Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 λεπτά πριν, takoulou είπε

Θα πάρεις ένα τηλέφωνο στον Δεδδηε.. Να ρωτήσεις.. 

Ναι οκ, ο λογαριασμός εκδόθηκε 15/04 αλλά η καταχώρηση από τον δεδδηε έγινε 24/04. Οπότε ουσιαστικά για 10 μερες θα εκδοθεί νέος εκκαθαριστικός 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

37 minutes ago, SabotazNic said:

1) Στην protergia εκδόθηκε ο λογαριασμός 15/04 με ημερομηνία λήξης 07/05 μέσα στο λογαριασμό, αλλά 08/05 στην εφαρμογή. Το έχουμε με πάγια εντολή οπότε τα χρήματα τραβήχτηκαν τελικά 08/05. Αρχικά, παίζει να χαθεί η συνέπεια λόγω διαφορετικής ημερομηνίας στον λογαριασμό? 

2) βασικά βλέπω στον τελευταίο εκκαθαριστικό ένδειξη 43.600 και στην εφαρμογή 45.300. Υπάρχει περίπτωση όντως να ξανά πέρασαν? 

1)Δε θα χάσεις τη συνέπεια καθώς 7/5 ήταν αργία. Αργεί επίσης να εκκαθαριστεί η συναλλαγή, γι'αυτό το βλέπεις ακόμα απλήρωτο. Αν δε σου βάλουν συνέπεια, κάνε αμφισβήτηση απευθείας στο myrae

2) mydeddieapp--> Mετρήσεις-->Στατιστικά καταναλώσεων --Ενδείξεις παροχής

37 minutes ago, SabotazNic said:

1) Στην protergia εκδόθηκε ο λογαριασμός 15/04 με ημερομηνία λήξης 07/05 μέσα στο λογαριασμό, αλλά 08/05 στην εφαρμογή. Το έχουμε με πάγια εντολή οπότε τα χρήματα τραβήχτηκαν τελικά 08/05. Αρχικά, παίζει να χαθεί η συνέπεια λόγω διαφορετικής ημερομηνίας στον λογαριασμό? 

2) βασικά βλέπω στον τελευταίο εκκαθαριστικό ένδειξη 43.600 και στην εφαρμογή 45.300. Υπάρχει περίπτωση όντως να ξανά πέρασαν? 

1)Δε θα χάσεις τη συνέπεια καθώς 7/5 ήταν αργία. Αργεί επίσης να εκκαθαριστεί η συναλλαγή, γι'αυτό το βλέπεις ακόμα απλήρωτο. Αν δε σου βάλουν συνέπεια, κάνε αμφισβήτηση απευθείας στο myrae

2) mydeddieapp--> Mετρήσεις-->Στατιστικά καταναλώσεων --Ενδείξεις παροχής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τηλ με Ελπε νωριτερα..

Στα κιτρινα/πρασινα μου ειπε για 20Ε Σκλαβενιτη + 30 public...
για το μπλε και Σκλαβενιτη 80 ανα παροχη και καλα ηταν μεχρι 5 Μαιου μεσω καταστηματων...

Επεξ/σία από darkelfdvr
  • Like 1

10 λεπτά πριν, darkelfdvr είπε

Τηλ με Ελπε νωριτερα..

Στα κιτρινα/πρασινα μου ειπε για 20Ε Σκλαβενιτη + 30 public...
για το μπλε και Σκλαβενιτη 80 ανα παροχη και καλα ηταν μεχρι 5 Μαιου μεσω καταστηματων...

Μια χαρά 

• Like 1

Καλησπέρα, σε όσους πια έχουν ενταχθεί στην μηνιαία καταμέτρηση, οι εναλλακτικοί τιμολογούν σωστά ή εξακολουθούν να είναι ένα με δύο μήνες πίσω;

Πχ σας έχουν εκδοθεί λογαριασμοί Μαρτίου ή Απριλίου (μέρος του)??

Μου αρέσει πάντως που με τους πάροχους, δεν διαπραγματευόμαστε πλέον τιμές, αλλά τα δώρα!!!
Τώρα που μπαίνει καλοκαίρι, θα δίνουν δώρα ομπρέλες θαλάσσης και ψάθες :)  :) :) 

• Like 1
  • Haha 2

35 minutes ago, Kozanitis1 said:

Καλησπέρα, σε όσους πια έχουν ενταχθεί στην μηνιαία καταμέτρηση, οι εναλλακτικοί τιμολογούν σωστά ή εξακολουθούν να είναι ένα με δύο μήνες πίσω;

Πχ σας έχουν εκδοθεί λογαριασμοί Μαρτίου ή Απριλίου (μέρος του)??

Eχει γίνει μπουρδ*** η κατάσταση. Πολλοι πάροχοι χρωστάνε εκκαθαριστικους 2 μήνες πίσω, βγάζουν έναντι μετά τη λήξη εκπροσώπησης, μετά βγάζουν όλους τους λογαριασμούς μαζεμένους χωρίς συνέπεια...

Δεν είναι κανείς έτοιμος για μηνιαίες εκκαθαρίσεις, ούτε καν η ακατανομαστη που είδα την πιο τραγική περίπτωση να βγάζουν 2 εκκαθαριστικούς με διπλοχρέωση για την ίδια περίοδο.

• Like 1

Άσχετο, αλλά μόλις πήρα χαμπάρι το εργαλείο υπολογισμού μέσης ΤΕΑ που ανέβασε η ELPEDISON. Περιλαμβάνει και την ιδιομορφία της να αφήνει την τελευταία μέρα απ'έξω. Το πρόσθεσα και στην καρτέλα Χρήσιμα στο εξέλ.

Elpedison

• Like 8
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Eχει γίνει μπουρδ*** η κατάσταση. Πολλοι πάροχοι χρωστάνε εκκαθαριστικους 2 μήνες πίσω, βγάζουν έναντι μετά τη λήξη εκπροσώπησης, μετά βγάζουν όλους τους λογαριασμούς μαζεμένους χωρίς συνέπεια...

Δεν είναι κανείς έτοιμος για μηνιαίες εκκαθαρίσεις, ούτε καν η ακατανομαστη που είδα την πιο τραγική περίπτωση να βγάζουν 2 εκκαθαριστικούς με διπλοχρέωση για την ίδια περίοδο.

Spoiler

Κατάλαβα.., πάντως σε εμένα και γνωστούς (στην ακατανόμαστη),που μπήκαμε στην μηνιαία πλέον (είτε με επιτόπια είτε με τηλεμέτρηση), δύο μέρες αφού φανούν οι νέες ενδείξεις στον ΔΕΔΔΗΕ, βγαίνει εκκαθαριστικός, ομαλότητα αρκετή μπορώ να πω, αναλογικά με ότι είχαμε μάθει μέχρι στιγμής με έναντι/εκκαθαριστικούς κάθε δίμηνο κλπ..

Γενικότερα στους  περισσότερους εναλλακτικούς, οι κύκλοι τιμολόγησης είναι κυριολεκτικά ότι να ναι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/4/2024 στις 6:47 ΜΜ, ekrepali είπε

Δεν είναι πρωτάκουστο αυτό.

Όταν σκοπεύεις να πληρώσεις με κάρτα ή μετρητά κοντά στην ημερομηνία που εκτελείται η πάγια εντολή...:

α) Φροντίζεις να κοιτάξεις τον τραπεζικό λογαριασμό αν έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό. Αν ναι, τότε το υπόλοιπο θα μηδενίσει στη πλατφόρμα του παρόχου μετά από 1-3 εργάσιμες, και τότε θα μπορούν και οι υπάλληλοι της εξυπηρέτησης να δούνε ότι η πάγια εκτελέστηκε. Εάν δεν έχει δεσμευτεί ποσό από το τραπεζικό λογαριασμό τότε

β) Μηδενίζεις τον τραπεζικό λογαριασμό μεταφέροντας τα χρήματα αλλού, πληρώνεις τον λογαριασμό κι αφού μηδενίσει το υπόλοιπο στη πλατφόρμα του παρόχου (η πληρωμή λογιστικοποιείται μετά από 1-3 εργάσιμες), τότε είσαι σίγουρος ότι δε θα εκτελεστεί η πάγια και ξαναμεταφέρεις τα λεφτά στο λογαριασμό σου.

Οι πάγιες εντολές γίνονται για να μην χρειάζεται να ασχολούμαστε καν με την πληρωμή, όχι για να μας μπλέκουν και να τους διπλοπληρώνουμε και τελικά να γίνεται το παρακάτω:

Στις 30/4/2024 στις 5:20 ΜΜ, kacey είπε

Χθες το πρωί μου επιβεβαίωσαν ότι ΔΕΝ έχουν πληρωθεί οι ΔΕΥΤΕΡΟΙ λογαριασμοί έκαστης παροχής, μέσω της πάγιας. Τους πλήρωσα χειροκίνητα για να μην τρέχουμε στα σκοτάδια πασχαλιάτικα. Τώρα μόλις, μου επιβεβαίωσαν ότι ΕΧΟΥΝ πληρωθεί και οι δύο παροχές μέσω πάγιας εντολής, και ότι (προφανώς) τους έχω πληρώσει και 2η φορά όταν πλήρωσα χθες χειροκίνητα.
ΤΙΝΑΦΤΟΙΡΕ...

30/4 τους ζήτησα επιστροφή των χρημάτων σε ΙΒΑΝ, υπερτονίζοντας ότι εξαιτίας τους διπλοπλήρωσα, και λόγω της διπλής πληρωμής εγώ δεν θα έχω να βγάλω το μήνα μου...

Σήμερα μου ήρθε το παρακάτω email

Αναφορά σε κείμενο
AGPWSu_jL-aEw6EYXr8wBTXFqyZbclUn8BLlBYfQsuUmriI1LS74jQl1ao8bxFDeZjseJcrj_w=s40-p

Αγαπητέ πελάτη γεια σας👋 

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την Εξυπηρέτηση Πελατών Volton! 🙏 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στον λογαριασμό που εκδόθηκε 8/5/2024 πιστώθηκε το ποσό των 88,67 ευρώ και το υπόλοιπο σας είναι πιστωτικό -93,30, το οποίο θα μεταφερθεί στον επόμενο λογραριασμό.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον διευκρινίσεις ή τη βοήθειά μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας 🙂

Δηλαδή ενώ ΕΝΝΙΑ μέρες νωρίτερα τους ζήτησα επιστροφή (181€ η μία παροχή και 300 η άλλη, τους έχω δώσει 481€ παραπάνω...), αυτοί

α) στις 8/5/24 προχώρησαν σε δέσμευση μέρους του ποσού για λογαριασμό που λήγει 30/5/24 και ΤΟΤΕ υποχρεούμαι να πληρώσω...

β) μου λένε ότι θα κρατήσουν και τα υπόλοιπα για τον λογαριασμό που θα βγει αρχές Ιουνίου και θα είχα την υποχρέωση να πληρώσω στα τέλη Ιουνίου. Δηλαδή ότι θα κρατήσουν τα λεφτά που ήδη τους έχω ζητήσει πίσω, 1.5 μήνα...

εννοείται έχει πέσει χέσιμο σε email και τηλ...

Επεξ/σία από kacey

1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Μια χαρά 

Ότι θέλουν κάνουν παιδιά..εμένα μου έδωσαν 40 Σκλαβενιτη + 30 public. Tα πρώτα τα γράφει το συμβόλαιό και η επιταγή public ειναι σε ξεχωριστο .pdf. Κάντε και κάνα παζάρι!!!

• Like 1

47 minutes ago, doomnx said:

Άσχετο, αλλά μόλις πήρα χαμπάρι το εργαλείο υπολογισμού μέσης ΤΕΑ που ανέβασε η ELPEDISON. Περιλαμβάνει και την ιδιομορφία της να αφήνει την τελευταία μέρα απ'έξω. Το πρόσθεσα και στην καρτέλα Χρήσιμα στο εξέλ.

Elpedison

Βαθιά συγκίνηση. 😛 By the way ήταν η μοναδική εταιρία προ ενεργειακής κρίσης που είχε ιστορικό ΟΤΣ στην ιστοσελίδα

42 minutes ago, kacey said:

εννοείται έχει πέσει χέσιμο σε email και τηλ...

Για τις πάγιες εντολές έχω απαντήσει αναλυτικά...

Όσο για τα λεφτά που χρωστάει η Volton... το γράφουν όλοι οι πάροχοι στους όρους ότι τα πιστωτικά υπόλοιπα, συμψηφίζονται με μελλοντικούς λογαριασμούς. Μόνο σε περίπτωση που εκδωθεί τελικός, πιστώνουν χρήματα σε IBAN.

Δε λέω ότι συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά έτσι λένε οι όροι που έχουμε υπογράψει και ποτέ δεν έχουμε διαβάσει. Δε πρόκειται να βγάλεις άκρη με τη volton.

14 minutes ago, BigJim34 said:

Ότι θέλουν κάνουν παιδιά..εμένα μου έδωσαν 40 Σκλαβενιτη + 30 public. Tα πρώτα τα γράφει το συμβόλαιό και η επιταγή public ειναι σε ξεχωριστο .pdf. Κάντε και κάνα παζάρι!!!

Δίνουν αβέρτα επιταγές, εν τω μεταξύ αν το έχετε παρατηρήσει... οι τελευταίες επιταγές είναι άφαντες. Πήρα σήμερα τηλ (έχουν περάσει 20 μέρες) και μου λένε 'νωρίς είναι ακόμα, ας περιμένετε λίγο...'.

Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο δε περίμενα δευτερόλεπτο, έγραψα αίτημα να τις στείλουν άμεσα.

Έχει αρχίσει να χαλάει και το πράγμα με τη Volton, μου έλεγαν κάτι κουλά σήμερα να περιμένω να βγει τελικός και μετά θα στείλουν στον ΔΕΔΔΗΕ το αίτημα εκπροσώπησης της νέας σύμβασης. Δηλαδή αν κρίνω απ'τις προηγούμενες παροχές, να περιμένω κάνα 2μηνο-3μηνο να βγάλουν τελικό και μετά θα στείλουν το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ με ένδειξη ένας θεός ξέρει; No, no, no... αν δε λυθεί το θέμα την επόμενη βδομάδα, θα φάνε άκυρο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δίνουν αβέρτα επιταγές, εν τω μεταξύ αν το έχετε παρατηρήσει... οι τελευταίες επιταγές είναι άφαντες. Πήρα σήμερα τηλ (έχουν περάσει 20 μέρες) και μου λένε 'νωρίς είναι ακόμα, ας περιμένετε λίγο...

Εμένα με πήραν χθες να μου στείλουν τις επιταγές για τις αιτήσεις που έκανα στις 24/4.

11 ώρες πριν, stavrakas112 είπε

Καλημέρα, αυτή την στιγμή είμαι στο choice και θα ήθελα να παρακολουθώ κάθε μήνα αν παραμένω στα καλύτερα από άποψη χρέωσης προγράμματα (άνευ δώρων). Χωρίς να παρακολουθείς το νημα λίγο χάνεσαι και μπορεί να ξεχαστεί η παροχή με την πάροδο των μηνών σε ίσως επιζήμια προγράμματα.

Θα συνεχίσω να βάζω την τιμή του Choice στο ιστορικό τιμών ❤️

Πάντως ό,τι ΜΤΑ και να βάλεις στο Choice πάντα το φθηνότερο θα βγαίνει άνευ δώρων, έως ότου βγει κάποιο φθηνότερο από αυτό.

5 ώρες πριν, korakios είπε

δεν έχει βγει η ΜΤΑ ακόμα , δεν ξέρω αν κάνουν διόρθωση ή όχι , στείλε email , πάντως μην περιμένεις καμια τρελή διαφορά απο τα 0,10 , περίπου 0,090-0,095 να περιμένεις

Έχουν βγάλει τιμές για Απρίλιο στην ιστοσελίδα. Χρησιμοποιεί ΛΠ 2 βδομάδων πίσω. Δεν βγάζουν κανένα νόημα τα νούμερά τους, αλλά αυτά είναι λέει:
image.png.b1743fcf1956f9e9ad34f38dafe3e487.png

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 4

συνεχίζει ο ΗΡΩΝ να λέει για το 6μηνο ή να ξεκινήσω τουρισμό πίσω στο yellow free γιατί το elpe smart(up) έχει και πάγιο και ίδια τιμή kwh αν είδα σωστά

1 ώρα πριν, BigJim34 είπε

Μόλις πήρα τηλ στο 2181818128 και δίνουν λέει μόνο το 30αρι στα public και αυτό έως σήμερα ενώ από Σκλαβενίτη τίποτα. Έχουν σταματήσει λέει από το Πάσχα να δίνουν δώρο επιταγές Σκλαβενίτη. Σε ποιο τηλ πήρες και αν έχεις και όνομα υπαλλήλου στείλε μου σε παρακαλώ ένα μήνυμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...