Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, Άρθρο 18, παράγραφος 6

Με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αλλαγής Προμηθευτή και την αποφυγή καθυστερήσεων, o Πελάτης δηλώνει την ένδειξη κατανάλωσης εκάστου μη ωριαίου μετρητή του, η οποία και διαβιβάζεται από τον Προμηθευτή στον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου

----

Ο νέος πάροχος όταν στέλνει το αίτημα εκπροσώπησης στον ΔΕΔΔΗΕ (στην πλατφόρμα Θαλής), γράφει την ένδειξη σου. Καλό είναι η ένδειξη αυτή να αναγράφεται πάνω στην αίτηση/σύμβαση... και όχι να υπογράφετε αιτήσεις άρπα κόλλα με κενή ένδειξη και να στέλνετε μετά τη φωτογραφία.

Γιατί μπορεί να γίνει λάθος και ο υπάλληλος που θα αναλάβει την αίτηση σου, να γράφει ένδειξη ό,τι να'ναι. Ή έχουμε δει πολλές φορές να αγνοούν για κάποιο λόγο τη φωτογραφία που έστειλες στο mail και να καταχωρούν την ένδειξη που αναγράφεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό του προηγούμενου παρόχου... ως αποτέλεσμα να έχεις μηδενική κατανάλωση στο παλιό πάροχο και όλη η κατανάλωση να φορτώνεται στον νέο πάροχο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ πλέον δε περνάει για επιτόπιες καταμετρήσεις στις αλλαγές παρόχων.

Αν η ένδειξη που θα καταχωρήσει ο πάροχος στον Θαλή, είναι ίδια ή μεγαλύτερη από την τελευταία καταμέτρηση... το αίτημα αλλαγής παρόχου ολοκληρώνεται άμεσα... με αρχική ημερομηνία εκπροσώπησης την ημερομηνία που ο πάροχος έστειλε το αίτημα στον Θαλή.

Αν η ένδειξη που θα καταχωρήσει ο πάροχος στον Θαλή είναι μικρότερη απ'την τελευταία καταμέτρηση, τότε το αίτημα σκαλώνει με αιτιολογία (ενδείξεις εκτός ορίων). Αυτό συμβαίνει αν για παράδειγμα υπογράψεις αίτηση σήμερα με ένδειξη πχ 12345, έρθει αύριο ο ΔΕΔΔΗΕ για προγραμματισμένη επιτόπια  και πάρει ένδειξη 12350... και μετά από 3 μέρες στείλει ο πάροχος το αίτημα εκπροσώπησης στον Θαλή με ένδειξη 1234

Δεν είναι ανάλογα τον πάροχο. Δε γίνεται να ανέβει αίτημα στον Θαλή χωρίς ένδειξη. Το αν ο πάροχος στείλει σωστή ένδειξη ή όχι, πρέπει εμείς να φροντίσουμε γι'αυτό... και να πάρουμε τον ΔΕΔΔΗΕ να ρωτήσουμε για επιβεβαίωση μετά την ολοκληρωση της αλλαγής.

Παρανόμως, το έχουμε διευκρινίσει πολλές φορές... δε λέτε να το δεχτείτε.

ΚΠΗΕ.pdf 203.7 kB · 0 downloads

Δεν γινεται παντα ολα αυτα... Υπαρχουν και οι  περιπτωσεις για  τις αλλαγες που περναει και ο Δεδδηε...

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, takoulou είπε

Δεν γινεται παντα ολα αυτα... Υπαρχουν και οι  περιπτωσεις για  τις αλλαγες που περναει και ο Δεδδηε...

Ναι όντως... περνάει για επιτόπια όταν υπάρχει αλλαγή ΑΦΜ,μαζί με την αλλαγή εκπροσώπησης της παροχής. Γενικά όμως δεν περνάει,έχει αναλυθεί πολλάκις. 

• Like 1
Δημοσ.

16/3 ξεκινάει η εκπροσώπhση μου στην Volton

Μου ήρθε σήμερα εκκαθειστικός 25 ημερών έως 10/4 συνολικής κατανάλωσης 35kwh!!!

Όντως στο MyDEDDIE app τόσο φαίνεται η κατανάλωση. Είναι  λάθος μέτρηση απο ΔΕΔΔΗΕ ή είναι κάποιο κόλπο της Volton για να γλιτώσει τις δωρεάν 500 kwh του πρώτου μήνα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skylouros είπε

Δηλαδή αυτό που λέει η ζενίθ δεν είναι χωρίς ρήτρα (που λέει ότι είναι χωρίς)?

μόνο τα σταθερά δεν έχουν ρήτρα , με τις ευλογίες του ΥΠΕΝ και ΡΑΕ θεωρούν οτι η "διακύμανση κόστους αγοράς" δεν είναι ρήτρα , παράπονα εκεί

Είναι πρόχειρη τιμή μέχρι να βγει η τιμή της ρήτρας? Κάπου μπερδεύτηκα 

εξαρτάται το πότε θα γίνει έκδοση λογαριασμού . Αν έχει βγάλει τιμές ο ΑΔΜΗΕ πληρώνεις τη ρήτρα όσο είναι . Αν δεν έχει βγάλει πληρώνεις στο περίπου και μετά χρεώνεσαι ή επιστρέφεται ένα ποσό

13 λεπτά πριν, Tsigalkos είπε

Όντως στο MyDEDDIE app τόσο φαίνεται η κατανάλωση. Είναι  λάθος μέτρηση απο ΔΕΔΔΗΕ ή είναι κάποιο κόλπο της Volton για να γλιτώσει τις δωρεάν 500 kwh του πρώτου μήνα;

Πήγαινε και δες τι γράφει το ρολόι σου αρχικά . Μετά βλέπουμε

Δημοσ.

Πελάτης Ελίν και είμαι σε νέο σπίτι (86 τμ) εδώ και 10 μήνες. ποτέ μα ποτέ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει πετύχει σε έναντι, έστω και καταπροσέγγιση τις KWH. Μονίμως πληρώνω τα έναντι και στο τέλος πάντα πιστωτικό.

Χθες, έφτασε ο κόμπος στο χτένι, για χρονικό διάστημα από 6/2 - 8/4 με χρεώνουν έναντι 615 kwh, ενώ από 15/6/23 έως 6/2/2024 έχω κάψει 1480 kwh σύνολο.

Η Ελίν λέει πως χρεώνει ότι στέλνει ο ΔΕΔΔΗΕ και να κάνω μόνος μου την καταχώρηση.

Μας κάνουν ότι θέλουν, θα πω εγώ. Όλα ατομική ευθύνη του πελάτη, καμία ευθύνη κανενός άλλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Παρανόμως, το έχουμε διευκρινίσει πολλές φορές... δε λέτε να το δεχτείτε.

ΚΠΗΕ.pdf 203.7 kB · 1 download

Αναφέρεται κάπου ότι αν ο πάροχος ζητήσει μέτρηση από το ΔΕΔΔΗΕ - για τους δικούς του λόγους - είναι παράνομο?

Επεξ/σία από motoboots
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kotsonatos04 είπε

Πελάτης Ελίν και είμαι σε νέο σπίτι (86 τμ) εδώ και 10 μήνες. ποτέ μα ποτέ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει πετύχει σε έναντι, έστω και καταπροσέγγιση τις KWH. Μονίμως πληρώνω τα έναντι και στο τέλος πάντα πιστωτικό.

Χθες, έφτασε ο κόμπος στο χτένι, για χρονικό διάστημα από 6/2 - 8/4 με χρεώνουν έναντι 615 kwh, ενώ από 15/6/23 έως 6/2/2024 έχω κάψει 1480 kwh σύνολο.

Η Ελίν λέει πως χρεώνει ότι στέλνει ο ΔΕΔΔΗΕ και να κάνω μόνος μου την καταχώρηση.

Μας κάνουν ότι θέλουν, θα πω εγώ. Όλα ατομική ευθύνη του πελάτη, καμία ευθύνη κανενός άλλου.

οφτοπικ

δίνεις εκεί ένδειξη , συνέχεια εκεί .

Δημοσ.

Θελω να παω κι εγω στο smart της ελπε με 30+40 σκλαβενιτη!

Απλα εχω τη  εξης απορια, οποιος με διαβασε τις προηγουμενες μερες ξερει:

Ημουν ελπε μεχρι 26/3, κ μεχρι κ τωρα ειμαι βολτον. Απλα λογω συστημικου προβληματος ενδειξεις για τελικο στην ελπε σταλθηκαν μολις προχθες(!) Οποτε τωρα περιμενω να βγει τελικος απο ελπε.

Πρεπει να περιμενω μεχρι την εκδοση του για να επιστρεψω πισω σαν νεος πελατης?

Με πιεζει ο χρονος, γτ απο δευτερα και για 2 βδομαδες θα μαι εκτος ευρωπης κ δε θα χω δυνατοτητα τηλ.επικοινωνιας, οποτε η αλλαγη παροχου πρεπει να γινει μεχρι τοτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, paranoid_android είπε

Θελω να παω κι εγω στο smart της ελπε με 30+40 σκλαβενιτη!

Απλα εχω τη  εξης απορια, οποιος με διαβασε τις προηγουμενες μερες ξερει:

Ημουν ελπε μεχρι 26/3, κ μεχρι κ τωρα ειμαι βολτον. Απλα λογω συστημικου προβληματος ενδειξεις για τελικο στην ελπε σταλθηκαν μολις προχθες(!) Οποτε τωρα περιμενω να βγει τελικος απο ελπε.

Πρεπει να περιμενω μεχρι την εκδοση του για να επιστρεψω πισω σαν νεος πελατης?

Με πιεζει ο χρονος, γτ απο δευτερα και για 2 βδομαδες θα μαι εκτος ευρωπης κ δε θα χω δυνατοτητα τηλ.επικοινωνιας, οποτε η αλλαγη παροχου πρεπει να γινει μεχρι τοτε.

Εφόσον βιάζεσαι αύριο πρωί πάρε τηλέφωνο εδώ befon.2112117355.Ζητα την προσφορά αν σου την δώσουν εννοείται ότι θα ζητήσεις γραπτώς στο mail να το αναγράφει.

Επεξ/σία από favou2000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Tsigalkos said:

Για να μη διαιωνίζονται οι ερωτοαπαντήσεις ⬇️

Στις xx/x έκανα αίτηση με τη Volton κι έδωσα ένδειξη xxxxx.

Η ένδειξη της φωτογραφίας γράφτηκε στην αίτηση; (Ναι ή όχι)

Στις 16/3 ξεκινάει η εκπροσώπηση με volton με ένδειξη xxxxx

Στις 10/4 έγινε επιτόπια καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ με ένδειξη xxxxx

Σήμερα ο μετρητής έχει ένδειξη xxxxx

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, korakios είπε

Δηλαδή αυτό που λέει η ζενίθ δεν είναι χωρίς ρήτρα (που λέει ότι είναι χωρίς)?

μόνο τα σταθερά δεν έχουν ρήτρα , με τις ευλογίες του ΥΠΕΝ και ΡΑΕ θεωρούν οτι η "διακύμανση κόστους αγοράς" δεν είναι ρήτρα , παράπονα εκεί

Σωστά. Άρα μηχανισμό διακύμανσης δεν αναφέρουν παρά μόνο ρήτρα που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει. Απλά από το site της Ζενίθ εκεί που έχει τη φόρμουλα υπολογισμού και τους ειδικούς όρους δε διαφαίνεται. Και στο τέλος τέλος, αν κάποιος φύγει πχ σε ένα μήνα..τι θα γίνει. Θα του πουν μετά από 2 μήνες έχεις επιστροφή η πλήρωσε και άλλα? Περίεργο..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, skylouros είπε

Και στο τέλος τέλος, αν κάποιος φύγει πχ σε ένα μήνα..τι θα γίνει. Θα του πουν μετά από 2 μήνες έχεις επιστροφή η πλήρωσε και άλλα? Περίεργο..

το έχουν προβλέψει , ο τελικός θα είναι με ότι τελευταίες τιμές έχει ο ΑΔΜΗΕ και δε θα γίνει διόρθωση

• Thanks 1
Δημοσ.
28 minutes ago, motoboots said:

Αναφέρεται κάπου ότι αν ο πάροχος ζητήσει μέτρηση από το ΔΕΔΔΗΕ - για τους δικούς του λόγους - είναι παράνομο?

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλες αποκλίσεις σε εκκαθαριστικές καταναλώσεις, μπορεί ο πάροχος να ζητήσει επιτόπια καταμέτρηση και έλεγχο μετρητή για ενδεχόμενο ρευματοκλοπής.

Αλλά να ζητάει ο πάροχος επιτόπια για απλή αλλαγή παρόχου, το θεωρώ εφόσον α) ο ΚΠΗΕ λέει ότι για ευκολία και γρήγορη μετάβαση, ολοκληρώνεται η αλλαγή με ένδειξη πελάτη και β) εφόσον έχουν βάλει τον πελάτη να υπογράψει ότι δέχεται να σταλεί το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ εντός της περιόδου υπαναχώρησης, αλλιώς το αίτημα θα καθυστερούσε +14 μέρες.

Δηλαδή απ'τη μια βιάζονται να αρπάξουν πελάτες, κι απ'την άλλη θέλουν και επιτόπια; Και τα 2 μαζί δε γίνεται.

Κι εδώ λοιπόν δημιουργούνται τα προβλήματα, γιατί ο πάροχος μπορεί μεν να ζητάει επιτόπια... είναι όμως και υποχρεωμένος να γράψει στον Θαλή την ένδειξη που έδωσε ο πελάτης. Αν ο πελάτης δεν έδωσε ένδειξη ή αν ο πάροχος αγνόησε τη φωτογραφία... πάνε και γράφουμε (οι ηλίθιοι) την ένδειξη του εκκαθαριστικού του προηγουμενου παρόχου. Ή σε περίπτωση που για κάποιο λόγο προχωράει το αίτημα στον Θαλή με κενή ένδειξη, πάλι έχω την εντύπωση ότι το σύστημα τραβάει αυτόματα την τελευταία καταμέτρηση.

Φτάνει λοιπόν το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ με τη λάθος ένδειξη (και πιθανή υποσημείωση του παρόχου να γίνει επιτόπια)... το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ πλέον δουλεύει στον "αυτόματο" κι εφόσον υπάρχει καταχωρημενη ένδειξη ίδια (μηδενική κατανάλωση) ή μεγαλύτερη της προηγούμενης καταμέτρησης... τότε το αίτημα προχωρά.

Και γίνεται μετά αυτό το μπάχαλο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 12/3 έκανα αίτηση με τη Volton κι έδωσα ένδειξη 9.730 (ΗΜ) και 2.806 (Ν).

Η ένδειξη της φωτογραφίας γράφτηκε στην αίτηση;  OXI

Στις 16/3 ξεκινάει η εκπροσώπηση με volton με ένδειξη 9.759 (ΗΜ) και 2.819 (Ν)

Στις 10/4 έγινε επιτόπια καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ με ένδειξη 9.783 (ΗΜ) και 2.830(Ν)

Σήμερα ο μετρητής έχει ένδειξη 10.098 (ΗΜ) και 2.919(Ν)

Spoiler

image.jpeg.762990ce36caba121a8be1f44b6fa6b7.jpeg

Spoiler

image.jpeg.f1c57a5ba12b3dcf69da5e081ca70c3f.jpeg

Επεξ/σία από Tsigalkos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tsigalkos είπε

Στις 10/4 έγινε επιτόπια καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ με ένδειξη 9.783 (ΗΜ) και 2.830(Ν)

Σήμερα ο μετρητής έχει ένδειξη 10.098 (ΗΜ) και 2.919(Ν)

άρα απο ΔΕΔΔΗΕ έγινε η στραβή , άνοιξε ticket στο ΔΕΔΔΗΕ και myrae και τηλέφωνα στο τοπικό υποκατάστημα αναφέροντας τη λάθος καταμέτρηση

συνέχεια εκεί

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...