Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Για καλό και για κακό κράτησε ένα screenshot του chat.

Μόλις μου το επιβεβαίωσαν κι εμένα, μέσω chat...αυτό είναι κάτι καλό.

Στιγμιότυπο οθόνης από 2023-09-29 10-11-17.png

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γνωμες για ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ σαν παροχος ρευματος;

Δεν βλεοω να συζητιεται γενικα καθολου.

Εχει κανεις εμπειρια; αξιζει;

(Μπηκα σε νοικι σε διαμερισμα που εχει κ θερμανση με φυσικο αεριο, κ γενικα ψαχνομαι αν υπαρχει καποιο συμφερον πακετο σε παροχο, οποτε αν εχετε εικονα θα με βοηθουσε πολυ)

Επικοινώνησα και εγώ τελικά μέσω chat και μου απάντησαν και εμένα όπως και στους προηγούμενους φίλους ότι το δώρο δεν χάνεται στη μετάβαση από το green στο value.

Image_1695973727.jpg

2 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Επικοινώνησα και εγώ τελικά μέσω chat και μου απάντησαν και εμένα όπως και στους προηγούμενους φίλους ότι το δώρο δεν χάνεται στη μετάβαση από το green στο value.

Image_1695973727.jpg

Ρε παιδιά δηλαδή άμα μας το φάνε το 80άρι θα δείξουμε τα screenshot? Τί να πω, είμαι σε δίλημμα...

Ο πιο εύκολος τρόπος για μετάβαση στο value ποιος είναι, απλά κάνεις αίτηση τηλεφωνικά;

3 λεπτά πριν, tryfos είπε

Ρε παιδιά δηλαδή άμα μας το φάνε το 80άρι θα δείξουμε τα screenshot? Τί να πω, είμαι σε δίλημμα...

Ο πιο εύκολος τρόπος για μετάβαση στο value ποιος είναι, απλά κάνεις αίτηση τηλεφωνικά;

Η πιθανότητα να φαγωθεί είναι σχεδόν μηδενική τη στιγμή που έχουν απαντήσει με ονοματεπώνυμο υπάρχει αλλά δεν το δείχνω στο screenshot στο chat σε πάνω από πέντε άτομα επίσης δεν αλλάζεις πάροχο στον ίδιον  παραμένεις θα ήταν παράλογο να σου πάρουν κάτι ενώ μένεις στο ίδιο πάροχο παλιότερα που το είχα κάνει στον Ηρωνα και πάλι δεν είχα χάσει τίποτα εφόσον είχα μείνει και είχα κάνει και εκεί αλλαγή προγράμματος τέλος πάντων ο καθένας ότι πιστεύει.

Και τηλέφωνο να πάρεις για την αλλαγή σου λένε ότι θα σε πάρουν αυτοί πίσω από το αρμόδιο τμήμα οπότε αναγκαστικά περιμένεις και πάλι.

23 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Και τηλέφωνο να πάρεις για την αλλαγή σου λένε ότι θα σε πάρουν αυτοί πίσω από το αρμόδιο τμήμα οπότε αναγκαστικά περιμένεις και πάλι.

Δηλαδή πως αλλιώς θα μπορούσα εκτός από τηλέφωνο;

Μέσω chat δεν γίνεται να φανταστώ, ε;

4 λεπτά πριν, tryfos είπε

Δηλαδή πως αλλιώς θα μπορούσα εκτός από τηλέφωνο;

Μέσω chat δεν γίνεται να φανταστώ, ε;

Γίνεται έτσι ζήτησα εγώ την αλλαγή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βγήκε και η επιδότηση από το κράτος

15 ευρά η mvh ...

πηγή: https://www.ot.gr/2023/08/29/energeia/ilektrismos/logariasmoi-reymatos-sta-15-eyro-ana-megavatora-i-epidotisi-sta-noikokyria-gia-ton-septemvrio/

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ρεύματος συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Σεπτέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

1. Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 15 ευρώ/MWh ή 0,015 ευρώ/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο η επιδότηση ήταν στα 10 ευρώ/MWh ή 0,01 ευρώ/kWh.
  2. Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Πώς θα αποφύγετε τα ακριβά τιμολόγια ρεύματος – Τα νέα προγράμματα

Ευάλωτοι καταναλωτές

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 ευρώ/MWh ή 0,05 ευρώ/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Η επιδότηση παραμένει ίδια με εκείνη του Αυγούστου.

Αγρότες

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε στα 15 ευρώ/MWh ή 0,015 ευρώ/kWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Για τους αγρότες η επιδότηση τον Αύγουστο ήταν στα 10 ευρώ/MWh ή 0,01 ευρώ/kWh.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Σεπτέμβριο, ξεπερνά, συνολικά, τα 21,4 εκατ. ευρώ.

Επεξ/σία από kokos23

Καλησπέρα σε όλους .

Θα ήθελα να κάνω μια χαζή ερώτηση. 

Βλέπω προσφορές διάφορες από παρόχους ρεύματος και το ερώτημα για να γίνει συγκεκριμμένο θα πω το εξής.

Πχ elpedison 0.08 χρέωση για τον Οκτώμβρη .... επειδή δεν έχω καμία εμπειρία από κυμαινόμενα προγράμματα και ρήτρες αναπροσαρμογής και παρόχους πέρα από ΔΕΗ , υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίζουμε την τελική τιμή κιλοβατόρας ;

Μου φαίνεται too good to be true η ΔΕΗ να χρεώνει 0.13 ή 0.15 (τελική τιμή) και άλλη εταιρία να χρεώνει 0.08. 

Μπορεί να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα αν το value της elpedison εχει ρήτρα αναπροσαρμογής η οχι ?

Στην σύμβαση αναφέρει οτι εχει κανονικά ρήτρα και στο τηλέφωνο οι υπάλληλοι λένε αλλα πράγματα . 

5 λεπτά πριν, mepanousis είπε

Καλησπέρα σε όλους .

Θα ήθελα να κάνω μια χαζή ερώτηση. 

Βλέπω προσφορές διάφορες από παρόχους ρεύματος και το ερώτημα για να γίνει συγκεκριμμένο θα πω το εξής.

Πχ elpedison 0.08 χρέωση για τον Οκτώμβρη .... επειδή δεν έχω καμία εμπειρία από κυμαινόμενα προγράμματα και ρήτρες αναπροσαρμογής και παρόχους πέρα από ΔΕΗ , υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίζουμε την τελική τιμή κιλοβατόρας ;

Μου φαίνεται too good to be true η ΔΕΗ να χρεώνει 0.13 ή 0.15 (τελική τιμή) και άλλη εταιρία να χρεώνει 0.08. 

Η ΔΕΗ χρεωνει σχετικά σταθερά ψιλοακριβά και έχει ακόμα το 73% των παροχών. Απο οτι καταλαβαίνω οι αλλοι απλά βγαζουν κανα πρόγραμμα κραχτη για 2-3 μηνες με δωρα και χαμηλές τιμές για να προσελκύσουν κοσμο και μετα το ανεβάζουν. 

• Like 1

Ο ΗΡΩΝ που μου είχε πει να πάρω σήμερα για την αλλαγή, μου είπε ότι σε γίνεται σήμερα.... να πάρω τη Δευτέρα. Σταθεροί στις απόψεις τους.

Elpedison ενεργοποίησα πάγια κάρτα μεσω της εφαρμογής. Στη καταχώρηση δε ζητάει όνομα, ημ.ληξης, 3ψήφιο!!! Δηλαδή μπορούμε να βάλουμε τη κάρτα από κάνα φίλο  / συγγενή και να χρεώνονται εκείνοι; Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας...

Εννοείται έβαλα μια κάρτα με σχεδόν μηδενικό υπόλοιπο, ίσα ίσα για να πάρω πίσω την εγγύηση... και θα πληρώνω τουλάχιστον 5 εργάσιμες νωρίτερα για να μηδενίσει το υπόλοιπο.

1 ώρα πριν, BrokenExe είπε

Γίνεται έτσι ζήτησα εγώ την αλλαγή 

Προφανώς ισχύει από 1/10 φαντάζομαι η αλλαγή, ε;

Πολύ εύκολο το έχουν κάνει και κάτι δεν μου κάθεται καλά μ' αυτούς 😆 Εκτός αν σκέφτονται, ας το δώσουμε και στους παρόντες, μη φύγουνε για αλλού, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, mantasmitsos είπε

Μπορεί να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα αν το value της elpedison εχει ρήτρα αναπροσαρμογής η οχι ?

Στην σύμβαση αναφέρει οτι εχει κανονικά ρήτρα και στο τηλέφωνο οι υπάλληλοι λένε αλλα πράγματα . 

Μέχρι 31/12 έχει ανασταλεί η ρήτρα σε όλα τα κυμαινόμενα και δεν εφαρμόζεται.Απο 1/1/ 2024 θα ισχύει 

35 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ο ΗΡΩΝ που μου είχε πει να πάρω σήμερα για την αλλαγή, μου είπε ότι σε γίνεται σήμερα.... να πάρω τη Δευτέρα. Σταθεροί στις απόψεις τους.

Elpedison ενεργοποίησα πάγια κάρτα μεσω της εφαρμογής. Στη καταχώρηση δε ζητάει όνομα, ημ.ληξης, 3ψήφιο!!! Δηλαδή μπορούμε να βάλουμε τη κάρτα από κάνα φίλο  / συγγενή και να χρεώνονται εκείνοι; Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας...

Εννοείται έβαλα μια κάρτα με σχεδόν μηδενικό υπόλοιπο, ίσα ίσα για να πάρω πίσω την εγγύηση... και θα πληρώνω τουλάχιστον 5 εργάσιμες νωρίτερα για να μηδενίσει το υπόλοιπο.

Μήπως ήσουνα παλιος πελάτης και στην είχε κρατήσει μέσα.

Επεξ/σία από favou2000

Εκανα την αιτηση ελπε (3η φορα παω) και τωρα με παιρνει ενα κινητο απο ΗΡΩΝ και μου λεει περιμενετε να σας συνδεσω και παιζει μουσικη για ωρα 

Θελουν να μεινω μαλλον και να μου πουν μη φυγετε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...