Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Λοιπόν για όλους όσους είναι στο green economy Το πιο λογικό είναι να περιμένεις να βγει ο πρώτος λογαριασμός αν έχεις φάει τα 80 ευρώ τότε κάνεις απλά μία αίτηση και πας στο value χωρίς φυσικά να πάρεις νέο πενηντάρι αλλά θα έχεις την τιμή του value. Αν ο λογαριασμός που βγει δεν έχεις φάει τα 80 ευρώ και το υπόλοιπο είναι σχετικά μεγάλο τότε κάνεις έναν απλό υπολογισμό για τις κιλοβατώρες του Οκτωβρίου περίπου αν σε συμφέρει να φας και το υπόλοιπο του 80 που περίσσεψε και να μείνεις στο green economy ή να πας στο value με τη χαμηλότερη τιμή αλλά προφανώς χωρίς νεο πενηντάρι μιας και είσαι ήδη πελάτης.

80eur σε 1 μήνα πώς να τα φας, με 0.08 θα πρέπει να έχεις κάψει 1000 kwh. Δεν περνάει το υπόλοιπο στο value λες; 

Δηλ εγώ σκέφτομαι ότι θα φάω τα 40 περίπου (500 kwh), αν δεν περνάει το υπόλοιπο  40ρι στο value τότε ίσως συμφέρει να κάτσω στο green και για καμία 500ρια kwh ακόμα να μου έρθει 67.5-40=27.50 ήτοι περίπου 0.055 η kwh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Λοιπόν για όλους όσους είναι στο green economy Το πιο λογικό είναι να περιμένεις να βγει ο πρώτος λογαριασμός αν έχεις φάει τα 80 ευρώ τότε κάνεις απλά μία αίτηση και πας στο value χωρίς φυσικά να πάρεις νέο πενηντάρι αλλά θα έχεις την τιμή του value. Αν ο λογαριασμός που βγει δεν έχεις φάει τα 80 ευρώ και το υπόλοιπο είναι σχετικά μεγάλο τότε κάνεις έναν απλό υπολογισμό για τις κιλοβατώρες του Οκτωβρίου περίπου αν σε συμφέρει να φας και το υπόλοιπο του 80 που περίσσεψε και να μείνεις στο green economy ή να πας στο value με τη χαμηλότερη τιμή αλλά προφανώς χωρίς νεο πενηντάρι μιας και είσαι ήδη πελάτης.

Εντάξει η γενική τοποθέτηση είναι αυτή αλλά υπάρχουν άγνωστα και λεπτομέρειες που δεν ξέρεις. Πχ. πότε θα βγάλει τους λογαριασμούς η ελπε. Ακόμα τίποτα. Επίσης εγώ ούτε καν είμαι βέβαιος ακόμα ότι το 80άρι θα πηγαίνει τους επόμενους μήνες, αν δεν φαγωθεί στον πρώτο μήνα όλο. Το έχει δει αυτό κανείς με τα μάτια του; Με αυτούς θέλω όλα να τα βλέπω με τα μάτια μου πριν τα πιστέψω.

Έπειτα βλέπω και καναδυό άλλους, που έπεσαν κάτω από 0,10 με δώρα, οπότε μπορεί να συμφέρει να πας αμέσως σε αυτούς, ώστε και το δώρο του νέου πελάτη να πάρεις και τη χαμηλότερη τιμή. Άρα η κουβέντα δεν είναι μόνο από green προς value, είναι και από green προς άλλους.

Κάτι μου λέει ότι για τους παραπάνω λόγους, οι λογαριασμοί της ελπέ Ιουλίου-Αυγούστου θα βγούνε...Χριστούγεννα.

Πάντως το 80άρι με 0,13 και τον επόμενο μήνα με 0,15-0,16 (που θα πάει σίγουρα), θα φαγωθεί άμεσα-αμεσότατα, οπότε σιγά-σιγά ετοιμαζόμαστε για αναχώρηση ούτως ή άλλως.

4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

80eur σε 1 μήνα πώς να τα φας, με 0.08 θα πρέπει να έχεις κάψει 1000 kwh.

παίζει να είναι στο σύνολο (μαζί με τέλη και λοιπά όπως το 50ρι του Ηρών) , θα δούμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mechpanos είπε

80eur σε 1 μήνα πώς να τα φας, με 0.08 θα πρέπει να έχεις κάψει 1000 kwh. Δεν περνάει το υπόλοιπο στο value λες; 

Δηλ εγώ σκέφτομαι ότι θα φάω τα 40 περίπου (500 kwh), αν δεν περνάει το υπόλοιπο  40ρι στο value τότε ίσως συμφέρει να κάτσω στο green και για καμία 500ρια kwh ακόμα να μου έρθει 67.5-40=27.50 ήτοι περίπου 0.055 η kwh.

Το υπόλοιπο πολύ χλωμό να περνάει στο value, έως αποκλείεται.

Αν δεν περνάει, είτε συμφέρει το green για λίγο ακόμα μέχρι να ξοδευτεί το 80άρι (αν πάει και στους επόμενους μήνες όντως), είτε άμεση αναχώρηση σε άλλους.

1 λεπτό πριν, korakios είπε

παίζει να είναι στο σύνολο (μαζί με τέλη και λοιπά όπως το 50ρι του Ηρών) , θα δούμε

Γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη εταιρία, η έκπτωση θα είναι στο μικρότερο δυνατό νούμερο, δηλαδή κατά 90% μόνο στο ρεύμα, τίποτ' άλλο.

Επεξ/σία από tryfos

4 λεπτά πριν, korakios είπε

Μακάρι. Πάντως παίζει αυτό που λέει ο @tryfos να αργήσει να βγάλει η ΕΛΠΕ λογαριασμούς για να μην ξέρουμε πώς να χειριστούμε τα θέματα και να μεγιστοποιήσει το άρμεγμα από εμάς. Οπότε το πώς συμφέρει να κινηθείς είναι ψιλοάγνωστο.
Από όσους είχαν μπει στο green τον Αύγουστο, και είχαν πάρει 50ρι (60ρι;;;) δώρο εγγραφής, δεν έχει βγει ακόμα λογαριασμός να έχουμε εικόνα;

28 λεπτά πριν, Specs είπε

Φαινεται πως εχει μαζευτει εδω το πιο εξειδικευμενο γραφειο ενεργειακου τουρισμου!

Ειλικρινα κ χωρις να κατηγορω κανεναν, οποιος αντεχει αυτον τον ατελειωτο Μαραθωνιο, καλως κανει κ τρεχει κ μαζευει 50/80/30 ευρα, κουπονια-δωροεπιταγες-ποντους -λιτρα κοκ και κυριως την καλυτερη τιμη στο ρευμα.

Για μενα κ υποθετω για πολλους, δεν ειναι απλως σπαζοκεφαλια αλλα μαρτυριο.

Ληγει το ΔΕΗ MyHomeOnline σε δυο ημερες, σε εμενα(καταναλωσεις στα ορια κ πιο πολυ του ΚΟΤ μου των 1800kwh/4μηνο)

Σε συγγενικα/φιλικα προσωπα που επισης ληγει το ιδιο προγραμμα, λογω χαμηλης καταναλωσης κρινω πως δεν αξιζει το τρεξιμο κ μιας κ ολοι εχουν κ ΚΟΤ και καποιοι Α, αρχισα απο σημερα την μεταβαση στο Γ1/Ν.

Στο δικο μου που ειναι κοστοβορο, λεω να παω σε καποιον απο τους φτηνοτερους που να μην με βαζει να παιζω κυνηγητο καθε μηνα αλλα να αρχιζει το ψαξιμο μολις αρχισει κ ανεβαζει την τιμη , στο τριμηνο πχ κ να πηγαινω στο τοτε νεο κ χαμηλοτερο της ιδιας η αλλης εταιρειας.

Aφου αποδεκατισα τους γνωστους αγνωστους απο το εξελ με τα Προσοχη κλπ κατεληξα πως πρεπει να κινηθω αναμεσα σε αυτους στην φωτο για τωρα.

Οποιος γνωριζει κατι , αρνητικο κυριως , για καποιον ας το πη τωρα...αλλιως ας σωπασει!

Πχ οτι καποιος βασανιζει τους πελατες κλπ , η ειναι αφερεγγυοι σε διαφορα ζητηματα κλπ

Τα φωτα σας παρακαλω.

ΥΓ:  Κορακιε, μαλλον δεν θα φτιαξεις εξελ με τις Ρυθμιζομενες Χρεωσεις ξανα ε?

219202323021.jpg.d00aacc4a0830fca25afde4ac07fad91.jpg

Προσωπικά, κατά 99% θα πάω για Zenith Power Home For All, δεν έχω ΚΟΤ κλπ, οπότε ό,τι μπορώ να γλιτώσω ας γλιτώσω..

Δεν έχω όρεξη να κοιτάω αν θα βάλουν 50αρια/80αρια κλπ, ας ξέρω μπροστά τι είναι να πληρώσω και τέλος..

Αν το πάει όπως το προηγούμενο φθηνό της πρόγραμμα, θα το κρατήσει και Νοέμβρη λογικά (μετά βλέπουμε)

Φυσικά η επιλογή δική σου..

Με την elpe έχουν καεί συγγενείς με ΑΚΡΑΙΕΣ ρήτρες, τους έλεγα να φύγουν αλλά το χαβά τους (τα έχουμε ξαναπεί), οπότε δεν θέλω να μπλέξω με αυτούς για το παραμικρό (ακόμα πχ για βλακεία όπως μη πίστωση δώρου κλπ)

7 λεπτά πριν, razkal είπε

απο τη στιγμη που ελπε και ηρων δινουν ακομα bonus για νεους πελατες, τι σκαλωνετε?

Σκαλωνουμε στο τι γινεται αμα θελουμε να φυγουμε ή να αλλαξουμε προγραμμα τι θα γινει με τα δωρα. Μην παμε για μαλλι και βγουμε κουρεμενοι

14 minutes ago, mechpanos said:

Από όσους είχαν μπει στο green τον Αύγουστο, και είχαν πάρει 50ρι (60ρι;;;) δώρο εγγραφής, δεν έχει βγει ακόμα λογαριασμός να έχουμε εικόνα;

Εμένα βγήκε έναντι κατά προσέγγιση στις 10/9 (για κατανάλωση 1/8 - 1/9). Έχει το δώρο -40ευρώ (τόσο είχα υπογράψει). Σε μερικές μέρες έχω καταμέτρηση οπότε ο επόμενος λογαριασμός θα είναι εκκαθαριστικός και λόγω μεγάλης κατανάλωσης θα το έχω καλύψει σίγουρα το δώρο.

Για τα οικιακά είναι λίγο μπλέξιμο αν συμφέρει να φύγουμε ή όχι.

• Like 1

7 minutes ago, alexander098 said:

Σκαλωνουμε στο τι γινεται αμα θελουμε να φυγουμε ή να αλλαξουμε προγραμμα τι θα γινει με τα δωρα. Μην παμε για μαλλι και βγουμε κουρεμενοι

H πιο σιγουρη λυση ειναι οι του ηρων να πανε ελπε και τουμπαλιν.

κι οσο φαγωθει απο τα δωρα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σε όλους, σας παρακολουθώ ανελλιπώς και έχω βγει κερδισμένος. Έχω αρκετές παροχές οικιακές. Πήγα στο green προς τα τέλη Αυγούστου, πήρα τα 80αρια και τις 20ευρες επιταγές (ψέματα μου είπαν σήμερα σε ένα τρίμηνο για τις επιταγές). Επειδή μάλλον η ΔΕΔΔΗΕ μετράει στο τέλος του μήνα τις παροχές μου (ανά τετράμηνο φυσικά) με έβαλαν στο πρώτο κύκλο τιμολόγησης και έχουν βγει κάποιοι έναντι λογαριασμοί για μόνο 7 ημέρες του Αυγούστου στους οποίους φαίνεται η πίστωση των 80 ευρώ στο σύνολο του λογαριασμού. Να σας δώσω παράδειγμα επειδή κάποιες παροχές έχουν κατανάλωση 150 kwh τον μήνα, οι λογαριασμοί που βγήκαν είναι πιστωτικοί -78 ευρώ περίπου... Το τρελό είναι ότι σε 2 παροχές δεν εκδόθηκαν λογαριασμοί (άγνωστο γιατί διότι ανήκουν στην ίδια συστάδα με τους άλλους).

Μίλησα με την ελπεντισον και μου είπαν:

Το value θα ειναι διαθέσιμο από 1/10 και οτι μεταφέρεται η πίστωση

Τωρα για τις 2 παροχές που δεν εχει εκδοθεί λογαριασμός, δεν ξέρω, θα ρωτήσω 1/10 όταν πάρω τηλ για αλλαγή προγράμματος .

Πάντως η εταιρεία είναι απαράδεκτη, άλλαξε τιμές σε 2 μήνες, θα την πατήσουν πολλοί δυστυχώς...

Επεξ/σία από danielo67000
Συμπλήρωση πληροφοριας
  • Like 2

2 λεπτά πριν, danielo67000 είπε

Πάντως η εταιρεία είναι απαράδεκτη, άλλαξε τιμές σε 2 μήνες, θα την πατήσουν πολλοί δυστυχώς...

το χειρότερο ηταν τον Ιούλιο με το economy που το εκτόξευσε...

• Like 1

3 λεπτά πριν, danielo67000 είπε

Μίλησα με την ελπεντισον και μου είπαν:

Το value θα ειναι διαθέσιμο από 1/10 και οτι μεταφέρεται η πίστωση

Μακαρι να ισχυει, σε αλλο μελος αλλα ειπαν. Δεν πανε καλα εκει περα.

4 λεπτά πριν, danielo67000 είπε

.

Οταν θα αρχισει το νεο συστημα θα αρχισουν τα οργανα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...