Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Γιατί μαύρη λίστα;  Μπορείς απ'τη 1η μέρα εκπροσώπησης να βάλεις πάγια κάρτα στο myelpedison (στην ιστοσελίδα) και η εγγύηση μηδενίζεται απ'το 1ο λογαριασμό. Δε χρειάζεται καν να έχει λεφτά μέσα η κάρτα... πληρώνεις όπως θες πριν τη λήξη ώστε να μην εκτελείται η πάγια.

Λίγους επαγγελματίες ξέρω που πληρώνουν με πάγια εντολή το λογαριασμό της επιχείρησης και αυτό το κόλπο με την άδεια κάρτα ακόμη λιγότεροι νομίζω το κάνουν...

Το να αναπροσαρμόζει την εγγύηση κατά το δοκούν μία εταιρεία δεν το λες και ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, ekrepali είπε

Τιμολογούν με 30-40 μέρες καθυστέρηση οπότε ανάλογα το κύκλο τιμολόγησης μπορεί και να σου φάνε 2 μήνες συνέπεια. Φυσικά τη ζητάς με έκτακτο λογαριασμό μέσω ΡΑΕ, επειδή η μη πίστωση συνέπειας σε Τελικό είναι καταχρηστικός όρος (επιπλέον έμμεση ρήτρα αποδέσμευσης). Οι απαντήσεις του ΗΡΩΝ σε τέτοια αιτήματα, είναι με τα φεγγάρια τους... σε κάποιους τη δίνουν άμεσα, σε άλλους τραβάει το αίτημα σε περαιτέρω απαντήσεις μέχρι τελικά να ενδώσουν.

Πολύ χρήσιμη πληροφορία, δεν είχα ιδέα.

Ευχαριστώ πολύ!

11 λεπτά πριν, bilham είπε

Λίγους επαγγελματίες ξέρω που πληρώνουν με πάγια εντολή το λογαριασμό της επιχείρησης και αυτό το κόλπο με την άδεια κάρτα ακόμη λιγότεροι νομίζω το κάνουν...

Το να αναπροσαρμόζει την εγγύηση κατά το δοκούν μία εταιρεία δεν το λες και ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει...

η εγγύηση νομοθετικά εξαρτάται απο την κατανάλωση του κάθε πελάτη και προσαρμόζεται ανάλογα

13 λεπτά πριν, Eatos είπε

Να ρωτήσω και κάτι λίγο άσχετο (sorry αν είναι off topic).

Υπάρχει μήπως τρόπος να δω ποιές παροχές είναι στον ΑΦΜ μου;
Έχω κάνει κάποιες αιτήσεις για αλλαγή ιδιοκτήτη του ρολογιού και θέλω να δω αν έχουν ολοκληρωθεί.

Ευχαριστώ!

πάρε τηλ το ΔΕΔΔΗΕ

20 λεπτά πριν, korakios είπε

η εγγύηση νομοθετικά εξαρτάται απο την κατανάλωση του κάθε πελάτη και προσαρμόζεται ανάλογα

Τι εννοείς "νομοθετικά" δεν γνωρίζω αλλά σε όλους τους παρόχους γνωρίζεις εκ των προτέρων τι θα χρεωθείς για εγγύηση. Κάποιοι σε χρεώνουν την εγγύηση που είχες και στον προηγούμενο πάροχο ακόμα και αν είχες 0€, κάποιοι σου λένε κάποιο άλλο συγκεκριμένο ποσό. Φαντάζεσαι τώρα να πας στην Elpe με 0€ εγγύηση από τον προηγούμενο πάροχο και να σου έρθει αργότερα κανένα τριακοσάρι δωράκι; Έχουν γίνει αυτά...

• Thanks 1

5 λεπτά πριν, bilham είπε

Τι εννοείς "νομοθετικά" δεν γνωρίζω αλλά σε όλους τους παρόχους γνωρίζεις εκ των προτέρων τι θα χρεωθείς για εγγύηση. Κάποιοι σε χρεώνουν την εγγύηση που είχες και στον προηγούμενο πάροχο ακόμα και αν είχες 0€, κάποιοι σου λένε κάποιο άλλο συγκεκριμένο ποσό. Φαντάζεσαι τώρα να πας στην Elpe με 0€ εγγύηση από τον προηγούμενο πάροχο και να σου έρθει αργότερα κανένα τριακοσάρι δωράκι; Έχουν γίνει αυτά...

Εννοώ οτι η εγγύηση μπορεί να διαφέρει ανα πελάτη :

Ο Προμηθευτής δεν δύναται να απαιτήσει από τον Πελάτη την καταβολή εγγύησης που να υπερβαίνει το εκτιμώμενο ποσό δύο (2) διαδοχικών Λογαριασμών Κατανάλωσης.

Δλδ μέχρι 2 λογαριασμούς

Και η αναπροσαρμογή κατα τη διάρκεια της σύμβασης προβλέπεται :

Το ποσό της εγγύησης δύναται να αναπροσαρμόζεται κατά την διάρκεια ισχύος της Σύμβασης, σε περίπτωση που παρατηρείται σημαντική απόκλιση των Λογαριασμών Κατανάλωσης του Πελάτη σε σχέση με το εκτιμώμενο ποσό που χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό της εγγύησης

Ή και στην περίπτωση που αφήνει φέσια ο πελάτης

• Like 1

6 λεπτά πριν, bilham είπε

ΟΚ κατανοητό. Αυτά είναι από τους όρους σε συμβόλαιο της Eple?

όχι , είναι απο τον ΚΠΗΕ , φαντάζομαι θα είναι και στους όρους

• Like 1

Ενδιαφέρον, δεν το ήξερα. Προφανώς και η Eple στηρίζεται σε αυτό, πάντως η αγορά αυτή τη στιγμή δεν δουλεύει κατά αυτό τον τρόπο

Anyway ο καθένας κάνει τις επιλογές του...

• Thanks 1

Από 20/12 σε ΕΛΠΕ μου ήρθε μόλις ένας έναντι (πιστωτικός) λογαριασμός. Χθες που έκανε μέτρηση ο ΔΕΔΗΕΕ θα βγάλει εκκαθαριστικό επιτέλους?

• Haha 1

5 λεπτά πριν, api23 είπε

Από 20/12 σε ΕΛΠΕ μου ήρθε μόλις ένας έναντι (πιστωτικός) λογαριασμός. Χθες που έκανε μέτρηση ο ΔΕΔΗΕΕ θα βγάλει εκκαθαριστικό επιτέλους?

ε περίμενε και εσύ κανα έτος ακόμα , βιάζεσαι 😂

πάρε τηλ ΔΕΔΔΗΕ και ρώτα απο 20/12 αν έγινε καταμέτρηση και πότε

αν έγινε , myrae για έκδοση εκκαθαριστικού και ζητάς αποζημίωση για έλλειψη ποιότητας υπηρεσιών

Πάντως πως και ξέμεινες στην ελπέ τόσο καιρό ? Θετικό για εμάς τους τουρίστες βέβαια

• Haha 1

1 ώρα πριν, korakios είπε

πάρε τηλ το ΔΕΔΔΗΕ

Έκανα κάτι άλλο.
Κατέβασα την εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ, συνδέθηκα με το taxis μου και πάτησα "Συνδέστε παροχή" > "Νέα Παροχή".
Έβαλα τον αριθμό παροχής και πάτησα αναζήτηση και μου εμφανίζει τον ιδιοκτήτη με κρυμμένα κάποια γράμματα του ονόματος (ακόμα κι αν δεν είμαι εγώ).

Είναι σωστό ή παίζει να φορτώνει και προηγούμενο ιδιοκτήτη το API τους;

3 λεπτά πριν, Eatos είπε

Έκανα κάτι άλλο.
Κατέβασα την εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ, συνδέθηκα με το taxis μου και πάτησα "Συνδέστε παροχή" > "Νέα Παροχή".
Έβαλα τον αριθμό παροχής και πάτησα αναζήτηση και μου εμφανίζει τον ιδιοκτήτη με κρυμμένα κάποια γράμματα του ονόματος (ακόμα κι αν δεν είμαι εγώ).

Παρε τηλεφωνο στον Δεδδηε να  τα ρωτησεις...

Καλά δεν παλεύονται εκεί στον Ήρων. Απαντάνε μέσω ραε. Δεν δικαιούστε έκπτωση συνέπειας γιατί στον προηγούμενο λογαριασμό υπάρξει ανεξόφλητο ποσό.

Το ανεξόφλητο ποσό που φαίνεται εντωμεταξύ είναι ο προηγούμενος λάθος εκκαθαριστικός που δεν είχαν βάλει το 50ρικο και τελικά μέσω ραε πάλι, έβγαλαν διορθωτικό. Τραγικοί. Να δω τί θα βρουν να πουν τώρα.

• Haha 3

13 λεπτά πριν, korakios είπε

ε περίμενε και εσύ κανα έτος ακόμα , βιάζεσαι 😂

πάρε τηλ ΔΕΔΔΗΕ και ρώτα απο 20/12 αν έγινε καταμέτρηση και πότε

αν έγινε , myrae για έκδοση εκκαθαριστικού και ζητάς αποζημίωση για έλλειψη ποιότητας υπηρεσιών

Πάντως πως και ξέμεινες στην ελπέ τόσο καιρό ? Θετικό για εμάς τους τουρίστες βέβαια

Πρώτη μέτρηση ΔΕΔΔΗΕ έγινε 4/2 και χθες η 2η. Κάθισα για να φάω το πιστωτικό 100αρι, με 1200 KWH αυτό το διάστημα σίγουρα το έφαγα κ θα πάω ΗΡΩΝ guarantee για τα 50

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Eatos είπε

δε γνωρίζω

8 λεπτά πριν, api23 είπε

Πρώτη μέτρηση ΔΕΔΔΗΕ έγινε 4/2

τότε έπρεπε να βγάλουν τότε εκκαθαριστικό, ζήτα αποζημίωση λόγω χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών μπας και σου δώσουν καμια δωροεπιταγή

Επεξ/σία από korakios

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...