Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 minute ago, api23 said:
  Reveal hidden contents

Έχετε καμια ιδέα τι να γράψω για να συνεχίσω το αίτημα?

Πάτα κόκκινο και γράψε: "Παρακαλώ ενημερώστε με και για το ποσό αποζημίωσης/ποινικής ρήτρας που θα μου καταβάλετε για χαμηλό επιπεδο υπηρεσιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΠΗΕ".

Θα σου δώσουν καμιά 20ευρη επιταγή, αν θες κάνεις αποδοχή. Αν δε θες, μπορεις να το φτάσεις μέχρι διαμεσολαβητή όπου μάλλον θα σου ρίξει άκυρο γιατί η διαφορά είναι κάτω των 100 ευρώ. Μετά αν πας ΣΤΚ, νομίζω θα σου δώσουν 10 ευρώ ανά καθυστερούμενο λογαριασμό (δε ξέρω αν θα λάβουν υπόψιν και τους έναντι). Δε θυμάμαι και τι λέει η σύμβαση της Elpe, αν υποχρεούνται να εκδίδουν σε μηνιαία βάση ή όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Αρχισε τις μ@λ@κιες η Ελπεντισον..ειχε να μου βγαλει λογαριασμο 1,5 μηνα και σημερα εστειλε 2 μαζι, που ο δευτερος αναφερει σαν ανεξοφλητο τον πρωτο...εψαχνα να βρω ποιος ηταν αυτος που δεν πληρωσα..το ειδαμε κι αυτο σκεφτηκα🤨παλι καλα που ειχα ακομη πιστωτικο 80 ευρω και δεν ειναι πολλα.. 10/02 εως 05/03 η περιοδος καταναλωσης, μα ποιον αλλο παροχο μου θυμιζει αυτο.....Με βλεπω για Δεη ετσι που κανουν κι αυτοι

Εντωμεταξυ για την περιοδο απο 01/01/24 εως 01/02/24 η χρεωση ειναι 0,135...Ειναι σωστο;

σημερα βγηκανε και εμενα 2 λογαριασμοι στην elpedison . Αλλα επειδη ειχανε αλλαξει τον μετρητη με ψηφιακο με τηλεμετρηση, κατευθειαν πηγε το ματι μου στον αριθμο μετρητη , αμα κοιταξεις θα δεις οτι στον πρωτο λογαριασμο εχει αλλον μετρητη και στον 2 λογαριασμο αλλον. Εγω ειχα επικοινωνησει με την δεδδηε να ρωτησω για την ενεργοποιηση της τηλεμετρησης και μου ειπανε οτι εχει σταλει η μετρηση στις 2/4 και οντως εως 2/4 ειναι περιοδος καταναλωσης. Το κουλο ειναι οτι η δεδδηε μου ειπε οτι τον μηνα Μαιο θα σταλει η ενδειξη αυτοματα στις 6ή 9/5( δεν εχω συγκρατησει ακριβως )  και αμα κατεβασω την εφαρμογη στο κινητο θα βλεπω καθε μηνα ποτε θα στελνει αυτοματα τις ενδειξεις. Παντως στον λογαριασμο της elpedison γραφει επομενη καταμετρηση στις 5/6/2024 . Ενω δεν επρεπε να το γραφει ;. Εσενα τι γραφει στην επομενη καταμετρηση; . 

Εμενα 35 ημερες ο ενας λογαριασμος και ο αλλος 22 ημερες συνολο 118+58=176 ευρω το μαλλι, και τον προηγουμενο μηνα παλι 170 ευρω εκκαθαριστικος και επαθα. Σκεφτομαι να φυγω απο την elpedison , σκεφτομουνα το σταθερο της δεη αλλα δεν ξερω αμα αξιζει να δεσμευτω για 1 χρονο με τιμη 0,12 και 0,11 ευρω αλλιως σκεφτομαι να δοκιμασω το πρασινο της δεη . Βλεπω το yellow του ηρωνα για μηδενικες καταναλωσεις που δεν εχει και παγιο και αναρωτιεμαι αν αξιζει. Απο την αλλη διαβαζω για την volton για 500 κιλοβατωρες δωρο και δεν ξερω τι θα πρεπει να επιλεξω. καταναλωση 35 ημερων 473 κιλοβατωρες και 221 κιλοβατωρες για 22 ημερες . Τι θα με συμβουλευατε να επιλεξω; . 

Επισης στους λογαριασμους της elpedison γραφει 0,09395 ευρω απο 11/3-1/4  και απο 1/4-2/4 τιμη 0,08203 ευρω η κιλοβατωρα. Ενω στο πρωτο λογαριασμο γραφει 0,10877 ευρω για 5/2-01/03/2024 και απο 1/3-11/03 , 0,10731 ευρω . Αυτο το πραγμα το smart που ανηκει στο κιτρινο και εκκαθαριζεται καθε τελος του μηνα , ενω η δεη ανακοινωνει καθε 1η-2η του μηνα τιμες του αντιστοιχου κιτρινου δεν μπορω να το καταλαβω. Επισης η δεη εχει αλλη τιμη στο πρασινο για νυκτερινο χαμηλοτερη απο την τιμη στο ημερησιο ενω η elpedison που ειμαι ιδια τιμη , αυτο δεν ειναι και αυτο κλεψιμο; τοτε ποιος ο σκοπος να εχεις νυκτερινο ρολοι; . Αρα τζαμπα το εχω το νυκτερινο που υποτιθεται οτι σου προσφερει καποιες ωρες χαμηλοτερο ρευμα. 

Επεξ/σία από johnmegarythmos

22 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

Αυτο το πραγμα το smart που ανηκει στο κιτρινο και εκκαθαριζεται καθε τελος του μηνα , ενω η δεη ανακοινωνει καθε 1η-2η του μηνα τιμες του αντιστοιχου κιτρινου δεν μπορω να το καταλαβω.

ψάξε expost vs exante

23 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

Επισης η δεη εχει αλλη τιμη στο πρασινο για νυκτερινο χαμηλοτερη απο την τιμη στο ημερησιο ενω η elpedison που ειμαι ιδια τιμη , αυτο δεν ειναι και αυτο κλεψιμο; τοτε ποιος ο σκοπος να εχεις νυκτερινο ρολοι; . Αρα τζαμπα το εχω το νυκτερινο που υποτιθεται οτι σου προσφερει καποιες ωρες χαμηλοτερο ρευμα. 

μόνο για σπάσιμο κλίμακας ΥΚΩ

24 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

Σκεφτομαι να φυγω απο την elpedison , σκεφτομουνα το σταθερο της δεη αλλα δεν ξερω αμα αξιζει να δεσμευτω για 1 χρονο με τιμη 0,12 και 0,11 ευρω αλλιως σκεφτομαι να δοκιμασω το πρασινο της δεη .

στο άλλο νήμα, όχι εδώ

• Confused 1

15 λεπτά πριν, korakios είπε

ψάξε expost vs exante

στο άλλο νήμα, όχι εδώ

τι εννοεις για σπασιμο κλιμακας ΥΚΩ ; δεν σωστη η απορια μου; γιατι να πληρωσω για βαλω νυκτερινο ρολοι αφου χρεωνομαι ολο το 24 ωρο την ιδια τιμη;. 

Μόλις τώρα, johnmegarythmos είπε

τι εννοεις για σπασιμο κλιμακας ΥΚΩ ;

οι ΥΚΩ έχουν κλίμακες χρέωσης ανάλογα την κατανάλωση . Άρα αν μοιράζεται η κατανάλωση αντί να πάνε όλες στο ημερήσιο , έχεις κάποιο κέρδος (για >2000kw/120μέρες)

2 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

δεν σωστη η απορια μου; γιατι να πληρωσω για βαλω νυκτερινο ρολοι αφου χρεωνομαι ολο το 24 ωρο την ιδια τιμη;. 

για ΥΚΩ και επίσης βοηθά σε ΚΟΤ να μην ξεπερνάνε το όριο μιας και για το όριο μετρά μόνο το ημέρας

Δε σε ανάγκασε κάποιος να βάλεις νυχτερινό , μη βάζεις αν δε θες

Είμαστε τελείως oftopic, παράπονα στο ΥΠΕΝ

απορίες για νυχτερινό ρολόι στο αντίστοιχο νήμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, korakios είπε

ψάξε expost vs exante

στο άλλο νήμα, όχι εδώ

Προβληματισμό και σκέψη εξέφρασε ο φίλος μας που πιθανόν να το σκέφτονται - προβληματίζονται και άλλοι. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την...αλλεργία αυτή απέναντι στην ΔΕΗ που στο κάτω κάτω προσφέρει και αυτή πολύ καλά προγράμματα, δώρα και φυσικά τιμά τα συμβόλαια της με το παραπάνω

Επεξ/σία από MICHAILKON
  • Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε φίλε ο άνθρωπος λέει απλά ότι είναι off topic η συζήτηση περί ΥΚΩ και νυχτερινού. Δεν τα έβαλε με τη ΔΕΗ.

Όποιος θέλει να συζητήσει για αυτά πάει στα αντίστοιχα νήματα. Απλό.

Επεξ/σία από petranthe

1 ώρα πριν, MICHAILKON είπε

Προβληματισμό και σκέψη εξέφρασε ο φίλος μας που πιθανόν να το σκέφτονται - προβληματίζονται και άλλοι. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την...αλλεργία αυτή απέναντι στην ΔΕΗ που στο κάτω κάτω προσφέρει και αυτή πολύ καλά προγράμματα, δώρα και φυσικά τιμά τα συμβόλαια της με το παραπάνω

Δεν νομίζω να υπάρχει αλλεργία για τη ΔΕΗ. Είναι αυτό που είναι με τα καλά της και τα κακά της...

Απλώς το συγκεκριμένο θέμα αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εναλλακτικούς ιδιώτες παρόχους και οι αναφορές στη ΔΕΗ μπορούν να βγουν εύκολα εκτός θέματος...

11 ώρες πριν, ekrepali είπε

Άλλαξε η καταχώρηση πάγιας στο myelpedison... δε γίνεται πλέον να καταχωρήσουμε κάρτα πριν εκδωθεί λογαριασμός.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

333.jpg.16dbc22570b9f70eda01c9aee26cc0e3.jpg

Τώρα πρέπει να βγει πρώτα λογαριασμός... να καταχωρήσουμε το ποσό πληρωμής, να επιλέξουμε τρόπο πληρωμής (κάρτα ή ίσως και paypal), και κάνουμε πληρωμή & ενεργοποίηση πάγιας ταυτόχρονας.

Προσωπικά δε πρόκειται να κάνω αυτή τη διαδικασία, γιατί δε ξέρω μετά αν μπορώ να αφαιρέσω τη πάγια μ'ένα απλό κλικ... ή αν θα μας βγάζουν τη πίστη όπως ο ΗΡΩΝ.

Οπότε θα περιμένω να βγει λογαριασμός... πληρώνω με κάρτα, μετά ενεργοποιώ πάγια από ebanking από λογιαριασμό με μικρό/μηδενικό υπόλοιπο.

Σε παρόμοια περίπτωση, μου είπαν μεσω chat να ενεργοποιήσω την πάγια απο εδω 

Διαχείριση πιστωτικών καρτών - Πάγιες Εντολές | Elpedison

και δούλεψε!

14 ώρες πριν, ekrepali είπε

Μπήκα myvolton να δω μήπως βγήκε κι εμένα λογαριασμός... έχουν βγάλει έναντι μέχρι 20/4, ενώ έχω φύγει 27/3. Μάλιστα το γνωρίζουν κι οι ίδοι αφού 1/4 υπέβαλλαν αίτημα για νέα παροχή. Μόλις πάρω το PDF θα φύγει καθευθείαν αίτημα ακύρωσης στο myrae

Και σε εμένα το ίδιο, έβγαλαν έναντι ενώ έχω φύγει και έχω ξαναεπιστρέψει και είχαν μετρήσεις για να βγάλουν εκκαθαριστικό. Στο myrae πώς ακριβώς θα κινηθείς; Εγώ σκέφτομαι να πληρώσω τον έναντι για να μη χάσω την έκπτωση συνέπειας στον τελικό...

15 ώρες πριν, ekrepali είπε

Kατευθείαν τελική τιμή βάζουν στο λογαριασμό. Είσαι σίγουρος ότι δε περιλαμβάνει έκπτωση;

Η volton είπε ότι η έκπτωση συνέπειας υπάρχει μέσα στην τιμή κιλοβατώρας που χρεώνεται. Θα πρέπει να κοιτάξω το συμβόλαιο που είχα υπογράψει και θα επανέλθω. 

• Like 1

Πάντως η ΕΛΠΕ έχει ένα σοβαρό θέμα με την έκδοση λογαριασμών.

Στην περίπτωσή μου, η έκδοση του νέου λογαριασμού γίνεται πριν την ημερομηνία πληρωμής του προηγούμενου και πάντα φαίνεται υπόλοιπο.

Spoiler

image.png.4b93849da4d4402dc128bf8fdc49f149.png

1 hour ago, atom7 said:

Και σε εμένα το ίδιο, έβγαλαν έναντι ενώ έχω φύγει και έχω ξαναεπιστρέψει και είχαν μετρήσεις για να βγάλουν εκκαθαριστικό. Στο myrae πώς ακριβώς θα κινηθείς; Εγώ σκέφτομαι να πληρώσω τον έναντι για να μη χάσω την έκπτωση συνέπειας στον τελικό...

Spoiler

4.jpg.1e9aa1bc70aed9de285d9bb195ce8fcd.jpg

2.jpg.06765db08cb3345f544ff9e25673f0a7.jpg

Πάλι τα ίδια... θέλει πληρωμή και ενεργοποίηση μαζί.

Επίσης αν σου ζήτησε όλα τα στοιχεία της κάρτας (όνομα, λήξη, CV) τότε είναι νέο σύστημα ασφαλές. Το παλιό ηταν αρπα κόλλα, έβαζες μόνο τον αριθμό της κάρτας και τέλος.

Και το πιο βασικό θέμα είναι αν μπορείς να την απενεργοποιήσεις άμεσα ή αν θα πρέπει να κάνεις αίτημα στο τμήμα διαχείρησης καρτών. Εγώ δε θα μπλέξω... προτιμών τη διαδικασία που ανέφερα χτες.

10 λεπτά πριν, ekrepali είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

4.jpg.1e9aa1bc70aed9de285d9bb195ce8fcd.jpg

2.jpg.06765db08cb3345f544ff9e25673f0a7.jpg

Πάλι τα ίδια... θέλει πληρωμή και ενεργοποίηση μαζί.

Επίσης αν σου ζήτησε όλα τα στοιχεία της κάρτας (όνομα, λήξη, CV) τότε είναι νέο σύστημα ασφαλές. Το παλιό ηταν αρπα κόλλα, έβαζες μόνο τον αριθμό της κάρτας και τέλος.

Και το πιο βασικό θέμα είναι αν μπορείς να την απενεργοποιήσεις άμεσα ή αν θα πρέπει να κάνεις αίτημα στο τμήμα διαχείρησης καρτών. Εγώ δε θα μπλέξω... προτιμών τη διαδικασία που ανέφερα χτες.

Εγώ είχα βάλει με το παλιό σύστημα που ήθελε μόνο αριθμό κάρτας.. αλλά έβαλα προπληρωμενη οπότε δεν με ένοιαζε η ασφάλεια... τώρα όμως στο app δεν σε αφήνει να διαχειριστείς την πάγια εντολή η την πληρωμή με κάρτα...για να δούμε 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...