Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Την καθυστέρησα και εγώ την αλλαγή λόγω Πάσχα και θα κλείσω και δεύτερο μήνα στη volton έτσι όπως πάει. Ήρων δεν θέλω να πάω οπότε μόνο Ελπεντισον έμεινε με 40αρι Σκλαβενίτη η μου διέφυγε κάτι; Το σταθερό το μπλέ σε συνδυασμό με φυσικό δίνει κάτι; (εκτός από τα 120 στο φυσικό). Φεύγεις οπότε θες η υπάρχει ρήτρα και τρέχεις με καταγγελιες κτλ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, korakios είπε

0,084 συν ρήτρα φυσικά , 2024 έφτασε μου κάνει εντύπωση που δεν το κατάλαβες ...

Για το 50ρικο δώρου μια σελίδα πριν

ξέρω ότι εχει ρητρα.

αλλά αν αναλογιστούμε ότι δεν έχει καθόλου πάγιο ενώ στην elpedison πληρώνω 5€ το μήνα και επίσης τιμή κιλοβατώρας είναι δύο λεπτά πιο φθηνή, δεν  υπάρχει περίπτωση να με  συμφέρει ή μήπως δεν αξίζει τον κόπο να μπω και σε όλη αυτήν την ταλαιπωρία της αλλαγής?

21 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Καλημέρα Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Την καθυστέρησα και εγώ την αλλαγή λόγω Πάσχα και θα κλείσω και δεύτερο μήνα στη volton έτσι όπως πάει. Ήρων δεν θέλω να πάω οπότε μόνο Ελπεντισον έμεινε με 40αρι Σκλαβενίτη η μου διέφυγε κάτι; Το σταθερό το μπλέ σε συνδυασμό με φυσικό δίνει κάτι; (εκτός από τα 120 στο φυσικό).

elpe, μέχρι σήμερα , μπλε προσωπικά δε θα πήγαινα

22 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Φεύγεις οπότε θες η υπάρχει ρήτρα και τρέχεις με καταγγελιες κτλ;

οπότε θες στο αέριο , εφάρμοσαν νομοθεσία και δεν προβλέπεται επιτέλους ρήτρα αποχώρησης (ούτε στα σταθερά) συνέχεια στο άλλο νήμα

για ρεύμα σταθερό προβλέπεται ρήτρα αποχώρησης

9 λεπτά πριν, korakios είπε

για ρεύμα σταθερό προβλέπεται ρήτρα αποχώρησης

Απ' την ελπε μου είπαν ότι αν είμαι στο μπλε πχ 2-3 μήνες και αλλάξω σε κίτρινο της ελπε, τότε δεν θα πληρώσω ρήτρα. Βέβαια αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει γιατί στους ειδικούς όρους γράφει ότι και για εσωτερική αλλαγή χρεώνεσαι κανονικά.

• Like 2

καλησπέρα κ χρόνια πολλά είμαι στο ελπεντισον smart αλλά δεν έχω παρακολουθήσει κ άκουσα για το μπλε αξίζει να πάω σε κάποιο άλλο πρόγραμμα της ελπε ?

21 λεπτά πριν, makrixeris είπε

καλησπέρα κ χρόνια πολλά είμαι στο ελπεντισον smart αλλά δεν έχω παρακολουθήσει κ άκουσα για το μπλε αξίζει να πάω σε κάποιο άλλο πρόγραμμα της ελπε ?

ανάλογα το πως νομίζεις θα παίξουν οι τιμές στα κυμαινόμενα , το πόσο σε καίει το πανάκριβο πάγιο του μπλε και το αν θα προλάβεις να πάρεις 40+30€ δώρου

25 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Απ' την ελπε μου είπαν ότι αν είμαι στο μπλε πχ 2-3 μήνες και αλλάξω σε κίτρινο της ελπε, τότε δεν θα πληρώσω ρήτρα. Βέβαια αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει γιατί στους ειδικούς όρους γράφει ότι και για εσωτερική αλλαγή χρεώνεσαι κανονικά.

πάρτο γραπτώς

56 λεπτά πριν, chocorellos είπε

ξέρω ότι εχει ρητρα.

αλλά αν αναλογιστούμε ότι δεν έχει καθόλου πάγιο ενώ στην elpedison πληρώνω 5€ το μήνα και επίσης τιμή κιλοβατώρας είναι δύο λεπτά πιο φθηνή

και τα 2 προγράμματα είναι στο excel μου , νομίζω και στου doomnx ,παίζεις παίζεις με τιμές χοντρικής και βλέπεις

58 λεπτά πριν, chocorellos είπε

ή μήπως δεν αξίζει τον κόπο να μπω και σε όλη αυτήν την ταλαιπωρία της αλλαγής?

σιγά την ταλαιπωρία να αλλάξεις πάροχο , μία ώρα συνολικά το πολύ για αίτηση/μπίρι-μπίρι τηλ/έλεγχο μετάβασης/ebill...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

θα μπορούσε κάποιος να μου πει, αν η παρακάτω τιμολόγηση είναι οκ γιατί μου φαίνεται λίγο τσιμπημένη για 21 ημέρες; 
Είμαι στο φυσικό αέριο με το κίτρινο πρόγραμμα  Ρεύμα MAXI Home 1Φ.

Ευχαριστώ.

Screenshot_2.png.e6becc2b420e429c6482724aba4f27e9.png

Επεξ/σία από CMorganV

6 λεπτά πριν, CMorganV είπε

Καλησπέρα,

θα μπορούσε κάποιος να μου πει, αν η παρακάτω τιμολόγηση είναι οκ γιατί μου φαίνεται λίγο τσιμπημένη για 21 ημέρες; 
Είμαι στο φυσικό αέριο με το κίτρινο πρόγραμμα  Ρεύμα MAXI Home 1Φ.

Ευχαριστώ.

Screenshot_2.png

δεν έχει βγει η ΜΤΑ ακόμα , δεν ξέρω αν κάνουν διόρθωση ή όχι , στείλε email , πάντως μην περιμένεις καμια τρελή διαφορά απο τα 0,10 , περίπου 0,090-0,095 να περιμένεις

Καλησπερα παιδια!! Μηπως θα μπορουσε καποιος να γραψει τι δωρα δινει η Ελπε κ σε ποια προγραμματα αυτη τη στιγμη που μιλαμε?

9 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν έχει βγει η ΜΤΑ ακόμα , δεν ξέρω αν κάνουν διόρθωση ή όχι , στείλε email , πάντως μην περιμένεις καμια τρελή διαφορά απο τα 0,10 , περίπου 0,090-0,095 να περιμένεις

σε ευχαριστώ για την απάντηση. Περισσότερο μου έκαναν εντύπωση οι λοιπές χρεώσεις/πιστώσεις.

Αν όντως ειναι αυτή η διαφορά που αναφέρεις δεν αξίζει να ασχοληθώ.

• Thanks 1

6 λεπτά πριν, desiro είπε

Καλησπερα παιδια!! Μηπως θα μπορουσε καποιος να γραψει τι δωρα δινει η Ελπε κ σε ποια προγραμματα αυτη τη στιγμη που μιλαμε?

1 ώρα πριν, korakios είπε

μέχρι σήμερα

και

https://www.insomnia.gr/forums/topic/796374-εναλλακτικοί-πάροχοι-ενέργειας-αποκλειστικά-και-μόνο/?do=findComment&comment=60280792

• Thanks 1

23 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ο όρος 4.1 ήταν έτσι πριν 1 μήνα.

Εσένα τι λέει, μπορείς να βγάλεις screenshot;

Το γράφει, τώρα το πρόσεξα. Ευτυχώς πάω πρώτη φορά Μύκον... εεεε.. Ήρων θέλω να πω, άρα το δικαιούμαι.

• Like 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην protergia εκδόθηκε ο λογαριασμός 15/04 με ημερομηνία λήξης 07/05 μέσα στο λογαριασμό, αλλά 08/05 στην εφαρμογή. Το έχουμε με πάγια εντολή οπότε τα χρήματα τραβήχτηκαν τελικά 08/05. Αρχικά, παίζει να χαθεί η συνέπεια λόγω διαφορετικής ημερομηνίας στον λογαριασμό? 

Στο μεταξύ η περίοδος καταχώρισης ένδειξης είναι 5-10 κάθε μήνα. Προσπάθησα σήμερα αλλά βγάζει το παρακάτω μήνυμα. Στην εφαρμογή δεν έχει ενημερωθεί το υπόλοιπο, παρόλο που πληρώθηκε. Νοέμβριο μπήκαμε, και λάβαμε μέχρι τώρα τους παρακάτω λογαριασμούς. Ο επόμενος λογικά έναντι θα είναι αν δεν καταχωρήσω ένδειξη σήμερα

Edit: βασικά βλέπω στον τελευταίο εκκαθαριστικό ένδειξη 43.600 και στην εφαρμογή 45.300. Υπάρχει περίπτωση όντως να ξανά πέρασαν? 

Screenshot_20240510_152903_myprotergia.jpg

Screenshot_20240510_152105_myprotergia.jpg

Screenshot_20240510_153236_Microsoft365(Office).jpg.e09d9a0aba67cd068c2bbb26ddfebc7f.jpg

Screenshot_20240510_153253_myprotergia.jpg.761e051f9683769c31c6dd167c280770.jpg

Επεξ/σία από SabotazNic

Σε συνέχεια παλιότερης αναρτησης σχετρικά με λάθος (μικρότερη) μέτρηση σας στέλνω τι είπα στη Zenith μέσω rae

Αν κάποιος ενδιαφερεται σας στέλνω και την υπόλοιπη στιχομυθία. Χάνω 50€ γιατί θα πάρω ελάχιστα από τα δωρεάν 500kWh, Να καινούρια μέθοδος αποφυγής. Βγάζεις έναντι μέχρι να κάνει μέτηρη (ανα 4μηνο) ο ΔΕΔΔΗΕ και να σου την κάνει ο τουρίστας στέλνεις μικρότερη στον επόμενο πάροχο. Αμ τι! νομίζατε ότι είναι κορόιδα. Γι'αυτό δικές μας μετρήσεις ανα διαστηματα στο ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ, μπορεί να γίνει αλλαγή της λανθασμένης καταχώρησης αν ο τελευταίος πάροχος (δηλαδή η Ζενίθ) κάνει αίτηση στο Τμήμα Προμηθευτών της ΔΕΔΔΗΕ με βάση διαδικασία που οφείλει η Ζενίθ να γνωρίζει.
Με βάση την απάντησή σας, αναγνωρίζετε ότι προβήκατε σε αλλαγή εκπροσώπησης χωρίς να έχετε φωτογραφία από την ένδειξη ή επίσημη μέτρηση από ΔΕΔΔΗΕ. Από ό,τι φαίνεται χρησιμοποιήσατε στοιχεία της Volton, που όμως είχε εκδώσει μόνο έναντι λογαριασμούς χωρίς ούτε αυτοί να λάβουν υπ'όψη τους κάποια μέτρηση δική μου ή της ΔΕΔΔΗΕ.
Η Volton είχε συμφέρον να δώσει μικρότερη ένδειξη για να γλυτώσει τις 500Wh δωρεάν από τον πρώτο μήνα εκπροσώπησης (6/2 - 6/3/24).
Δεν είναι παράτυπο να γίνεται αλλαγή εκπροσώπησης χωρίς φωτογραφία μετρητή ή μέτρηση ΔΕΔΔΗΕ; Ήταν δύσκολο να με ενημερώσετε ότι δεν έχετε λάβει φωτογραφία μετρητή, ΄ώστε να στείλω; Θα ήταν απίθανο να έχω μετανιώσει για την τηλεφωνική αποδοχή και για αυτό να μην έστειλα φωτογραφία; Δεν ισχύει αυτό, αλλά πώς προχώρησε η Ζενίθ σε ολοκλήρωση της αλλαγής εκπροσώπησης, όταν είναι υποχρεωτική η ένδειξη μετρητή; Γιατί δεν ακυρώσατε την αλλαγή εκπροσώπησης, αν είχατε τόσο φόρτο εργασίας που δεν προλαβαίνατε να στείλετε ένα μήνυμα ή να πάρετε ένα τηλέφωνο; Μόλις προχθές απάντησα σε τηλέφωνο από Ζενίθ γιά μάρκετινγκ. Άρα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης.
Όσον αφορά το συμβόλαιο που μου επισυνάψατε, το οποίο δεν θυμάμαι να  έλαβα ποτέ με Courier, δεν φέρει τη δική μου υπογραφή. Εγώ συμφώνησα μόνο τηλεφωνικά για αλλαγή εκπροσώπησης και ποτέ δεν υπέγραψα, όχι μόνο με στυλό όπως φαίνεται στο εν λόγω συμβόλαιο, αλλά ούτε καν ηλεκτρονικά κάποιο συμβόλαιο, όπως έχω ξανακάνει στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις,
Παρακαλώ, καντε μια αίτηση στη ΔΕΔΔΗΕ για διόρθωση των μετρήσεων, δεν είναι δύσκολο. Μπορώ να σας ξαναστείλω όλα τα δεδομένα και αρχεία.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...