Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στην Elpedison Electricity Home, αν πάω κατά το Νοέμβριο μήνα, σε ΗΡΩΝ Simple - Guarantee ή Elpe green- value, θα έχω κάποιο πέναλτι αποχώρησης;

Δεν κυνηγάω κουπόνια, αυτό που θέλω είναι να έχω σε βάθος χρόνου (με τις ρήτρες του 2024) από τις χαμηλότερες χρεώσεις και δεν έχω την πολυτέλεια να ψάχνω κάθε λίγο και λιγάκι για νέα προγράμματα...

• Like 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Stathis85 είπε

Συνδρομή όμως μπορούν να ξεκινήσουν κ άλλες εταιρείες έτσι? Ή είχε κάτι τέτοιο η φυσικό αέριο και ενδέχεται να επανέλθει?

είχε και η Φυσικό Αέριο αλλά και nrg και λοιπές , το πασάρουν μάλιστα "χωρίς πάγιο" , μέχρι τότε βλέπουμε

21 λεπτά πριν, Stathis85 είπε

Αν γίνουν αυτά που λες με τη νέα χρονιά μάλλον φαίνεται καλή περίπτωση το Ήρων guarantee 

θα δείξει, edit στην τελική αν φοβάσαι τόσο πήγαινε στο ακριβό αλλά σταθερό

https://www.heron.gr/energy/electricity/gia-to-spiti/home-fix/

με 5€ πάγιο και 0,16€/kw

13 λεπτά πριν, agrileza είπε

Είμαι στην Elpedison Electricity Home,

κρίμα, 3+ χρόνια τις ακριβότερες τιμές της αγοράς

αν πάω κατά το Νοέμβριο μήνα, σε ΗΡΩΝ Simple - Guarantee ή Elpe green- value, θα έχω κάποιο πέναλτι αποχώρησης;

όχι

Δεν κυνηγάω κουπόνια, αυτό που θέλω είναι να έχω σε βάθος χρόνου (με τις ρήτρες του 2024) από τις χαμηλότερες χρεώσεις και δεν έχω την πολυτέλεια να ψάχνω κάθε λίγο και λιγάκι για νέα προγράμματα...

δες τιμές στο excel της Φυσικό Αέριο μέχρι τέλους του έτους , δε σημαίνει φυσικά οτο Νοε και Δεκ δε θα βαρέσει τις τιμές επειδή μήνες είναι σταθερή

Αναγκαστικά πριν το νέο έτος θα ξανακοιτάξεις

16 λεπτά πριν, revmatopliktos είπε

Το day and night η ζενίθ το κατάργησε ή όχι;

εμπορικά ναι

11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

@korakios έκανα διόρθωση πάνω.

είναι για μετά

Spoiler

image.png.32a0642bd93c0a30553940d1f4391213.png

βέβαια παραμένει το θέμα με την έκπτωση του τελικού

14 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Επίσης πρέπει να ρωτήσετε τον ΗΡΩΝ αν μέχρι το Δεκέμβριο το συνολικό πάγιο θα παραμείνει στα 5 ευρώ, ή αν θα είναι 5+8=13

Μπορεί δηλαδή το 8ευρο να το χρεώνουν σαν συνδρομή... όλα τα έχουν δει τα μάτια μας.

σωστός

την υπηρεσία fixed της nrg παλιότερα μου θυμίζει

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2
Δημοσ.

Αναφερεται καπου αυτο με τις δωροεπιταγες της ελπεντισον αν πας σε καταστημα;

Επισης ποτε τις δινουν;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, korakios είπε

σε 6μήνες μπορεί να αλλάξει , διάβασε τους όρους Ε2.4

https://www.heron.gr/media/2dpfigsb/eo_generous-guarantee-home.pdf

Ναι το είδα οπότε δεν μπορείς κάθε μήνα να αλλάζεις. Την χρέωση guarantee δεν κατάλαβα, στην βάζουν μόνο όταν ξεφύγουν οι τιμές, ή από την αρχή;

Επεξ/σία από katsiletra
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, katsiletra είπε

Ναι το είδα οπότε δεν μπορείς κάθε μήνα να αλλάζεις.

φυσικά και μπορείς , δεν έχει κάποια ρήτρα/πέναλτι αποχώρησης  , εννοούσα οτι σε 6μήνες μπορεί ο Ηρών να αλλάξει το όριο 0,17

επίσης με το 0,17 ανώτατη , εννοεί με εκπτώσεις και ΤΕΜ , όχι 0,17 μείον εκπτώσεις μείον ΤΕΜ

το κατα πόσο νόμιμο είναι να βάζουν μέσα την επιδότηση ΤΕΜ , άγνωστο , λογικά η ΡΑΕ το είδε πριν το δημοσιεύσουν

τέλος δεν έχει δημοσιεύσει τη βασική χρέωση , αν είναι μεγάλη και παράλληλα τρόπος υπολογισμού ρήτρας (αναπροσαρμογής) το εκτοξεύει , σημαίνει μόνιμα (για 6μηνο τουλάχιστον) στο 0,17

λεπτομέρειες για το πρόγραμμα  όταν βγάλει αναλυτικά τον τιμοκατάλογο που θα ισχύει απο το νέο έτος ,

τώρα δε μπορεί να βγει συμπέρασμα

7 λεπτά πριν, katsiletra είπε

Την χρέωση guarantee δεν κατάλαβα, στην βάζουν μόνο όταν ξεφύγουν οι τιμές, ή από την αρχή;

edit , τα 8€ εννοείς ? σα πάγιο θα είναι

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.

Για τις εκπτώσεις δε ξέρω, αλλά το ΤΕΜ μπορεί να το βάζει μέσα γιατί τα σταθερά (που σταθερό γίνεται στην ουσία από 0,17 και πάνω) δεν παίρνουν ΤΕΜ. Την υπηρεσία guarantee άμα θες τη βάζεις άμα θες δε τη βάζεις. Το θέμα είναι αν μπορείς να την ενεργοποιείς και να την απενεργοποιείς κατά τη διάρκεια της σύμβασης. Εγώ σκέφτομαι να κάτσω simply μέχρι να ανακοινωθούν τα προγράμματα για μετά τη λήξη του μηχανισμού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, korakios said:

Έτσι όπως διαβάζω τους όρους, σίγουρα θα χρεώνουν 5+8 μετά τις 1/1/24 ακόμα κι αν δε ξεπεράσει η τιμή το 0.17€/kwh.  Απλά θα πληρώνει ο κόσμος τα 8ευρώ για 'ασφάλεια'.

Όσο για Οκτώβριο - Δεκέμβριο... απ'τη μία θα'ναι κουλό να χρεώνουν τα 8ευρώ  για προστασία από διακύμανση ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι σε αναστολή... απ'την άλλη όμως μπορεί και να το χρεώνουν με την αιτιολογία ότι ο πελάτης εξασφαλίζει από τώρα τα 0.17Ε/kwh από 1/1.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 3
Δημοσ.
3 minutes ago, katsiletra said:

Ναι. Εγώ κατάλαβα 5€ πάγιο + 8€ αν η τιμή περάσει τα 0,17€/kwh.

Χρεώνει τα 8 ευρώ ακόμα και αν η τιμή είναι κάτω από 0,17. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Έτσι όπως διαβάζω τους όρους, σίγουρα θα χρεώνουν 5+8 μετά τις 1/1/24.

Όσο για Οκτώβριο - Δεκέμβριο... απ'τη μία θα'ναι κουλό να χρεώνουν τα 8ευρώ  για προστασία από διακύμανση ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι σε αναστολή... απ'την άλλη όμως μπορεί και να το χρεώνουν με την αιτιολογία ότι ο πελάτης εξασφαλίζει από τώρα τα 0.17Ε/kwh από 1/1.

ας πάρουν γραπτή απάντηση όσοι σκοπεύουν να μπουν

(για να ξέρω όταν κάνω αίτηση τέλη του μηνός 😛)

• Like 1
Δημοσ.
Spoiler

Πάντως, καθόμαστε και κοιτάμε ανταγωνιστικές χρεώσεις.., αλλά οι ρυθμιζόμενες έχουν φουσκώσει αρκετά τελευταία.., για λίγο πάνω από 2.000 kWh (με νυκτερινό), πλήρωσα 106€ ρυθμιζόμενες 4μηνου.., σχεδόν 25€ το μήνα..

• Like 1
Δημοσ.

καλα θεωρητικα δεν πρεπει να μας πολυ ενδιαφερει το αν θα χρεωνουν 5+8 μεα τις 1/1/24! Δεν νομιζω οτι θα παραμεινει ενα απο τα φθηνοτερα μετα απ 4 μηνες! Λογικα οσοι μπουμε για κανενα 2μηνο - 3μηνο θα το κανουμε παλι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...