Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, από 1-1-24 θα γίνει πόλεμος με τις ρήτρες, όλοι το γνωρίζουμε, ήδη η Ηρων έβγαλε πρόγραμμα το guarantee με 5€ πάγιο τιμή οκτωβρίου 0,085 με συνέπεια και χωρίς την κρατική επιδότηση, και αν το αυξήσεις στα 8€ το πάγιο σου εγγυάται ανώτερη τιμή τα 0,17...

πως το βλέπετε?

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, kokos23 said:

Λοιπόν, από 1-1-24 θα γίνει πόλεμος με τις ρήτρες, όλοι το γνωρίζουμε, ήδη η Ηρων έβγαλε πρόγραμμα το guarantee με 5€ πάγιο τιμή οκτωβρίου 0,085 με συνέπεια και χωρίς την κρατική επιδότηση, και αν το αυξήσεις στα 8€ το πάγιο σου εγγυάται ανώτερη τιμή τα 0,17...

πως το βλέπετε?

Με πολύ χονδροειδή προσέγγιση τα 8€ αντιστοιχούν σε 80kwh καθαρή προμήθεια με τιμή 0,10€ -στην περίπτωση αυτή ναι τους τις χαρίζεις- ή σε 40kwh αν η τιμή είναι στο 0,20€ -εκεί βγαίνεις κερδισμένος αφού κλειδώνεις χαμηλότερα την τιμή. Μόνο με κριτήριο τη μηνιαία κατανάλωση σου μπορεί να δοθεί απάντηση αλλά είναι νωρίς αφού δεν έχεις εναλλακτικές προτάσεις από τους υπόλοιπους..

Η ερώτηση είναι αν στα σταθερά τιμολόγια μπει ένας ωραίος όρος-παραθυράκι στη σύμβαση που θα δίνει στον προμηθευτή τη δυνατότητα να σε ενημερώσει οποτεδήποτε ότι "πλέον δε βγαίνω με την τιμή που μου κλείδωσες σε πετάω εκεί ή σε αποδεσμεύω"

Επεξ/σία από geodimis
  • Like 1
Δημοσ.

Καποιος που να γνωριζει συνολικα το κοστος cents/kwh στο φυσικο αεριο αυτη την στιγμη,

με ολα τα κοστη μεσα, θα ημουν υποχρεος να το γραψει εδω η σε μηνυμα.

Ασχετα ποια εταιρια εχει, η προγραμμα. Θα βρω τα αντιστοιχα σε αλλες εταιριες αν εχω καπου να ξεκινησω.

Το χρειαζομαι για ενημερωση στις τιμες της https://www.insomnia.gr/forums/topic/789005-σύγκριση-κόστους-θέρμανσης/page/79/#comment-59991190

Κορακιε, το εξελ με το αεριο , εχει παθει καθιζηση στην στηλη σχολιο (οπως το Πηλιο απο τις βροχες μαλλον και σε επηρεασε ε?)

Δημοσ.
Στις 25/9/2023 στις 2:50 ΜΜ, korakios είπε

για εξοχικό

για την άλλη

αυτό , μπορεί να δίνει και κανα δώρο αν και ξεκινά περίοδος με καταναλώσεις

υπάρχει και μικρή πιθανότητα να κάνουν καμια προσφορά απο ελπέ για να παραμείνεις

βέβαια μπορεί να βγει και τίποτα άλλο για τον επόμενο μήνα

Εχω ιδια περιπτωση με εξοχικο που εχει χαμηλη καταναλωση (στο 4μηνο καπου 200-250kwh) και σπιτι με μια καταναλωση 700-800 kwh το 4μηνο και νυχτερινο.

Το Generous home το προτεινεις λογω του φθηνοτερου παγιου;Βλεπω οτι πλεον η κιλοβατωρα ειναι αρκετα ακριβοτερη απο του generous guarantee. Ελεγα και στα δυο σπιτια να εβαζα αυτο. Σκεφτομουν και Ελιν που εχω καλη εμπειρια, αλλα ειναι αρκετα παραπανω.

Επισης δε βλεπω χρεωση νυχτερινου σε κανεναν. Τι εγινε και το αφαιρεσαν ολοι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Τώρα παρατήρησα (και στους δικούς μου λογαριασμούς) ότι βάζουν τη συνέπεια για κάθε τρέχον λογαριασμό. Άλλαξαν την ονομασία από συνέπεια σε έκπτωση ποσότητας.

δεν άλλαξαν λόγω συμμόρφωσης , απλά το πρόγραμμα είναι με έκπτωση ποσότητας

στα προηγούμενα λέει συνέπεια

22 λεπτά πριν, geodimis είπε

Η ερώτηση είναι αν στα σταθερά τιμολόγια μπει ένας ωραίος όρος-παραθυράκι στη σύμβαση που θα δίνει στον προμηθευτή τη δυνατότητα να σε ενημερώσει οποτεδήποτε ότι "πλέον δε βγαίνω με την τιμή που μου κλείδωσες σε πετάω εκεί ή σε αποδεσμεύω"

στο 6μηνο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, korakios said:

στο 6μηνο

"όπως παλιά" που λένε;

Επεξ/σία από geodimis
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dantε είπε

Το Generous home το προτεινεις λογω του φθηνοτερου παγιου;

ναι στη μηδενική κατανάλωση που είχε άλλο μέλος

μπορείς να πας και ελπέ αν δεν είσαι , ή να ρωτήσεις Προτέργια μπας και δίνουν 40€ στον 1ο λογαριασμό

12 λεπτά πριν, Dantε είπε

Βλεπω οτι πλεον η κιλοβατωρα ειναι αρκετα ακριβοτερη απο του generous guarantee. Ελεγα και στα δυο σπιτια να εβαζα αυτο.

ανάλογα την κατανάλωση

12 λεπτά πριν, Dantε είπε

Επισης δε βλεπω χρεωση νυχτερινου σε κανεναν. Τι εγινε και το αφαιρεσαν ολοι;

δες σχόλιο κελιού στην τιμή κιλοβατώρας για zenith . Για απλοποίηση δεν έχω τιμές νυχτερινού μιας και ελάχιστα προγράμματα (πλην ΔΕΗ) έχουν χαμηλότερη χρέωση προμήθειας

1 λεπτό πριν, geodimis είπε

"όπως παλιά" που λένε;

ναι , το λένε και οι όροι στο πρόγραμμα

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Για τα ΕΛΠΕ ως προς τι προτεινεις προσοχη; Το προγραμμα φαινεται καλο παντως.

πάτα το προσοχή , είναι σύνδεσμος

2 ώρες πριν, takoulou είπε

"παράλληλα θα προστατεύει και τον καταναλωτή από τις απότομες διακυμάνσεις των χονδρεμπορικών τιμών ρεύματος."

=

θα κρατάμε χαμηλή ρήτρα και θα κάνουμε εκκαθάριση σφαγής με ΡΑΕ να τα ξύνει  😁

• Like 1
Δημοσ.
43 minutes ago, korakios said:

δεν άλλαξαν λόγω συμμόρφωσης , απλά το πρόγραμμα είναι με έκπτωση ποσότητας

Ωπ ναι τώρα το παρατήρησα... έκπτωση ποσότητας στο simply generous και έκπτωση συνέπειας στο guarantee. Mε βλέπω να φεύγω μετά τη 2μηνιαία εκκαθάριση γιατί αν αρχίσουν του χρόνου να βάζουν εκπτώσεις συνέπειας 40% με μεγάλη αρχική τιμή, θα πέσει χοντρό δάγκωμα στον τελικό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, prefuse είπε

@korakios

Το GENEROUS GUARANTEE HOME  δεν δίνει 50€ (στο excel αναφέρει ότι δίνει)

Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω για επιλογή παρόχου πρόκειται να κάνω από την αρχή νέα σύνδεση και θέλω να κάνω όσο δυνατόν καλύτερη επιλογή χωρίς κρυφές χρεώσεις κτλ και προσέχοντας τα ψιλά γράμματα που βάζουν και μετά πληρώνεις χωρίς λόγο παραπάνω κτλ. Πείτε μου τι προτείνετε από παρόχους και τι να προσέξω πριν προχωρήσω.

Ευχαριστώ!

27 λεπτά πριν, korakios είπε

πάτα το προσοχή , είναι σύνδεσμος

"παράλληλα θα προστατεύει και τον καταναλωτή από τις απότομες διακυμάνσεις των χονδρεμπορικών τιμών ρεύματος."

=

θα κρατάμε χαμηλή ρήτρα και θα κάνουμε εκκαθάριση σφαγής με ΡΑΕ να τα ξύνει  😁

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rinik είπε

Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω για επιλογή παρόχου πρόκειται να κάνω από την αρχή νέα σύνδεση και θέλω να κάνω όσο δυνατόν καλύτερη επιλογή χωρίς κρυφές χρεώσεις κτλ και προσέχοντας τα ψιλά γράμματα που βάζουν και μετά πληρώνεις χωρίς λόγο παραπάνω κτλ. Πείτε μου τι προτείνετε από παρόχους και τι να προσέξω πριν προχωρήσω.

Ευχαριστώ!

διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες και τη στήλη σχόλια στο excel

11 λεπτά πριν, prefuse είπε

@korakios

Το GENEROUS GUARANTEE HOME  δεν δίνει 50€ (στο excel αναφέρει ότι δίνει)

το είχα οτι προσωρινά δε δίνει , αλλά το έβγαλα μιας και δεν το κόβω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, kokos23 είπε

άρχισαν τις μαλακίες στην Ηρων, πρώτος λογαριασμός και δεν έχει μέσα το 50αρι καθώς όπως μου είπαν δεν το δικαιούμαι λόγω ότι την αίτηση δεν την έκανα μόνος μου από το σαιτ, αλλά έβαλα έναν συνεργάτη τους να μου την κάνει...ηλεκτρονικά...

κρίμα τους λέω που με αναγκάζετε ακόμα δεν ήρθα να φύγω...

δικαίωμά σας μου λέει...

Σε κατάστημα πηγες?

Δεν μπορούσε ο συνεργάτης να το κάνει ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Διόρθωση
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...