Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλό μήνα, θέλω να κάνω αίτηση στο το Value της ΕΛΠΕ, για λογαριασμό συγγενή, που δεν τα πάει καλά με τους υπολογιστές (μόνο μέιλ βλέπει και e-banking)

Αφού κάνω την αίτηση μέσω e-contract, τον καλούν για επιβεβαίωση ή απλά συνεχίζει η διαδικασία;

Ξέρουμε τι ζητάνε στην (τυχόν) τηλεφωνική επιβεβαίωση;

πχ μόνο στοιχεία ταυτοποίησης ή και ενδείξεις μετρητή κλπ που δεν μπορεί να τα δώσει;

Είναι νέος ηλεκτρονικός με SIM, αλλά δεν ξέρει να διαβάσει ενδείξεις κλπ

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stelios120 είπε

Καλημέρα. Σκέφτομαι μιας και λίγη το Home on line να πάω elpedison value. Όσοι πήγατε και φύγατε μετά για άλλη εταιρία ωστε να πάρετε και απο τους άλλους τις εκπτώσεις που δίνουν, στην elpedison δώσατε κάρτα για πάγια εντολή ώστε να γλυτώσετε εγγύηση ή το αφήσατε έτσι ωστε να γίνει συμψηφισμός μόλις φύγετε;

Ο καθένας κάνει όπως νομίζει,προσωπικά βαζω  πάγια γιατί δεν θέλω χρεωση εγγύησης άλλοι πάλι δεν θέλουν να βαζουν την κάρτα τους και κανουν συμψηφισμό.Καθαρά επιλογή του καθενός.

3 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Καλημέρα και καλό μήνα, θέλω να κάνω αίτηση στο το Value της ΕΛΠΕ, για λογαριασμό συγγενή, που δεν τα πάει καλά με τους υπολογιστές (μόνο μέιλ βλέπει και e-banking)

Αφού κάνω την αίτηση μέσω e-contract, τον καλούν για επιβεβαίωση ή απλά συνεχίζει η διαδικασία;

πχ μόνο στοιχεία ταυτοποίησης ή και ενδείξεις μετρητή κλπ που δεν μπορεί να τα δώσει;

Συνήθως καλούνε για να σου πούνε ευχαριστούμε και  οτι θα στείλουμε στο email το συμβόλαιο και να το κανεις αποδεκτό κλπ.Μπορει να κάνουν και ταυτοποίηση μπορεί και όχι εξαρταται.Η μέτρηση θα ζητηθεί να σταλεί με φωτο στο email οχι τηλεφωνικά. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Η μέτρηση θα ζητηθεί να σταλεί με φωτο στο email οχι τηλεφωνικά.

Αυτό πάλι, που ο μετρητής είναι νέος ηλεκτρονικός με SIM, έχει ένδειξη ισχύος σήματος κινητής (στην οθόνη), δεν έρχονται για να τον καταμετρήσουν (είναι απομακρυσμένο σημείο εκτός πόλης), αλλά πρέπει να στείλουμε εμείς ενδείξεις για να τις πάρει ο ΔΕΔΔΗΕ, που μπορεί να τις πάρει μόνος του απομακρυσμένα..., με ξεπερνάει.., Ελλαδιστάν 2.0

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 6
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Αυτό πάλι, που ο μετρητής είναι νέος ηλεκτρονικός με SIM, έχει ένδειξη ισχύος σήματος κινητής (στην οθόνη), δεν έρχονται για να τον καταμετρήσουν (είναι απομακρυσμένο σημείο εκτός πόλης), αλλά πρέπει να στείλουμε εμείς ενδείξεις για να τις πάρει ο ΔΕΔΔΗΕ, που μπορεί να τις πάρει μόνος του απομακρυσμένα..., με ξεπερνάει.., Ελλαδιστάν 2.0

Δεν ειναι  και ευκολο να παρει τις ενδειξεις ο Δεδδηε απο μακρια...Δεν εφαρμοζεται η τηλεμετρηση παντου... Και αναλογα την περιοχη του Δεδδηε που ανηκεις και αν υπαρχει  το προσωπικο...

Δημοσ.
21 minutes ago, Kozanitis1 said:

Την μέτρηση την στέλνεις για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία,  αλλιώς ναι περιμένεις πότε θα κάνει την διαδικασία ο ΔΕΔΔΗΕ. 

38 minutes ago, Kozanitis1 said:

Ειναι που θα πέσεις,  εγώ για παράδειγμα πήγα στο κατάστημα και έκανα αίτηση σε όνομα άλλου, απλά ζητάνε ταυτότητα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ, σίγουρα θα προτιμούσα κατάστημα, αλλά δεν υπάρχει στην περιοχή τίποτα πλην ΔΕΗ, οπότε θα "παίξουμε" με e-contract

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, kostas4. είπε

ποια βαλιτσα?εχω βαρεθει να μετακομιζω δεξια-αριστερα μονο με τα χερια στις τσεπες 😁. Απο 1/1/24 βεβαια θελει λιγη προσοχη στην επιλογη γιατι θα πεσουν πολλα τυρακια στις παγιδες.

Αν ομως αποδειχθει οτι για καποιο λογο εκανα λαθος στην επιλογη παροχου θα πληρωσω την οποια ποινη για να μετακομισω αν χρειαστει παρα να μεινω ακομα  12 ή 24 μηνες και να με αρμεγει οικονομικα ο εκαστοτε παροχος.

Μπορει να  μου παρουν δηλ 80-100ευρά ας πουμε αλλα μεχρι εκει!

Αντυχον  κανω λαθος,δε θα καθομαι εκει 2 χρονια να μου πινουν το αιμα με καλαμακι.

Αν ομως χρειαστει,ετσι?Γιατι μπορει και να πετυχω διανα στον πρωτο παροχο με καλο συμβολαιο απο αρχης χρονου,δεν ξερω.

Μεχρι τοτε ομως εχουμε 2 μηνες ακομα τουρισμου.

Νομιζω ομως πως εχουμε κουραστει να ψαχνομαστε καθε 20ή.(όσοι απο εμας το κανουν)

Επειδή δεν έχω καταλάβει τι θα ισχύει από 1/1/24....

Αυτή τη στιγμή ας πούμε ότι υπογράφουμε στην elpedison χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης.

Από 1/1/24 θα μπορεί η elpedison να μας πει "το συμβόλαιο που έκανες τον Οκτώβριο σήμερα γίνεται 2ετίας;"

Δεν θα πρέπει να γίνει αυτό με την δική μας συναίνεση;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αυτή τη στιγμή ας πούμε ότι υπογράφουμε στην elpedison χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης.

Από 1/1/24 θα μπορεί η elpedison να μας πει "το συμβόλαιο που έκανες τον Οκτώβριο σήμερα γίνεται 2ετίας;"

Οι 24 μήνες μετράνε από την μέρα που υπογράφεις. Από 1\1\24, συνεχίζεις στο πρόγραμμα που είσαι, έχοντας ακόμη 21 μήνες περίπου αλλά αν θες να φύγεις θα πληρώσεις ρήτρα αποδέσμευσης. (+ την ρήτρα αναπροσαρμογής)

Δημοσ.
7 minutes ago, The_Judas said:

Απο την στιγμή που είναι κυμαινόμενο ένα πρόγραμμα,  δεν μπορεί να έχει και ρήτρα αποχώρησης, μόνο στα σταθερά μπορεί να μπεί.

Αυτή την στιγμή έχουμε αναστολή ρήτρας αναπροσαρμογής και κάθε μήνα λένε την τιμή,  αν δεν αλλάξει κάτι  πλέον θα είναι κυμαινόμενο αλλά πάλι θα μπορείς να πας αλλού χωρίς ρήτρες αποχώρησης

1 minute ago, mercator84 said:

Οι 24 μήνες μετράνε από την μέρα που υπογράφεις. Από 1\1\24, συνεχίζεις στο πρόγραμμα που είσαι, έχοντας ακόμη 21 μήνες περίπου αλλά αν θες να φύγεις θα πληρώσεις ρήτρα αποδέσμευσης. (+ την ρήτρα αναπροσαρμογής)

Δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενο

https://www.rae.gr/wp-content/uploads/2021/08/Ανάλυση-ΡΑΕ-επί-των-Τιμολογίων-Λιανικής-Αγοράς-Ηλεκτρικής-Ενέργειας-Ρήτρες-Αναπροσαρμογής.pdf

• Like 2
Δημοσ.

Το value απο elpedison είναι τελική τιμή τα 0.08; 

Ειναι fix τιμή χωρίς να έχει εκπτώσεις συνέπειας κτλ;

Δημοσ.

Εχει αλλαξει το τελευταιο ψηφιο στον Δεδδηε αλλα δεν μπορω να κανω λογαριασμο στο myelpedison ειτε site ειτε app,  ενω μου αναγνωριζει το email που δηλωσα στην αιτηση.

Εχει αναφερθει κατι σε αυτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Sheriff είπε

Εχει αλλαξει το τελευταιο ψηφιο στον Δεδδηε αλλα δεν μπορω να κανω λογαριασμο στο myelpedison ειτε site ειτε app,  ενω μου αναγνωριζει το email που δηλωσα στην αιτηση.

Εχει αναφερθει κατι σε αυτο;

Έχει γίνει αρκετές φορές Περιμένεις μερικές μέρες ακόμα 3,4 αν δεν γίνει παίρνεις τηλέφωνο να στο κοιτάξουν αν και σπάνια χρειάζεται.

35 λεπτά πριν, wasd είπε

Το value απο elpedison είναι τελική τιμή τα 0.08; 

Ειναι fix τιμή χωρίς να έχει εκπτώσεις συνέπειας κτλ;

Ναι και με την επιδότηση Οκτωβρίου πάει 0.065

1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Υποτίθεται θα ενημερωθεί κάθε πελάτης έγκαιρα για το τι ακριβώς θα ισχύσει από 1/1/24.Προφανως αν δεν συμφωνούμε με αυτό θα έχουμε το δικαίωμα να αποχωρήσουμε αζημιως.Ακομα όλα είναι στο αέρα.

Επεξ/σία από favou2000
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Απο την στιγμή που είναι κυμαινόμενο ένα πρόγραμμα,  δεν μπορεί να έχει και ρήτρα αποχώρησης, μόνο στα σταθερά μπορεί να μπεί.

Αυτή την στιγμή έχουμε αναστολή ρήτρας αναπροσαρμογής και κάθε μήνα λένε την τιμή,  αν δεν αλλάξει κάτι  πλέον θα είναι κυμαινόμενο αλλά πάλι θα μπορείς να πας αλλού χωρίς ρήτρες αποχώρησης

Δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης σε κυμαινόμενο

https://www.rae.gr/wp-content/uploads/2021/08/Ανάλυση-ΡΑΕ-επί-των-Τιμολογίων-Λιανικής-Αγοράς-Ηλεκτρικής-Ενέργειας-Ρήτρες-Αναπροσαρμογής.pdf

απο το 2020 υπάρχει αναφορά για μη εφαρμογή ρήτρας αποχώρησης αλλά είδαμε τι έγινε στην πράξη

απλά 1/7/2022 βγάλανε  νέου τύπου τιμολόγια (πριν το μηχανισμό) βάσει πρότυπου της ΡΑΕ και τελικά οι πάροχοι συμμορφώθηκαν

στα συμβόλαια πλέον αναφέρεται το πεδίο της ρήτρας αποχώρησης και αν ισχύει :

Spoiler

image.png.3adf6c195591639fd4a5589f2951e7d3.png

τώρα αν ξαναγράψουν τη ΡΑΕ απο το νέο έτος και γίνουν αλλαγές θα το ξέρουμε απο τις υποτιθέμενες ατομικές ειδοποιήσεις που θα λάβουμε το αργότερο 1/11/23 (60 μέρες πριν την εφαρμογή)

1 ώρα πριν, mercator84 είπε

Οι 24 μήνες μετράνε από την μέρα που υπογράφεις.

απο την ημέρα εκπροσώπησης

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, stelios120 είπε

Καλημέρα. Σκέφτομαι μιας και λίγη το Home on line να πάω elpedison value. Όσοι πήγατε και φύγατε μετά για άλλη εταιρία ωστε να πάρετε και απο τους άλλους τις εκπτώσεις που δίνουν, στην elpedison δώσατε κάρτα για πάγια εντολή ώστε να γλυτώσετε εγγύηση ή το αφήσατε έτσι ωστε να γίνει συμψηφισμός μόλις φύγετε;

Αν και δεν είμαι σε elpedison (πήγα στην Watt & Volt), θα μεταφέρω και εγώ την εμπειρία μου: επέλεξα να μη βάλω πάγια εντολή και να πληρώσω την εγγύηση (σε δύο δόσεις από ότι μου είπαν), για δύο απλούς λόγους:

1) για να ενεργοποιήσω την πάγια εντολή θα έπρεπε να πάω στην τράπεζα, άρα θα έπρεπε να χάσω ένα πρωινό (από όσο γνωρίζω δεν γίνεται ηλεκτρονικά)

2) πληρώνοντας ηλεκτρονικά με κάρτα στο site του παρόχου θα έχω επιστροφή τουλάχιστον 1% με payzy, ενώ με την πάγια εντολή δεν θα κέρδιζα τίποτα.

Η εγγύηση είναι €50 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) τα οποία θα μου επιστραφούν αν και όταν φύγω από την εταιρεία, οπότε δεν χάνω κάτι. Στο μεταξύ όμως θα έχω κερδίσει την επιστροφή από την πληρωμή κάθε λογαριασμού.

Επεξ/σία από Geoponer
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Αν και δεν είμαι σε elpedison (πήγα στην Watt & Volt), θα μεταφέρω και εγώ την εμπειρία μου: επέλεξα να μη βάλω πάγια εντολή και να πληρώσω την εγγύηση (σε δύο δόσεις από ότι μου είπαν), για δύο απλούς λόγους:

1) για να ενεργοποιήσω την πάγια εντολή θα έπρεπε να πάω στην τράπεζα, άρα θα έπρεπε να χάσω ένα πρωινό (από όσο γνωρίζω δεν γίνεται ηλεκτρονικά)

2) πληρώνοντας ηλεκτρονικά με κάρτα στο site του παρόχου θα έχω επιστροφή τουλάχιστον 1% με payzy, ενώ με την πάγια εντολή δεν θα κέρδιζα τίποτα.

Η εγγύηση είναι €50 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) τα οποία θα μου επιστραφούν αν και όταν φύγω από την εταιρεία, οπότε δεν χάνω κάτι. Στο μεταξύ όμως θα έχουν κερδίσει την επιστροφή από την πληρωμή κάθε λογαριασμού.

Το οτι θα ενεργοποιήσεις την πάγια εντολή δεν σε εμποδίζει από το να πληρώνεις τον λογαριασμό με όποιο τρόπο θες λίγες εργάσιμες ημέρες πριν από την λήξη του, ώστε να προλαβαίνει να φαίνεται η πληρωμή στο σύστημα και να μην σε χρεώσει και μέσω πάγιας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...