιχο...

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Etienne_Xios είπε

μέχρι στιγμής ο μόνος

έχει διαβάσει κανείς του γενικούς όρους και τον μαθηματικό τύπο για το πως προκύπτει η επιβάρυνση της τιμής αναπροσαρμογής όταν το άθροισμα a x AVG(TEA)+b  ξεπερνά το άνω όριο του 0,05;

μπορεί και να αλλάξει απο το νέο έτος , το πιο σημαντικό είναι δε γνωρίζουμε τη διαφημιζόμενη τιμή στην οποία θα μπαίνει η ρήτρα

προς το παρών είναι (1,26*ΤΕΑ+11,5)/1000 μείον άνω όριο 0,05 και με ΤΕΑ 110 που είναι μέχρι στιγμής τον επόμενο μήνα , δλδ

0,151-0,05

Είναι δυνατόν ποτέ, βλέποντας μάλιστα του Μ.Ο. ΤΕΑ κάθε μήνα, να μην ενεργοποιηθεί ποτέ η ρήτρα

καλά σε κανένα πρόγραμμα με γελοία όρια 0,05 ή και μικρότερα που έχουν κάποιοι . Αν υπήρχε ΡΑΕ θα τα είχαν αλλάξει πριν γίνει το φιάσκο με τις ρήτρες

Δε νομιζω να κρατήσουν τέτοια προγράμματα , θα πέσει μάρκετινγκ (εξαπάτηση με ευλογίες ΡΑΕ) για "χωρίς ρήτρα"

και θα είναι προμήθεια συν κόστος χοντρικής (όλη τη ρήτρα δλδ)

Υπολογίζω κάτι λάθος ή είναι σαν να σε κοροιδεύουν πουλώντας ένα προιόν φτηνά τωρα με στόχο απο 1/1/24 να σε τσακίζει στις χρεώσεις?

δεν είναι υποχρεωτικό να βάλεις τα +8€ ,

αν πέσουν οι τιμές στο ΧΕ (😁) και έχει μικρή αρχική τιμή (έστω 0,05) μπορεί να πέφτει σε πχ

(1,26*80+11,5)/1000=0,113 συν 0,05 η βασική τιμή =0,163 και με συνέπεια 0,163*0,9=0,146

0,113+0,05*0,9=0,158

προς το παρών αρπάζουμε ότι μπορούμε

35 λεπτά πριν, gogkroj είπε

Θελω να παω στην NRG και το cs με ενημερωσε πως για το προγραμμα nrg pass δεν γινονται ακομα αιτησεις γιατι υσχιει απο 1 νεομβρη.

θα μπορούσαν να δέχονται αιτήσεις τουλάχιστον , έστω όχι απο τώρα , αλλά να έλεγαν απο 30 του μηνός

Επεξ/σία από korakios
συνέπεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν είναι υποχρεωτικό να βάλεις τα +8€ ,

αν πέσουν οι τιμές στο ΧΕ (😁) και έχει μικρή αρχική τιμή (έστω 0,05) μπορεί να πέφτει σε πχ

(1,26*80+11,5)/1000+0,05=0,163 και με συνέπεια 0,163*0,9=0,146

Μισό λεπτό, δεν είναι βασική χρέωση + προσαύξηση της ρήτρας? Δηλαδή στο παράδειγμά σου 0,146+0,0855;

Επεξ/σία από Etienne_Xios

4 λεπτά πριν, Etienne_Xios είπε

Μισό λεπτό, δεν είναι βασική χρέωση + προσαύξηση της ρήτρας? Δηλαδή στο παράδειγμά σου 0,146+0,0855;

όχι , στο παράδειγμά μου έδωσα 0,05

το 0,0855 είναι η τελική του Νοεμβρίου , άγνωστη του Δεκεμβρίου και μετά άγνωστη η βασική τιμή για το νέο έτος

μπορεί 0,05 μπορεί 0,08 μπορεί να έχει προμήθεια 0,02 και να πάει όπως άλλα με όλη τη χοντρική , θα δείξει

• Like 1

Λίγη βοήθεια παίδες.

Είμαι προτεργια εκτός συμβολαίου και πρέπει να κάνω άμεσα ένα συμβόλαιο γιατι δίνω 20 λεπτά/kwh.

Με πήρε τηλ χτες freelancer για να προτείνει ζενιθ, συγκεκριμένα power home now, ενιαία χρέωση με το νυχτερινό και βγαίνει 0,075€ μετα της επιδότησης και 5€ πάγιο.

Σήμερα κοίταξα προτεργια, το value plus, και μετά την επιδότηση για Νοέμβρη βγαίνει 0,1€ ενιαίο με 2.5€ παγιο.

Και τα 2 δεν έχουν έκπτωση συνέπειας.

Έριξα και μια ματιά στον ηρωνα και είδα το generous guarantee με 5€ πάγιο και 0,07€ μετά την κρατική επιδότηση + έκπτωση συνέπειας 10% μεχρι 500kwh, για το πρώτο 6μηνο(το οποίο παίρνει κι άλλο ένα 5% για την παραμονή μετά το 6μηνο). Αυτό έχει και την επιλογή να κλειδωσεις την τιμή στα 17λεπτα/kwh με 8€ ακόμα στο πάγιο για 1 χρόνο. Ο ηρωνας στο τηλ είπε οτι αυτό το ενεργοποιώ αν και όταν θέλω με ενα τηλ. Ο freelancer είπε οτι το πληρώνω όπως και να έχει. Λογικά κάνει λάθος.

Πείτε καμιά γνώμη απλά μη με μπλέξετε και με άλλους παροχους γιατί το κεφάλι μου έχει γίνει ηδη μαρμελάδα.

Ευχαριστώ

3 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι , στο παράδειγμά μου έδωσα 0,05

το 0,0855 είναι η τελική του Νοεμβρίου , άγνωστη του Δεκεμβρίου και μετά άγνωστη η βασική τιμή για το νέο έτος

μπορεί 0,05 μπορεί 0,08 μπορεί να έχει προμήθεια 0,02 και να πάει όπως άλλα με όλη τη χοντρική , θα δείξει

Σωστά, έχεις δίκιο. Σε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, εκανα αίτηση· στην επλε. Στο συμβόλαιο δεν αναφέρει κάτι για τα δώρα και όταν τους το είπα μου έστειλαν έξτρα Mail με τα δύο έγγραφα τα 2 50ρικα ξεχωριστά. Έχουμε κάποιο θέμα που δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο; 

Επεξ/σία από george_008

3 λεπτά πριν, alxnt είπε

Πείτε καμιά γνώμη απλά μη με μπλέξετε και με άλλους παροχους γιατί το κεφάλι μου έχει γίνει ηδη μαρμελάδα.

πάνω που θα σου έλεγα excel τιμών προγραμμάτων ρεύματος (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο) 😁

πάντως καλό είναι να μην μπλέκεις τις τιμές με τυχών επιδοτήσεις , χάνεται η μπάλα έτσι

5 λεπτά πριν, alxnt είπε

Έριξα και μια ματιά στον ηρωνα και είδα το generous guarantee

διάβασε την προηγούμενη σελιδα και θα πάρεις πληροφορίες για το νέο έτος

5 λεπτά πριν, alxnt είπε

Λογικά κάνει λάθος.

ναι

39 λεπτά πριν, Etienne_Xios είπε

Καλησπέρα,

Έχω μια ερώτηση με αφορμή το πρόγραμμα ΗΡΩΝ generous guarantee που είναι δελεαστικό στα 0,08€/khw έχει διαβάσει κανείς του γενικούς όρους και τον μαθηματικό τύπο για το πως προκύπτει η επιβάρυνση της τιμής αναπροσαρμογής όταν το άθροισμα a x AVG(TEA)+b  ξεπερνά το άνω όριο του 0,05;

Είναι δυνατόν ποτέ, βλέποντας μάλιστα του Μ.Ο. ΤΕΑ κάθε μήνα, να μην ενεργοποιηθεί ποτέ η ρήτρα που έχει σαν συνέπεια τελική τιμή χρέωσης >0,17€/kwh?? Υπολογίζω κάτι λάθος ή είναι σαν να σε κοροιδεύουν πουλώντας ένα προιόν φτηνά τωρα με στόχο απο 1/1/24 να σε τσακίζει στις χρεώσεις? Δηλαδή να πρηρώσεις πάγιο 8€ για να κλειδώσεις τα 0,17/kwh είναι μονόδρομος. 

Πολύ καλό πρόγραμμα δείχνει αλλά μπορούμε να φύγουμε οπότε θέλουμε για άλλη εταιρεία; 

1 λεπτό πριν, george_008 είπε

Καλησπέρα παιδιά, εκανα αίτηση· στην επλε. Στο συμβόλαιο δεν αναφέρει κάτι για τα δώρα και όταν τους το είπα μου έστειλαν έξτρα Mail με τα δύο έγγραφα τα 2 50ρικα ξεχωριστά. Έχουμε κάποιο θέμα που δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο; 

όχι , δεν αναγράφονται έτσι και αλλιώς στο συμβόλαιο , τα 50ρικα είναι έξτρα προωθητικά

φαντάζομαι "ξέχασαν" να στα στείλουν αρχικά , ε ? 😂

1 λεπτό πριν, DREAMAX είπε

Πολύ καλό πρόγραμμα δείχνει αλλά μπορούμε να φύγουμε οπότε θέλουμε για άλλη εταιρεία; 

μπορούμε

• Like 1

15 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι , δεν αναγράφονται έτσι και αλλιώς στο συμβόλαιο , τα 50ρικα είναι έξτρα προωθητικά

φαντάζομαι "ξέχασαν" να στα στείλουν αρχικά , ε ? 😂

Ναι ρώτησα αν αναγράφεται κάπου το δώρο μου λέει ναι μπορώ να σας πω που. Κια μετά μου λέει θα σας τα στείλω σε άλλο mail

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...