Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/4/2024 στις 1:22 ΜΜ, archiezulu είπε

Εχεις ξαναπάει Ήρων; Γιατί δε πας στο καινούργιο yellow

Έχω πάει Ηρων πριν, οπότε μονο guarantee

• Thanks 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Επί του παρόντος η καλύτερη επιλογή είναι το smart up. Έχεις κλειδωμένη χαμηλή τιμή έως τέλη Μαΐου και ευελιξία κινήσεων.

Παράλληλα παρακολουθείς την ημερήσια ΤΕΑ και αν δεις κάτι περίεργο την κάνεις.

Συμφωνω, και αυτο θα εκανα, αλλα η ιστορια με το Ιραν με θορυβησε και ειπα δεν πειραζει. Υποθετικα, ας πουμε στο καλο σεναριο με συνεχως μειουμενα TTF, εγω υπολογιζοντας συνολο 30 ευρω παγια για 8 μηνες και τιμη το πολυ 2-3 λεπτα υψηλοτερη (και αυτο μαλλον οχι για τους καλοκαιρινους μηνες που εγω κιολας κανω τις μεγαλες καταναλωσεις), θα εχω βγει πολυ λιγο χαμενος θεωρω. Ειδικα οταν η ΔΕΗ που συνηθως εχει δυνατοτητα για καλυτερες τιμες και χτυπαει τους αλλους, τωρα στο σταθερο δινει μολις 0,12 και 0,11 νυχτερινο, δε με εκανε αισιοδοξο οτι θα πεσουν οι τιμες περαιτερω. Επισης το κυριοτερο ζητημα ειναι οτι τα εχω ξεγραψει τα δωρα απο το επιπεδο που ηταν. Πηγα ηδη Ηρων για τα 50 και πλεον θα μπορω σε 6 μηνες παλι. Volton δε με ενδιαφερει γιατι δεν καταναλωνω πολυ. Τωρα υποθετικα στο κακο σεναριο με αυξανομενο TTF (για οποιοδηποτε λογο), τοτε θα ειμαι μαλλον αρκετα κερδισμενος. Επιπλεον, ψιλοβαρεθηκα να ασχολουμαι απο τη στιγμη που τα δωρα που εδιναν νοημα στον τουρισμο ειναι με το σταγονομετρο, και θα αρχισουμε απλα να κοιταμε μονο τιμη κιλοβατωρας, οποτε και οι διαφορες στον τελικο λογαριασμο θα καταντησουν να ειναι μικρες. Παντως αρχικα ελεγα να περιμενω μεχρι το Πασχα να κανω την οποια κινηση, αλλα με τα χτεσινα ειπα να το επισπευσω για να μην την πατησω εντελει. Οποτε αντι με το Smart Up να ψαχνομαι σε 1,5 μηνα ξανα με αβεβαιο μελλον, πατησα το κουμπι με τα σταθερα της ελπε και ασχολουμαι απο του χρονου παλι. Αν εκανα σωστα, θα δειξει (Ετσι απλα ειπα να αναλυσω το σκεπτικο μου).

Επεξ/σία από petrox21
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 10/4/2024 στις 3:48 ΠΜ, doomnx είπε

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε αυγά λίγο πριν το Πάσχα... 

Μετά από μια σύντομη διακοπή τον Μάρτιο όπου το σκηνικό των τιμολογίων δεν είχε αλλάξει και πολύ, επιτέλους βρήκα το χρόνο και με χαρά σας παρουσιάζω τα:

Βραβεία Τιμολογίων Απριλίου 2024 του Insomnia! 🏆🥳

Πριν συνεχίσουμε, ένα shout out στον @korakios, τον topic starter, μέντορα, πολυταξιδευτή και θησαυρό γνώσεων που μας φιλοξενεί στο νήμα του! Κατά πάσα πιθανότητα ψάχνατε το δικό του sticky και πέσατε πάνω στα βραβεία. 

Αν ψάχνετε το εξελάκι του korakiou, πατήστε εδώ.

Αν πάλι ψάχνετε το δικό μου εξελάκι και δεν βλέπετε την υπογραφή μου, ακολουθήστε αυτούς τους υπερσυνδέσμους:

Οικιακά Τιμολόγια Ρεύματος 2024: Ανάγνωση Λήψη

Για τις τρέχουσες προσφορές δείτε την πρώτη σελίδα του στο εξελ του korakiou ή στο φύλλο «Χρήσιμα» στο δικό μου.

Αν απλά θέλετε να δείτε αν ολοκληρώθηκε η αλλαγή παρόχου σας, ανοίξτε το παρακάτω spoiler:

Απόκρυψη περιεχομένων

Για να καταλάβουμε αν ολοκληρώθηκε η μετάβαση απο έναν πάροχο σε έναν άλλον μπορούμε να κάνουμε 2 τρικ

1. Πάμε στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (δεν έχει νόημα στο παρών νήμα ο σκοπός λειτουργίας της) και αφού βάλουμε τον αριθμό παροχής κοιτάμε στο αποτέλεσμα :

... της ηλεκτρικής εγκατάστασης με αριθμό παροχής ΧΧ..........Ψ,  όπως αυτή δηλώθηκε από τον αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη στο έντυπο της Υ.Δ.Ε. που διατηρεί στο αρχείο του ο ΔΕΔΔΗΕ

το τελευταίο ψηφίο Ψ αν αυξήθηκε κατα ένα σε σχέση με τον αριθμό που είχαμε στον προηγούμενο πάροχο

2. ή πάμε στην άλλη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ και αυτή τη φορά αν βάλουμε τον αριθμό παροχής μας και μας πει δεν υπάρχει , τότε δοκιμάζουμε να βάλουμε πάλι τον αριθμό αλλά αυτή τη φορά βάζουμε αυξημένο κατα ένα το τελυταίο ψηφίο . Αν συνεχίσει η σελίδα τότε έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση

Τέλος , επειδή παρατηρούνται φαινόμενα καθυστέρησης αιτήματος εκπροσώπησης πάροχου μπορούμε να πάρουμε και τηλ στο ΔΕΔΔΗΕ να ρωτήσουμε αν έστειλε ο πάροχος αίτημα και το πότε ολοκληρώθηκε (ο ΔΕΔΔΗΕ έχει υποχρέωση εντός 2 ημερών)

Δεν σας κρατάω άλλο σε αγωνία, πάμε να δούμε τα καλύτερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο! 

• Καλύτερο πρόγραμμα για κλειστό σπίτι/μηδενική κατανάλωση
     ΗΡΩΝ YELLOW FREE HOME 🥇

Ο Απρίλιος έφερε φοβερές αλλαγές στο τοπίο των τιμολογίων. Σαν ψέμα, είχαμε τη ΔΕΗ που έκανε την ανατροπή με το σταθερό της myHome Online, με δώρο 50 € που το καθιστούν φθηνότερο στο 90% των σεναρίων. Πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις που συμφέρει το εξαμηνιαίο FIX GENIUS HOME της ΗΡΩΝ ή το οκταμηνιαίο Bright Up της ELPEDISON.

Μόλις προχθές έσκασε σαν βόμβα το νέο Smart Up της ELPEDISON που, αν και ex-post, τους 2 πρώτους μήνες (τουλάχιστον) φέρει χαρακτηριστικά ex-ante. Δηλαδή ξέρουμε την τιμή του Απριλίου και του Μαΐου εκ των προτέρων. Στη συνέχεια μπορεί να ανακοινωθεί η τιμή κι άλλων μηνών ή να συνεχίσει ως ex-post με ελάχιστα μεγαλύτερη χρέωση από το Smart. Όπως και να έχει, εκτόπισε το πράσινο της ελίν γι' αυτό το μήνα.

Βέβαια, οι πιο ψαγμένοι ίσως προτιμήσουν τη Volton, γιατί ξεκινάνε χωρίς καθόλου χρέωση προμήθειας για τις πρώτες 30 μέρες και έως 500 kWh/μήνα.

Μιλώντας για δώρα και τουρισμό, εκτός της Volton, μόνο η ΗΡΩΝ και η ELPEDISON δίνουν κάτι και αυτό το μήνα. Δυστυχώς, και οι δυο εταιρείες φαίνεται να αλλάζουν ρότα. Η ΗΡΩΝ στο καινούργιο της YELLOW FREE HOME αναγράφει ότι δίνει τα 50 € εγγραφής μόνο σε όσους δεν έχουν λάβει αντίστοιχο δώρο το περασμένο 6μηνο, ενώ η ELPEDISON έχει περιορίσει το δώρο σε 15 €/μήνα για 2 μήνες (+ καμιά 20άρα διατακτική Σκλαβενίτη με το ζόρι) και πάλι μόνο στο παλιό Smart που φαίνεται να οδεύει κι αυτό προς κατάργηση. Μη χείρον βέλτιστον, λοιπόν.

Τεράστια και ευχάριστη αλλαγή είχαμε στο πρόγραμμα για κλειστό σπίτι/εξοχικό/χαμηλής κατανάλωσης όπου το καινούργιο YELLOW FREE HOME της ΗΡΩΝ συμφέρει αφάνταστα από τότε που μπήκε στο e-contract και δίνει 50 € δώρο εγγραφής. Σας εφιστώ την προσοχή στην ανάλυση των λογαριασμών, γιατί τα λάθη στον υπολογισμό των δώρων και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων είναι συχνά.

Τέλος, το σερί πατάτας καλά κρατεί. Protergia, nrg και ZeniΘ προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις συνέπειας και παγίδες ταυτόχρονα. Αν ξεχάσεις (ή δεν έχεις) να πληρώσεις στη λήξη ενός λογαριασμού, αποκτάς αυτόματα τα ακριβότερα προγράμματα που υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είστε σε πρόγραμμα της κόκκινης κατηγορίας βραβείων.

Ότι απορίες έχετε για την επιλογή των προγραμμάτων γράψτε μας σε αυτό το νήμα και θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε. Κατεβάστε, όμως, πρώτα τα εξελάκια, βάλτε την κατανάλωσή σας, δείτε τι παίζει και κάντε στοχευμένες ερωτήσεις.

Ραντεβού σε ένα μήνα (promise) με τα τιμολόγια Μαΐου!

Καλησπέρα! 👋

Σύμφωνα με τα «βραβεία» είμαι στο καλύτερο ex post home choise της Ζενίθ όπου εχω κ 6Χ10€ εκπτωση + 1€ πάγιο,μπήκα στον 3ο μήνα.

Υπάρχει λόγος να φύγω λέτε για το καλύτερο ex ante Elpedison Smart Up όπου στην Εlpe έχω εκκρεμότητα-πίστωση 40€?

Γενικά είμαι παραπάνω ανήσυχος μερικές φορές.

Ποια η διαφορά των 2 προγραμμάτων σε αριθμούς, στην πράξη;

Ευχαριστώ πολύ γκουρού του χρηματιστηρίου της ενέργειας..!!!  

😎⚔️😊

Δημοσ.
1 ώρα πριν, petrox21 είπε

Συμφωνω, και αυτο θα εκανα, αλλα η ιστορια με το Ιραν με θορυβησε και ειπα δεν πειραζει. Υποθετικα, ας πουμε στο καλο σεναριο με συνεχως μειουμενα TTF, εγω υπολογιζοντας συνολο 30 ευρω παγια για 8 μηνες και τιμη το πολυ 2-3 λεπτα υψηλοτερη (και αυτο μαλλον οχι για τους καλοκαιρινους μηνες που εγω κιολας κανω τις μεγαλες καταναλωσεις), θα εχω βγει πολυ λιγο χαμενος θεωρω. Ειδικα οταν η ΔΕΗ που συνηθως εχει δυνατοτητα για καλυτερες τιμες και χτυπαει τους αλλους, τωρα στο σταθερο δινει μολις 0,12 και 0,11 νυχτερινο, δε με εκανε αισιοδοξο οτι θα πεσουν οι τιμες περαιτερω. Επισης το κυριοτερο ζητημα ειναι οτι τα εχω ξεγραψει τα δωρα απο το επιπεδο που ηταν. Πηγα ηδη Ηρων για τα 50 και πλεον θα μπορω σε 6 μηνες παλι. Volton δε με ενδιαφερει γιατι δεν καταναλωνω πολυ. Τωρα υποθετικα στο κακο σεναριο με αυξανομενο TTF (για οποιοδηποτε λογο), τοτε θα ειμαι μαλλον αρκετα κερδισμενος. Επιπλεον, ψιλοβαρεθηκα να ασχολουμαι απο τη στιγμη που τα δωρα που εδιναν νοημα στον τουρισμο ειναι με το σταγονομετρο, και θα αρχισουμε απλα να κοιταμε μονο τιμη κιλοβατωρας, οποτε και οι διαφορες στον τελικο λογαριασμο θα καταντησουν να ειναι μικρες. Παντως αρχικα ελεγα να περιμενω μεχρι το Πασχα να κανω την οποια κινηση, αλλα με τα χτεσινα ειπα να το επισπευσω για να μην την πατησω εντελει. Οποτε αντι με το Smart Up να ψαχνομαι σε 1,5 μηνα ξανα με αβεβαιο μελλον, πατησα το κουμπι με τα σταθερα της ελπε και ασχολουμαι απο του χρονου παλι. Αν εκανα σωστα, θα δειξει (Ετσι απλα ειπα να αναλυσω το σκεπτικο μου).

Κατανοητό το σκεπτικό, με δύο ενστάσεις-υποσημειωσεις.

1. Ακόμη και αν γίνει κάτι λόγω Ιράν δεν πρόκειται να γίνει αύριο. Όπως προανέφερα, αρκεί ένα τσεκαρισμα καθημερινά στην ΤΕΑ. Άλλωστε εάν είσαι ήδη στην ελπε, η αλλαγή προγράμματος (αν χρειαστεί) γίνεται πολύ γρηγορότερα αφού δε μεσολαβεί ο ΔΕΔΔΗΕ με τις γνωστές γραφειοκρατιες.

2. Έχε κατα νου αυτό που έγινε και το 2020-2021. Ότι δηλαδή οι ιδιώτες πάροχοι έσπασαν μονομερώς τα σταθερά συμβόλαια όταν οι τιμές της ενέργειας εκτινάχθηκαν. Δε νομίζω να διστάσουν αν επαναληφθεί το ίδιο σενάριο.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Κατανοητό το σκεπτικό, με δύο ενστάσεις-υποσημειωσεις.

1. Ακόμη και αν γίνει κάτι λόγω Ιράν δεν πρόκειται να γίνει αύριο. Όπως προανέφερα, αρκεί ένα τσεκαρισμα καθημερινά στην ΤΕΑ. Άλλωστε εάν είσαι ήδη στην ελπε, η αλλαγή προγράμματος (αν χρειαστεί) γίνεται πολύ γρηγορότερα αφού δε μεσολαβεί ο ΔΕΔΔΗΕ με τις γνωστές γραφειοκρατιες.

2. Έχε κατα νου αυτό που έγινε και το 2020-2021. Ότι δηλαδή οι ιδιώτες πάροχοι έσπασαν μονομερώς τα σταθερά συμβόλαια όταν οι τιμές της ενέργειας εκτινάχθηκαν. Δε νομίζω να διστάσουν αν επαναληφθεί το ίδιο σενάριο.

Μονο η  ΔΕΗ δεν έσπασε το myhome online που τιμήσαμε δεόντως 

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, korakios είπε

δεν παρακολουθώ τα πράσινα καθόλου

επίσης έχει αναφερθεί οτι η Ελίν δεν απαντά σε αιτήσεις , οπότε αν πας ενημέρωσε για την ταχύτητα ολοκλήρωσης

Μου απάντησαν ζητώντας τα δικαιολογητικά!!

Δημοσ.

Kαλημερα και καλή εβδομάδα σε όλους. 

Το τηλέφωνο του ΔΕΔΔΗΕ για να δούμε σε ποια φάση είναι το αίτημα αλλαγής παρόχου, ποιο είναι? 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, armenistis1980 είπε

Το τηλέφωνο του ΔΕΔΔΗΕ για να δούμε σε ποια φάση είναι το αίτημα αλλαγής παρόχου, ποιο είναι? 

800 400 4000

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, armenistis1980 είπε

Βρες την Διαδικτυακή εφαρμογή για τις ΥΔΕ στο google και δες εαν το τελευταιο ψηφιο της παροχης σου εχει αλλαξει.Αυτο σημαινει οτι εχεις αλλαξει και παροχο!Το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών του ΔΕΔΔΗΕ με δωρεάν τηλεφωνική κλήση είναι το 800 400 4000

• Like 1
Δημοσ.

Eκανα αιτημα στην ΡΑΕ την Τεταρτη και ακομα δεν τον εχουν κανει λήψη.

Ποσες μερες θελουν να ανοιξουν τα αιτηματα;

Δημοσ.

Καλημερα, καλη βδομαδα!

Με μεγαλη καθυστέρηση λέω να δοκιμάσω το ειδικό της VOLTON . Είμαι από τον Δεκέμβρη ξεχασμένος στο SMART της elpedison και βλέπω να πληρωνω τα μαλλιά της κεφαλής μου για Φεβρουάριο - Μάρτιο! Η VOLTON ζητάει φωτογραφία του μετρητή για το συμβόλαιο? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

Καλημερα, καλη βδομαδα!

Με μεγαλη καθυστέρηση λέω να δοκιμάσω το ειδικό της VOLTON . Είμαι από τον Δεκέμβρη ξεχασμένος στο SMART της elpedison και βλέπω να πληρωνω τα μαλλιά της κεφαλής μου για Φεβρουάριο - Μάρτιο! Η VOLTON ζητάει φωτογραφία του μετρητή για το συμβόλαιο? 

Ναι μολις μιλησα και τους τα εστειλα 

Ταυτοτητα, λογαριασμο, φωτογραφια μετρησεων 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ευχαριστώ μίλησα μόλις κι εγώ...θέλουν και φωτογραφία για προφανεις λόγους !!

• Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, BigJim34 said:

Καλημερα, καλη βδομαδα!

20 minutes ago, adi32 said:

Αν έχετε αναλογικό μετρητή (όχι τηλεμετρηση) μην υπογράψετε αίτηση με κενές ενδείξεις, μην τους εμπιστευτείτε ότι θα τη συμπληρώσουν αργότερα. Αν στείλουν το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ με λάθος ένδειξη... χαιρετίσματα. Το έχω πει περίπου 100 φορές, πηγαίνετε σε κατάστημα καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν έχετε αναλογικό μετρητή (όχι τηλεμετρηση) μην υπογράψετε αίτηση με κενές ενδείξεις, μην τους εμπιστευτείτε ότι θα τη συμπληρώσουν αργότερα. Αν στείλουν το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ με λάθος ένδειξη... χαιρετίσματα. Το έχω πει περίπου 100 φορές, πηγαίνετε σε κατάστημα καλύτερα.

Θα το εχω στα υπόψιν ...σε ευχαριστώ!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...