Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Aμα το μισθωτηριο γράφει οικιακή χρήση, κάνε νέα σύμβαση για οικιακή παροχή. 

το μισθωτήριο σαφώς είναι οικιακής χρήσης. Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης και όχι εγώ, σωστά? Επίσης, τόσα χρόνια που πληρώνω (δεν ειναι και λίγα.. είναι 113*4,2 *365/365) αντί για (113*1,4..), δηλαδή διαφορά 316 ευρώ τον χρόνο, δεν είναι λογικό κάποιος να μπορεί να τα ζητήσει πίσω λόγω λάθους (οικιακή χρήση τόσο καιρό)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Just now, skylouros said:

το μισθωτήριο σαφώς είναι οικιακής χρήσης. Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης και όχι εγώ, σωστά? Επίσης, τόσα χρόνια που πληρώνω (δεν ειναι και λίγα.. είναι 113*4,2 *365/365) αντί για (113*1,4..), δηλαδή διαφορά 316 ευρώ τον χρόνο, δεν είναι λογικό κάποιος να μπορεί να τα ζητήσει πίσω λόγω λάθους (οικιακή χρήση τόσο καιρό)?

Όχι δε μπορείς να τα ζητήσεις πίσω. Είναι δική σου υποχρέωση να δηλώσεις στον πάροχο αν η παροχή σου είναι οικιακή ή επαγγελματική και να υπογράψεις αντίστοιχη σύμβαση. Αν εσύ έβαλες υπογραφή σε σύμβαση Γ21 ή ακομα χειρότερα αν δε πήρες καθόλου τη παροχή στο όνομα σου, είναι δικό σου λάθος.

• Like 1

13 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όχι δε μπορείς να τα ζητήσεις πίσω. Είναι δική σου υποχρέωση να δηλώσεις στον πάροχο αν η παροχή σου είναι οικιακή ή επαγγελματική και να υπογράψεις αντίστοιχη σύμβαση. Αν εσύ έβαλες υπογραφή σε σύμβαση Γ21 ή ακομα χειρότερα αν δε πήρες καθόλου τη παροχή στο όνομα σου, είναι δικό σου λάθος.

Στο όνομά μου είναι η παροχή. Απλά θεώρησα ότι είναι θέμα του ιδιοκτήτη να το δηλώσει όπως πρέπει, δικό μου είναι?

Just now, skylouros said:

Στο όνομά μου είναι η παροχή. Απλά θεώρησα ότι είναι θέμα του ιδιοκτήτη να το δηλώσει όπως πρέπει, δικό μου είναι?

Πώς υπέγραψες σύμβαση Γ21 αν δεν είσαι επαγγελματίας; Στις συμβάσεις Γ21 ζητάνε μισθωτηριο επαγγελματικό, έναρξη απ'την ΑΑΔΕ κλπ...

Έκανε κι ο πάροχος πατάτα που δεχτηκε να προχωρήσει τέτοια σύμβαση χωρις να ελεγξει τα δικαιολογητικα. Αλλά διορθώσεις δε γίνονται.

Δε γίνεται να σε βάλουν αναδρομικά σε οικιακό τιμολόγιο αν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση οικιακού τιμολογίου.

Βλέπω ότι στο φόρο ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) μου έχουν λάθος τιμή ζώνης.

Και ο ΗΡΩΝ τώρα αλλά και οι προηγούμενοι ΕΛΠΕ και ΔΕΗ.

Η σωστή τιμή ζώνης είναι αυτή που βλέπουμε στα Ε1/Ε9 προφανώς και όχι των παρόχων, σωστά;

Που πρέπει να απευθυνθώ για να το διορθώσουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, kkatzos said:

Βλέπω ότι στο φόρο ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) μου έχουν λάθος τιμή ζώνης.

Που πρέπει να απευθυνθώ για να το διορθώσουν;

Δήμος, Τμήμα Προσόδων. Αν είναι λάθος ενημερώνουν τον ΔΕΔΔΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει συστεμικά τον πάροχο. Δε ξέρω τι γίνεται με την αναδρομικότητα σ'αυτη τη περίπτωση, δε νομίζω πως είναι ευθύνη του παρόχου να επιστρέψει χρήματα. Μάλλον απ'το δήμο θα πρέπει να ζητήσεις πίσω τα παραπανισια χρήματα που έχουν εισπραχθεί.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 2

23 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πώς υπέγραψες σύμβαση Γ21 αν δεν είσαι επαγγελματίας; Στις συμβάσεις Γ21 ζητάνε μισθωτηριο επαγγελματικό, έναρξη απ'την ΑΑΔΕ κλπ...

Έκανε κι ο πάροχος πατάτα που δεχτηκε να προχωρήσει τέτοια σύμβαση χωρις να ελεγξει τα δικαιολογητικα. Αλλά διορθώσεις δε γίνονται.

Δε γίνεται να σε βάλουν αναδρομικά σε οικιακό τιμολόγιο αν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση οικιακού τιμολογίου.

Η σύμβαση μου είναι οικιακή. Ο δεδηε οικιακό το έχει. Στον δήμο το έχουν ως επαγγελματικό 

30 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δήμος, Τμήμα Προσόδων. Αν είναι λάθος ενημερώνουν τον ΔΕΔΔΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει συστεμικά τον πάροχο. Δε ξέρω τι γίνεται με την αναδρομικότητα σ'αυτη τη περίπτωση, δε νομίζω πως είναι ευθύνη του παρόχου να επιστρέψει χρήματα. Μάλλον απ'το δήμο θα πρέπει να ζητήσεις πίσω τα παραπανισια χρήματα που έχουν εισπραχθεί.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ενώ δεδδηέ το έχουν ως οικιακό, μου είπαν από τον δήμο (όντως τμήμα εσόδων) χρειάζεται διόρθωση και σε αυτούς με το μισθωτήριο. Ε ρε γαμώτο, δεν το είδα ποτέ. Και αναδρομικότητα δεν υπάρχει δυστυχώς. Ό,τι έχασα, έχασα. Ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες με το θέμα μου.

1 ώρα πριν, lazarnik είπε

Καλημέρα τα δώρα για τα κίτρινα της ελπεντισον. Με ενημέρωσε η επαφή μου ισχύουν και για σήμερα (για αύριο θα με πει ξανά) . Δηλαδή, 40 Σκλαβενίτη +30 public. 

Φίλε μου πως να επικοινωνήσω με την επαφή σου; Ευχαριστώ!

2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ο πάροχος δεν μπορεί να αλλάξει την χρήση της παροχής. 

Ο Ήρωνας αναγκαστικά έπρεπε να δώσει επαγγελματικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος του παρόχου εδώ.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει η χρήση της παροχής σε δήμο και δεδδηε. Αυτό έχει κόστος και για αυτό πολύ ιδιοκτήτες δεν το τροποποιούν ποτέ.

Αφού γίνει η διαδικασία με Δήμο και Δεδδηε, πρέπει να ενημερωθεί ο πάροχος ώστε να ζητήσει από τον πελάτη να υπογράψει αίτηση με οικιακό πρόγραμμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν ενημέρωσα το εξελάκι με τις τρέχουσες προσφορές της Elpedison. Για να μη ρωτάτε κάθε φορά, στην καρτέλα χρήσιμα στις πρώτες γραμμές αναφέρω όλα τα δώρα του τουρισμού που είναι σε ισχύ. 

Έχουμε και λέμε:

• Smart: 15 €/μήνα στο λογαριασμό για 2 μήνες + 2x20 € διατακτικές Σκλαβενίτη + 30 € δωροκάρτα Public.
  • Ειδικό (πράσινο), Smart Up, Smart Zero, Bright Up: 2x20 € διατακτικές Σκλαβενίτη + 30 € δωροκάρτα Public.
  • Συνδυαστικό με σταθερό αέριο: τα δώρα του ρεύματος + 120 € στον πρώτο λογαριασμό αερίου. Υπενθυμίζω ότι στο σταθερό αέριο δεν υπάρχει πια ρήτρα αποχώρησης.

Οι 30άρες δωροκάρτες για τα Public ισχύουν για περιορισμένο αριθμό ακόμα.

Όποιος θέλει να στηρίξει, ας μου στείλει μήνυμα με ένα όνομα και ένα τηλέφωνο και το πρόγραμμα για το οποίο ενδιαφέρεται.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 7

1 ώρα πριν, fotis1997 είπε

Ο πάροχος δεν μπορεί να αλλάξει την χρήση της παροχής. 

Ο Ήρωνας αναγκαστικά έπρεπε να δώσει επαγγελματικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος του παρόχου εδώ.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει η χρήση της παροχής σε δήμο και δεδδηε. Αυτό έχει κόστος και για αυτό πολύ ιδιοκτήτες δεν το τροποποιούν ποτέ.

Αφού γίνει η διαδικασία με Δήμο και Δεδδηε, πρέπει να ενημερωθεί ο πάροχος ώστε να ζητήσει από τον πελάτη να υπογράψει αίτηση με οικιακό πρόγραμμα.

Σε δεδδηε είναι αλλαγμένο. Στον δήμο όχι και που ρώτησα κόστος δεν έχει, μια απλή αίτηση είναι.

4 hours ago, skylouros said:

Επειδη ειχα ίδιο θέμα προ καιρού, δεν γίνεται αλλαγή έστι απλα. Πρέπει να δηλωθεί στη ΔΕΗ οικιακή χρήση με ότι άλλο συνεπάγεται. κλπ. Με έξοδα και διαδικασίες του ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω αν έχει τη διαθεση να το κάνει. (οικονομική).

4 λεπτά πριν, nebtios είπε

Επειδη ειχα ίδιο θέμα προ καιρού, δεν γίνεται αλλαγή έστι απλα. Πρέπει να δηλωθεί στη ΔΕΗ οικιακή χρήση με ότι άλλο συνεπάγεται. κλπ. Με έξοδα και διαδικασίες του ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω αν έχει τη διαθεση να το κάνει. (οικονομική).

Έχει γίνει (τότε). Αλλά στον δήμο δεν πήγε ποτέ.

Στις 10/5/2024 στις 6:44 ΜΜ, ekrepali είπε

Όσο για τα λεφτά που χρωστάει η Volton... το γράφουν όλοι οι πάροχοι στους όρους ότι τα πιστωτικά υπόλοιπα, συμψηφίζονται με μελλοντικούς λογαριασμούς. Μόνο σε περίπτωση που εκδωθεί τελικός, πιστώνουν χρήματα σε IBAN.

Δε λέω ότι συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά έτσι λένε οι όροι που έχουμε υπογράψει και ποτέ δεν έχουμε διαβάσει. Δε πρόκειται να βγάλεις άκρη με τη volton.

Μόνο που το πιστωτικό προέκυψε από την διπλοπληρωμή, και διπλοπληρωμή έγινε επειδή εκείνοι μου επιβεβαίωσαν ότι δεν πληρώθηκαν οι λογαριασμοί μέσω πάγιας, πράγμα που αποδέχτηκαν ότι ήταν λάθος τους. Επίσης, εκείνοι  μου είπαν ποια η διαδικασία επιστροφής σε ΙΒΑΝ, την οποία έκανα 9 μέρες νωρίτερα από την έκδοση του λογαριασμού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...