Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Eatos είπε

Στον ΗΡΩΝα μου λένε ότι ο μηχανισμός διακύμανσης εξαρτάται από τη γενική κατανάλωση ρεύματος της χώρας και να μπω στο μπλε τιμολόγιο γιατί το καλοκαίρι η κατανάλωση θα είναι αυξημένη και θα ανέβουν οι τιμές στα κυμαινόμενα.

Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου λένε παπάτζες;

εξαρτάται και απο αυτό , αλλά είναι καθαρά χρηματιστήριο , οπότε δεν παίζει πρόβλεψη

για μπλε δες το excel του doomnx

• Like 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
47 minutes ago, doomnx said:

Εδώ πρόκειται για λάθος. Στο δικό μου συμβόλαιο λέει 8 kVA και στο λογαριασμό 12 kVA. Και μοναδιαία χρέωση επαγγελματικού...

Κάτι που έχω παρατηρήσει εδώ και χρόνια στο econtract του Ήρων, είναι ότι στα οικιακά γράφει ΚΑΔ 7092.

Είχα ρωτήσει παλιά τι παίζει μ'αυτο... γιατί γράφει κωδικό άσκησης δραστηριότητας στα οικιακά; Και μου είπανε απλά να το αγνοησω, ότι για κάποιο λόγο εμφανίζεται συστεμικά.

Πιθανολογώ ότι κάποιο κουμπί πατήθηκε πρόσφατα στη μηχανογράφηση και προκλήθηκε το πρόβλημα με τα kva και τις μοναδικές χρεώσεις επαγγελματικού

35 minutes ago, Eatos said:

Στον ΗΡΩΝα μου λένε ότι ο μηχανισμός διακύμανσης εξαρτάται από τη γενική κατανάλωση ρεύματος της χώρας και να μπω στο μπλε τιμολόγιο γιατί το καλοκαίρι η κατανάλωση θα είναι αυξημένη και θα ανέβουν οι τιμές στα κυμαινόμενα.

Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου λένε παπάτζες;

Πάντα Ιούλιο και Αύγουστο ανεβαίνουν οι τιμές χονδερμπορικης, αλλά πόσο θα ανέβουν φέτος κι αν αξίζει σταθερό,.κανείς δε μπορεί να μαντέψει. Όσο υπάρχουν δώρα σε Ήρων , volton, elpe, συμφέρει τουρισμός.

Όσο για.μπλε... δεν το λες και ευκαιρία να πληρώνεις 10 ευρώ το μήνα πάγια. Χωρια που θα σου φανε την έκπτωση συνέπειας όταν φύγεις. Γενικά ο Ηρων είναι να παίρνεις τα 50.ευρω και να κουνάς μαντήλι... Όχι να χαλάς τη ψυχική σου ηρεμία 1 χρόνο με λάθος λογαριασμούς και καθυστερημένη τιμολόγηση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά συγγνώμη αλλά κολλησα στον λογαριασμό ΗΡΩΝ με το δώρο 50€.

Επισυνάπτω έναν έναντι και Τελικό, είναι σωστό?

SmartSelect_20240411_023501_Drive.jpg

SmartSelect_20240411_023528_Acrobat for Samsung.jpg

Δημοσ.
5 hours ago, pankostas said:

Επισυνάπτω έναν έναντι και Τελικό, είναι σωστό?

Το δώρο ναι, εντάξει είναι.

Αλλά σου χρέωσαν κι εσένα λάθος ρυθμιζόμενες 12kva x επαγγελματικό συντελεστή... ενώ έπρεπε να είναι 8kva * οικιακό συντελεστή. Κάνε αμφισβήτηση στο myrae.

Επίσης άμα θες πληρώνεις εμπρόθεσμα τα 101.74 και ζητάς να σου βγάλουν έκτακτο για τα 2 ευρώ της συνέπειας του τελικού, καθώς ο όρος μη πίστωσης συνέπειας τελικού είναι καταχρηστικός (έμμεση ρήτρα αποχώρησης).

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, GEORGES81 είπε

το ίδιο σκέφτηκα αλλά με ενημέρωσαν οτι είναι μόνο για νέους πελάτες

17 ώρες πριν, Panas50 είπε

Πριν λίγο μέσω του online chat και ακόλουθης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταφέρθηκα από το πράσινο της Elpedison στο Smart Up.

14 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Είσαι βέβαιος ότι παίρνεις την προνομιακή τιμή για Απρίλιο-Μάιο; Επίσης είχες ποσό που αποδίδουν τμηματικά στο πράσινο και σου είπαν ότι θα μεταφερθεί στο smart up?

14 ώρες πριν, Con_stant1ne είπε

Το ίδιο και γω, μέσω τηλεφώνου έκανα την αλλαγή από smart σε smart up. Η τιμή ισχύει μέχρι τέλος Μαΐου. Έστειλαν το συμβόλαιο και το αποδέχτηκα. Δώρα που αποδίδονται τμηματικά χάνονται.

Μια από τα ίδια. Χθες πρώτα τσατ και μετά με πήραν τηλ και μου έστειλαν να αποδεχτώ την αλλαγή. Σήμερα φαίνεται στο σύστημα ότι είμαι στο νέο πρόγραμμα. Τμηματικά δώρα χάνονται μου το είπαν και εμένα, αλλά εγώ είχα μόνο 50 στον πρώτο λογαριασμό που το είχα πάρει ήδη.

Μόνο το 0.085 δεν φαίνεται στην σύμβαση, έχει μόνο τον κανονικό τύπο υπολογισμού που θα ισχύει μετά αλλά στο τηλ μου είπαν ότι ισχύει η τιμή αυτή για Απρίλιο Μάιο, απλά υποθέτω όπως όλες οι συμβάσεις είναι γενική και δεν αναφέρει τις ειδικές τιμές για αυτούς τους δυο μήνες, θα φανεί στον λογαριασμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι τόσα πολλά τα περιστατικά με τον ΗΡΩΝ που πλέον είναι σίγουρο ότι το κάνουν επίτηδες, για να αντισταθμίσουν τα όποια δώρα.

Κανονικά πρέπει να πας, να κάθεσαι ίσα ίσα να φύγει το δώρο και να φεύγεις.

Άθλια εταιρία. Απορώ πως δεν επεμβαίνει κανείς με τα όσα παράνομα κάνει.

Επεξ/σία από petranthe
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Καλημερα παιδια θελω να κανω τις εξεις ερωτησεις υπαρχει καποιος εναλλακτικος παροχος σοβαρος ? Θελω να βαλω να πληρωνω καθε μηνα κ μουην εχει σπασει η δεη διοτι ποτε δνε πληρωνω το εναντι κ με περνουν σχεδον καθε μερα διοτι δεν εχω πληρωσει το εναντι 160ε ενω τους εχω εξηγησει μου γυρισανε τα λαμπακια κυριολεκτικ,υπαρχει η να κατσω εκει που ειμαι  ? 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, BigBlack είπε

Συμφωνώ με όλα, εγώ σχολίασα μόνο τον χαρακτηρισμό της 12KVA παροχής ως τριφασικής, πράγμα που δεν ισχύει.

Ποιός έγραψε ότι τα 12KVA είναι τριφασική ?

Ο Μπάμπης ο φλου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ποιός έγραψε ότι τα 12KVA είναι τριφασική ?

Ο Μπάμπης ο φλου?

Spoiler

Είμαστε offtopic, κοίτα πιο πισω στο νήμα και θα δεις.

Ο Μπάμπης ο Φλου δεν θα ασχολούνταν καθόλου.😋

Επεξ/σία από BigBlack
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@korakios@doomnx 

Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση, είχα κάτι τρεξίματα. Για να καταθέσω πληρως το ιστορικό. Αυτό που ανέβασα με τη σύμβαση στο yellow αφορούσε παροχή των γονιών μου που δεν τους έχω περάσει από ΗΡΩΝ το τελευταίο εξάμηνο και κάτι. Οπότε και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω γιατί δεν με έπιανε ο όρος. Μόλις υπέγραψα στο guarantee για τη δική μου παροχή και στο συμβόλαιο αυτό τα 50€ είναι στον 1ο λογαριασμό, ως είθισται μέχρι σημερα.

Επεξ/σία από stavros_ace
  • Thanks 1
Δημοσ.

@ekrepali Τελικά έγινε η μετάβαση από Volton προς (άλλο νήμα) και πάλι πίσω με τις μετρήσεις που είχα δώσει (ευτυχώς), όπως επιβεβαιώνεται και από το My DEDDIE App. Τώρα μένει να δούμε τι λογαριασμοί θα βγουν γιατί η Volton κατάφερε (το θεωρώ κατόρθωμα) να βγάλει ΕΝΑΝΤΙ στις 8/4 για 31 ημέρες (4/3/2024 - 4/4/2024) ενώ έχω φύγει από τις 3/4/2024, επομένως έπρεπε να βγάλει ΤΕΛΙΚΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ. Τουλάχιστον έτσι είχε κάνει την πρώτη φορά που την επέλεξα ως τουριστικό προορισμό.

Επίσης, επειδή είδα ότι αναφέρθηκε κανα-δυο φορές, όταν με πήραν και μου έκαναν πρόταση να μείνω (επιστρέψω), τους έδωσα μετρήσεις τις οποίες τις είχαν περάσει στο PDF της αίτησης που μου έστειλαν ηλεκτρονικά. Άρα αν θέλουν μπορούν, απλά πιστεύω βαριούνται (ή δεν ξέρουν όλοι οι υπάλληλοι πώς να συμπληρώνουν φόρμα στο PDF).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Akisvicky said:

Καλημερα παιδια θελω να κανω τις εξεις ερωτησεις υπαρχει καποιος εναλλακτικος παροχος σοβαρος ? Θελω να βαλω να πληρωνω καθε μηνα κ μουην εχει σπασει η δεη διοτι ποτε δνε πληρωνω το εναντι κ με περνουν σχεδον καθε μερα διοτι δεν εχω πληρωσει το εναντι 160ε ενω τους εχω εξηγησει μου γυρισανε τα λαμπακια κυριολεκτικ,υπαρχει η να κατσω εκει που ειμαι  ? 

Θες να πληρώνεις κάθε μήνα, αλλά αφήνεις λογαριασμούς απλήρωτους; Να μαντέψω ότι θες πάροχο να βγάζει μηνιαίους εκκαθαριστικούς; Αν ναι, κοιτάς Protergia, We, Eλίν (η οποία ναι μεν έχει φτηνότερες τιμές από We και Protergia, αλλά έχει ανύπαρκτη εξυπηρέτηση).

57 minutes ago, atom7 said:

@ekrepali Τελικά έγινε η μετάβαση από Volton προς (άλλο νήμα) και πάλι πίσω με τις μετρήσεις που είχα δώσει (ευτυχώς), όπως επιβεβαιώνεται και από το My DEDDIE App. Τώρα μένει να δούμε τι λογαριασμοί θα βγουν γιατί η Volton κατάφερε (το θεωρώ κατόρθωμα) να βγάλει ΕΝΑΝΤΙ στις 8/4 για 31 ημέρες (4/3/2024 - 4/4/2024) ενώ έχω φύγει από τις 3/4/2024, επομένως έπρεπε να βγάλει ΤΕΛΙΚΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ. Τουλάχιστον έτσι είχε κάνει την πρώτη φορά που την επέλεξα ως τουριστικό προορισμό.

Κι εμένα έτσι είχανε κάνει σε παλιά παροχή. Έτυχε τη μέρα που έβγαλαν έναντι να μην είχαν ενημερωθεί συστεμικά για την αλλαγή... ή το κάνουν επίτηδες γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται να αφήσουν απλήρωτο τον έναντι και να περιμένουν τον τελικό τον άλλο μήνα, αλλά έτσι θα χαθεί η συνέπεια.

Εσύ πλήρωσε κανονικά τον έναντι, κι ας βγει ο τελικός τον άλλο μήνα. Πλήρωσε τον και εκείνον εμπρόθεσμα για να μη χαθεί η συνεχεία.

Εν συνεχεία, αν ο τελικός έχει περίοδο κατανάλωσης μέχρι 3/4, τότε κοίτα αν θα σου επιστρέψουν 1 μέρα δημοτικά τέλη και ερτ. Αλλιώς κάνεις τότε αμφισβήτηση και ζητάς έκτακτο λογαριασμό, για πίστωση 1 μέρας για δήμο-ερτ. Και μετά ζητάς το πιστωτικό ποσό να συμψηφιστεί με τη νέα παροχή.

Μη κάνεις από τώρα αμφισβήτηση για δημοτικά τέλη-ερτ, για να μη γίνει μπάχαλο με τις χρεοπιστώσεις.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Akisvicky είπε

Ελιν!

Δεν κάνει τρομερές μεταπτώσεις στις τιμές κάθε μήνα, δεν βγάζει συχνά νέα προγράμματα εις βάρος παλιών και πληρώνεις κάθε μήνα. 

4 ώρες πριν, epir21 είπε

Μόνο το 0.085 δεν φαίνεται στην σύμβαση, έχει μόνο τον κανονικό τύπο υπολογισμού που θα ισχύει μετά αλλά στο τηλ μου είπαν ότι ισχύει η τιμή αυτή για Απρίλιο Μάιο, απλά υποθέτω όπως όλες οι συμβάσεις είναι γενική και δεν αναφέρει τις ειδικές τιμές για αυτούς τους δυο μήνες, θα φανεί στον λογαριασμό.

Προτελευταία σελίδα της σύμβασης, "ειδικοί όροι¨, εκεί το γράφει. 

Εκανα και εγώ σήμερα μεταφορά από smart σε smart up. 

Ζήτησα μέσω chat να γίνει. Μου απάντησαν πως θα με πάρουν τηλέφωνο. 

Τους είπα πως δεν έχουμε κάτι να πούμε στο τηλέφωνο και να στείλουν άμεσα συμβαση για αλλαγη προγράμματος. Στα επόμενα 5 λεπτά την είχαν στείλει :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, CHRISpros said:

Τους είπα πως δεν έχουμε κάτι να πούμε στο τηλέφωνο και να στείλουν άμεσα συμβαση για αλλαγη προγράμματος. Στα επόμενα 5 λεπτά την είχαν στείλει :)

Μην απορρήσεις αν σε πάρουν τηλεφωνο για ηχητική επιβεβαίωση - ηχογράφηση.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Διάβασα, έψαξα, ρώτησα, και τελικά κατέληξα πιο μπερδεμένος από πριν. Πιθανότατα όλο και κάποιος θα έχει ρωτήσει κάτι παρόμοιο, κάπου, και ίσως δεν το είδα εγώ. Αλλά διάβασα τόσα πολλά, και πλέον, νιώθω οτι ετοιμάζομαι για εξετάσεις. ΑΛΛΑ μου λένε, ΑΛΛΑ βλέπω κλπ κλπ. 
Πάμε στο δια ταύτα. έχω ΔΕΗ πράσινο, με ΚΟΤ Β και νυχτερινό. Οι καταναλώσεις μου είναι γύρω στις 400-500 το μήνα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με ac κλπ. 
Πριν λίγες μέρες, με πήραν από συμβούλους ενέργειας. Και μετά από συζήτηση (και ΑΦΟΥ με ενημέρωσαν πως αυτή τη στιγμή πληρώνω και ρήτρα αναπροσαρμογής κλπ) και 2 προτάσεις που μου έκαναν, διαφορετικών εταιρειών, καταλήξαμε στο μπλέ, του Ήρωνα. (κατέληξαν, για να είμαι ειλικρινής. Προσωπικά είχα αρχίσει να ζαλίζομαι).
Με τις παρακάτω παροχές (αντιγραφή, για να ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάμε).

ΗΡΩΝ FIX GENIUS HOME PROMO (ΕΞΑΜΗΝΟ)
  • Τιμολόγηση: Αρχική: 0,124 λεπτά ανά kwh , Τελική τιμή (με συνέπεια) : 0,093 λεπτά ανά kwh κλειδωμένη  για 6 Μηνες. 
  • Πάγιο: 9,50   ανά μήνα 
  • Χωρίς Μηχανισμό Διακύμανσης ή Ρήτρα Αναπροσαρμογής 
  • Χωρίς Λοιπές πιστώσεις 
  • Χωρίς όριο κατανάλωσης με ενιαία τιμολόγηση ημέρα και νύχτα 
  • Εγγύηση: Οτιδήποτε αναγράφει ο Λογαριασμός του υφιστάμενου παρόχου , μηδενίζεται με πάγια τραπεζική εντολή
  • Ρήτρα Αποχώρησης: τα εναπομείναντα πάγια με αναλογικότητα ημερών

Και κάπου εδώ έρχεται η κλασική ερώτηση. ΑΞΙΖΕΙ; θα δω διαφορά, με βάση όσα σας ανέφερα; ή απλά θα μπω σε ένα πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος;
Ρωτάω εδώ, επειδή ψάχνω μια απάντηση από ανθρώπους που επίσης ασχολούνται, και δεν έχουν συμφέρον. 
Επίσης (πολύ βασικό) επειδή η οικονομική μου κατάσταση δεν επιτρέπει λάθη..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν έχετε κάτι διαφορετικό να μου προτείνετε, παρακαλώ, μη διστάσετε..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...