Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, foul είπε

mdendrin την δέχτηκες την προσφορά ? (σόρυ το είδα πολύ μετά από του S90).
Προφανώς ξεκινάει νέα πολιτική διατήρησης της υφισταμένης πελατείας...
Λογικά θα ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι...

Ναι την δέχτηκα γιατί με το 50€ καλύπτω τουλάχιστον 3 μήνες την διαφορά στην τιμή της κιλοβατώρας και μετά βλέπω αν θα αλλάξω σε κάποιο άλλο.

Μόλις διαπίστωσα μέσω της ΥΔΕ ότι άλλαξε το τελευταίο ψηφίο και μεταφέρθηκα στην Elpedison για λίγες μέρες μέχρι να ξαναπάω πάλι στον Ήρωνα.

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, mdendrin είπε

Ναι την δέχτηκα γιατί με το 50€ καλύπτω τουλάχιστον 3 μήνες την διαφορά στην τιμή της κιλοβατώρας και μετά βλέπω αν θα αλλάξω σε κάποιο άλλο.

Πολύ καλά έκανες.

Στη We πάντως ενώ δεν έχουν και πολλούς πελάτες, δεν ενδιαφέρονται να τους κρατήσουν. Δεν είχα καμία όχληση για την αλλαγή που έκανα. 

Επεξ/σία από 1comment

40 λεπτά πριν, mdendrin είπε

Μόλις διαπίστωσα μέσω της ΥΔΕ ότι άλλαξε το τελευταίο ψηφίο και μεταφέρθηκα στην Elpedison για λίγες μέρες μέχρι να ξαναπάω πάλι στον Ήρωνα.

Φρόντισε στο 1ο λογαριασμό της νέας εκπροσώπησης στον Ήρων, να μπει η συνέπεια του τελικού της προηγούμενης εκπροσώπησης. Αλλιώς θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stylish είπε

Καλημερα. Επειδη δεν εχω βγαλει με τον ΗΡΩΝ και θεωρω καπως αδικο να μην εχω αλλη τιμη κιλοβατωρας για το νυχτερινο ρευμα τι προτεινετε να κανω; Να παω ΔΕΗ; 

Να παω σε ενα απο τα παρακατω;

ΗΡΩΝ GENEROUS HOME - ΗΡΩΝ (heron.gr)

ΗΡΩΝ SOLAR GENEROUS HOME - ΗΡΩΝ (heron.gr)

Πραγματικα εχω μπερδευτει. Υπαρχει τουλαχιστον καποιο αξιολογο προγραμμα της ΔΕΗ για νυχτερινο ή το εχουν κοψει;

Βαζω και τις τελευταιες καταναλωσεις/τιμες εκκαθαριστικου αν βοηθαει καπου:

Χρέωση Προμήθειας 148 kWh X 0,62000 €/kWh = 91,76

Χρέωση Προμήθειας 159 kWh X 0,43900 €/kWh = 69,80

Χρέωση Προμήθειας 164 kWh X 0,36900 €/kWh = 60,52

Χρέωση Προμήθειας 164 kWh X 0,43000 €/kWh = 70,52

Χρέωση Προμήθειας 11 kWh X 0,24900 €/kWh = 2,74 Πίστωση Ταμείου Εν. Μετάβασης 148 kWh X 0,43600 €/kWh = -64,53

Πίστωση Ταμείου Εν. Μετάβασης 159 kWh X 0,23800 €/kWh = -37,84

Πίστωση Ταμείου Εν. Μετάβασης 164 kWh X 0,22100 €/kWh = -36,24

Πίστωση Ταμείου Εν. Μετάβασης 164 kWh X 0,33000 €/kWh = -54,12

Πίστωση Ταμείου Εν. Μετάβασης 11 kWh X 0,04000 €/kWh = -0,44

**Συνολική Χρέωση Προμήθειας 646 kWh x 0,1770 €/kWh

Ακόμα στην ΔΕΗ έχουν το νυχτερινό με  την διαφορετική τιμή προς τα κάτω.. 

Και περίμενε τις τιμές που θα ανακοινωθούν 21/3..Υπομονή..

Επεξ/σία από takoulou

10 ώρες πριν, mdendrin είπε

Ποια διαφορά σου κάλυψαν; Ρωτάω γιατί εμένα μου έδωσαν 50€ για να συνεχίσω στο generous home.

Είναι σίγουρα επιπλέον 50€? Γιατί και εμένα με πήραν τηλέφωνο, μου είπαν ότι στο πρόγραμμα αυτό έχω 50€ δώρο, αλλά τους είπα ότι τα έχω ήδη πάρει και δε το συνέχισε, απλά το έκλεισε. Μήπως εννοούσε το αρχικό 50αρικο που έδιναν? Εντωμεταξύ πέρασα και εγώ elpe, τέλος του μήνα ξύπνησαν.

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Ακόμα στην ΔΕΗ έχουν το νυχτερινό με  την διαφορετική τιμή προς τα κάτω.. 

Και περίμενε τις τιμές που θα ανακοινωθούν 21/3..Υπομονή..

καθε 21 δεν αλλαζει η τιμη; Οποτε θα ελεγχουμε καθε τοσο ποιος παροχος συμφερει και θα μετακινουμαστε; :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε

Είναι σίγουρα επιπλέον 50€? Γιατί και εμένα με πήραν τηλέφωνο, μου είπαν ότι στο πρόγραμμα αυτό έχω 50€ δώρο, αλλά τους είπα ότι τα έχω ήδη πάρει και δε το συνέχισε, απλά το έκλεισε. Μήπως εννοούσε το αρχικό 50αρικο που έδιναν? Εντωμεταξύ πέρασα και εγώ elpe, τέλος του μήνα ξύπνησαν.

Δυστυχώς όταν προχώρησα στο generous home τον Αύγουστο του 2022 δεν το έκανα μέσω e-contract για να πάρω το 50€ διότι δεν το γνώριζα κι εννοείται δεν μου το είπε ο εξωτερικός συνεργάτης γιατί θα έχανε την πώληση. Πάντως αυτό που συμφώνησα δεν είναι ανανέωση αλλά winback οπότε το 50€ θα το πάρω κανονικά όπως κι εσύ άλλωστε. Για να είσαι όμως σίγουρος πες του να στα στείλει γραπτώς στο email. Σου είπε ότι θα προχωρήσετε σε ηχογράφηση με τους όρους του νέου συμβολαίου; Αν ναι, αναφέρθηκε στο 50€ στον 1ο λογαριασμό;

Επεξ/σία από mdendrin

2 ώρες πριν, markosmiro είπε

Έχει πάγιο 5 εύρο ενώ Ελπεντισον εκονομυ οχι

Παιδιά κάποιος με ελπεντισον να μας επιβεβαιώσει μπορεί να κάνει log in στην myelpedison σήμερα?

Εμένα ακόμα δεν άνοιξε το myelpe… από 1 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η εκπροσώπηση εν τω μεταξύ… 

Έκανα αλλαγή παρόχου από ηρων σε ελπεντισον. Ωστόσο, ο ηρων μου είπε ότι δεν θα υπάρχει έκπτωση συνέπειας 20% για τον τελευταίο λογαριασμό καθώς δεν εκδίδεται επόμενος λόγω λήξης εκπροσώπησης; Είναι νόμιμο αυτό; 

Επειδή βλέπω κάποιοι φεύγετε απο ΗΡΩΝ και κάποιοι μένετε μετά απο αίτημα για ΕΛΠΕ:

Ο ΗΡΩΝ κάνει αντιπροσφορά για να παραμείνεις με extra 50αρικο από το αρχικό του e-contract ή όχι;

• Like 1

33 λεπτά πριν, mdendrin είπε

Δυστυχώς όταν προχώρησα στο generous home τον Αύγουστο του 2022 δεν το έκανα μέσω e-contract για να πάρω το 50€ διότι δεν το γνώριζα κι εννοείται δεν μου το είπε ο εξωτερικός συνεργάτης γιατί θα έχανε την πώληση. Πάντως αυτό που συμφώνησα δεν είναι ανανέωση αλλά winback οπότε το 50€ θα το πάρω κανονικά όπως κι εσύ άλλωστε. Για να είσαι όμως σίγουρος πες του να στα στείλει γραπτώς στο email. Σου είπε ότι θα προχωρήσετε σε ηχογράφηση με τους όρους του νέου συμβολαίου; Αν ναι, αναφέρθηκε στο 50€ στον 1ο λογαριασμό;

Δε φτάσαμε μέχρι εκεί. Της είπα ότι έχω πάρει ήδη 50€, δε μου ανέφερε μετά ότι είναι ανεξάρτητο αυτό, οπότε τελείωσε και εκεί το θέμα. Δε σκόπευα να μείνω έτσι και αλλιώς εκεί ενώ 2 μήνες είναι πιο ακριβοί και από ΔΕΗ.

32 λεπτά πριν, geodimis είπε

Επειδή βλέπω κάποιοι φεύγετε απο ΗΡΩΝ και κάποιοι μένετε μετά απο αίτημα για ΕΛΠΕ:

Ο ΗΡΩΝ κάνει αντιπροσφορά για να παραμείνεις με extra 50αρικο από το αρχικό του e-contract ή όχι;

Είναι έξτρα το 50€ και δεν επηρεάζεται από το αρχικό του e-contract. 

15 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε

Δε φτάσαμε μέχρι εκεί. Της είπα ότι έχω πάρει ήδη 50€, δε μου ανέφερε μετά ότι είναι ανεξάρτητο αυτό, οπότε τελείωσε και εκεί το θέμα. Δε σκόπευα να μείνω έτσι και αλλιώς εκεί ενώ 2 μήνες είναι πιο ακριβοί και από ΔΕΗ.

Με το ίδιο σκεπτικό έκανα την αίτηση για Ελπε αλλά από την αρχή δεν ψηνόμουν με αυτά που ακούγονται για Ελπε εκτός του οτι καθυστέρησε 16 μέρες να στείλει την αναγγελία εκπροσώπησης στον ΔΕΔΔΗΕ και με το 50€ καλύπτω την διαφορά της κιλοβατώρας και τα 3€ του παγίου για τουλάχιστον 2 μήνες οπότε σκέφτηκα γιατί όχι.

Αν θες σου δίνω στοιχεία επικοινωνίας της δικής μου winback agent η οποία ήταν κατατοπιστικότατη και ευχάριστη να σου τα εξηγήσει καλύτερα.

• Like 1

Δε ξέρω αν έχουμε κάνα συμφορουμήτη με τέτοια τιμολόγια... το γράφω μήπως ενδιαφέρει κάποιον. Αφορά επαγγελματικά/αγροτικά χαμηλής τάσης από 85kva και πάνω... και επαγγελματικά / αγροτικά μεσαίας τάσης. Η αναστολή των ΥΚΩ για τη περίοδο 1/11/21 ως 31/3/2022, γίνεται απαλλαγή.

Spoiler

Άρθρο 152 Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας - Τροποποίηση άρθρου 32 ν. 4872/2021

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 και το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4872/2021 (Α’ 247) τροποποιούνται, προκειμένου να προβλεφθεί απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας αντί για αναστολή της σχετικής υποχρέωσης, η παρ. 4 καταργείται, και το άρθρο 32 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 32

Αναστολή καταβολής χρεώσεων για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

1. Για την περίοδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από 1.11.2021 έως και 31.3.2022 απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (Υ.Κ.Ω.) οι κάτωθι κατηγορίες καταναλωτών του πίνακα της παρ. 1α του άρθρου 36 του ν. 4067/2012 (Α' 79):

α) Βιομηχανικής χρήσης ΜΤ> 13GWh,

β) Βιομηχανικής χρήσης MT,

γ) Γενικής χρήσης ΜΤ,

δ) Aγροτικής χρήσης ΜΤ,

ε) Βιομηχανικής χρήσης ΧΤ για τις τριφασικές παροχές ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης των 85kVA (τύπου υπ' αρ. 5, 6 και 7), και

στ) αγροτικής χρήσης ΧΤ, για τις τριφασικές παροχές ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης των 85kVA (τύπου υπ' αρ. 5, 6 και 7).

2. Σε εφαρμογή της παρ. 1, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας δεν περιλαμβάνουν τη σχετική χρέωση Υ.Κ.Ω. στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των αντίστοιχων πελατών. Το ποσό το οποίο δεν χρεώνεται καταχωρίζεται σε ειδικό πεδίο του λογαριασμού με σημείωση περί της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής χρεώσεων για την παροχή υπηρεσιών Υ.Κ.Ω. δυνάμει του παρόντος.

3. Για την περίοδο κατανάλωσης και τις κατηγορίες καταναλωτών της παρ. 1, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.):

α) υπολογίζει, αλλά δεν τιμολογεί τους Εκπροσώπους Φορτίου, αναφορικά με τα χρηματικά ποσά των χρεώσεων Υ.Κ.Ω. που αντιστοιχούν στους πελάτες τους και στις ιδιοκαταναλώσεις των Αυτοπρομηθευόμενων Πελατών, κατά την υλοποίηση των αντίστοιχων μηνιαίων εκκαθαρίσεων του Διασυνδεδεμένου Συστήματος (Δ.Σ). και των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (Μ.Δ.Ν.),

β) κατά τον υπολογισμό των εγγυήσεων των Εκπροσώπων Φορτίου για τις χρεώσεις Υ.Κ.Ω. του Δ.Σ και των Μ.Δ.Ν. δεν λαμβάνει υπόψη τα χρηματικά ποσά των χρεώσεων Υ.Κ.Ω. που αντιστοιχούν στους πελάτες τους και στις ιδιοκαταναλώσεις των Αυτοπρομηθευόμενων Πελατών.

4. Καταργείται.».

38 λεπτά πριν, mdendrin είπε

Είναι έξτρα το 50€ και δεν επηρεάζεται από το αρχικό του e-contract. 

Άμα δε βεβαιωθείς γραπτώς, μη παίρνεις ό,τι σου λένε τοις μετρητοίς. Έχουν και μια τάση να 'χάνονται' οι ηχογραφήσεις, καταλαβαίνεις...

Ή το πιο κορυφαίο που είχε απαντήσει πέρυσι η NRG, ό,τι λένε/γράφουν οι εκπρόσωποι δεν είναι δεσμευτικό. 😛

• Like 1

19 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Άμα δε βεβαιωθείς γραπτώς, μη παίρνεις ό,τι σου λένε τοις μετρητοίς. Έχουν και μια τάση να 'χάνονται' οι ηχογραφήσεις, καταλαβαίνεις...

Ή το πιο κορυφαίο που είχε απαντήσει πέρυσι η NRG, ό,τι λένε/γράφουν οι εκπρόσωποι δεν είναι δεσμευτικό. 😛

Συμφωνώ απόλυτα κι εννοείται πως το έχω πάρει και γραπτώς σε email αλλά ακούστηκε και στην ηχογράφηση. Η τύπισσα είναι Inhouse Winback Advisor του Ήρωνα κι όχι 3rd party. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μου την κάνουν..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mdendrin είπε

Συμφωνώ απόλυτα κι εννοείται πως το έχω πάρει και γραπτώς σε email αλλά ακούστηκε και στην ηχογράφηση. Η τύπισσα είναι Inhouse Winback Advisor του Ήρωνα κι όχι 3rd party. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μου την κάνουν..

Είχα κι εγώ επαφή με μια αντίστοιχη winback advisor παλιότερα και ότι έταξε έγινε κατά γράμμα. Νομίζω είναι ξεκάθαρη η διαφορά στο ύφος προσέγγισης και στον τρόπο που σου μιλάνε σε σχέση με κλασικό/ή agent του ΗΡΩΝΑ. 

Επεξ/σία από geodimis
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...