Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επι τη ευκαιρια Κορακιε, μπορω να μην πληρωνω τιποτε με το ΚΟΤ Β μου , οπως λεει ο τιμοκαταλογος τους στην ιστοσελιδα ε? μονο οι ρυθμιζομενες χρεωσεις θα μεινουν,σιγα τα ωα, ουτε το 60% του Ηλεκτρικου Ρευματος δεν πιανουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, Specs είπε

επι τη ευκαιρια Κορακιε, μπορω να μην πληρωνω τιποτε με το ΚΟΤ Β μου , οπως λεει ο τιμοκαταλογος τους στην ιστοσελιδα ε? μονο οι ρυθμιζομενες χρεωσεις θα μεινουν,σιγα τα ωα, ουτε το 60% του Ηλεκτρικου Ρευματος δεν πιανουν.

ναι , είναι τα 0,05 ΤΕΜ και το 0,045 ΚΟΤ (και δεν εχεις ΥΚΩ)

αν βγει στη χρέωση προμήθειας αρνητικό , θα πιστωθεί μέχρι την εκκαθάριση , αλλά αν παραμένει αρνητικό ποσό (πάντα στη χρέωση προμήθειας χωρίς το πάγιο νομίζω) , τότε να ξέρεις οτι κανονικά μηδενίζεται

Ηρών ισχύει η σύσταση 20€ ? αν ναι πότε τα παίρνει αυτός που κάνει τη σύσταση ?

(λέω να πάω μια σφήνα πριν ξεκινήσουν οι καταναλώσεις για το 50ρικο)

Πολύ φοβάμαι πως από το νέο έτος θα αναπολούμε όλη την κατάσταση που ζήσαμε το τελευταίο 16μηνο που φεύγαμε οπότε θέλαμε που περνάμε τα δωράκια μας και μας βγήκε αυτός ο χρόνος με τη μισή τιμή κατά μέσο όρο που θα χουμε του χρόνου.Μακαρι να πέσω έξω.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικα οπου ναναι (αρα και σε εμας τα στραβαδια) θα αρχισουν να ερχονται οι πρωτες "ειδοποιησεις" συμφωνα με αυτο:

Τροποποίηση των συμβάσεων προμήθειας

Σύμφωνα με την ΡΑΑΕΥ, η λήξη των έκτακτων μέτρων θα οδηγήσει σε ευρύτατη αλλά και ουσιώδη τροποποίηση των συμβάσεων προμήθειας, είτε αυτές συνήφθησαν πριν την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων, είτε κατά τη διάρκειά τους. Η Αρχή αναφέρει ότι οι προμηθευτές οφείλουν να προγνωστοποιήσουν τους τροποποιημένους όρους στους πελάτες τους με διακριτή έντυπη ή ηλεκτρονική επιστολή:

•  της Σύμβασης Προμήθειας έως και την 1η Νοεμβρίου 2023 και φέρουν το βάρος απόδειξης
  •  της εμπρόθεσμης εκπλήρωσης της ανωτέρω υποχρέωσής τους.

Αναφέρει ακόμη ότι η προγνωστοποίηση υποκαθιστά την απαίτηση του Κώδικα Προμήθειας για ρητή συναίνεση του καταναλωτή εφόσον ο τελευταίος δεν εναντιωθεί.

Νομοθετική ρύθμιση ζητούν οι προμηθευτές

Πηγές των προμηθευτών ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ήταν χρήσιμη η ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης ώστε να μην προκύψουν νομικές αμφισβητήσεις πχ. ως προς την εφαρμογή του Κώδικα Προμήθειας, ή και το καθεστώς που θα διέπει τις συμβάσεις που υπεγράφησαν πρόσφατα και είναι σε ισχύ.

Επεξ/σία από Specs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, Diinekis21 said:

Το δώρο πιάνει και το πάγιο ή μόνο τη προμήθεια ρεύματος;

Σε εμένα ο λογαριασμός που ήρθε είχε δώρο 50 ευρώ, σε όλο το πόσο εφαρμόστηκε και στις ρυθμιζόμενες και στου δήμου,  αλλά είναι έναντι, όποτε χέρι στην φωτιά δεν βάζω.

Όπως και να έχει είναι έκπτωση

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εχω heron simple generous και ειμαι happy
της μανας μου της τελειωνει το deh myhome online και εχει ΚΑΙ νυχτερινο
κανα πακετακι που να χτυπαει το simple? εχοντας και νυχτερινο;;;
δεν εχει μεγαλη καταναλωση παρα μονο το καλοκαιρι

Επεξ/σία από akaloith

4 minutes ago, akaloith said:

εγω εχω heron simple generous και ειμαι happy
της μανας μου της τελειωνει το deh myhome online και εχει ΚΑΙ νυχτερινο
κανα πακετακι που να χτυπαει το simple? εχοντας και νυχτερινο;;;
δεν εχει μεγαλη καταναλωση παρα μονο το καλοκαιρι

To excel το είδες? 

Στις 3/10/2023 στις 5:16 ΜΜ, korakios είπε

2-3 εργάσιμες

Υπογραφή συμβολαίου 29/9 σε κατάστημα Elpedison. 

Δευτέρα 2/10 έλαβα μήνυμα από το κατάστημα "έφυγε για εκπροσώπηση". Εως και σήμερα καμία ενημέρωση από elpedison, ενώ δεν έχει αλλάξει ο αριθμός παροχής στο site ελέγχου. 

Να τους ενοχλήσω ή είναι φυσιολογικοί χρόνοι? κτ

*To συμβόλαιο αναγράφει ένδειξη στις 29/9. Θα ισχύσει αυτή, ανεξάρτητα που θα περάσω elpedison τον Οκτώβριο? 

να κάνω μια ερωτήσει εγώ τώρα είμαι volterra με κοτ-β και καταναλώσει τοπ 1400 και περιμένω να ηρεμήσουν τα πράγματα να δω τι να κάνω,εκεί που καταλήγω είναι zeniΘ  έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο? λέτε να αξίζει να μείνω volterra?

45 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Δευτέρα 2/10 έλαβα μήνυμα από το κατάστημα "έφυγε για εκπροσώπηση". Εως και σήμερα καμία ενημέρωση από elpedison, ενώ δεν έχει αλλάξει ο αριθμός παροχής στο site ελέγχου. 

*To συμβόλαιο αναγράφει ένδειξη στις 29/9. Θα ισχύσει αυτή, ανεξάρτητα που θα περάσω elpedison τον Οκτώβριο? 

ενδείξεις έδωσες ?

η εκπροσώπηση ξεκινά όταν σε αλλάξει το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ

25 λεπτά πριν, korakios είπε

ενδείξεις έδωσες ?

η εκπροσώπηση ξεκινά όταν σε αλλάξει το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ

Έδωσα ναι. Αναγράφεται και στο συμβόλαιο. 

Άρα ο 1ος λογαριασμός στον νέο πάροχο θα είναι με την ένδειξη που έδωσα στις 29.9 και γράφτηκε στο συμβόλαιο; 

Και θα με τιμολογήσει από πότε; από 29.9 ή από Οκτώβριο που ξεκινά η εκπροσώπηση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Άρα ο 1ος λογαριασμός στον νέο πάροχο θα είναι με την ένδειξη που έδωσα στις 29.9 και γράφτηκε στο συμβόλαιο; 

ναι

edit : κάτσε , ο τελικός του παλιού πάροχου θα έχει σαν ένδειξη τελευταία αυτή που έδωσες , ο νέος θα έχει αυτήν την ένδειξη σαν αρχική

Και θα με τιμολογήσει από πότε; από 29.9 ή από Οκτώβριο που ξεκινά η εκπροσώπηση; 

απο τότε που θα αρχίσει η εκπροσώπηση . Εκεί δημιουργείται πρόβλημα αν αργήσει και αν γράφεις αρκετές κιλοβατώρες . Φαίνεται δλδ μεγάλη κατανάλωση σε λίγες μέρες και φουσκώνουν οι ΥΚΩ και μπορεί να χαθεί μέρος της επιδότησης ΤΕΜ

Έδωσα ναι. Αναγράφεται και στο συμβόλαιο. 

ενόχλησε τότε πάροχο και ΔΕΔΔΗΕ να δεις τι παίζει (αν αύριο δεν αλλάξει το τελευταίο ψηφίο) .

Αν σου πει κανας άσχετος απο elpe οτι περιμένουν απο ΔΕΔΔΗΕ επιτόπια ζήτα να μιλήσεις με άλλον

εκτός τώρα που το σκέφτομαι αν τυχαίνει και είναι τώρα η προγραμματισμένη του ΔΕΔΔΗΕ που κάτι παίζει και δε θυμάμαι ακριβώς , το έχει αναφέρει ο @ekrepali κατα καιρούς

Επεξ/σία από korakios

1 ώρα πριν, CHRISpros είπε

Πάρε τους τηλέφωνο οπωσδήποτε. Έκανα και εγώ αίτηση στην elpedison σε κατάστημα, πάλι το ίδιο πρόβλημα όπως και την άνοιξη που πήγα πρώτη φορά. Πήρα σήμερα τηλέφωνο να ρωτήσω και τους βγάζει υποτίθεται μήνυμα ότι απορρίφθηκε η αίτηση από δεδδηε, όπως τότε. Εντωμεταξύ ενδιάμεσα που πήγα Ήρων η μετάβαση έγινε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Ξαναέδωσα ένδειξη τηλεφωνικά και θα τους ξαναπάρω αύριο. Ότι χειρότερο αυτή η εταιρία αλλά τι να κάνουμε...

1 λεπτό πριν, Dimitris156 είπε

Ξαναέδωσα ένδειξη τηλεφωνικά και θα τους ξαναπάρω αύριο. Ότι χειρότερο αυτή η εταιρία αλλά τι να κάνουμε...

το νου σας γιατί η ελπέ έχει κάνει το κορυφαίο να πάρει προηγούμενη μέτρηση ΔΕΔΔΗΕ , με πιστωτικό τελικό απο προηγούμενο πάροχο και φουσκωμένο τον 1ο λογαριασμό της ελπέ (πήγαν όλες οι κιλοβατώρες εκεί)

οι περιπτώσεις που θυμάμαι , συμπτωματικά ήταν σε κατάστημα (τότε υπήρχε και θέμα δε δεχόταν τις μετρήσεις ο υπάλληλος και δεν τις περνούσε στην αίτηση)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...