Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, υφιστάμενος πελάτης στο ειδικό της volton από τέλη Οκτωβρίου  23.Τους κάλεσα για αλλαγή στο νέο yellow protect και μου ανέφεραν ότι ισχύει μόνο για νέους πελάτες, όμως στους ειδικούς όρους διάβασα ότι είναι και για παλιούς. Τους χαιρεταω ή ανοίγω αίτημα στο  myrae?ekrepali?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

25 minutes ago, panosena said:

Μου βγήκε ο τελικός από Elpedison (μια χαρά, 20 ευρώ).
Το έχω με πάγια εντολή για να γλιτώσω την εγγύηση.
Αν πληρώσω εγώ χωρίς να περιμένω να εκτελεστεί η πάγια εντολή (αλήθεια, πότε εκτελείται; ) υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
(πχ να πληρώσω εγώ τώρα και αργότερα να...εκτελεστεί και η πάγια;;;; !!)

Η πάγια εκτελείται την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού. 

Μπορείς να πληρώσεις αλλά όχι τις τελευταίες 2-3 εργάσιμες για ευνόητους λόγους.

• Thanks 1

17 λεπτά πριν, elen46 είπε

Καλησπέρα, υφιστάμενος πελάτης στο ειδικό της volton από τέλη Οκτωβρίου  23.Τους κάλεσα για αλλαγή στο νέο yellow protect και μου ανέφεραν ότι ισχύει μόνο για νέους πελάτες, όμως στους ειδικούς όρους διάβασα ότι είναι και για παλιούς. Τους χαιρεταω ή ανοίγω αίτημα στο  myrae?ekrepali?

Τους κουνάς το μαντήλι και στο δίνουν στο win back(όταν σε καλέσουν αφού δουν το αίτημα). Δεν έχει νόημα το myrae αν αυτή είναι η εμπορική πολιτική τους. 

Η elpedison με χρέωσε στα δημοτικά τέλη 34€ ως αναδρομική χρέωση (ενώ τα κανονικά τέλη είναι σωστά υπολογισμένα). Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ενημέρωσε πως τα δημοτικά τέλη τα βγάζει ο ΔΕΔΗΕ με δικό του σύστημα και τα στέλνει στους παρόχους έπειτα για είσπραξη και να απευθυνθώ στο δήμο αν διαφωνώ με την χρέωση. Ισχύει αυτό ή να κάνω καταγγελία στο myrae;

3 λεπτά πριν, vklon είπε

Η elpedison με χρέωσε στα δημοτικά τέλη 34€ ως αναδρομική χρέωση (ενώ τα κανονικά τέλη είναι σωστά υπολογισμένα). Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με ενημέρωσε πως τα δημοτικά τέλη τα βγάζει ο ΔΕΔΗΕ με δικό του σύστημα και τα στέλνει στους παρόχους έπειτα για είσπραξη και να απευθυνθώ στο δήμο αν διαφωνώ με την χρέωση. Ισχύει αυτό ή να κάνω καταγγελία στο myrae;

Χαχαχα... Τι ακουμε...Δεν γινεται αυτο...Δεν υπαρχει...Τι δουλεια εχει ο Δεδδηε με τα δημοτικα τελη;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, takoulou είπε

Χαχαχα... Τι ακουμε...Δεν γινεται αυτο...Δεν υπαρχει...Τι δουλεια εχει ο Δεδδηε με τα δημοτικα τελη;;

Κι όμως, πρόσφατα παθών, με τα δημοτικά τέλη έχει να κάνει μόνο ο ΔΕΔΔΗΕ. Αν θες να διορθώσεις τα τετραγωνικά του σπιτιού σου, πρέπει να στείλεις χαρτί από το δήμο σου στον ΔΕΔΔΗΕ και αυτός θα ενημερώσει άμεσα τον πάροχο.

Το πιθανότερο είναι ότι ισχύει αυτό που είπαν στον vklon. Δεν είναι χρήματα που τα παίρνει ο πάροχος αλλά ο δήμος της περιοχής μέσω του παρόχου.

Επεξ/σία από giannis_ps_21

5 λεπτά πριν, giannis_ps_21 είπε

Κι όμως, πρόσφατα παθών, με τα δημοτικά τέλη έχει να κάνει μόνο ο ΔΕΔΔΗΕ. Αν θες να διορθώσεις τα τετραγωνικά του σπιτιού σου, πρέπει να στείλεις χαρτί από το δήμο σου στον ΔΕΔΔΗΕ και αυτός θα ενημερώσει άμεσα τον πάροχο.

Το πιθανότερο είναι ότι ισχύει αυτό που είπαν στον vklon. Δεν είναι χρήματα που τα παίρνει ο πάροχος αλλά ο δήμος της περιοχής μέσω του παρόχου.

Μιλαμε για διορθωση...  

Σήμερα, όλοι οι δήμοι της χώρας αποστέλλουν τα τετραγωνικά μέτρα και τους συντελεστές στον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος με τη σειρά του τα στέλνει στους υπόλοιπους παρόχους ενέργειας που με βάση τα στοιχεία υπολογίζουν τα δημοτικά τέλη

11 λεπτά πριν, vklon είπε

Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον δήμο και να ρωτήσεις αν άλλαξαν τις χρεώσεις των ΔΤ και από πότε. Αρκετοί δήμοι φέτος, λόγω των περικοπών από κρατικές χρηματοδοτήσεις, προχώρησαν σε αύξηση των ΔΤ. Και μάλιστα σε ποσοστά άνω του 100%! Ο δήμος ενημερώνει τον ΔΕΔΔΗΕ κι αυτός αυτόματα τους παρόχους. 

Για να ελέγξεις τις χρεώσεις του παρόχου(αν είναι σωστές) και να διεκδικήσεις πίστωση σε τυχόν λάθος τιμολόγηση, ζήτησε από τον δήμο να σου πει τον κωδικό ανάρτησης ώστε  να βρεις την απόφαση στη Διαύγεια. Έτσι μου χρέωσε κι εμένα ο ΗΡΩΝ 1 μήνα επιπλέον, με τις αυξημένες τιμές.

• Like 2

4 hours ago, visualmaster said:

Καλησπέρα ξαναπήγα στο Σμαρτ της ΕΛΠΕ. Κλασικά τουρισμός. Αφού μου πρόσφεραν οτι υπήρχε (15+15+30παμπλικ+20σκλαβενιτη), μου έστειλαν τα συμβόλαια κτλ. Για να απαντήσω , συμφωνώ και αποδέχομαι.

Μετά από καμιά ώρα με κάλεσαν. Με ενημέρωσαν ότι η κλήση μας ηχογραφείται και άρχισαν να επιβεβαιώνουν ξανά τα στοιχεία μου... Είναι νορμάλ αυτό; Εδώ και ένα χρόνο δεν μου είχε ξανατύχει.. είχα στείλει ταυτοτητα και προηγούμενο λογαριασμό μαζί με το "συμφωνώ και αποδέχομαι".

Νοrmal ναι... είναι υποχρεωμένοι να ηχογραφήσουν όταν η σύμβαση γίνεται από απόσταση.

2 hours ago, panosena said:

Μου βγήκε ο τελικός από Elpedison (μια χαρά, 20 ευρώ).
Το έχω με πάγια εντολή για να γλιτώσω την εγγύηση.
Αν πληρώσω εγώ χωρίς να περιμένω να εκτελεστεί η πάγια εντολή (αλήθεια, πότε εκτελείται; ) υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποιο πρόβλημα;
(πχ να πληρώσω εγώ τώρα και αργότερα να...εκτελεστεί και η πάγια;;;; !!)

Πληρώνεις ως και 5 εργάσιμες πριν την ημερομηνία λήξης. Αν μηδενίσει το υπόλοιπο στο myelpedison δεν εκτελείται η πάγια. Αφού πληρώσεις μπορείς και να τη ξυλώσεις.

2 hours ago, madboy said:

Άρα αναγκαστικά αναμονή για τον πρώτο λογαριασμό. 

Και το ξαναλέμε, αφού ενεργοποιήσεις τη πάγια μετά την έκδοση του 1ου λογαριασμού... η πάγια δε θα εκτελεστεί στο 1ο λογαριασμό. Θα πρέπει να τον πληρώσεις κανονικά.

2 hours ago, elen46 said:

Δε βλέπω πού γράφει και για παλιούς στους ειδικούς όρους... μπορείς να ανεβάσεις screenshot; Στη σελίδα πάντως γράφει για "νέες αιτήσεις" που λεκτικά σημαίνει για όλους όμως αυτοί ίσως εννοούν νέες εκπροσωπήσεις. Πάρε και μίλα με άλλον εκπρόσωπο κι αν δε σου δώσουν το πρόγραμμα μαζί με τα δώρα, άλλαξε πάροχο. Τη μέρα που θα ολοκληρωθεί η αλλαγή, θα σε πάρει η volton να γυρίσεις σ'αυτούς.

32 minutes ago, vklon said:

Πας Δήμο στο Τμήμα Προσόδων με όλους τους λογιαριασμούς, να ελέγξουν αν είναι σωστοί οι συντελεστές. Μπορεί να τους ανέβασαν αυτοί με αναδρομική ισχύ. Αν έχει γίνει λάθος ζήτα βεβαίωση των σωστών συντελεστών και μετά κάνε αίτηση στο myrae κατά παρόχου και ΔΕΔΔΗΕ ταυτόχρονα επισυνάπτοντας τη βεβαίωση απ'τον Δήμο.

• Thanks 1

39 minutes ago, panosena said:

Πλήρωσα στην Ελπεντισον μέσω IRIS και με χρέωσε 40 λεπτά! 😲

Κάθε τράπεζα έχει δική της πολιτική... τσέκαρε τον τιμοκατάλογο εργασιών πχ Πειραιώς

Spoiler

trtrrt.jpg.b8e9a1de91e19215ebf2234264d85a77.jpg

Μη συνεχίσετε εδώ τη κουβέντα για IRIS, ζητήστε αν θέλετε από κάποιον moderator να ξεκλειδώσει αυτό

11 ώρες πριν, Trustworthy είπε

Καλημέρα

βρίσκομαι στην Elpedison στο πράσινο πρόγραμμα. Βλέπω ότι έχει χαμηλή τιμή 0,085 με 4 ευρώ πάγιο, για Μάιο. Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω και μου διαφεύγει; Σκέφτομαι να τους τηλεφωνήσω ώστε να μεταβώ στο Smart Up.

Νομίζω ότι το απλό smart είναι πιο συμφέρον, αν η κατανάλωσή σου είναι ως 500kw. Έχει 1€ παραπάνω πάγιο και 0,024€ πιο ακριβή χρέωση, έχει όμως έκπτωση 30€ (15€ το μήνα, για 2 μήνες).

Ανακοινωσε τιμες η ελπε, απλα θλιψη. Ελπιζω στο κιτρινο να ανακοινωσει μια καλη εκπτωση. Επισης η ελιν στο πρασινο ανακοινωσε παλι αυξηση. Με τιμη χονδρικης 60€/mwh και τιμη στον καταναλωτη 0.10€/kwh+ κατι δεν παει καλα

• Like 2

10 minutes ago, alexander098 said:

Ανακοινωσε τιμες η ελπε, απλα θλιψη. Ελπιζω στο κιτρινο να ανακοινωσει μια καλη εκπτωση. Επισης η ελιν στο πρασινο ανακοινωσε παλι αυξηση. Με τιμη χονδρικης 60€/mwh και τιμη στον καταναλωτη 0.10€/kwh+ κατι δεν παει καλα

Έχει υψηλούς συντελεστές πχ το Smart Zero είναι περίπου (1.25* 60ΤΕΑ)+0.05 = 0.125

4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έχει υψηλούς συντελεστές πχ το Smart Zero είναι περίπου (1.25* 60ΤΕΑ)+0.05 = 0.125

Πού βλέπεις αυτούς τους συντελεστές για κάθε πρόγραμμα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...