Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, korakios είπε

ναι , 

επίσης αν δεν έδωσες καταμέτρηση θα περιμένεις όποτε τους βολέψει 😁 να περάσουν για επιτόπια πριν την αλλαγή

Έχω δώσει καταμέτρηση με φωτογραφίες, αυτή που έδωσα αναγράφεται και στο συμβόλαιο, οπότε..., αναμένω τα logistics

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα της ΔΕΗ το πρόγραμμα που λήγει 17/10 πότε να κάνω αλλαγή παρόχου; Τον Οκτώβριο λίγο πριν λήξει ή από τώρα;

Κάποιος να σβήσει το διπλό ποστ.

Επεξ/σία από katsiletra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, favou2000 είπε

Μόλις έστειλα e-mail μιας και ανήκω σε αυτή την κατηγορία και αναμένω.Θα ενημερώσω.

😒

2 ώρες πριν, favou2000 είπε

Μόλις έστειλα e-mail μιας και ανήκω σε αυτή την κατηγορία και αναμένω.Θα ενημερώσω.

Το e-mail το είχα στείλει με replay στο mail που μου είχαν στείλει για να υπογράψω το συμβόλαιο η απάντησή τους ήταν άμεση μεν αλλά δήλωσαν αναρμόδιοι να μου απαντήσουν και να καλέσω σε σταθερό τηλ που μου έστειλαν για να εξυπηρετηθω😒

Επεξ/σία από favou2000

1 ώρα πριν, akisdg είπε

Λοιπόν πριν προβώ σε μεταφορά στο value σας ανεβάζω τον 1ο λογαριασμό που βγήκε

1. την εγγύηση την έβαλαν 61,85ευρώ, ενω μου είχαν πει 50ευρώ. όταν τους κάλεσα και τους ρώτησα είπαν πως 50ευρώ είναι το ελάχιστο και αυτή μπήκε με βάση το ιστορικό των καταναλώσεων που είχαν στην διαθεσή τους. 
  2. η χρέωση που έκανα είναι βέβαια η μισή
  3. Σε κα΄θε περίπτωση με την πάγια που θα δηλώσω θα επιστραφει η εγγύηση
  4. Στον επόμενο λογαριασμο που θα είναι στο value, θα υπάρχει τόσο η πίστωση που βγήκε εδώ, όσο και η επίστροφή της εγγύησης. Αρα λογικά ούτε τον επόμενο μήνα θα έχω χρέωση
  5. πάντως η πίστωση που έκαναν ήταν 79,70 και όχι 80😂. Αλλά δεν ασχοληθηκα περαιτέρω για τόσο μικρή διαφορά
  Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.23fbe4ebfe57b67a162c208c9cb4241f.png

Σχετικό - άσχετο:

το Green δεν υποτίθεται ότι σε χρεώνει 1€ και σου διασφαλίζει ότι η ενέργεια που καταναλώνεις είναι όλη από ΑΠΕ (green); 

Στο ενεργειακό μίγμα γιατί γράφει άλλα; lol 

• Thanks 1

5 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Στο ενεργειακό μίγμα γιατί γράφει άλλα; lol 

εσύ παίρνεις υποτίθεται απο τα πράσινα άλογα μόνο ,

σε κάτι τέτοια κουνιέται η άχρηστη ΡΑΕ και κάπου διάβασα οτι θα αλλάξει κάτι , ωστε όντως να φαίνεται οτι είναι απο ΑΠΕ η ενέργεια που καταναλώνεις

• Like 2

1 hour ago, katsiletra said:

Εμένα της ΔΕΗ το πρόγραμμα που λήγει 17/10 πότε να κάνω αλλαγή παρόχου; Τον Οκτώβριο λίγο πριν λήξει ή από τώρα;

ειτε θα αλλαξεις αυτη τη βδομαδα ειτε στις 21 Οκτωβριου (που θα βγουν οι τιμες για νοεμβριο).

@korakios

στο excel για επαγγελματικά κυμαινόμενα δεν υπάρχει ιστορικό με τους μήνες οπως υπάρχει για οικιακά κυμαινόμενα;

βλέπω οτι το Ηρών Generous Business Small ανεβαίνει πολύ 0,1560 αλλα δεν θυμάμαι τους προηγούμενους μήνες ποσο ήταν..

και ίσως ακόμα και με τα έξτρα λεφτά σύστασης +το 50ε δωρο, να ειναι πιο ακριβό απο  Elpedison Value for Business.

εχουν περάσει κοντα 2 μήνες και ακόμα να βγεί ενας μηνιαίος λογαριασμός.. βγηκε ενας για 8 μερες για να κλείσει ο Ιούλιος αλλα Αυγουστος και τωρα Σεπτέμβριος ακομα περιμένω.

5 ώρες πριν, razkal είπε

Ισχύουν τα 8 ευρώ επιπλέον πάγιο και τα ενεργοποιείς όποτε θέλεις και δεν είναι υποχρεωτικό. Σε πρώτη φάση δεν τα ενεργοποιείς, αργότερα βλέπεις αν ανεβαίνουν οι τιμές...

Ενεργοποιώντας τη μηνιαία Χρέωση Guarantee 8€, ο Πελάτης διασφαλίζει ότι η χρέωση ενέργειας δεν θα υπερβεί τα 0,1700 €/kWh σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

4 λεπτά πριν, prefuse είπε

στο excel για επαγγελματικά κυμαινόμενα δεν υπάρχει ιστορικό με τους μήνες οπως υπάρχει για οικιακά κυμαινόμενα;

όχι , κατέβασε το excel που είναι για φυσικό αέριο

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1x0pz1zuXPTSEv7yuj-oqxlfh_cFnMkrJTGb4gNFH3u0/

και δες το παλιό φύλλο με τα επαγγελματικά , τέρμα χαμηλά είναι το ιστορικό απο κάποια προγράμματα

δυστυχώς δεν είχα κουράγια να περνάω και νέα που βγαίνανε μιας και έβαζα 4 τιμές συνολικά ανα πρόγραμμα

13 λεπτά πριν, prefuse είπε

βλέπω οτι το Ηρών Generous Business Small ανεβαίνει πολύ 0,1560 αλλα δεν θυμάμαι τους προηγούμενους μήνες ποσο ήταν..

ξαναδες το νέο excel , βρήκα Σεπτεμβρίου απο αρχείο που είχα κατεβάσει ,το έβαλα τέρμα χαμηλά  πιο παλιές είναι κρατημένες στο παλιό excel

όλοι περάσαν τότε στο simply

10 λεπτά πριν, agrileza είπε

Ισχύουν τα 8 ευρώ επιπλέον πάγιο και τα ενεργοποιείς όποτε θέλεις και δεν είναι υποχρεωτικό. Σε πρώτη φάση δεν τα ενεργοποιείς, αργότερα βλέπεις αν ανεβαίνουν οι τιμές...

Ενεργοποιώντας τη μηνιαία Χρέωση Guarantee 8€, ο Πελάτης διασφαλίζει ότι η χρέωση ενέργειας δεν θα υπερβεί τα 0,1700 €/kWh σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

το ίδιο λέτε , ο ένας για πριν ο άλλος για μετά

τώρα πάντως δεν ισχύουν τα 8€ και αυτό έχει σημασία :)

• Like 1

2 hours ago, korakios said:

εσύ παίρνεις υποτίθεται απο τα πράσινα άλογα μόνο ,

σε κάτι τέτοια κουνιέται η άχρηστη ΡΑΕ και κάπου διάβασα οτι θα αλλάξει κάτι , ωστε όντως να φαίνεται οτι είναι απο ΑΠΕ η ενέργεια που καταναλώνεις

προβοκατόρικα:

άρα αφού πληρώνεις green και έχεις από ΑΠΕ δεν the έπρεπε να επηρεάζεται από τις τιμές τον ορυκτών!

• Like 1

13 ώρες πριν, XghosT7 είπε

Τελικά γνωρίζει κανείς τι γίνετε με το δώρο τον 80 ευρώ από την Elpedison αν έχεις μπει στο GreenEconomy και κάνεις αλλαγή στο Value;

Εμένα μου πρότειναν επαγγελματικο με δώρο 50€ , 5€ πάγιο κ τιμή κιλοβατώρας μου είπαν στα 8 λεπτα

3 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

προβοκατόρικα:

άρα αφού πληρώνεις green και έχεις από ΑΠΕ δεν the έπρεπε να επηρεάζεται από τις τιμές τον ορυκτών!

Spoiler

το ΧΕ είναι σχεδιασμένο έτσι ωστε να δίνει μεγάλα περιθώρια κέρδους για επενδύσεις ΑΠΕ

Η ακριβότερη τιμή παραγωγής καθορίζει καθορίζει και την τιμή , μάλιστα ακόμα και το περίσσευμα ρεύματος απο άλλες χώρες που είναι σχεδόν τζάμπα τρώει και αυτό καπέλο όταν εισάγουμε

είναι πολλά και έχουν γίνει πολλά το τελευταίο διάστημα , δυστυχώς το κατάλληλο νήμα κλειδώθηκε νωρίς-νωρίς μιας και αναπόφευκτα είναι άμεσα συνδεδεμένο με θεματολογία που δεν επιτρέπει το φόρουμ , αλλά κρίμα μιας και ο κόσμος έχει πλήρη άγνοια του τι γίνεται .

Όσο για το green πρακτικά δε θα έπρεπε να πληρώνεις ΕΤΜΕΑΡ , μόνο το κόστος του ΕΛΑΠΕ, 

είχε κάνει νύξη η ΡΑΕ οτι υπήρχε πλάνο η χρέωση ΕΤΜΕΑΡ να είναι διαφορετική ανα πάροχο , ανάλογα το μείγμα

Αν τυχών γίνει κάτι τέτοιο και δεν είναι σε ετήσια βάση ωστε να μπαίνει στη σύγκριση με την τιμή κιλοβατώρας θα χαθεί η μπάλα

1 hour ago, Dark_son20 said:

προβοκατόρικα:

Και αν δεν επαρκούν κάποια στιγμή οι ΑΠΕ  δεν θα έχεις ρεύμα;

Η τιμή που πληρώνουμε συμπεριλαμβάνει μέσα και το ότι κάποιες ώρες μέσα στο μείγμα έχουμε ΑΠΕ

Στην ουσία αυτό που πληρώνεις είναι το ότι αυτοί αν εσύ καταναλώσεις 100kwh   θα τις αγοράσους όλες απο την χονδρική ΑΠΕ,  όταν θα παράγουν οι ΑΠΕ, εσύ όπως θα έχεις λάβει ρεύμα κάποιες ώρες απο ορυκτά

Spoiler
20 λεπτά πριν, sdikr είπε

Και αν δεν επαρκούν κάποια στιγμή οι ΑΠΕ  δεν θα έχεις ρεύμα;

για να μην επαρκούν σημαίνει ο πάροχος πουλά πλασματικές πράσινες κιλοβατώρες ενώ πρακτικά διαθέτει πολύ λιγότερες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...