Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, favou2000 είπε

Καλύτερα περίμενε μέχρι 20 - 21 του μήνα να δεις νέες τιμές παροχών.Δεν χρειάζεται να υπάρχει κατάστημα ελπεντισον αν τυχόν πας εκεί μιας και μπορείς να τα κάνεις πλέον όλα ηλεκτρονικα.

βλέπω ότι η ελπε καθυστερεί γιαυτο δεν θέλω να πάω εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, hamer είπε

τι διαδικασια πρεπει να κανω για την αλλαγή?

κάνεις αίτηση στο νέο πάροχο

1 ώρα πριν, hamer είπε

Πρεπει να τελειωσει η διάρκεια συμβασης και να κανω αλλαγή μετά τις 08.04 ?

έχει καταργηθεί η δέσμευση απο το καλοκαίρι

• Like 1

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Ναι... Απλά ο Δεδδηε δεν ξέρει αν ο πελάτης  θα υπαναχωρήσει.. Του δίνεται η εντολή από τον πάροχο και θα πρέπει να την εκτέλεση.. Δεν μπορεί να κάνει κάτι..  Στον πάροχο να ζητήσεις ευθύνες.. 

το θέμα ειναι οτι οι 14 μέρες εχουν ενα ωραιο παράθυρο (νομιμο?!) που το λενε αρθρο τάδε οπότε απλα δεν ισχυουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

το θέμα ειναι οτι οι 14 μέρες εχουν ενα ωραιο παράθυρο (νομιμο?!) που το λενε αρθρο τάδε οπότε απλα δεν ισχυουν.

ναι , υπάρχει κενό , έχει αναφερθεί παλιότερα , η περίπτωσή σου είναι πολύ απλή , απλά κάνεις αίτηση

πρόβλημα σοβαρό υπάρχει όταν έχεις κλείσει καλό πρόγραμμα  (edit που δεν είναι πλέον εμπορικά διαθέσιμο) και πας σε άλλο πρόγραμμα και πάροχο που τελικά δε συμφέρει για τον Α/Β λόγο . Αν κάνει την αλλαγή ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προβλέπεται επιστροφή στο προηγούμενο μέσα στις 14 μέρες

Στείλε στο ΥΠΕΝ

Επεξ/σία από korakios

5 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , υπάρχει κενό , έχει αναφερθεί παλιότερα , η περίπτωσή σου είναι πολύ απλή , απλά κάνεις αίτηση

πρόβλημα σοβαρό υπάρχει όταν έχεις κλείσει καλό πρόγραμμα  (edit που δεν είναι πλέον εμπορικά διαθέσιμο) και πας σε άλλο πρόγραμμα και πάροχο που τελικά δε συμφέρει για τον Α/Β λόγο . Αν κάνει την αλλαγή ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προβλέπεται επιστροφή στο προηγούμενο μέσα στις 14 μέρες

Στείλε στο ΥΠΕΝ

τι να πω στο υπεν?

έκανα σημερα την αιτηση στη δεη και πηρα την προτεργια να τους τα ψαλλω. Κατεγραψαν το παραπονο για τον συνεργατη.  θα παρω ομως και το νομικο τους τμημα γιατι θελω να ξερω αν μου στειλουν κανα κουφο νουμερο για τις 15 μερες θα κυνηγησω αυτον και αυτους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 ώρες πριν, korakios είπε

Αν κάνει την αλλαγή ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προβλέπεται επιστροφή στο προηγούμενο μέσα στις 14 μέρες

Είσαι σίγουρος γι΄ αυτό ?
Έμενα από ελπέντισον μου είπαν τηλεφωνικά (...άρα δεν ορκίζομαι κιόλας) ότι οι 14 ημέρες ξεκινούν από την αλλαγή παρόχου κι όχι από την ημερομηνία υπογραφής της αίτησης.
Έχει και διαφορά αν υπόγραψες σε χαρτί ή online. Για την online αίτηση επιτρέπεται η υπαναχώρηση νομίζω, που πλέον δεν έχει και τόση αξία, όταν μπορείς απλά να ξανά κάνεις αίτηση σε άλλο πάροχο την επομένη.

4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

πηρα την προτεργια να τους τα ψαλλω

Με όλο το σεβασμό να τους ''τα ψάλεις'' επειδή δεν διέκρινε ο υπάλληλος/συνεργάτης μειωμένο καταλογισμό στον άνθρωπο ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι άλλος πληρώνει δεν είναι ''too much'' ? 
+ ότι μπορείς να φύγεις αζημίως (πλην του ΚΟΤ που έχασες, αλλά δεν φταίει κανένας γι αυτό)

Επεξ/σία από foul

32 λεπτά πριν, foul είπε

Έμενα από ελπέντισον μου είπαν τηλεφωνικά (...άρα δεν ορκίζομαι κιόλας) ότι οι 14 ημέρες ξεκινούν από την αλλαγή παρόχου κι όχι από την ημερομηνία υπογραφής της αίτησης.
Έχει και διαφορά αν υπόγραψες σε χαρτί ή online. Για την online αίτηση επιτρέπεται η υπαναχώρηση νομίζω, που πλέον δεν έχει και τόση αξία, όταν μπορείς απλά να ξανά κάνεις αίτηση σε άλλο πάροχο την επομένη.

Με όλο το σεβασμό να τους ''τα ψάλεις'' επειδή δεν διέκρινε ο υπάλληλος/συνεργάτης μειωμένο καταλογισμό στον άνθρωπο ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι άλλος πληρώνει δεν είναι ''too much'' ? 

Καθολου too much. Ερχετε σπίτι σου, βρισκει εναν που δεν καταλαβαινει γρι απο αυτα που λεει, τυχαινει να εχει στο ονομα του το ρευμα, του λεει ψεμματα και τον βαζει να υπογραψει κατι που δεν έχει διαβάσει ούτε κατανοήσει. Αυτοσυμπληρωνει και το συμβολαιο με τον ορο που ακυρωνει την υπαναχωρηση. Τα ιδια κανανε οι παππαδες με τα οικόπεδα και τα σπιτια παλιοτερα. Δηλαδη οποιος εχει μειωμένη αντιληψη πρεπει να τον κλεινουμε σε ιδρυμα η να του παιρνουμε τα υπάρχοντα με το ζορι μην τυχον και του τα φανε; Εμας θα μας κοστισει αυτο τωρα κανα 100ρικο κερατιατικα. Θα το τραβηξω οσο δεν παει.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Ερχετε σπίτι σου ...Αυτοσυμπληρωνει και το συμβολαιο με τον ορο που ακυρωνει την υπαναχωρηση

Γι αυτό πρέπει να κολλάει η υπαναχώρηση.
Είναι υπογεγραμμένη η αίτηση επί χάρτου.

Επεξ/σία από foul

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Εμας θα μας κοστισει αυτο τωρα κανα 100ρικο κερατιατικα.

απο που προκύπτει αυτό το ποσό ?

edit μάλλον απο χαμένο ΚΟΤ να υποθέσω ?

55 λεπτά πριν, foul είπε

ναι, δεν υπάρχει επιστροφή στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχει προβλεφτεί κάτι νομοθετικά γιαυτό

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

2 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι, δεν υπάρχει επιστροφή στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχει προβλεφτεί κάτι νομοθετικά γιαυτό

Άρα για μια ακόμη φορά μου είπαν ''ότι να 'ναι'' από ελπε. 

Σε δυο μηνες τελειωνουν δυο (αρκετα εως πολυ καλα) συμβολαια που ειχα:

Στο ενα εχω ετησια καταναλωσεις 2200 - 2350 kwh, χωρις νυχτερινο μετρητη, χωρις ΚΟΤ. Σε αυτο εχω ενα σταθερο της Protergia το Genius 1 που δεν υπαρχει εμπορικα εδω και χρονια.

Στο δευτερο εχω ετησια περιπου 2800 ημερησιες και 1200 νυχτερινες,επισης  χωρις ΚΟΤ. Σε αυτο εχω το ΔΕΗ Online με 0,17 kwh, χωρις ρητρα.

Αυτη τη στιγμη που μιλαμε, που να κοιταξω, υπαρχει κατι που ξεχωριζει και αξιζει να κλεισω ακομα και τωρα;

12 λεπτά πριν, yanc είπε

Αυτη τη στιγμη που μιλαμε, που να κοιταξω, υπαρχει κατι που ξεχωριζει και αξιζει να κλεισω ακομα και τωρα;

δεν έχει νόημα απο τώρα μιας και αλλάζουν οι τιμές ανα μήνα

αν θες τσέκαρε σε μια εβδομάδα το excel 21/2 και δες το φύλλο με ιστορικό τιμών

excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, yanc είπε

ε δυο μηνες τελειωνουν δυο (αρκετα εως πολυ καλα) συμβολαια που ειχα:

Στο ενα εχω ετησια καταναλωσεις 2200 - 2350 kwh, χωρις νυχτερινο μετρητη, χωρις ΚΟΤ. Σε αυτο εχω ενα σταθερο της Protergia το Genius 1 που δεν υπαρχει εμπορικα εδω και χρονια.

Στο δευτερο εχω ετησια περιπου 2800 ημερησιες και 1200 νυχτερινες,επισης  χωρις ΚΟΤ. Σε αυτο εχω το ΔΕΗ Online με 0,17 kwh, χωρις ρητρα.

Λόγω της κατανάλωσής σου, θα μπορούσες να έχεις πληρώσει περίπου τα μισά αν ήσουν σε κυμαινόμενο/ρητροπρόγαμμα.
Δυστυχώς η πολιτεία προτίμησε να επιδοτήσει τους ''κυμαινόμενους'' δαπανώντας πολλαπλάσια και να τιμωρήσει τους ''σταθερούς'' δείχνοντας τους το δρόμο προς κυμαινόμενο, με την κατασπατάληση έτσι του ΤΕΜ με κερδισμένο, στο τέλος της μέρας, το σύνολο των παρόχων. Βάλε τιμές στο excel του korakios και θα καταλάβεις...
*Εξαίρεση αποτελούν μόνο τα παλιά σταθερά με 0,10€/Kwh και μιλάμε για τις καταναλώσεις σου πάντα, που είναι και κοντά στο μέσο όρο η δεύτερη.

Επεξ/σία από foul
  • Like 1

Αίτηση από 21/2 αλλαγή παρόχου από ΔΕΗ σε Ελπεντισον. Μια μου λενε πέρασε ο Δεδδηε στις 28/2 και δεν ήμουν σπίτι (μετρητής εσωτερικά). Ο Δεδδηε(κεντρικό τηλ)μου λέει στις 2/3 δεν είναι αλλαγή ονόματος πρέπει να μας δώσουν τις τιμές ο νέος πάροχος. Παίρνω ελπεντισον τους λέω εσεις θα δώσετε τις τιμές τις δίνω. Μετά από κάποιες μέρες καλώ πάλι ελπεντισον, μου λένε δεν τις δέχτηκε ο Δεδδηε τις τιμές. Ενδιάμεσα έκανα αίτημα στον Δεδδηε. Με καλεί μετά από 3 μέρες και μου λέει δεν έχει έρθει αίτημα από τον νέο πάροχο και οτι πρέπει να περάσει ο ίδιος ο Δεδδηε για τις μετρήσεις, δεν τις δίνω ούτε εγώ ούτε ο νέος πάροχος. Έκανα αίτημα myrae για καθυστέρηση αλλαγής παρόχου και επικαλέστηκα τον νόμο που γράφετε πιο πάνω ότι δεν χρειάζεται να περάσει αυτοπροσώπως υπάλληλος του Δεδδηε για την μέτρηση αλλαγής παρόχου. Σήμερα πήρα τηλ με σκοπό να ακυρώσω την αίτηση στην ελπεντισον και λέω καλημέρα σε πιο στάδιο βρίσκεται η αίτηση (δεν είπα τίποτα για ακύρωση ήθελα να δω πρώτα το θα μου πουν) και μου λένε από σήμερα 15/3 έχει πάρει προσωρινή έγκριση και είμαι στην ελπεντισον. Ήμουν έτοιμος να πάω να κάνω αίτηση σε άλλον πάροχο. Να το φρενάρω λίγο να δω εάν θα  έχει γίνει η αλλαγή όντος? Σε πόσες μέρες βγαίνει ο τελικός λογαριασμός από την ΔΕΗ?Μια γνώμη από κάποιον που γνωρίζει λίγο?

*Υπάρχη μια πιθανότητα 50/50 να περάσε ο Δεδδηε την Παρασκευή 10/3 και να έκανε μέτρηση ο Δεδδηε απλά ήταν ανοιχτή η πόρτα και δεν γνωρίζω σίγουρα.

**Στη myrae το αίτημα είναι ακομαυσε κατάσταση υποβολής.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...