Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Κάτω από 10 ευρώ το μήνα ρεύμα (άγνωστο αν περιλαμβάνουν πάγια,  ρυθμιζόμενες κλπ) όχι δε θα έπρεπε. 

Κάντε αίτημα αμφισβήτηση στο myrae παραθέτοντας τι νόμο που έγραψα χτες... και μετά γράψτε εδώ την απάντηση του παρόχου εδώ αν πρόκειται για εναλλακτικό ή στο topic της ΔΕΗ αν επρόκειτο για ΔΕΗ.

10 ώρες πριν, Con_stant1ne είπε

Η χρέωση ερτ αφορά μόνο την προμήθεια ρεύματος. Για χρέωση κάτω από 10 ευρώ είναι μηδενική. 

Η ερωτηση ηταν σε αυτον που εκανα quote ή σε οποιον αλλον ξερει. Οχι σε οποιον δεν ξερει και θα ηθελε να μαθει. Αυτονοητο, αλλα βλεπω απαντηση "περιεργη" γι' αυτο αναγκαζομαι να το επισημανω. ;) 

Αιτημα αμφισβητησης κανεις οταν ξερεις τι προβλεπεται, οχι στην τυχη. Μην βγαινει δουλεια και για εμας τους καταναλωτες και για την ΡΑΕ και για τους παροχους αν δεν υπαρχει λογος. 

• Like 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βγηκε εκκαθαριστικος λογαριασμος ΗΡΩΝ και εκ πρωτης οψης φαινεται σωστος ΑΛΛΑ εχουν λαθος την συμφωνημενη ισχυς 12kVA στον εναντι ενω στον εκκαθαριστικό εχουν την σωστη.Το δωρο νομιζω οτι το εχουν περασει σωστα αλλα στις ρυθμιζομενες δεν βγαζω ακρη πως προκυπτουν τα νουμερα αυτα.Να σημειωσω πως εχω φυγει απο ΗΡΩΝ και ειναι μονο αυτοι οι λογαριασμοι.Εκπτωση συνεπειας λογικα θα πρεπει να βγει εκ νεου για τον εκκαθαριστικο.

ΕΝΑΝΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Spoiler

en1.png.d94194523f05fe379404cdd5d7859405.png

en3.png.cb3ce224606628e521a6e658841b22d3.png

en2.png.d2345f99b55b972720ad2375ff1dff02.png

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ

Spoiler

tel1.png.ab5fcb362d6c668c389396db975dfae1.png

tel2.png.e693da868e6deb31c1d615c3e146f275.png

tel3.png.f6be5bca605c559ecd1be1d6146d24d4.png

• Haha 1
Δημοσ.
19 minutes ago, gogkroj said:

Βγηκε εκκαθαριστικος λογαριασμος ΗΡΩΝ και εκ πρωτης οψης φαινεται σωστος ΑΛΛΑ εχουν λαθος την συμφωνημενη ισχυς 12kVA στον εναντι ενω στον εκκαθαριστικό εχουν την σωστη.Το δωρο νομιζω οτι το εχουν περασει σωστα αλλα στις ρυθμιζομενες δεν βγαζω ακρη πως προκυπτουν τα νουμερα αυτα.Να σημειωσω πως εχω φυγει απο ΗΡΩΝ και ειναι μονο αυτοι οι λογαριασμοι.Εκπτωση συνεπειας λογικα θα πρεπει να βγει εκ νεου για τον εκκαθαριστικο.

Σωστό το δώρο.

Το λάθος 12kva στον έναντι το αγνοείς, εφόσον έγινε σωστή τιμολόγηση στην εκκαθάριση.

Έκπτωση συνέπειας όχι δε θα βγει, την παίρνει ο ΗΡΩΝ πουρπουάρ.  😛 Άμα πληρώσεις εμπρόθεσμα τον τελικό, κάνε μετά αμφισβητηση στο myrae και ζήτα να εκδώσουν εκτακτο με τη συνέπεια του τελικού... κι ότι ο όρος στη σύμβαση που λέει ότι δεν πιστώνεται συνέπεια για τη τελική κατανάλωση είναι καταχρηστικός (έμμεση ρήτρα αποχώρησης).

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Σωστό το δώρο.

Το λάθος 12kva στον έναντι το αγνοείς, εφόσον έγινε σωστή τιμολόγηση στην εκκαθάριση.

Έκπτωση συνέπειας όχι δε θα βγει, την παίρνει ο ΗΡΩΝ πουρπουάρ.  😛 Άμα πληρώσεις εμπρόθεσμα τον τελικό, κάνε μετά αμφισβητηση στο myrae και ζήτα να εκδώσουν εκτακτο με τη συνέπεια του τελικού... κι ότι ο όρος στη σύμβαση που λέει ότι δεν πιστώνεται συνέπεια για τη τελική κατανάλωση είναι καταχρηστικός (έμμεση ρήτρα αποχώρησης).

στις ρυθμιζόμενες τα εχουν κανει ολα σωστα?εννοώ τις τιμες που προσθετουν

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, gogkroj said:

στις ρυθμιζόμενες τα εχουν κανει ολα σωστα?εννοώ τις τιμες που προσθετουν

Ο συντελεστής 5.95500 στο δίκτυο διανομής για το Μάρτιο δε ξέρω πώς προέκυψε... ίσως άλλαξαν πρόσφατα τις χρεώσεις κι έχασα επεισόδιο; @doomnx

Mην ασχολείσαι πάντως, μιλάμε για 1 cent διαφορά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, matrixxx είπε

Αυτο δηλαδη το κανει μονο η ΔΕΗ και δεν το κανουν οι εναλλακτικοι; Για να παμε ολη την παραπανω κουβεντα ontopic, βλεπω λογαριασμο εναλλακτικου (οχι εναντι) με πολυ κατω απο 10ευρω προμηθεια και εχει μπει κανονικα ΕΡΤ. Δεν θα επρεπε;

Κανένας πάροχος δεν θα πρέπει να χρεώνει ερτ για προμήθεια ρεύματος κάτω από 10 ευρώ. Τα 10 ευρώ είναι καθαρά για την χρέωση ρεύματος και μόνο. Όχι πάγια, ρυθμιζόμενες κτλ. Αν υπάρχει χρέωση ερτ σε εκκαθαριστικό για κάτω από 10 ευρώ ρεύμα, ανοίγεις αίτημα ραε.

19 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ο συντελεστής 5.95500 στο δίκτυο διανομής για το Μάρτιο δε ξέρω πώς προέκυψε... ίσως άλλαξαν πρόσφατα τις χρεώσεις κι έχασα επεισόδιο; @doomnx

Ναι αυξήθηκε από 1/3 από 4,434 σε 5,955.

Επεξ/σία από Con_stant1ne
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, matrixxx είπε

Η ερωτηση ηταν σε αυτον που εκανα quote ή σε οποιον αλλον ξερει. Οχι σε οποιον δεν ξερει και θα ηθελε να μαθει. Αυτονοητο, αλλα βλεπω απαντηση "περιεργη" γι' αυτο αναγκαζομαι να το επισημανω. ;) 

Αιτημα αμφισβητησης κανεις οταν ξερεις τι προβλεπεται, οχι στην τυχη. Μην βγαινει δουλεια και για εμας τους καταναλωτες και για την ΡΑΕ και για τους παροχους αν δεν υπαρχει λογος. 

Εγώ πάντως μπορώ να επιβεβαιώσω οτι σε εκκαθαριστικό εναλλακτικού παρόχου με μηδενική κατανάλωση , η χρέωση ΕΡΤ είναι μηδενική .

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, alekout είπε

Εγώ πάντως μπορώ να επιβεβαιώσω οτι σε εκκαθαριστικό εναλλακτικού παρόχου με μηδενική κατανάλωση , η χρέωση ΕΡΤ είναι μηδενική .

Σε "εντελως" μηδενικη με μηδεν δλδ KWh, εχω δει και εγω να μην εχουν χρεωση. Θα του πω να ανοιξει ΡΑΕ.

Επισης αν καποιος πηγε βολτον (που λογικα ειναι μια ειδικη, αλλη περιπτωση λογω του προμο) ας μας πει αν τον χρεωσαν ΕΡΤ. Αν ειχε δηλαδη λογω του δωρου των KWh, μηδενικη ή 2-3-4-5 ευρω χρεωση προμηθειας ρευματος, αν πληρωσε ΕΡΤ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τωρα που φαγαμε το δωρο της ελπε 

Βολτον 500 kw νομιζω συμφερει να παμε (ισχυει και αν ησουν παλια?)

Αλλιως ΗΡΩΝ για τα 50

Δημοσ.
33 minutes ago, matrixxx said:

Σε "εντελως" μηδενικη με μηδεν δλδ KWh, εχω δει και εγω να μην εχουν χρεωση. Θα του πω να ανοιξει ΡΑΕ.

Επισης αν καποιος πηγε βολτον (που λογικα ειναι μια ειδικη, αλλη περιπτωση λογω του προμο) ας μας πει αν τον χρεωσαν ΕΡΤ. Αν ειχε δηλαδη λογω του δωρου των KWh, μηδενικη ή 2-3-4-5 ευρω χρεωση προμηθειας ρευματος, αν πληρωσε ΕΡΤ.

Ας απαντηθεί εδώ, για να γίνονται άμεσα συγκρίσεις ποιος χρεώνει τι.

Αλλιώς θα χαθούνε τα comments κι εδώ και στο topic της ΔΕΗ.

Δημοσ.
Στις 12/4/2024 στις 9:05 ΠΜ, dimtech είπε

Καλημέρα !

Τι είναι η εκκαθάριση που χρεώνει η ΕΛΠΕ στο Smart? Είναι αυτό με τα ΛΠ1 ΛΠ2 κτλ;; που η ΤΕΑ μετά «γινεται» ΜΤΑ;

Και αν είναι αυτό, ισχύει για όλα τα κίτρινα ex post?

7€ για ενα μήνα δεν τα λες και λίγα …

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG_0526.jpeg.fecdda83cb471224a12b82140ec99ce6.jpeg

@doomnx Λες να είναι η διόρθωση στη λάθος χρέωση του Ιανουαρίου που λέγαμε ότι ίσως έρθει κάποια στιγμή;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bilham είπε

@doomnx Λες να είναι η διόρθωση στη λάθος χρέωση του Ιανουαρίου που λέγαμε ότι ίσως έρθει κάποια στιγμή;

Αν τον χρέωσε λιγότερο, ναι. Να τσεκάρει τον έναντι.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, matrixxx είπε

Αυτο δηλαδη το κανει μονο η ΔΕΗ και δεν το κανουν οι εναλλακτικοι; Για να παμε ολη την παραπανω κουβεντα ontopic, βλεπω λογαριασμο εναλλακτικου (οχι εναντι) με πολυ κατω απο 10ευρω προμηθεια και εχει μπει κανονικα ΕΡΤ. Δεν θα επρεπε;

Ποια εταιρεία?

4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Άλλαξαν από 01 Μαρτίου 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...