Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 minutes ago, korakios said:

υπόψιν (για το νέο έτος)  αν η τιμή μείον τυχών κρατικές επιδοτήσεις ΤΕΜ ξεπερνούν τα 0,17 πληρώνεις 0,17

αυτό που θα ήθελα να μάθω με σιγουριά για να το βάλω στο μελλοντικό excel είναι αν είναι 8€ επιπλέον του παγίου ή 8€ σύνολο

99% είναι επιπλέον του παγίου, δηλαδή σαν να λέμε 13 ευρώ πάγιο όπου τα 8 είναι η failsafe σε περίπτωση εκτόξευσης τιμών. 

Αλλά ας το επιβεβαιώσει κάποιος που το γνωρίζει 100%

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, korakios είπε

μπορεί να ισχύει βάσει του site

https://www.elpedison.gr/el/o-omilos/deltia-typou-anakoinoseis/anakoinoseis-parousiaseis/nea-synergasia-elpedison-me-to-programma-epivravefsis-go4more-tis-ethnikis-trapezas/

αλλά δεν το έχουν στις προσφορές στα προγράμματα επομένως ακόμα και αν σου πούνε οτι ισχύει απαραίτητα πρέπει να συνοδεύεται η αίτηση και για το κλασσικό 50άρι αλλά και για τα έξτρα 50 σε πόντους

μόνο σε site τρίτων έχω δει να αναφέρεται

Πηρα το πρωι τηλεφωνο. Νορμαλ πωλητρια μου επιβεβαιωσε τις τιμες, το 50ρικο, οτι δεν εχει δεσμευση και ολα αυτα. Για το 50ρικο της Εθνικης ρωτησα εγω, και μου ειπε "τωρα θα σας το ελεγα". Δε ξερω αν θα το λεγε, παντως εντελει ζητησα ολα τα εγγραφα, και πραγματι μου εστειλε τους ορους και τις αιτησεις και για τα 2 50ρικα. Οποτε τωρα θα απαντησω με τα εγγραφα κι εγω και καλη μου αρχη στον τουρισμο. Θα εχω το νου μου για αλλαγη σε 50ρικο του Ηρων ή οποιου αλλου δινει δωρα μεχρι 1/1. Και με τη νεα χρονια...ας ελπισουμε ολοι για το καλυτερο

υγ: παντως για να γλυτωσεις την εγγυηση, ειδικα αν αλλαζεις συχνα, πρεπει να βαλεις παγια εντολη. Δε με ψηνει αλλα τι να κανεις, να δινεις 50αρια και 100αρια και μετα να τα περιμενεις πισω...

Επεξ/σία από petrox21
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, korakios είπε

όταν πας σε νέο πάροχο σου ζητάνε προηγούμενο λογαριασμό ,

κανονικά για να μην τα μπλέξουμε , αν δεν έχει βγάλει λογαριασμό ο προηγούμενος δέχονται και παλιότερο

στην περίπτωση μόνο που δε δέχονται δίνεις στο νέο πάροχο , τη βεβαίωση εκπροσώπησης του προηγούμενου  (οτι η παροχή σου εκπροσωπείται απο την τάδε εταιρία και δεν είναι πχ στην καθολική υπηρεσία)

στην περίπτωσή μου όταν απο ελπέ πάω Ηρών και φύγω στα καπάκια ξανά για Ελπέ , ο Ηρών δε θα έχει εκδώσει λογαριασμό και δε θέλω να φαίνεται σαν παλιότερος λογαριασμός πάλι απο Ελπέ για να μη βορυν ευκαιρία και αρνηθούν τα δώρα . Έτσι θα πάρω βεβαίωση εκπροσώπησης για να είμαι καλυμμένος

Το θέμα είναι φίλε μου @korakios αν φύγεις από ελπε πριν την απόδοση του 50€ σε go4more το χάνεις; Όπως επίσης και με τις κάρτες edenred αν φύγεις τις δίνουν; 
Και όσον αφορά πιστωτικούς λογαριασμούς από τα μπόνους των 50€ σε ελπε και ηρων τι κάνουμε; Διεκδικούμε να πιστωθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ; 😁

Επεξ/σία από Greg29M

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Και όσον αφορά πιστωτικούς λογαριασμούς από τα μπόνους των 50€ σε ελπε και ηρων τι κάνουμε; Διεκδικούμε να πιστωθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ; 😁

τα παίρνουμε όταν γυρίσουμε 😂

edit : τα 50άρια μαζί με ρυθμιζόμενες και τα τέλη πιστεύω φεύγουν σχετικά εύκολα

5 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Το θέμα είναι φίλε μου @korakios αν φύγεις από ελπε πριν την απόδοση του 50€ σε go4more το χάνεις; Όπως επίσης και με τις κάρτες edenred αν φύγεις τις δίνουν; 

έλα ντε , θα δείξει απο αναφορές μελών το συγκεκριμένο σενάριο

Επεξ/σία από korakios
  • Like 3

8 ώρες πριν, korakios είπε

δε θυμάμαι τέτοιες περιπτώσεις , η μη απόδοση συνέπειας του τελικού είναι άλλο κεφάλαιο

Λοιπόν ζωντανό παράδειγμα φρέσκο με τις δυο εταιρείες (elpe, ηρων). Τα δώρα τα δίνουν κανονικα. Ήμουν Σεπτέμβριο elpe με το 80αρι τότε ακόμα, πάω Οκτωμβριο Ηρων, εκδίδεται λογαριασμός εκκαθαριστικός με μέτρηση κάπου στις 20 κάτι Σεπ δεν θυμάμαι ακριβώς, από elpe και βγαίνει -49,80. Γίνεται η μεταφορά εντωμεταξύ στον Ηρων και σήμερα έκανα αίτηση για να ξαναπάω elpe για το 100αρι. Με πήραν τηλ ήθελαν τον τελευταίο λογαριασμό τους εξηγώ ότι ο τελευταίος ήταν ο δικός τους γιατί από κει πήγα Ηρων ρωτάω αν υπάρχει πρόβλημα είπε η κοπέλα κανένα, μου στέλνει τα συμβόλαια τα είχε κανονικα γραμμένα όλα και για το 50ρικο στο economy plus και το 50ρικο στην κάρτα της Εθνικής και μάλιστα έβαλα του θείου μου γιατί εγώ δεν έχω να μη το χάσουμε και τα δέχτηκαν όλα κανονικα περιμένω να αλλάξει. Και τώρα μόλις ήρθε email από elpedison ο λογαριασμός ο τελικός απο όταν είχα φύγει και μου αφαίρεσαν και τα υπόλοιπα 30,20 είναι δηλαδή πάλι αρνητικός. Οποτε μη το φοβάστε. Καλά Ηρων από ότι είδα κι εδώ μέσα καλά Χριστούγεννα θα εκδόσει παίζει να έχω ξαναγυρίσει 😜

1 ώρα πριν, korakios είπε

τα παίρνουμε όταν γυρίσουμε 😂

edit : τα 50άρια μαζί με ρυθμιζόμενες και τα τέλη πιστεύω φεύγουν σχετικά εύκολα

έλα ντε , θα δείξει απο αναφορές μελών το συγκεκριμένο σενάριο

Αυτό έπρεπε να κάνω παράθεση αλλά δεν πειράζει απάντησα ελπίζω να βοήθησα 

2 ώρες πριν, petrox21 είπε

Πηρα το πρωι τηλεφωνο. Νορμαλ πωλητρια μου επιβεβαιωσε τις τιμες, το 50ρικο, οτι δεν εχει δεσμευση και ολα αυτα. Για το 50ρικο της Εθνικης ρωτησα εγω, και μου ειπε "τωρα θα σας το ελεγα". Δε ξερω αν θα το λεγε, παντως εντελει ζητησα ολα τα εγγραφα, και πραγματι μου εστειλε τους ορους και τις αιτησεις και για τα 2 50ρικα. Οποτε τωρα θα απαντησω με τα εγγραφα κι εγω και καλη μου αρχη στον τουρισμο. Θα εχω το νου μου για αλλαγη σε 50ρικο του Ηρων ή οποιου αλλου δινει δωρα μεχρι 1/1. Και με τη νεα χρονια...ας ελπισουμε ολοι για το καλυτερο

υγ: παντως για να γλυτωσεις την εγγυηση, ειδικα αν αλλαζεις συχνα, πρεπει να βαλεις παγια εντολη. Δε με ψηνει αλλα τι να κανεις, να δινεις 50αρια και 100αρια και μετα να τα περιμενεις πισω...

Εμένα την εγγύηση ενώ μου τη γράφανε οι 3 εταιρίες (πρωτεργια,elpedison,Ηρων)που άλλαξα από τον Αύγουστο που μπήκα στο παιχνίδι δεν μου χρεώθηκαν όλοι οι λογαριασμοί από τότε βγαίνουν αρνητικοί 

• Like 1
  • Thanks 1

9 ώρες πριν, korakios είπε

υπόψιν (για το νέο έτος)  αν η τιμή μείον τυχών κρατικές επιδοτήσεις ΤΕΜ ξεπερνούν τα 0,17 πληρώνεις 0,17

αυτό που θα ήθελα να μάθω με σιγουριά για να το βάλω στο μελλοντικό excel είναι αν είναι 8€ επιπλέον του παγίου ή 8€ σύνολο

8 επιπλέον δηλαδή 13 ευρω

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα

ενημέρωση σχετικά με ελπέντισον...

σύνδεση 22/9/2023 με μέτρηση ΔΕΔΔΥΕ,  λογαριασμός έκδοση 20/10/2023 σε μένα ήρθε 23/10/2023, αναλυτικός χωρίς περίεργες χρεώσεις με έναντι κατανάλωση για 18 ημέρες...

έχει μέσα την έκπτωση των 80 ευρά και την χρέωση της εγγύησης κατά 50% δηλ είναι 50ευρά  και μου έχουν χρεώσει τα 25...μου έχουν βάλει 0,08 για τον 9ο και 0,135 για τον 10ο...

όλα καλά λοιπόν, συνεχίζω για άλλον ένα μήνα (μπορεί και περισσότερο) να τελειώσει το 80αρι και μετά αλε...

παιδιά ευχαριστώ για όλα...

είναι λογαριασμός για την φοιτήτρια κόρη και είναι ότι πρέπει μετά τα έξοδα της μετακίνησης-μετακόμισης να βλέπεις αρνητική πληρωμή η οποία θα συνεχιστεί για έναν τουλάχιστον μήνα ακόμη...

Επεξ/σία από kokos23
  • Like 2

6 ώρες πριν, Captain_AMeAKA είπε

Λοιπόν ζωντανό παράδειγμα φρέσκο με τις δυο εταιρείες (elpe, ηρων). Τα δώρα τα δίνουν κανονικα. Ήμουν Σεπτέμβριο elpe με το 80αρι τότε ακόμα, πάω Οκτωμβριο Ηρων, εκδίδεται λογαριασμός εκκαθαριστικός με μέτρηση κάπου στις 20 κάτι Σεπ δεν θυμάμαι ακριβώς, από elpe και βγαίνει -49,80. Γίνεται η μεταφορά εντωμεταξύ στον Ηρων και σήμερα έκανα αίτηση για να ξαναπάω elpe για το 100αρι. Με πήραν τηλ ήθελαν τον τελευταίο λογαριασμό τους εξηγώ ότι ο τελευταίος ήταν ο δικός τους γιατί από κει πήγα Ηρων ρωτάω αν υπάρχει πρόβλημα είπε η κοπέλα κανένα, μου στέλνει τα συμβόλαια τα είχε κανονικα γραμμένα όλα και για το 50ρικο στο economy plus και το 50ρικο στην κάρτα της Εθνικής και μάλιστα έβαλα του θείου μου γιατί εγώ δεν έχω να μη το χάσουμε και τα δέχτηκαν όλα κανονικα περιμένω να αλλάξει. Και τώρα μόλις ήρθε email από elpedison ο λογαριασμός ο τελικός απο όταν είχα φύγει και μου αφαίρεσαν και τα υπόλοιπα 30,20 είναι δηλαδή πάλι αρνητικός. Οποτε μη το φοβάστε. Καλά Ηρων από ότι είδα κι εδώ μέσα καλά Χριστούγεννα θα εκδόσει παίζει να έχω ξαναγυρίσει 😜

Αυτό έπρεπε να κάνω παράθεση αλλά δεν πειράζει απάντησα ελπίζω να βοήθησα 

Εμένα την εγγύηση ενώ μου τη γράφανε οι 3 εταιρίες (πρωτεργια,elpedison,Ηρων)που άλλαξα από τον Αύγουστο που μπήκα στο παιχνίδι δεν μου χρεώθηκαν όλοι οι λογαριασμοί από τότε βγαίνουν αρνητικοί 

όταν πηγές Ήρωνα από ΕΛΠΕ τι προηγούμενο λογαριασμό έδωσες αφού δεν εκδόθηκε;

7 hours ago, Captain_AMeAKA said:

Μπερδευτηκα λιγο, εφυγες απο ελπε με -49,8 πηγες ΗΡΩΝ και οταν γυρισες ελπε συνεχιζαν να υπαρχουν τα -49.8;

7 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Καλημέρα. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί ακόμα λογαριασμός, για να μεταβούμε σε νέο πάροχο τι γίνεται?

Μπορείς να αιτηθείς βεβαίωση εκπροσώπησης από τον πάροχο που είσαι (googlαρε) πολλές φορές δέχονται και τον προηγούμενο λογαριασμού που έχεις διαθέσιμο.

• Like 1
  • Thanks 1

Βγήκε και σε μένα σήμερα ο δεύτερος λογαριασμός από ΕΛΠΕ μετά την καταχώρηση ενδείξεων από μέρος μου την 13/10,αφαιρέθηκε η μισή εγγύηση (25€) από τον πρώτο ολιγοήμερο λογαριασμό μετά την πάγια εντολή αλλά …δεν έχει καθόλου χρεώσεις,τίποτα,nada,ούτε ΕΡΤ ούτε ΥΚΩ ούτε τίποτα ,μόνο μείον😂!!!

Βλέπω να μου κάνουν κανένα χουνερι με την κατανάλωση ,να χάσουμε κανένα ΚΟΤ και να τρέχουμε χωρίς λόγο!!!

7 λεπτά πριν, Kzaxas είπε

Βγήκε και σε μένα σήμερα ο δεύτερος λογαριασμός από ΕΛΠΕ μετά την καταχώρηση ενδείξεων από μέρος μου την 13/10,αφαιρέθηκε η μισή εγγύηση (25€) από τον πρώτο ολιγοήμερο λογαριασμό μετά την πάγια εντολή αλλά …δεν έχει καθόλου χρεώσεις,τίποτα,nada,ούτε ΕΡΤ ούτε ΥΚΩ ούτε τίποτα ,μόνο μείον😂!!!

Βλέπω να μου κάνουν κανένα χουνερι με την κατανάλωση ,να χάσουμε κανένα ΚΟΤ και να τρέχουμε χωρίς λόγο!!!

ΕΡΤ μπαίνει μόνο στο εκκαθαριστικό.

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, favou2000 είπε

ΕΡΤ μπαίνει μόνο στο εκκαθαριστικό.

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh

Επεξ/σία από nikosbt

Με κάλεσαν από ζενίθ για να κάνουμε την αλλαγή σε power home now με ισχύ απο 1/11. Όλα οκ απλά έχασα τα 3 δωρεάν πρώτα πάγια που είχε το πρόγραμμα power for all...

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...