Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, iliata2410 είπε

στον πινακα με το excel του doomnx λεει στην πρωη στηλη preview Μαιου για ex-ante στην δεύτερη ex-ante λεέι για Απρίλιο.Για να βγει ο ιδιος πίνακας για Μάρτιο , Φεβρουάριο τί πρέπει να κάνω; Μονο στο ιστορικο τιμων να κοιτάω να τα βλέπω απο εκεί;

😀😀😀😀

Λογικά ναι - εκτός αν τα είχες κατεβάσει τότε και δεν τα έσβησες (τα εξελ)

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Οι προσφορές που έχω από ELPEDISON για σήμερα μόνο γιατί φεύγουν σε άδεια και δεν ξέρουν τι θα ισχύει από βδομάδα:

• Smart: Δωροκάρτα Public 30 € + 15 €/μήνα στο λογαριασμό για 2 μήνες
  • Smart Zero: Δωροκάρτα Public 30 €
  • Smart Up: Διατακτικές Σκλαβενίτη 40 €
  • Bright Up: Διατακτικές Σκλαβενίτη 80 €
  • GasHome Fix + ρεύμα: 120 € στον πρώτο λογαριασμό + 30 € Public + την προσφορά του ρεύματος

Όποιος θέλει, μήνυμα. Θα είμαι online, θα ενημερώνω το εξέλ με τις νέες τιμές.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, stagkia είπε

Καλησπέρα σε όλους,
Σε 20 ημέρες περίπου μετακομίζω σε άλλη κατοικία με την οικογένεια μου κ είμαι σε φάση αναζήτησης νέου παρόχου σε ρεύμα κ αεριο.
Βλέπω πως το τοπικ αφορά μόνο για ρεύμα, απλά κάποιο αξιότιμο και με γνώσεις μέλος τς ομάδας θα μπορούσε να με βοηθήσει. 
Να κάνω σε έναν πάροχο σύνδεση ρεύματος και αερίου ή σε διαφορετικές εταιρείες;
Μπορώ να δώσω κ πληροφορίες για το σπίτι αν είναι πιο εύκολο να απαντηθεί η ερώτηση μου.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

7 ώρες πριν, donnarumma είπε

Δες τις τιμές που ανακοινώθηκαν και διάλεξε πάροχο για το ρεύμα. Μετά κοίτα και το ΦΑ. Δεν είναι απαραίτητο ότι το συνδυαστικό θα είναι και φθηνότερο. Απλά να βεβαιωθείς ότι το πρόγραμμα  ΦΑ που επιλέξεις να μην έχει δέσμευση.

Ναι, ακόμα και σήμερα προλαβαίνεις να πάρεις 80 € Σκλαβενίτη και 120 € στον πρώτο λογαριασμό αερίου και δωροεπιταγή Public 30 € αν ενδιαφέρεσαι. Το σταθερό της ΕΛΠΕ μέχρι 31/12 είναι καλό. Αλλιώς κάνε Smart Up+GasHome Fix και φεύγεις όποτε θες να εκμεταλλευτείς άλλα δώρα.

5 ώρες πριν, iliata2410 είπε

στον πινακα με το excel του doomnx λεει στην πρωη στηλη preview Μαιου για ex-ante στην δεύτερη ex-ante λεέι για Απρίλιο.Για να βγει ο ιδιος πίνακας για Μάρτιο , Φεβρουάριο τί πρέπει να κάνω; Μονο στο ιστορικο τιμων να κοιτάω να τα βλέπω απο εκεί;

😀😀😀😀

Επειδή οι εκπτώσεις αλλάζουν κάθε μήνα, ναι, κοιτάς τις τιμές από το ιστορικό. Σε ενδιαφέρει να συγκρίνεις παρελθοντικά προγράμματα; Για ποιο λόγο;

Επεξ/σία από doomnx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/5/2024 στις 11:31 ΠΜ, Trustworthy είπε

Με μετάβαση από πράσινο Elpedison σε Smart Up Elpedison σου έδωσαν τα 50 ευρώ cook shop?

Ακριβώς. Ήμουν στο smart (όχι στο πράσινο) και ζήτησα μετάβαση στο smart up μέσω του τσατ. Ρώτησα αν δικαιούμαι χρηματικό δώρο ως παλιός πελάτης και μου είπαν όχι. Τότε ρώτησα αν υπάρχει καποια δώροεπιταγή. Μου πρότειναν 50€ cook shop ή κάρτα υγείας.

Παλαιότερα είχα επαναλάβει τη συγκεκριμένη τακτική και μου είχαν δώσει 50€ για coco mat αλλά τελικά δε το έκανα.

Επεξ/σία από gpapas640

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Σε ενδιαφέρει να συγκρίνεις παρελθοντικά προγράμματα; Για ποιο λόγο;

Θέλω κάτι να δοκιμάσω ,και αν πετύχει θα πω αν είναι.

2 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

Θέλω κάτι να δοκιμάσω ,και αν πετύχει θα πω αν είναι.

Καλή επιτυχία με το μυστικό σου.

• Haha 3

3 ώρες πριν, alexander098 είπε

Για το κιτρινο η elpe θα βγαλει καμκα εκπτωση; Γιατι η τιμη ειναι απαραδεκτη

Τι εννοείς; Τσεκαρε λίγο την τιμή κιλοβατώρας προ έκπτωσης από τον Ιανουάριο και έλα ξαναπες μου αν πρόκειται για απαράδεκτη τιμή.

3 ώρες πριν, alexander098 είπε

Για το κιτρινο η elpe θα βγαλει καμκα εκπτωση; Γιατι η τιμη ειναι απαραδεκτη

Πόσο είναι δηλαδή?

2 hours ago, gpapas640 said:

Τι εννοείς; Τσεκαρε λίγο την τιμή κιλοβατώρας προ έκπτωσης από τον Ιανουάριο και έλα ξαναπες μου αν πρόκειται για απαράδεκτη τιμή.

Πού κολλάνε οι τιμές προ Ιανουαρίου σ'αυτή τη συζήτηση; Δηλαδή επειδή τότε οι τιμές είχαν εκτοξευτεί, σημαίνει ότι τώρα θα λέμε 'ευχαριστώ' αν πληρώνουμε 0.12-0.13; 

Τα κίτρινα βασίζονται στην ΤΕΑ (τιμή επόμενης μέρας). Όταν λοιπόν ο Απρίλιος έχει κλείσει με 60, και ο Μάιος το 1ο τριήμερο είναι μέσο όρο 53... εεε δεν είναι φυσικολογικές οι τιμές της elpe. To γράψαμε και χτες, έχουν πολύ μεγάλους συντελεστές προσαύξησης α και β.

• Like 5

7 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πού κολλάνε οι τιμές προ Ιανουαρίου σ'αυτή τη συζήτηση; Δηλαδή επειδή τότε οι τιμές είχαν εκτοξευτεί, σημαίνει ότι τώρα θα λέμε 'ευχαριστώ' αν πληρώνουμε 0.12-0.13; 

Τα κίτρινα βασίζονται στην ΤΕΑ (τιμή επόμενης μέρας). Όταν λοιπόν ο Απρίλιος έχει κλείσει με 60, και ο Μάιος το 1ο τριήμερο είναι μέσο όρο 53... εεε δεν είναι φυσικολογικές οι τιμές της elpe. To γράψαμε και χτες, έχουν πολύ μεγάλους συντελεστές προσαύξησης α και β.

Τα ειπες ολα...

2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πόσο είναι δηλαδή?

0.10898€/kwh

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτοιμα όλα τα καινούργια τιμολόγια.

Εν ολίγοις στα ex-ante είχαμε τις εξής αλλαγές:

• Η ΔΕΗ μείωσε την αρχική έκπτωση στο Γ1 από 15% σε 10%
  • H nrg μείωσε την έκπτωση συνέπειας από 0,072 €/kWh σε 0,06 €/kWh.
  • H ELPEDISON μείωσε την έκπτωση για τις πρώτες 100 kWh στο πράσινο από 0,007 €/kWh σε 0,006 €/kWh.
  • H Φυσικό Αέριο μείωσε την έκπτωση συνέπειας από 0,036 €/kWh σε 0,026 €/kWh.
  • Η Volterra μείωσε την αρχική έκπτωση από 32% σε 21%.
  • Η Solar Energy μείωσε την έκπτωση συνέπειας από 20% σε 15%.

• Η ΗΡΩΝ αύξησε την έκπτωση συνέπειας από 12% σε 15%.
  • Η Volton αύξησε την αρχική έκπτωση από 15% σε 18%

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ELPEDISON δεν έδωσε καμία έκπτωση στο Smart του Απριλίου και έτσι είναι το μοναδικό ex-post με ανοδική τάση προς το παρόν.

Επίσης, μάθαμε ότι η ΔΕΗ τηρεί 2 τιμοκαταλόγους για το MyHome 4All, έναν με έκπτωση 20% και έναν με 10%.

Γενικότερα σε όλες τις κατηγορίες τιμολογίων, κυμαινόμενα ή σταθερά, υπάρχει τουλάχιστον ένα τιμολόγιο με τιμή μικρότερη των 0,09 €/kWh ενώ η ελάχιστη όλων παίζει γύρω στα 0,085 €/kWh.

Cp4QIDE.jpeg

dZ7SLOi.jpeg

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 1
  • Thanks 13

50 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Φθάσαμε δηλαδή το 0.10898 να το θεωρούμε ακριβό!!

Οταν τον μαρτιο πληρωσαμε κατω απο 0.10€/kwh και τον απριλιο η τιμη χονδρικης επεσε κι αλλο αλλα η τιμη που θα πληρωσω ανεβηκε, βεβαια ειναι ακριβα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Οταν τον μαρτιο πληρωσαμε κατω απο 0.10€/kwh και τον απριλιο η τιμη χονδρικης επεσε κι αλλο αλλα η τιμη που θα πληρωσω ανεβηκε, βεβαια ειναι ακριβα! 

είσαι ελπεντισον?

Ποιο πρόγραμμα έχεις?

Δεν ξέρω σε ποιο πρόγραμμα αναφέρεσαι αλλά κανείς ένα λάθος:

Ποιο?

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν κάποιες τιμές τον Μάρτιο. Οκ ?

Η χονδρική τον Απρίλιο έπεσε.

Είναι λοιπόν 'υποχρεωμένοι' να μειώσουν ?

Η Ελίν πχ ΑΥΞΗΣΕ την τιμή κιλοβατώρας χθες. Απαγορεύεται?

Η τιμή που πλήρωσες τον Μάρτιο έχει 'κλειδώσει' εσαεί?

Πήγαινε σε ΑΛΛΗ εταιρεία.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...