Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα ! Πρώτη φορά γράφω σχετικά με τους λογαριασμούς μιας και μας έχουν γδάρει ! Είμαι στην volton επαγγελματικό 21 . Ενώ έκανα διακανονισμό . Μου χρέωσαν την συνέπεια . Ενώ μου είχαν πει ότι δεν χάνω έκπτωση συνέπεια ! Και ότι το αρμόδιο τμήμα θα το κοιτάξει και θα το αφαιρέσει σε 20-30!μέρες ! Τι κίνηση μπορώ να κάνω μέσω ραε ; 
Ευχαριστώ ομάδα 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Panosmpouz είπε

Καλημέρα ! Πρώτη φορά γράφω σχετικά με τους λογαριασμούς μιας και μας έχουν γδάρει ! Είμαι στην volton επαγγελματικό 21 . Ενώ έκανα διακανονισμό . Μου χρέωσαν την συνέπεια . Ενώ μου είχαν πει ότι δεν χάνω έκπτωση συνέπεια ! Και ότι το αρμόδιο τμήμα θα το κοιτάξει και θα το αφαιρέσει σε 20-30!μέρες ! Τι κίνηση μπορώ να κάνω μέσω ραε ; 
Ευχαριστώ ομάδα 

αίτημα στο myrae

Δημοσ.

Σε ένα υποθετικό σενάριο για κατανάλωση 4000kwh σε 12 μήνες ποιο συμφέρει περισσότερο σύμφωνα με τιμή χρέωσης και πάγιο το Home Online ή το Bright Up? 

Τα δώρα ας υποθέσουμε ότι είναι μία η άλλη και στα 2 προγράμματα.

Δημοσ.
2 hours ago, Panosmpouz said:

Ευχαριστώ ομάδα 

Κατ'αρχάς τι διακονισμό έκανες; Στο μιλητό, ή σου έστειλαν χαρτί να υπογράψεις; Σε κάθε περίπτωση για να είσαι 100% σίγουρος θα έπρεπε ζητούσες ηχογράφηση της συνομιλίας.

2 hours ago, Panosmpouz said:

Και ότι το αρμόδιο τμήμα θα το κοιτάξει και θα το αφαιρέσει σε 20-30!μέρες ! Τι κίνηση μπορώ να κάνω μέσω ραε ; 

Στείλε ένα mail στο [email protected] και ζήτα διευκρινίσεις. Ίσως σου δώσουν τη συνέπεια αν είσαι συνεπής στην εξόφληση του διακανονισμού... δε ξέρω με τι σύστημα λειτουργούν. Αν δε πάρεις γραπτή απάντηση εντός 14 ημερών, τότε άνοιξε αίτημα αμφισβήτησης στο myrae.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Inler είπε

Σε ένα υποθετικό σενάριο για κατανάλωση 4000kwh σε 12 μήνες ποιο συμφέρει περισσότερο σύμφωνα με τιμή χρέωσης και πάγιο το Home Online ή το Bright Up? 

Τα δώρα ας υποθέσουμε ότι είναι μία η άλλη και στα 2 προγράμματα.

κατεβάζεις το excel του doomnx και βλέπεις

αλλά είναι απλό , πάρε κουμπιουτεράκι και κάνε πράξεις :)

4 ώρες πριν, dimtech είπε

Καλημέρα !

Τι είναι η εκκαθάριση που χρεώνει η ΕΛΠΕ στο Smart? Είναι αυτό με τα ΛΠ1 ΛΠ2 κτλ;; που η ΤΕΑ μετά «γινεται» ΜΤΑ;

Και αν είναι αυτό, ισχύει για όλα τα κίτρινα ex post?

7€ για ενα μήνα δεν τα λες και λίγα …

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG_0526.jpeg.fecdda83cb471224a12b82140ec99ce6.jpeg

ΤΕΑ

https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

δεν ισχύει για όλα

Δημοσ.
16 ώρες πριν, api23 είπε

Πρώτη μέτρηση ΔΕΔΔΗΕ έγινε 4/2 και χθες η 2η. Κάθισα για να φάω το πιστωτικό 100αρι, με 1200 KWH αυτό το διάστημα σίγουρα το έφαγα κ θα πάω ΗΡΩΝ guarantee για τα 50

Εχεις ξαναπάει Ήρων; Γιατί δε πας στο καινούργιο yellow

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μου έχουν έρθει η πιο περιπλόκη λογαριασμοί από ΗΡΟΝ, που έχω δει ποτέ μου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να καταλάβω αν η χρέωση είναι εντάξει. Έμεινα σε αυτούς περίπου 50 μέρες.

Spoiler

Περιόδος Κατανάλωσης: 03/01/2024 - 08/01/2024 (Έναντι)

image.png.f6b680b0f2f5e153f6cc21fcb096b679.png

Περιόδος Κατανάλωσης: 03/01/2024 - 05/02/2024 (Εκκαθαριστικός)

image.png.e2aa6e09934d931539ff84c1310a08a0.png

Περίοδος Κατανάλωσης: 06/02/2024 - 22/02/2024 (Τελικός)

image.png.6b8c6693546cb3b16fd629bb0e0eef3d.png

Είμαι εντάξει; 

Επεξ/σία από XghosT7
Δημοσ.
9 minutes ago, XghosT7 said:

Καλησπέρα, μου έχουν έρθει η πιο περιπλόκη λογαριασμοί από ΗΡΟΝ, που έχω δει ποτέ μου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να καταλάβω αν η χρέωση είναι εντάξει. Έμεινα σε αυτούς περίπου 50 μέρες.

Hide contents

Περιόδος Κατανάλωσης: 03/01/2024 - 08/01/2024 (Έναντι)

Περιόδος Κατανάλωσης: 03/01/2024 - 05/02/2024 (Εκκαθαριστικός)

Περίοδος Κατανάλωσης: 06/02/2024 - 22/02/2024 (Τελικός)

Είμαι εντάξει; 

Αξία ρεύματος έναντι ΟΚ. Δώρο ΟΚ.

Σου έφαγαν τη συνέπεια του εκκαθαριστικού και τη συνέπεια του τελικού.

Και υπάρχει κι ένα λάθος (υπερ σου) στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις όπου βλέπεις μηδενικά... τι έφτιαξαν πάλι τα ξεφτέρια. 😆

4 hours ago, epir21 said:

Το ξαναρωτάω αυτό γιατί χάθηκε και θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ!

4 hours ago, Cmg__ said:

Είναι ΟΚ οι χρεώσεις ΕΛΠΕ; βλέπω βάλανε και τις πρώτες 100 με έκπτωση τον φεβρουάριο και τον μάρτιο

Εγώ προσωπικά όταν βλέπω elpedison προσπερνάω... σκέτος πονοκέφαλος.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Σου έφαγαν τη συνέπεια του εκκαθαριστικού και τη συνέπεια του τελικού.

Στην κατανάλωση που έχω κάνει, έχει νόημα να το κυνηγήσω αυτό για διόρθωση; αλλά αν φτιάξουν και της ρυθμιζόμενες που έκαναν λάθος δεν νόμιζω να με συμφέρει 😂

Αν ναι, τι πρέπει να κάνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, XghosT7 είπε

Στην κατανάλωση που έχω κάνει, έχει νόημα να το κυνηγήσω αυτό για διόρθωση; αλλά αν φτιάξουν και της ρυθμιζόμενες που έκαναν λάθος δεν νόμιζω να με συμφέρει 😂

τίποτα , χαιρετάς ευγενικά 😄

κρίμα πάντως για το ΚΟΤ και το 100ρικο που χάθηκε λόγω χαζομάρας

Επεξ/σία από korakios
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 minutes ago, XghosT7 said:

3.50 είναι η συνέπεια με πρόχειρο υπολογισμό... βέβαια εφόσον έχεις ΚΟΤ-Α και πήρες και ΤΕΜ για Γενάρη - Φλεβάρη, κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει συνεπεια γιατί πάει αρνητική χρέωση. Δεν αξίζει να το σκαλίσεις, κι εγώ 2 ευρώ τους τα χάρισα.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, korakios είπε

κρίμα πάντως για το ΚΟΤ και το 100ρικο που χάθηκε λόγω χαζομάρας

Τι εννοείς; (δεν είμαι σίγουρος αν αυτό πηγαίνει για εμένα που έχω ΚΟΤ)

Σας ευχαριστώ πάντως. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Και υπάρχει κι ένα λάθος (υπερ σου) στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις όπου βλέπεις μηδενικά... τι έφτιαξαν πάλι τα ξεφτέρια

Μήπως ο "μηχανο(γ)ρράφος" τους στηρίχτηκε στον όρο που λέει πως όταν ο λογαριασμός είναι κάτω από 5€ δεν χρεώνεσαι ρυθμιζόμενες χρεώσεις; :D

(πλάκα κάνω) - αλλά νομίζω υπάρχει κάτι τέτοιο που αφορά τα δημοτικά τέλη σωστά; Όταν δεν έχεις κατανάλωση δεν πληρώνεις δημοτικά τέλη;

Δημοσ.
Spoiler
Μόλις τώρα, XghosT7 είπε

Τι εννοείς; (δεν είμαι σίγουρος αν αυτό πηγαίνει για εμένα που έχω ΚΟΤ)

Σας ευχαριστώ πάντως. 

δίναν 100€ κατα λάθος σε ΚΟΤ χρόνια , αλλά κάποιοι παίρναν τηλέφωνα να το σιγουρέψουν και καταλάβανε το λάθος . Τουλάχιστον κάποιοι πήραν και 150€ πριν κοπεί (τα καλά της άχρηστης μηχανογράφησης)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...