Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν έχουμε και λέμε...

μικρό ιστορικό, αίτηση στην ελπεντισον στο γρεεν, πριν 15 μέρες για σπίτι στη ρόδο με κομένο ρεύμα, μέσα σε 3 μέρες ο δεδδηε σύνδεσε το ρεύμα!!! έδωσε και μέτρηση στην ελπέντισον, ολά καλά λοιπόν...

σήμερα με παίρνει η ελπέντισον να κάνω σύνδεση στο νέο πρόγραμμα βαλιου...χαχαχα...

της λέω νωρίς είναι κάτσε να πάρω το 80αρι πρώτα και μετά...

και η απάντηση ήταν: να ξέρετε όποτε θέλετε μπορείτε να αλλάξετε πρόγραμμα χωρίς επιβάρυνση κλπ, καλό είναι να περιμένετε 1-2 μήνες και μετά αν θέλετε μας πηδάτε στο νέο πρόγραμμα βάλιου...

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις μπήκα στο e-contract της elpedison και πρόσεξα ότι δεν ζητάει φώτο με την ένδειξη του μετρητή. Αυτό με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι όλες οι γνωστές εταιρίες με τα μεγάλα δώρα δελεάζουν τους πελάτες για να μαζέψουν όσους περισσότερους μπορούν γιατί γνωρίζουν ότι ο ενεργειακός τουρισμός πλησιάζει στο τέλος του. Γι'αυτό και δεν ζητάει ένδειξη και γι'αυτό θα κάνει τουλάχιστον 2-3 μήνες να βγει ο 1ος λογαριασμός ώστε να λήξει η δυνατότητα του ενεργειακού τουρισμού και να κλειδώσουν πάλι οι 24μηνες υποχρεωτικές παραμονές. Προσωπική μου άποψη τα παραπάνω και εξάγωνται με τα όσα βλέπω. Συμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, το τυράκι της ελπεντισον σε green και value λογικά θα παραπέμπει οπότε δεν θα το ρισκάρω να κολλήσω για 2 χρόνια σε μία εταιρία που έχει κακή φήμη. 

Ερώτηση τώρα. Είμαι στο simply generous και σκέφτομαι να παραμείνω μέχρι να εμφανιστεί στο shop του myheron το guarantee για να μεταβώ. Το θέμα είναι ότι το 50€ το δίνουν μόνο για νέες παροχές οπότε εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα πηγαίνατε σε άλλη εταιρία, εκτός ελπε, και μετα επιστροφή σε Ήρων για το 50€ ή θα καθόσασταν όπως είστε και θα περιμένατε το guarantee χωρίς κανένα δώρο;

Επεξ/σία από mdendrin
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mdendrin είπε

Μόλις μπήκα στο e-contract της elpedison και πρόσεξα ότι δεν ζητάει φώτο με την ένδειξη του μετρητή.

μπορείς να ανεβάσεις φωτό , στη χειρότερη ζητάς απαραίτητα να σου στείλουν το συμβόλαιο με τις ενδείξεις που θα τους πεις ή επαναπαύεσαι στο αν θα τις περάσουν στο απαντητικό email όπου και θα τις επισυνάψεις

7 λεπτά πριν, mdendrin είπε

δεν θα το ρισκάρω να κολλήσω για 2 χρόνια σε μία εταιρία που έχει κακή φήμη. 

γιατί να κολλήσεις ? δεν έχουν δέσμευση τα κυμαινόμενα (άλλο πράγμα η διάρκεια)

5 λεπτά πριν, mdendrin είπε

Θα πηγαίνατε σε άλλη εταιρία, εκτός ελπε, και μετα επιστροφή σε Ήρων για το 50€ ή θα καθόσασταν όπως είστε και θα περιμένατε το guarantee χωρίς κανένα δώρο;

ρώτα για Προτέργια value+ μήπως δίνουν 40€ με παζάρι , ή watt&volt (έχουν τα ίδια προγράμματα μιας και εξαγοράστηκε απο Προτέργια)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, korakios said:

γιατί να κολλήσεις ? δεν έχουν δέσμευση τα κυμαινόμενα (άλλο πράγμα η διάρκεια)

Προς το παρόν το γνωρίζω ότι δεν υπάρχει δέσμευση παραμονής στα κυμαινόμενα απλά πήρε το αυτί μου ότι αυτό θα καταργηθεί με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 01/01/2024. Μπορεί και να κάνω λάθος.

Επεξ/σία από mdendrin
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mdendrin είπε

Προς το παρόν το γνωρίζω ότι δεν υπάρχει δέσμευση παραμονής στα κυμαινόμενα απλά πήρε το αυτί μου ότι αυτό θα καταργηθεί με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από 01/01/2024. Μπορεί και να κάνω λάθος.

αν ήταν θα γράφανε ρήτρα αποχώρησης τα συμβόλαια , όπως και γράφουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους όρους

αναφέροντας τώρα οτι δεν ισχύει λόγω μηχανισμού

θα δούμε στις πρώτες ατομικές ενημερώσεις αλλαγής όρων τι θα παίξει για σίγουρα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, mdendrin said:

Μόλις μπήκα στο e-contract της elpedison και πρόσεξα ότι δεν ζητάει φώτο με την ένδειξη του μετρητή. Αυτό με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι όλες οι γνωστές εταιρίες με τα μεγάλα δώρα δελεάζουν τους πελάτες για να μαζέψουν όσους περισσότερους μπορούν γιατί γνωρίζουν ότι ο ενεργειακός τουρισμός πλησιάζει στο τέλος του. Γι'αυτό και δεν ζητάει ένδειξη και γι'αυτό θα κάνει τουλάχιστον 2-3 μήνες να βγει ο 1ος λογαριασμός ώστε να λήξει η δυνατότητα του ενεργειακού τουρισμού και να κλειδώσουν πάλι οι 24μηνες υποχρεωτικές παραμονές.

δεν κολλαει το ενα με το αλλο.

σε αιτηση σε καταστημα ελπεδισον η φωτογραφια απο μετρητη ειναι απαραιτητη.

Επεξ/σία από razkal
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, XghosT7 είπε

Τελικά γνωρίζει κανείς τι γίνετε με το δώρο τον 80 ευρώ από την Elpedison αν έχεις μπει στο GreenEconomy και κάνεις αλλαγή στο Value;

Μόλις έστειλα e-mail μιας και ανήκω σε αυτή την κατηγορία και αναμένω.Θα ενημερώσω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mdendrin είπε

Μόλις μπήκα στο e-contract της elpedison και πρόσεξα ότι δεν ζητάει φώτο με την ένδειξη του μετρητή. Αυτό με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι όλες οι γνωστές εταιρίες με τα μεγάλα δώρα δελεάζουν τους πελάτες για να μαζέψουν όσους περισσότερους μπορούν γιατί γνωρίζουν ότι ο ενεργειακός τουρισμός πλησιάζει στο τέλος του. Γι'αυτό και δεν ζητάει ένδειξη και γι'αυτό θα κάνει τουλάχιστον 2-3 μήνες να βγει ο 1ος λογαριασμός ώστε να λήξει η δυνατότητα του ενεργειακού τουρισμού και να κλειδώσουν πάλι οι 24μηνες υποχρεωτικές παραμονές. Προσωπική μου άποψη τα παραπάνω και εξάγωνται με τα όσα βλέπω. Συμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, το τυράκι της ελπεντισον σε green και value λογικά θα παραπέμπει οπότε δεν θα το ρισκάρω να κολλήσω για 2 χρόνια σε μία εταιρία που έχει κακή φήμη. 

Ερώτηση τώρα. Είμαι στο simply generous και σκέφτομαι να παραμείνω μέχρι να εμφανιστεί στο shop του myheron το guarantee για να μεταβώ. Το θέμα είναι ότι το 50€ το δίνουν μόνο για νέες παροχές οπότε εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα πηγαίνατε σε άλλη εταιρία, εκτός ελπε, και μετα επιστροφή σε Ήρων για το 50€ ή θα καθόσασταν όπως είστε και θα περιμένατε το guarantee χωρίς κανένα δώρο;

δεν ισχύει αυτό που αναφέρεις, εγώ έκανα στην ελπέντισον αίτηση και ζήτησε να φαίνεται ο κωδικός στο τσίγκινο ταμπελάκι (παλιό ρολόι, είχα στείλει και δεν φαινόταν τίποτε), η μέτρηση και μετά από 1 μέρα με πήραν πίσω και μου είπαν να τους στείλω έναν παλιό λογαριασμό, το οποίο και ζήτησα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη...

επίσης στον ήρων που έχω άλλο ακίνητο, ενώ δεν φαίνεται τίποτε από τον μετρητή λόγω παλιού τζαμιού θολού, έστειλα το ταμπελάκι που φαίνεται μια χαρά και έναν παλιό πάλι λογαριασμό...

σε αυτά έχουν γίνει τον τελευτάιο μήνα αιτήσεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Μόλις με κάλεσαν από Protergia για το Value, για το οποίο με νεημέρωσαν ότι κλειδώνει για 2 χρόνια η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Επίσης σχετικά με την μετάβαση από green σε value, αυτή θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα, μάλιστα το πρότειναν και οι ίδιοι ότι "...είναι λογικό να κάνετε την μεταφορά...". Μου επιβεβαίωσαν ότι το πιστωτικό που είχε μπει στον 1ο λογαριασμό, θα συνεχίσει να υπάρχει και στον επόμενο (στο value) και μάλιστα με την επιστροφή και της μισής εγγυησης που μου είχαν χρεώσει, καθώς θα κάνω το αίτημα για πάγια με την κάρτα μου. Μου έστειλαν email για να αποδεχθώ την νέα σύμβαση, που θα ισχύει από 01/10. Άρα πραγματικά δεν έχει κανεάν νόημα να μείνουμε στο green πλεόν.

Το θέμα τώρα είναι με το τηλέφωνο της Πρωτέργια που δεχθηκα, αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ από τον άλλο μήνα φυσικά (αφού τώρα με καλύπτει ακόμα η πίστωση του δώρου τον 80ευρώ)

Στις 25/9/2023 στις 8:01 ΜΜ, ekrepali είπε

Έχει ένα κουτάκι μόνο, το οποίο είναι πρόβλημα αν έχεις και νυχτερινό. Πρέπει να επιμείνεις να γραφτεί χειρόγραφα στο κουτάκι αλλά και πάνω δεξιά στη 1η σελίδα και η ημερήσια και η νυχτερινή ένδειξη. Αν σου πούνε να μην ανησυχείς επειδή θα έρθει να μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, να ανησυχήσεις.

εμένα με ενημέρωσαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο (για μεταφορά από green σε value), καθώς μπορώ να δηλώσω εγώ τις μετρήσεις όωπς ήδη γ΄ραφει στο myelpedison από 01.10 και συνεχίζει κανονικά ο λογαριασμός να ισχύει όπως στο green του οποιου το νεό προγραμμα και ο λογαριασμός αποτελεί συνέχεια....

Επεξ/σία από akisdg
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, akisdg είπε

Μόλις με κάλεσαν από Protergia για το Value, για το οποίο με νεημέρωσαν ότι κλειδώνει για 2 χρόνια η ρήτρα αναπροσαρμογής.

value plus και εννοούν οτι θα έχει κλειδωμένους συντελεστές της ρήτρας (και όχι οτι δε θα έχει ρήτρα) , φυσικά στο 6μηνο μπορούν να τους μεταβάλλουν

28 λεπτά πριν, akisdg είπε

μάλιστα με την επιστροφή και της μισής εγγυησης που μου είχαν χρεώσει, καθώς θα κάνω το αίτημα για πάγια με την κάρτα μου.

τότε θα επιστραφεί όλη η εγγύηση με την πάγια

28 λεπτά πριν, akisdg είπε

Το θέμα τώρα είναι με το τηλέφωνο της Πρωτέργια που δεχθηκα, αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ από τον άλλο μήνα φυσικά (αφού τώρα με καλύπτει ακόμα η πίστωση του δώρου τον 80ευρώ)

αν σου δίνουν 40€ γιατί όχι

49 λεπτά πριν, greg4 είπε

Για Zenith Power Home For All δεν το σκέφτεται κάποιος; Δεν βλέπω να συζητιέται.

Επειδή είναι και το πιο φτηνό.

προτίμησε ο κόσμος τα δώρα , 40/50/80/160€ που παίζανε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν πριν προβώ σε μεταφορά στο value σας ανεβάζω τον 1ο λογαριασμό που βγήκε

1. την εγγύηση την έβαλαν 61,85ευρώ, ενω μου είχαν πει 50ευρώ. όταν τους κάλεσα και τους ρώτησα είπαν πως 50ευρώ είναι το ελάχιστο και αυτή μπήκε με βάση το ιστορικό των καταναλώσεων που είχαν στην διαθεσή τους. 
  2. η χρέωση που έκαναν είναι βέβαια η μισή
  3. Σε κα΄θε περίπτωση με την πάγια που θα δηλώσω θα επιστραφει η εγγύηση
  4. Στον επόμενο λογαριασμο που θα είναι στο value, θα υπάρχει τόσο η πίστωση που βγήκε εδώ, όσο και η επίστροφή της εγγύησης. Αρα λογικά ούτε τον επόμενο μήνα θα έχω χρέωση
  5. πάντως η πίστωση που έκαναν ήταν 79,70 και όχι 80😂. Αλλά δεν ασχοληθηκα περαιτέρω για τόσο μικρή διαφορά
Spoiler

image.png.23fbe4ebfe57b67a162c208c9cb4241f.png

Επεξ/σία από akisdg
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, όταν έχουν ήδη στείλει συμβόλαιο από τον "νέο πάροχο" (με +1 στο τέλος του αριθμού παροχής), αλλά δεν έχει αλλάξει το ψηφίο στο τέλος, σημαίνει πως περιμένουμε τον ΔΕΔΔΗΕ να κάνει τα διαδικαστικά του;

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Καλημέρα, όταν έχουν ήδη στείλει συμβόλαιο από τον "νέο πάροχο" (με +1 στο τέλος του αριθμού παροχής), αλλά δεν έχει αλλάξει το ψηφίο στο τέλος, σημαίνει πως περιμένουμε τον ΔΕΔΔΗΕ να κάνει τα διαδικαστικά του;

ναι , 

επίσης αν δεν έδωσες καταμέτρηση θα περιμένεις όποτε τους βολέψει 😁 να περάσουν για επιτόπια πριν την αλλαγή

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...