Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα κι από μένα. Βγήκε επιτέλους ο λογαριασμός ΗΡΩΝ, ο πρώτος. :P

Spoiler

image.png.8f20c56611efb4f69b918c7258c94542.png

Προφανώς βλέπω δύο χρεώσεις γιατί άλλαξε η τιμή, από τα 0,095 στα 0,125, σωστά?

Γιατί το ΚΟΤ όμως δεν εφαρμόστηκε στο σύνολο των Kwh αλλά μόνο στις 204? Επίσης, γιατί έβαλαν δώρο εγγραφής 100? Υπολόγισαν και το 50αρικο του αερίου? Τότε στον λογαριασμό του αερίου δεν θα δω δώρο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, KaRouLi είπε

Γιατί το ΚΟΤ όμως δεν εφαρμόστηκε στο σύνολο των Kwh αλλά μόνο στις 204?

Μάλλον θέμα ενεργοποίησης ΚΟΤ μιας και η επιδότηση μπήκε μόνο για τις 204 . Εκτός αν είσαι αναλογικά για τις μέρες στο όριο (να το αναφέρεις)

6 λεπτά πριν, KaRouLi είπε

Επίσης, γιατί έβαλαν δώρο εγγραφής 100?

Ανεπίσημα και σε άλλους με ΚΟΤ βάλανε 100 αντί 50€

1 λεπτό πριν, korakios είπε

Μάλλον θέμα ενεργοποίησης ΚΟΤ μιας και η επιδότηση μπήκε μόνο για τις 204 . Εκτός αν είσαι αναλογικά για τις μέρες στο όριο (να το αναφέρεις)

Μα οι 204 kwh προηγήθηκαν των υπολοίπων, πώς μπορεί να είναι θέμα ενεργοποίησης? Εννοείς κάτι άλλο?

Στο όριο δύσκολο, αν καίω 315 kwh τον μήνα, είμαι στις 1260 το τετράμηνο, και το όριο είναι 1400 αν δεν κάνω λάθος + που δίνει κι ένα 10%.

Αναφορά σε κείμενο

Ανεπίσημα και σε άλλους με ΚΟΤ βάλανε 100 αντί 50€

Οπότε είναι άσχετο με το 50αρικο του αερίου?

2 λεπτά πριν, KaRouLi είπε

Μα οι 204 kwh προηγήθηκαν των υπολοίπων, πώς μπορεί να είναι θέμα ενεργοποίησης? Εννοείς κάτι άλλο?

Στο όριο δύσκολο, αν καίω 315 kwh τον μήνα, είμαι στις 1260 το τετράμηνο, και το όριο είναι 1400 αν δεν κάνω λάθος + που δίνει κι ένα 10%

Τότε κάνανε λάθος ή για κάποιο λόγο είσαι εκτός στο ΚΟΤ (συνέχεια στο άλλο νήμα και δες στο ΗΔΙΚΑ τι παίζει )

3 λεπτά πριν, KaRouLi είπε

Οπότε είναι άσχετο με το 50αρικο του αερίου?

Ναι , άλλοι δεν είχαν double

• Thanks 1

40 minutes ago, KaRouLi said:

Καλημέρα κι από μένα. Βγήκε επιτέλους ο λογαριασμός ΗΡΩΝ, ο πρώτος. :P

Hide contents

image.png.8f20c56611efb4f69b918c7258c94542.png

Προφανώς βλέπω δύο χρεώσεις γιατί άλλαξε η τιμή, από τα 0,095 στα 0,125, σωστά?

Γιατί το ΚΟΤ όμως δεν εφαρμόστηκε στο σύνολο των Kwh αλλά μόνο στις 204? Επίσης, γιατί έβαλαν δώρο εγγραφής 100? Υπολόγισαν και το 50αρικο του αερίου? Τότε στον λογαριασμό του αερίου δεν θα δω δώρο?

Εμενα παντως μου ηρθε με 50 ευρω δωρο στο ρευμα και το αεριο ηρθε μετα απο λιγες μερες με 50 ευρω δωρο ξεχωριστα

• Thanks 1

22 λεπτά πριν, korakios είπε

Τότε κάνανε λάθος ή για κάποιο λόγο είσαι εκτός στο ΚΟΤ (συνέχεια στο άλλο νήμα και δες στο ΗΔΙΚΑ τι παίζει )

Ναι , άλλοι δεν είχαν double

Πήρα τηλέφωνο, δεν γνωρίζει ( φυσικά ). Θα με ενημερώσει. Έχουν κόψει την έκπτωση ΚΟΤ χωρίς κανέναν λόγο, αφού οι kwh αυτές έπονται των 204 (στις οποίες εφαρμόστηκε και που φυσικά είχα ΚΟΤ ενεργό - και το έχω ακόμα ενεργό). Θα μου πεις για 4-5-6 ευρώ η φασαρία.

Ε οκ... Να μείνουμε εσαεί τότε και στα ακριβά προγράμματα, αφού οι διαφορές εκεί κυμαίνονται για την ώρα :P

1 ώρα πριν, kokos23 είπε

άρχισαν τις μαλακίες στην Ηρων, πρώτος λογαριασμός και δεν έχει μέσα το 50αρι καθώς όπως μου είπαν δεν το δικαιούμαι λόγω ότι την αίτηση δεν την έκανα μόνος μου από το σαιτ, αλλά έβαλα έναν συνεργάτη τους να μου την κάνει...ηλεκτρονικά...

Εκανες e-contract ή έβαλες έναν συνεργάτη τους να την κάνει? 

αγαπητοί μια ερώτηση.

μου ήρθε εκαθαριστικός από ΗΡΩΝ στον οποίο έμεινα 2 μήνες Αυγ. Σεπ. με δώρο 50€ και είχα δώσει έναντι 23€.

Από το παρακάτω ζητάνε 70€ εγγύηση για ποιον λόγο αφού έτσι και αλλιώς έφυγα? Έχει ξανατύχει?

image.png.c866eddb03f5cbb326a0d54b94f05653.png

3 minutes ago, takoulou said:

το μονο που μας γλυτώνει είναι να παραμείνουν στα τωρινά επιπεδα οι χονδρικές τιμές (περίπου στα 0,10) αλλιώς δεν προκειτε να βγάλουμε άκρη όσο ενημέρωση και να πέφτει. ανά ώρα θα αλλάζουμε πάροχο

18 hours ago, GreekGames said:

μόλις πήγα να κάνω καταχώρηση ενδείξεων του μετρητή στο myprotergia και μου λέει ότι επειδή εχω κοινωνικό τιμολόγιο δεν μπορώ να στείλω τις μετρησεις ισχύει κάτι τέτοιο;.Αντιθετα στο mydeddie μπορώ να στείλω μετρήσεις

Στο mydeddie πρέπει να είσαι 100% ποτέ να δώσεις ένδειξη, να ρωτήσεις δηλαδή λίγο πριν το δίμηνο ποια ακριβώς ημερομηνία θα αποστείλοθν την ένδειξη στο πάροχο, και να δώσεις ένδειξη μια μέρα νωρίτερα. Επίσης αν σκοπεύεις να κάψεις κλιματισμό στο 2ο μισό του διμήνου, δε συμφέρει να δώσεις ένδειξη στο 1ο μισό του διμήνου που δεν έχεις κάψει τίποτα.

22 minutes ago, userAnon said:

αγαπητοί μια ερώτηση.

μου ήρθε εκαθαριστικός από ΗΡΩΝ στον οποίο έμεινα 2 μήνες Αυγ. Σεπ. με δώρο 50€ και είχα δώσει έναντι 23€.

Από το παρακάτω ζητάνε 70€ εγγύηση για ποιον λόγο αφού έτσι και αλλιώς έφυγα? Έχει ξανατύχει?

Προφανώς αυτός δεν είναι ο τελικός, θα σου επιστραφεί η εγγύηση στον επομενο

2 minutes ago, ekrepali said:

Προφανώς αυτός δεν είναι ο τελικός, θα σου επιστραφεί η εγγύηση στον επομενο

Λογικό ακούγεται.. δεν μπορώ όμως να τους ζητήσω απευθείας τελικό αφού έχω φύγει ήδη?

11 minutes ago, razkal said:

θα περιμενεις κανα μηνα, οπως κι εγω.

αρχικα θα τους ρωτήσω αν γίνεται, αλλιώς θα πληρώσω τα 63€ και όταν βγάλουν τον τελικό θα δούμε τι άλλο θα θέλουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, userAnon said:

Λογικό ακούγεται.. δεν μπορώ όμως να τους ζητήσω απευθείας τελικό αφού έχω φύγει ήδη?

Όχι, υποχρεούνται να βγάλουν ξεχωριστό λογαριασμό για κάθε εκκαθαριστική καταμέτρηση.

On 10/10/2023 at 15:03, giorgosvet said:
  Reveal hidden contents

image.png.8cbb7ce096de0b68929f3ef68ca518f1.png

Reveal hidden contents

image.png.55caea3d009722de3bc78600449ca9ea.png

Reveal hidden contents

image.png.cf62c85c32304e25e064105422822169.png

@korakios εστιάσαμε προχτές σε δώρα, ρυθμιζόμενες κλπ... (σωστοί είναι οι υπολογισμοί) και δε δώσαμε βάση στην συνέπεια... συμμορφώθηκε ο ΗΡΩΝ!

Παλιά έβαζαν τη συνέπεια για το προηγούμενο λογαριασμό, και έτρωγαν τη συνέπεια της τελικής κατανάλωσης.

Τώρα παρατήρησα (και στους δικούς μου λογαριασμούς) ότι βάζουν τη συνέπεια για κάθε τρέχον λογαριασμό. Άλλαξαν την ονομασία από συνέπεια σε έκπτωση ποσότητας.

Πχ στον φίλο ποιο πάνω, στον 1ο έναντι πήρε την έκπτωση του 1ου έναντι, στο 2ο εναντι πήρε την έκπτωση του 2ου έναντι.

Στον τελικό έδωσε πίσω τις εκπτώσεις καθώς συνυπολογιστηκαν στην αξία ρεύματος έναντι... κι έπειτα ξαναπιστωθηκαν στο σύνολο της εκκαθαριστικης κατανάλωσης. Ούτε 1 cent δεν έφαγαν... Θαύμα.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...