Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

@korakios Αγαπητέ θέλω βοήθεια, με έχουν στο περιμενε για να εκδώσουν το λογαριασμο απο τον Ηρωνα από το Γενάρη του 2024, λόγω αλλαγής σε σταθερό  κοινωνικό τιμολόγιο απο σκετο σταθερο.

Ενδιάμεσα εχω κανει 5 καταχωρήσεις μηνιαιας κατανάλωσης και τους ζητω να εκδοθουν τμηματικοι λογαριασμοι για να μη χρεωθω υπερβαση λόγω του τελευταιου μήνα ζέστης.

Μίλησα 4 φορές με εκπροσωπους και έκανα αιτήματα τιμολόγησης 2 φορες από το Μάρτιο και μετά. Τώρα λένε τα εξης: 

Η καθυστέρηση έκδοσης λογαριασμού στην παροχή σας οφείλετε σε εκκρεμής διορθώσεις, που προέκυψαν από το κοινωνικό τιμολόγιο. Θα προβούμε σε διόρθωση του ζητήματος και θα υπάρξει εκ νέου τιμολόγηση για την παροχή σας.

Η κοστολόγηση σας θα γίνει με τα πλαίσια του διαστήματος που θα κοστολογηθείτε. Προφανώς θα υπολογιστεί το γεγονός ότι δεν θα πρόκειται για τετράμηνο, άλλα για μεγαλύτερο διάστημα, οπότε θα υπάρχουν τα ανάλογα κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να αναμένετε την διαχείρηση μας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Any thoughts?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, SpySfi είπε

Ενδιάμεσα εχω κανει 5 καταχωρήσεις μηνιαιας κατανάλωσης και τους ζητω να εκδοθουν τμηματικοι λογαριασμοι για να μη χρεωθω υπερβαση λόγω του τελευταιου μήνα ζέστης.

υπερβαση δεν υπαρχει, το κοινωνικο τιμολογιο υπολογιζεται με (κυλιωμενα) τετραμηνα. Δεν αλλαζει κατι αν τιμολογηθουν χρονολογικα σωστα η ολα μαζι, ο υπολογισμος ειναι ο ιδιος. Αν ενας μηνας σε βγαζει εκτος κοινωνικου τιμολογιου, θα σε βγαλει ειτε τιμολογηθουν ολοι οι μηνες χρονολογικα σε πχ 3 λογαριασμους ειτε μαζεμενοι σε ενα

αλλα φυσικα αν σου ερθει λογαριασμος για πχ 6 μηνες εχεις καθε δικαιωμα να παραπονεθεις στη ΡΑΕ οτι το λαθος του παροχου σε αναγκαζει να πληρωσεις ενα μεγαλο λογαριασμο οχι 3 μικρους με οτι αυτο συνεπαγεται για τον οικονομικο προυπολογισμο σου

Επεξ/σία από alefther
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, alefther είπε

υπερβαση δεν υπαρχει, το κοινωνικο τιμολογιο υπολογιζεται με (κυλιωμενα) τετραμηνα. Δεν αλλαζει κατι αν τιμολογηθουν χρονολογικα σωστα η ολα μαζι, ο υπολογισμος ειναι ο ιδιος.

αλλα φυσικα αν σου ερθει λογαριασμος για πχ 6 μηνες εχεις καθε δικαιωμα να παραπονεθεις στη ΡΑΕ οτι το λαθος του παροχου σε αναγκαζει να πληρωσεις ενα μεγαλο λογαριασμο οχι 3 μικρους με οτι αυτο συνεπαγεται για τον οικονομικο προυπολογισμο σου

Ευχαριστώ για την πληροφορία με τα κυλιόμενα τετράμηνα, το "μαζική τιμολόγηση" με τρόμαξε...

24 λεπτά πριν, SpySfi είπε

@korakios Αγαπητέ θέλω βοήθεια, με έχουν στο περιμενε για να εκδώσουν το λογαριασμο απο τον Ηρωνα από το Γενάρη του 2024, λόγω αλλαγής σε σταθερό  κοινωνικό τιμολόγιο απο σκετο σταθερο.

Μίλησα 4 φορές με εκπροσωπους και έκανα αιτήματα τιμολόγησης 2 φορες από το Μάρτιο και μετά. Τώρα λένε τα εξης: 

Η καθυστέρηση έκδοσης λογαριασμού στην παροχή σας οφείλετε σε εκκρεμής διορθώσεις, που προέκυψαν από το κοινωνικό τιμολόγιο. Θα προβούμε σε διόρθωση του ζητήματος και θα υπάρξει εκ νέου τιμολόγηση για την παροχή σας.

Η κοστολόγηση σας θα γίνει με τα πλαίσια του διαστήματος που θα κοστολογηθείτε. Προφανώς θα υπολογιστεί το γεγονός ότι δεν θα πρόκειται για τετράμηνο, άλλα για μεγαλύτερο διάστημα, οπότε θα υπάρχουν τα ανάλογα κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να αναμένετε την διαχείρηση μας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Any thoughts?

Απλά να προσέξεις αν είναι σωστοί οι λογαριασμοί που θα σου έρθουν... Γιατί είναι λάθος του παρόχου σου.. Και θα ζητήσεις την ανάλογη πληρωμή.. Δηλαδή δεν τα θα πληρωσεις όλα μαζί.. Σταδιακά.. 

• Thanks 1

8 ώρες πριν, kalaxan είπε

Πάντως σε αυτό που έχεις συνημμένο στην υπογραφή σου φαίνεται πιο συμφέρουσα επιλογή το simple. Απο εκει εβγαλα το συμπερασμα.. (Δεν έχω go 4 more)

Δες προς Volton πράσινο μεριά για δωρεάν 500 kWh και μετά ΗΡΩΝ για 50 € ή Volton Protect με 0,083 €/kWh έως 31/8.

8 ώρες πριν, armenistis1980 είπε

Από Ήρων το Yellow one home επιλέγουμε σωστά για τουρισμό?

Yellow free home το ονόμασαν αποτι βλέπω.

Άλλο Free άλλο One άλλο Benefit. Αν δεν έχεις ξαναπάει το τελευταίο 6μηνο σε συμφέρει το Benefit. Αν έχεις ξαναπάει και δεν θες να το ρισκάρεις θα πας στο Solar.

Ανέβηκαν τα preview για ex-post και ex-ante. Η ΤΕΑ αυτή τη στιγμή στα 97,36 €/ΜWh.

dbjJqjA.jpeg

BKCcnTm.jpeg

• Like 4

Eγω έφυγα από Volton για 4all ελπίζοντας να με καλέσει αύριο για τρίτη φορά η Volton να επιστρέψω για 4ο πέρασμα με τις 500kWh δώρο.

Έχω μεγάλη κατανάλωση λόγω air cool, και σύμφωνα με το excell σου @doomnx θα πλήρωνα 132€ στο all και 111€ στον Ήρων(αφού αφαιρεθούν τα 50€).

Οπότε αναμονή....

13 minutes ago, armenistis1980 said:

Eγω έφυγα από Volton για 4all ελπίζοντας να με καλέσει αύριο για τρίτη φορά η Volton να επιστρέψω για 4ο πέρασμα με τις 500kWh δώρο.

Έχω μεγάλη κατανάλωση λόγω air cool, και σύμφωνα με το excell σου @doomnx θα πλήρωνα 132€ στο all και 111€ στον Ήρων(αφού αφαιρεθούν τα 50€).

Οπότε αναμονή....

Δε δίνουν πλέον επιπλέον μήνα δώρο όταν παίρνουν τηλέφωνο... προτείνουν το protect. 

• Like 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, doomnx είπε

Ανέβηκαν τα preview για ex-post και ex-ante. Η ΤΕΑ αυτή τη στιγμή στα 97,36 €/ΜWh.

BKCcnTm.jpeg

Την έκπτωση 21 % της Protergia στο Value Simple , την έβαλες επειδή ήταν έτσι τον προηγούμενο μήνα και υποθέτεις ότι θα συνεχιστεί ή υπάρχει κάποιος κανόνας στα κίτρινα ότι επειδή έβαλαν έκπτωση για ένα μήνα πρέπει να συνεχιστεί για κάποια περίοδο (π.χ. τρίμηνο)? Εκτιμάς ότι θα συνεχιστεί?

Επεξ/σία από yiankap

2 ώρες πριν, yiankap είπε

Την έκπτωση 21 % της Protergia στο Value Simple , την έβαλες επειδή ήταν έτσι τον προηγούμενο μήνα και υποθέτεις ότι θα συνεχιστεί ή υπάρχει κάποιος κανόνας στα κίτρινα ότι επειδή έβαλαν έκπτωση για ένα μήνα πρέπει να συνεχιστεί για κάποια περίοδο (π.χ. τρίμηνο)? Εκτιμάς ότι θα συνεχιστεί?

Δεν πείραξα τις εκπτώσεις καθόλου. Πιστεύω πως αν μπορεί η Volton να κρατήσει χαμηλή τιμή μέχρι τέλη Αυγούστου,  τότε μπορεί κ η Protergia.

• Thanks 1

Καλημέρα είμαι στην ΔΕΗ στο myhome 4all στο κυμαινόμενο τιμολογιο(κίτρινο), με μέσο όρο καταναλωσεων σε Kwh το 4 μηνο 500 με 600

Που να κινηθώ να δω τι με συμφέρει καλύτερα από πλευρά παροχου? 

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hf77 είπε

Καλημέρα είμαι στην ΔΕΗ στο myhome 4all στο κυμαινόμενο τιμολογιο(κίτρινο), με μέσο όρο καταναλωσεων σε Kwh το 4 μηνο 500 με 600

Που να κινηθώ να δω τι με συμφέρει καλύτερα από πλευρά παροχου? 

Ευχαριστώ 

Πάνε ΗΡΩΝ για το 50€ ή elpedison που δίνει μέχρι σήμερα 50€ go for more στο win  που έχει κλειδωμένη τιμή 11 λεπτά

Επεξ/σία από vklon

Καλημέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ήρθε η ώρα μα μεταβώ σε σταθερό μιας και πλέον με τις θερμοκρασίες έξω και τα ac,ενυδρειο, να δουλεύουν κάθε μέρα κοντεύω τις 600-700kwh τον μήνα. Χωρίς τα ac είμαι γύρω στις 300kwh αλλά αυτό είναι περίπου 3 4 μήνες τον χρόνο μιας και έχω και σαν πηγή θέρμανσης τα κλιματιστικα.  Τα Κλείνουμε 3 4 μήνες και ξανα παίρνουν μπρος κρυο-ζεστη. Έβλεπα για το Volton Protect αλλά ακούω για καθυστερήσεις και τέτοια. Μετά είδα τις EΛΠΕ το bright αλλά ακούγονται για αυξήσεις και αλλά τέτοια και φοβάμαι ότι είναι ικανοί να μας αλλάξουν τιμές μέχρι και στα σταθερά.  ( το λέω από εμπειρία με W+V πρόπερσι που το σταθερό τους από 9 λεπτά πήγε 50! χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι. Τέλος η ΔΕΗ με το μπλε της στην οποία ήμουν σε σταθερό της και ενώ οι άλλοι ανέβαζαν τιμές,αυτή δεν με ενόχλησε ποτέ. 

Ευχαριστώ πολύ οποιον ενδιαφερθεί να απαντήσει:)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...