Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, messinia3 είπε

To bright up είναι 80 Σκλαβενίτη.Προσωπικα δε θεωρώ ότι συμφέρει όμως. 

Γιατί δε συμφέρει? Είναι σαν να λέμε τιμή 0,089 που πόσο πια να κατεβει και τα πάγια δώρο (και περισσέυει κιόλας). Εγώ το θεωρώ καλό διότι έχεις εξασφαλισμένη σούπερ τιμή για καιρό με αρνητικό πάγιο ουσιαστικά. Για όποιον δε θέλει να παίρνει δώρα (για όσο κρατήσουν) πηγαίνοντας από εδώ και από εκεί και χωρίς να μπορεί να προβλέψει το μέλλον (που πόσο πια να κατέβει η τιμή της kWh), το βρίσκω καλό.

Επεξ/σία από skylouros
  • Like 2
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skylouros είπε

Γιατί δε συμφέρει? Είναι σαν να λέμε τιμή 0,089 που πόσο πια να κατεβει και τα πάγια δώρο (και περισσέυει κιόλας). Εγώ το θεωρώ καλό διότι έχεις εξασφαλισμένη σούπερ τιμή για καιρό με αρνητικό πάγιο ουσιαστικά. Για όποιον δε θέλει να παίρνει δώρα (για όσο κρατήσουν) πηγαίνοντας από εδώ και από εκεί και χωρίς να μπορεί να προβλέψει το μέλλον (που πόσο πια να κατέβει η τιμή της kWh), το βρίσκω καλό.

Γι αυτό έγραψα προσωπικά.Προτιμω τα δωρα,έχω μεγαλύτερο κέρδος. 

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ το σύστησα σε φίλη που έχει καταναλωση 4000 το τετράμηνο. 

Δεν το διατύπωσες σωστά το προσωπικά . Το αφήνεις να εννοηθεί για όλους. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lazarnik είπε

Εγώ το σύστησα σε φίλη που έχει καταναλωση 4000 το τετράμηνο. 

Δεν το διατύπωσες σωστά το προσωπικά . Το αφήνεις να εννοηθεί για όλους. 

Το προσωπικά αντανακλά τη δική μου άποψη. Έχω ξαναγράψει ότι ο καθένας κρίνει μόνος του ανάλογα τις καταναλώσεις του και τα δεδομένα που υπάρχουν.Προσωπικα λοιπόν θέλω να πληρώνω όσο το δυνατόν λιγότερο σε μηνιαία βάση.

Δημοσ.
41 minutes ago, messinia3 said:

Μέχρι τώρα πάντως στο smart έκαναν και την έξτρα έκπτωση εκ των υστέρων..

Κάνουν την έκπτωση σε όσους είναι πελάτες κατά την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού. Αν αποχωρήσεις, δεν βάζουν την έκτπωση στον τελικό, ούτε εκδίδουν έκτακτο. Έχω ανοιχτό αίτημα στη RAE γι'αυτό. Οπότε για τον τουρισμό είναι αποτρεπτικό.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stavmitsos είπε

Έχω κάνει αίτηση να μπω στο σταθερό της ΔΕΗ με 12 σεντ / κιλοβατόρα και με πήρε η ελπέδισον να μου προτείνει το μπραιταπ. 9,90 το πάγιο αλλά 0,089 η κιλοβατώρα. Νυχτερινό δεν έχω. 

300 kwh το μήνα καίμε στο σπίτι, αλλά έχω παραγγείλει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πες 3 γεμίσματα το μήνα, θα πάμε γύρω στις 500. 

Αν καταλαβαίνω καλά αξίζει να γυρίσω ελπε; 63,5 μου βγαίνει το ρεύμα με ΔΕΗ, 54,4 με ελπέ αν τα έχω υπολογίσει σωστά. 

Σε συμφέρει ξεκάθαρα το σταθερό της Elpedison. 

Έχω κάνει αίτηση να μπω στο σταθερό της ΔΕΗ με 12 σεντ / κιλοβατόρα και με πήρε η ελπέδισον να μου προτείνει το μπραιταπ. 9,90 το πάγιο αλλά 0,089 η κιλοβατώρα. Νυχτερινό δεν έχω. 

300 kwh το μήνα καίμε στο σπίτι, αλλά έχω παραγγείλει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πες 3 γεμίσματα το μήνα, θα πάμε γύρω στις 500. 

Αν καταλαβαίνω καλά αξίζει να γυρίσω ελπε; 63,5 μου βγαίνει το ρεύμα με ΔΕΗ, 54,4 με ελπέ αν τα έχω υπολογίσει σωστά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Κάνουν την έκπτωση σε όσους είναι πελάτες κατά την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού. Αν αποχωρήσεις, δεν βάζουν την έκτπωση στον τελικό, ούτε εκδίδουν έκτακτο. Έχω ανοιχτό αίτημα στη RAE γι'αυτό. Οπότε για τον τουρισμό είναι αποτρεπτικό.

Ναι όντως σωστή η παρατήρηση. Ενημέρωσε γα την εξέλιξη του αιτήματος.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, korakios είπε

τώρα που ξαναπήγες ελπέ , τα νούμερα που έδωσες στην αίτηση της ελπέ , συμφωνούν με τη μέτρηση που έχει η volton σαν τελευταία κατανάλωση ?

Ναι και αυτα συμφωνούν! 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jasonas21 είπε

Ναι και αυτα συμφωνούν! 

άρα καταλήγουμε στο οτι οι μετρήσεις ήταν σωστές

τώρα γιατί έκαψες τόσα δεν αφορά το παρών νήμα

7 ώρες πριν, armenistis1980 είπε

Ναι σε αυτό είναι, έχω τον λογαριασμό μπροστά μου. Αλλά μου λέει ότι του είπαν ότι είναι σταθερό ενώ ο λογαριασμός γράφει κυμαινομενο. Του είπα να μιλήσει μαζί τους να δει αν έχει ρήτρα  και να φύγει να πάει για ένα μήνα volton

κίτρινο κυμαινόμενο και πανάκριβο ήταν το protect , κρίμα που την πάτησε. Δεν έχει ρήτρα αποχώρησης

7 ώρες πριν, Stavmitsos είπε

βάλε και νυχτερινό αν δεν έχεις ήδη

10 ώρες πριν, skylouros είπε

Ρωτάω αν μπορεί να υπάρξει διόρθωση σε βάθος τριμήνου αναδρομικά για τον χρήστη, όχι αν για κάποιον μήνα στο μέλλον μπορεί να αυξηθεί η τιμή. Δηλαδή ότι αν τώρα π.χ. πληρώνει 0.93 αλλά του έρχεται πιο μετά μπουγιουρντί αναδρομικής ρήτρας για την κατανάλωση που κάνει τώρα.

ναι μπορεί να γίνει (χρέωση ή πίστωση)

8 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το smart αν και δίνει επιπλέον 0.50 τη μέρα συγκριτικά με το smart, υπάρχει ο κίνδυνος της ΤΕΑ, χτες πήγε 78 η μεγαβατώρα. Με τέτοιο μ.ο πάει η τελική τιμή πάνω από 0.13

Οπότε καλύτερα το smart up που έχει σίγουρα χαμηλή τιμή. 

για καταναλώσεις 300kw το μήνα , στα ίδια έρχεται

προσωπικά θα προτιμήσω το 15ευρο μιας και τώρα δεν έχω κατανάλωση

• Like 2
Δημοσ.

αναφερεται καπου ξεκαθαρα αν στην αλλαγη παροχου, ο νεος παροχος πρεπει να περιμενει την μετρηση του δεδδηε η να προχωρησει με την φωτο του μετρητη που του εχει σταλει ;   και που ;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, skiace είπε

αναφερεται καπου ξεκαθαρα αν στην αλλαγη παροχου, ο νεος παροχος πρεπει να περιμενει την μετρηση του δεδδηε η να προχωρησει με την φωτο του μετρητη που του εχει σταλει ;   και που ;

Καλησπερα...Ειναι αναλογα τον παροχο; Μπορει να γινει και με  φωτο... Αλλα μπορει να περασει και ο Δεδδηε...

Εξαρταται...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, skiace είπε

κανονικά μετρά η φωτό , αλλιώς περνά επιτόπια αν δώσει εντολή ο πάροχος (συνήθως η ελπέ)

πάντως ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να ολοκληρώσει την αλλαγή σε 2 εργάσιμες απο τη μέρα αίτησης του παρόχου

Στην 3η εργάσιμη άνοιξε στο myrae αν δεν έχει ολοκληρωθεί (αλλαγή τελευταίου ψηφίου)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, skiace said:

Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, Άρθρο 18, παράγραφος 6

Με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αλλαγής Προμηθευτή και την αποφυγή καθυστερήσεων, o Πελάτης δηλώνει την ένδειξη κατανάλωσης εκάστου μη ωριαίου μετρητή του, η οποία και διαβιβάζεται από τον Προμηθευτή στον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου

----

Ο νέος πάροχος όταν στέλνει το αίτημα εκπροσώπησης στον ΔΕΔΔΗΕ (στην πλατφόρμα Θαλής), γράφει την ένδειξη σου. Καλό είναι η ένδειξη αυτή να αναγράφεται πάνω στην αίτηση/σύμβαση... και όχι να υπογράφετε αιτήσεις άρπα κόλλα με κενή ένδειξη και να στέλνετε μετά τη φωτογραφία.

Γιατί μπορεί να γίνει λάθος και ο υπάλληλος που θα αναλάβει την αίτηση σου, να γράφει ένδειξη ό,τι να'ναι. Ή έχουμε δει πολλές φορές να αγνοούν για κάποιο λόγο τη φωτογραφία που έστειλες στο mail και να καταχωρούν την ένδειξη που αναγράφεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό του προηγούμενου παρόχου... ως αποτέλεσμα να έχεις μηδενική κατανάλωση στο παλιό πάροχο και όλη η κατανάλωση να φορτώνεται στον νέο πάροχο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ πλέον δε περνάει για επιτόπιες καταμετρήσεις στις αλλαγές παρόχων.

Αν η ένδειξη που θα καταχωρήσει ο πάροχος στον Θαλή, είναι ίδια ή μεγαλύτερη από την τελευταία καταμέτρηση... το αίτημα αλλαγής παρόχου ολοκληρώνεται άμεσα... με αρχική ημερομηνία εκπροσώπησης την ημερομηνία που ο πάροχος έστειλε το αίτημα στον Θαλή.

Αν η ένδειξη που θα καταχωρήσει ο πάροχος στον Θαλή είναι μικρότερη απ'την τελευταία καταμέτρηση, τότε το αίτημα σκαλώνει με αιτιολογία (ενδείξεις εκτός ορίων). Αυτό συμβαίνει αν για παράδειγμα υπογράψεις αίτηση σήμερα με ένδειξη πχ 12345, έρθει αύριο ο ΔΕΔΔΗΕ για προγραμματισμένη επιτόπια  και πάρει ένδειξη 12350... και μετά από 3 μέρες στείλει ο πάροχος το αίτημα εκπροσώπησης στον Θαλή με ένδειξη 1234

27 minutes ago, takoulou said:

Ειναι αναλογα τον παροχο;

Δεν είναι ανάλογα τον πάροχο. Δε γίνεται να ανέβει αίτημα στον Θαλή χωρίς ένδειξη. Το αν ο πάροχος στείλει σωστή ένδειξη ή όχι, πρέπει εμείς να φροντίσουμε γι'αυτό... και να πάρουμε τον ΔΕΔΔΗΕ να ρωτήσουμε για επιβεβαίωση μετά την ολοκληρωση της αλλαγής.

27 minutes ago, takoulou said:

Αλλα μπορει να περασει και ο Δεδδηε...

Παρανόμως, το έχουμε διευκρινίσει πολλές φορές... δε λέτε να το δεχτείτε.

ΚΠΗΕ.pdf

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

ναι μπορεί να γίνει (χρέωση ή πίστωση

Δηλαδή αυτό που λέει η ζενίθ δεν είναι χωρίς ρήτρα (που λέει ότι είναι χωρίς)? Είναι πρόχειρη τιμή μέχρι να βγει η τιμή της ρήτρας? Κάπου μπερδεύτηκα 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...