Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

30 minutes ago, korakios said:

εδώ κλείσανε τα ΕΛΤΑ , μα τι εποχές ζούμε , στο τέλος θα δούμε κανα λουκέτο και στον ΟΤΕ και θα κλαίμε 😂

Θα γίνει ότι και στην Αγγλία αλλά και αλλού. Αν θυμάστε το ίδιο έγινε και με τους παρόχους ίντερνετ/κινητής Στην αρχή ήταν πολλοί μικροί μέχρι που εξαγοράστηκαν και έμειναν 3-4 μεγάλοι.

Ο καπιταλισμός τα καταπίνει όλα, μόνο οι μεγαλύτεροι επωφελούνται και τα περνούν όλα.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

εμαθα πλεον με πιον τροπο υπολογιζετε ο λογαριασμος ρευματος.Ηδη υπολογισα αυτον που θα εκδοθει 30 Αυγουστου.Τωρα εγω θελω αλλο να ρωτησω.Στις 30 Σεπτεμβριου γραφει οτι θα περασει ο ΔΕΔΗΕ για να μετρησει για να βγαλουν εκκαθαριστικο.αντε εγω εκεινη την ημερα να σημειωσω την ενδειξη ας πουμε στις 8 το πρωι.αυτοι πχ περασουν μεσημερι θα εχουν σιγουρα κατι διαφορετικο απο εμενα.Αν παρω την επομενη τηλεφωνο στον ΔΕΔΗΕ υπαρχει περιπτωση να μου πουν τι ενδειξη σημειωσαν για να μπορεσω να    υπολογισω  η οχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά για double check και από εδώ.

Στο πατρικό έχουν 3 φασικο νυχτερινό, μπορούν να επιλέξουν πρόγραμμα χωρίς νυχτερινό πχ SIMPLY GENEROUS HOME?

Μήπως για παροχή με νυχτερινό, μου ξεφεύγει κάτι και υπάρχει κάποιο άλλο οικονομικότερο πρόγραμμα στο excel;

Τώρα είναι στο elpedison economy green, μήπως να τους αφήσω εκεί για αυτό το μήνα;

Επεξ/σία από prefuse

3 ώρες πριν, prefuse είπε

Απλά για double check και από εδώ.

Στο πατρικό έχουν 3 φασικο νυχτερινό, μπορούν να επιλέξουν πρόγραμμα χωρίς νυχτερινό πχ SIMPLY GENEROUS HOME?

Μήπως για παροχή με νυχτερινό, μου ξεφεύγει κάτι και υπάρχει κάποιο άλλο οικονομικότερο πρόγραμμα στο excel;

Τώρα είναι στο elpedison economy green, μήπως να τους αφήσω εκεί για αυτό το μήνα;

Περίμενε καλύτερα μέχρι τις 20 να δεις τις νέες τιμές γιατί σαυτο που είναι τώρα εχει καλή τιμή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

_page-0001.jpg.5b65528581f8eabb4d313fe3fb58785b.jpg_page-0002.jpg.e356eb0327840a65fd6a5a35be8be2e2.jpg_page-0003.jpg.5f97c34b5429a18aa7890189292b66c9.jpg_page-0001.jpg.b070bb8d33caec4f02dd1a9230c15960.jpg_page-0002.jpg.bbbbf1ec9932a387990c6f3036df00a5.jpg_page-0003.jpg.a7ca26476d34f69d9d15cee6213b554b.jpg_page-0001.jpg.b070bb8d33caec4f02dd1a9230c15960.jpg_page-0002.jpg.bbbbf1ec9932a387990c6f3036df00a5.jpg_page-0003.jpg.a7ca26476d34f69d9d15cee6213b554b.jpg_page-0003.jpg.00da2c4bf304b2ba65ff0a8d4ffe36a1.jpg_page-0001.jpg.b06d9fb1829f289c9f2b7c153e620647.jpg_page-0002.jpg.62986208970541402e6f109ec9d63f02.jpg_page-0003.jpg.00da2c4bf304b2ba65ff0a8d4ffe36a1.jpg

Spoiler

θέλω λιγάκι να με πείτε άν υπάρχει περίπτωση ,να έχει γινει λάθος απο το συστημα,και θα κληθω να πληρωσω το λαθος τους.Συγκεκριμενα εποικοινωνησα με ηρων για να ρωτησω απο περιεργεια γιατι στον εκκαθαριστικο,ενω αφαιρειτε τα προηγουμενα εναντι,δεν με βγαινουν τα νουμερα,πχ πως ακριβως τα υπολογιζετε;Και με απαντησε οτι προσθετεις τα πεδια Α και Β συν 6% και με ειπε ακουσατε ακουσατε,οτι με αφαιρεσανε παραπανω ,επρεπε λιγοοτερα να με αφαιρεσουν,εκτος μο λεει αν αλλαξε κατι,οποτε θα το δουμε απο εβδομαδα.σας επισυναπτω τους λογαριασμους ,να με πειτε και εσεις, εκτος αν ο υπαλληλος ηταν ασχετος.

Spoiler

Επεξ/σία από iliata2410

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@iliata2410 Κατ'αρχάς αγνοείς τον ΦΠΑ, το ειδικό τέλος και τον ΕΦΚ... γιατί ό,τι έχει προπληρώσει στον εναντι, προστίθεται / συμψηφίζεται στον τελικό υπολογισμό του εκκαθαριστικού μετά τον επαναυπολογισμό... απλά μαθηματικά - ( - Χ) = + Χ

Για τον υπολογισμό έναντι και εκκαθάρισης σε ενδιαφέρουν μόνο τα ποσά προμήθειας, τα ποσά τεμ, και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Όχι η συνέπεια η οποία είναι έξτρα έκπτωση. Αν υπολόγιζαν και τη συνέπεια στην αξία ρεύματος έναντι, τότε θα την επέστρεψες στον εκκαθαριστικό.

Σωστά τα έχουν υπολογίσει, με ακρίβεια δεκαδικού... κοίτα μη τυχόν κάνουν καμιά διόρθωση και σε βάλουν να πληρώσεις παραπάνω.

Spoiler

4.jpg.5f49224f124eaccc92763b819f0a1827.jpg

Στα δικά μου τώρα... στο οικιακό όλα κομπλέ, η ΔΕΗ έβγαλε τελικό... κι ο ΗΡΩΝ έλαβε ενημέρωση ότι έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή.

Στο επαγγεματικό ενώ η αλλαγή έχει γίνει από τις 31/7, ο κωλοΔεδδηε δεν έχει ενημερώσει ακόμα συστεμικά ούτε την Elpedison πως είμαι πελάτης τους, ούτε τη Volton ότι έχει τερματιστεί η εκπροσώπηση. Ούτε τους έχει στείλει τις ενδείξεις εννοείται.

Το ψιλιάστικα γιατί δεν εμφανίστηκε η παροχή στο myElpedison. Πήρα μετά τη Volton να ζητήσω να βγάλουν άμεσα τελικό και μου λένε ότι είμαι ακόμα πελάτης τους. 🤪 Μάλλον έχει σκαλώσει η αποστολή δεδομένων στον Θαλή. Δηλαδή αν δε λύσω το πρόβλημα άμεσα, θα έχω τις γνωστές τραγελαφικές καταστάσεις όπου ο προηγούμενος πάροχος βγάζει έναντι σε τερματισμένη παροχή.

Επεξ/σία από ekrepali

12 hours ago, yazidis said:

Κατέβασε το my deddie app και μπες μέσα στις μετρήσεις και όταν περαστεί θα το δεις.

μέσα απο το  my deddie app μπορούμε να βλέπουμε μόνο τις μετρήσεις που έχουμε δώσει εμείς ή γενικά όλες τις μετρήσεις (και αυτές που έχει πάρει ο πάροχος μέσω του συνεργείου του);

3 minutes ago, tempo said:

μέσα απο το  my deddie app μπορούμε να βλέπουμε μόνο τις μετρήσεις που έχουμε δώσει εμείς ή γενικά όλες τις μετρήσεις (και αυτές που έχει πάρει ο πάροχος μέσω του συνεργείου του);

Μετρήσεις των υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ, ενδείξεις δικές μας ενδιάμεσα στα 4μηνα, και ενδείξεις δικές μας κατά την αλλαγή παρόχου (αν τη κάνει δεκτή ο ΔΕΔΔΗΕ και δεν έρθει για έκτακτη επιτόπια).

Καλημέρα νοίκιασα σπίτι στον Βόλο για την κόρη μου (φοιτήτρια) υπάρχει κάπου να πάμε για ρεύμα κατευθείαν ή πρέπει να αρχίσω να ψάχνομαι ???

Έχετε κάτι να προτείνεται ??? 

22 minutes ago, bill987 said:

Καλημέρα νοίκιασα σπίτι στον Βόλο για την κόρη μου (φοιτήτρια) υπάρχει κάπου να πάμε για ρεύμα κατευθείαν ή πρέπει να αρχίσω να ψάχνομαι ???

Αν είναι ενεργή η παροχή, πάτε στο κατάστημα της Εlpedison για να βάλετε το green economy (διαλέξτε μεταξύ 40 ευρώ bonus στο 1ο λογαριασμό ή 40 ευρώ επιταγή σκλαβενίτη). Ταυτότητα, προηγούμενος λογαριασμός, μισθωτήριο... δε θυμάμαι να θέλει κάτι άλλο. Και οπωσδήποτε να γραφτεί η ένδειξη στην αίτηση (ή ενδείξεις αν έχει και νυχτερινό). Μέχρι 13:30 αν πάτε, προλαβαίνετε να υπογράψετε μέχρι τις 14:00 που κλείνουν.

ΗΡΩΝ econtract (για το 50άρικο) για αλλαγή επωνυμίας στη παροχή δε θα το πρότεινα μέσα στο 15Αύγουστο.

• Like 2

32 minutes ago, bill987 said:

Πήγαινε Ήρων simply generous για το 50άρι.

Δίνει και η elpedison ένα 40αρι αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν το δίνει όλο κατευθείαν ή δίνει όσο χρειάζεται μέχρι 40 ευρώ για να μηδενιστεί η χρέωση προμήθειας. 

• Like 1

23 minutes ago, petranthe said:

Μου ήρθε μήνυμα από την ΗΡΩΝ να δηλώσω μέτρηση από 7/7, αλλά έχει ήδη βγει έναντι μέχρι 17/07🤨

Πιστεύω ότι αν δώσεις ένδειξη σήμερα, ο επόμενος έναντι θα έχει περίοδο κατανάλωσης 17/7 - 11/8.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...