Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, mdendrin είπε

Καλημερα σε όλους! Εχω κάνει αίτηση για το Elpe Economy από τις 28/02 και ακόμα περιμένω. Έχω ψιλοξενερώσει και σκέφτομαι να ακυρώσω την αίτηση γιατί όπως είπε κι ο @favou2000 πιο πάνω, ο ήρωνας ξαναπροωθεί το Generous home στο οποίο και βρίσκομαι από 09/2022 οπότε φαντάζομαι ότι για τον Απρίλιο θα δώσει χαμηλή τιμή. Εκτός κι αν μεταφερθώ στο economy κάποια στιγμή μέσα στο μήνα και από τον Μάιο πάω πάλι στο generous για να επωφεληθώ κι απ'το 50€ της ηλ. εγγραφής. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

Έχουν στείλει  αυτή την αλλαγή ο νέος πάροχος  στον Δεδδηε... Το κοίταξες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

57 λεπτά πριν, takoulou είπε

Έχουν στείλει  αυτή την αλλαγή ο νέος πάροχος  στον Δεδδηε... Το κοίταξες;

Έχω αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες πιο πάνω.

Αν μπορούσε κάποιος να απαντήσει σε αυτό που ρώτησα θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ!

18 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έκανες αναφορά στον ΔΕΔΔΗΕ μέσω myRAE όπως σου είπα, ή όχι;

Όχι γιατί μετά την συζήτηση που κάναμε για την ληγμένη ΥΔΕ, αποφάσισα να την ανανεώσω και μετά να κάνω την καταγγελία. Μην πάω για μαλλί και βγω κουρεμένος!

8 λεπτά πριν, mdendrin είπε

Όχι γιατί μετά την συζήτηση που κάναμε για την ληγμένη ΥΔΕ,

Spoiler

Mαζί δε κάναμε καμιά συζήτηση για ληγμένη ΥΔΕ... μάλλον κανένας takoulou θα στο είπε. Ακόμα κι αν υπήρχε θέμα ΥΔΕ, δε γίνεται να εμποδίσουν την αλλαγή παρόχου ούτε να σου κόψουν το ρεύμα. Οφείλουν να σε ειδοποιήσουν και να σου δώσουν (3 ή 6 δε ξέρω πόσους) μήνες περιθώριο να το ανανεώσεις.

Το βάζω σε spoiler για είναι off-topic εδώ το ΥΔΕ.

4 ώρες πριν, mdendrin είπε

Καλημερα σε όλους! Εχω κάνει αίτηση για το Elpe Economy από τις 28/02 και ακόμα περιμένω. Έχω ψιλοξενερώσει και σκέφτομαι να ακυρώσω την αίτηση γιατί όπως είπε κι ο @favou2000 πιο πάνω, ο ήρωνας ξαναπροωθεί το Generous home στο οποίο και βρίσκομαι από 09/2022 οπότε φαντάζομαι ότι για τον Απρίλιο θα δώσει χαμηλή τιμή. Εκτός κι αν μεταφερθώ στο economy κάποια στιγμή μέσα στο μήνα και από τον Μάιο πάω πάλι στο generous για να επωφεληθώ κι απ'το 50€ της ηλ. εγγραφής. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;

Εγώ στην θέση σου θα τα άφηνα όλα όπως είναι.Δηλαδη αν σε πάει στο economy άστο να πάει πιο συμφέρον είναι τουλάχιστον προς το παρόν.Αν δεν σε πάει περίμενε 10 μέρες μείνανε να δούμε νέες τιμές Απριλίου και τότε κανείς την κίνηση.

• Like 1

Για να γλιτώσεις την εγγύηση πρέπει να κάνεις πάγια εντολή στην τράπεζα.

Για να γλιτώσεις την προμήθεια της πάγιας εντολης πρέπει να εξοφλεις τον λογαριασμό 5 ημέρες πριν.

Η ερώτηση μου: θα πρέπει ο λογαριασμός να ΜΗΝ έχει υπόλοιπο για να μην εκτελεστεί η πάγια εντολή η δεν έχει σημασία ? Αν η εντολή επανειλημμένα δεν βρίσκει υπόλοιπο, δεν θα ακυρωθεί ?

Πάντως δεύτερη φορά πήρα το ΔΕΔΔΗΕ τηλέφωνο και μου λένε πάλι δεν έχουν λάβει εντολή από elpedison, ενώ ξαναέδωσα τηλεφωνικά ένδειξη στην elpedison τη Δευτέρα. Τους πήρα τώρα και μου λένε βλέπουν πάλι απόρριψη από ΔΕΔΔΗΕ και θα το κοιτάξουν. Μου φαίνεται απλά θα περιμένω μέχρι τις 20 και θα πάω αλλού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε

Πάντως δεύτερη φορά πήρα το ΔΕΔΔΗΕ τηλέφωνο και μου λένε πάλι δεν έχουν λάβει εντολή από elpedison, ενώ ξαναέδωσα τηλεφωνικά ένδειξη στην elpedison τη Δευτέρα. Τους πήρα τώρα και μου λένε βλέπουν πάλι απόρριψη από ΔΕΔΔΗΕ και θα το κοιτάξουν. Μου φαίνεται απλά θα περιμένω μέχρι τις 20 και θα πάω αλλού.

Φαίνεται λες κι είναι σε πόλεμο ΔΕΔΔΗΕ με Elpedison.

1 ώρα πριν, ekrepali είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Mαζί δε κάναμε καμιά συζήτηση για ληγμένη ΥΔΕ... μάλλον κανένας takoulou θα στο είπε. Ακόμα κι αν υπήρχε θέμα ΥΔΕ, δε γίνεται να εμποδίσουν την αλλαγή παρόχου ούτε να σου κόψουν το ρεύμα. Οφείλουν να σε ειδοποιήσουν και να σου δώσουν (3 ή 6 δε ξέρω πόσους) μήνες περιθώριο να το ανανεώσεις.

Το βάζω σε spoiler για είναι off-topic εδώ το ΥΔΕ.

Δεν ξέρω τι γίνεται πραγματικά αν κι έχω αρχίσει να υποπτεύομαι ότι κάτι παίζεται μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Elpedison. Απο τότε που έληξε η ΥΔΕ έχω κάνει 3 αλλαγές Volterra>Protergia>Ηρων και καμία δεν καθυστέρησε τόσο. Κι εγώ δεν νομίζω ότι φταίει η ληγμένη ΥΔΕ. Θα την ανανεώσω όμως για το τυπικό της υπόθεσης και μετά θα το σκεφτώ για την καταγγελία. Ευχαριστώ για την πρόταση και τις οδηγίες!

1 ώρα πριν, favou2000 είπε

Εγώ στην θέση σου θα τα άφηνα όλα όπως είναι.Δηλαδη αν σε πάει στο economy άστο να πάει πιο συμφέρον είναι τουλάχιστον προς το παρόν.Αν δεν σε πάει περίμενε 10 μέρες μείνανε να δούμε νέες τιμές Απριλίου και τότε κανείς την κίνηση.

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ. Βλέποντας και κάνοντας. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από mdendrin
  • Like 1

3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Για να γλιτώσεις την εγγύηση πρέπει να κάνεις πάγια εντολή στην τράπεζα.

Για να γλιτώσεις την προμήθεια της πάγιας εντολης πρέπει να εξοφλεις τον λογαριασμό 5 ημέρες πριν.

Η ερώτηση μου: θα πρέπει ο λογαριασμός να ΜΗΝ έχει υπόλοιπο για να μην εκτελεστεί η πάγια εντολή η δεν έχει σημασία ? Αν η εντολή επανειλημμένα δεν βρίσκει υπόλοιπο, δεν θα ακυρωθεί ?

Η ελιν μου είπε ότι αν πληρώσω πιο πριν ή εντολή θα εκτελεστεί κανονικά, εσύ φρόντισε να μην υπάρχει υπόλοιπο στο λογαριασμό, αν θες να δεις τι θα γίνει σίγουρα πρώτη φορά άσε χρήματα να δεις τι θα γίνει και σου κόβεται πιστωτικό. Όσον αφορά το δεύτερο από την στιγμή που υπάρχει πάγια εντολή δεν τους ενδιαφέρει αν προπληρωσεις αρκεί να πάρουν τα χρήματα. Κάποιοι βέβαια εδώ στις συζητήσεις σε άλλες εταιρίες λένε ότι αν προπληρωσεις δεν σου τραβάνε από πάγια εντολη

3 λεπτά πριν, sosias είπε

Η ελιν μου είπε ότι αν πληρώσω πιο πριν ή εντολή θα εκτελεστεί κανονικά, εσύ φρόντισε να μην υπάρχει υπόλοιπο στο λογαριασμό, αν θες να δεις τι θα γίνει σίγουρα πρώτη φορά άσε χρήματα να δεις τι θα γίνει και σου κόβεται πιστωτικό. Όσον αφορά το δεύτερο από την στιγμή που υπάρχει πάγια εντολή δεν τους ενδιαφέρει αν προπληρωσεις αρκεί να πάρουν τα χρήματα. Κάποιοι βέβαια εδώ στις συζητήσεις σε άλλες εταιρίες λένε ότι αν προπληρωσεις δεν σου τραβάνε από πάγια εντολη

Και εγώ Ελίν είμαι.

Δεν στέκει η πάγια εντολή να βλέπει' αν υπάρχει υπόλοιπο η οχι.

Το ερώτημα μου είναι:

Εφόσον φροντίσω και δεν έχω υπόλοιπο και 1,2,3 φορές δεν εκτελεστεί' η πάγια εντολή, τι γίνεται ?

Ακυρώνεται ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, sosias είπε

Κάποιοι βέβαια εδώ στις συζητήσεις σε άλλες εταιρίες λένε ότι αν προπληρωσεις δεν σου τραβάνε από πάγια εντολη

Στην Ελίν το έχω δοκιμάσει στη πράξη... ενεργοποίηση πάγια εντολή μόλις βγήκε ο 1ος λογαριασμός. Πλήρωσα μετά από μερικές μέρες. Την ημερομηνία λήξης δε τράβηκε η πάγια εντολή. Τι να τραβήξει αφού είχε μηδενίσει το υπόλοιπο (φαίνεται και στο myΕλιν)

7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Και εγώ Ελίν είμαι.

Δεν στέκει η πάγια εντολή να βλέπει' αν υπάρχει υπόλοιπο η οχι.

Το ερώτημα μου είναι:

Εφόσον φροντίσω και δεν έχω υπόλοιπο και 1,2,3 φορές δεν εκτελεστεί' η πάγια εντολή, τι γίνεται ?

Ακυρώνεται ?

Σωστά, η πάγια εντολή δε βλέπει αν υπάρχει υπόλοιπο ή όχι.

Το σύστημα όμως της Ελίν βλέπει αν υπάρχει υπόλοιπο ή όχι και αναλόγως δίνει εντολή (ή δε δίνει εντολή) εκτέλεσης της πάγιας εντολής κατά την ημερομηνία λήξης.

Αν η πάγια εντολή δεν εκτελείται, δε σβήνεται.

2 ώρες πριν, Dimitris156 είπε

Απόρριψη με τι αιτιολογία, γιατί δε ζητάς διευκρινίσεις;

Ζήτησες τους κωδικούς αιτημάτων εκπροσώπησης απ'την Elpedison; Τους ανέφερες στον ΔΕΔΔΗΕ και σου είπαν ότι δεν υπάρχουν;

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

28 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Απόρριψη με τι αιτιολογία, γιατί δε ζητάς διευκρινίσεις;

Ζήτησες τους κωδικούς αιτημάτων εκπροσώπησης απ'την Elpedison; Τους ανέφερες στον ΔΕΔΔΗΕ και σου είπαν ότι δεν υπάρχουν;

Αιτία απόρριψης είναι αυτό που είπα, ότι δεν υπάρχει αίτημα εκπροσώπησης από την elpedison στο ΔΕΔΔΗΕ. Από ελπε μου λένε ότι δε μπορούν να βρουν που είναι το λάθος καθώς έχουν στείλει κανονικά αίτημα και θα το κοιτάξουν ξανά τώρα. Κωδικούς δε ζήτησα και πλέον εδώ που φτάσαμε δε θα το κάνω, θα περιμένω 10 μέρες και θα πάω αλλού.

3 ώρες πριν, Dimitris156 είπε

ακριβως τα ιδια ειπανε σε μενα. ειμαι στην ιδια φαση με σενα

3 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε

Κωδικούς δε ζήτησα και πλέον εδώ που φτάσαμε δε θα το κάνω, θα περιμένω 10 μέρες και θα πάω αλλού.

Αφού προτιμάς να περιμένεις 10 μέρες για να γίνουν τα πράγματα ουρανοκατέβατα, παρά να ρωτήσεις τα αυτονόητα... όπως νομίζεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...