Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για να μην χαλάμε το thread προτείνω να φτιαχτεί ένα thread για μονοφασική, ενα thread για μονοφασική ενισχυμένη, ένα thread για δεδδηε, ένα thread για τον αδμηε.

Μια χαρά on topic ειναι τέτοιος μικρές απορίες.

Μην υπερβάλλουμε.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, CptBill είπε

Για να μην χαλάμε το thread προτείνω να φτιαχτεί ένα thread για μονοφασική, ενα thread για μονοφασική ενισχυμένη,

δε χρειάζεται , υπάρχει κάτι ανάλογο όπως πχ αυτό

18 λεπτά πριν, CptBill είπε

ένα thread για δεδδηε,

είχα προτείνει ενοποιημένο (ΥΔΕ, επαύξηση/μείωση ισχύος, μετρητές , καταμέτρηση) αλλά δεν έκατσε

20 λεπτά πριν, CptBill είπε

ένα thread για τον αδμηε.

δε χρειάζεται μιας και είναι ontopic λόγω καθορισμού χοντρικής

20 λεπτά πριν, CptBill είπε

Μια χαρά on topic ειναι τέτοιος μικρές απορίες.

Μην υπερβάλλουμε.

καθόλου υπερβολή , τέτοια oftopic πρέπει να κόβονται άμεσα μιας και σκάνε οι "είδα φως και μπήκα" και ξεκινάν σελίδες

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, api23 είπε

Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας, εσύ και ο Κοράκιος. Γιατί το όσκαρ για τουρίστες πάει στο YELLOW FREE HOME που έχει περιορισμούς και όχι στο GUARANTEE που συνεχίζει να δίνει 50 (ο Misi27 χθες το ανέφερε) στον 1ο λογαριασμό (αν δεν κάνω λάθος)?

Είναι μεταβατικό το ζήτημα, αποκλείεται στο ένα να συνεχίσει να δίνει και στο άλλο όχι. Καθίστε να το δούμε στην πράξη πώς το εξελιχθεί. Πάντως για νορμάλ καταναλώσεις το καινούργιο βγαίνει φθηνότερο, οπότε του το έδωσα. Και δεν έχει και συνέπεια.

6 ώρες πριν, Rebirth είπε

Δελτίο Τύπου INKA: Νέο Χαράτσι στους Λογαριασμούς Ηλεκτρικού Ρεύματος

Νέο «χαράτσι» έρχεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών. Αυξάνονται οι χρεώσεις, τόσο για τη χρήση του δικτύου διανομής, όσο και για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), που ανήκουν στη διαχείριση του ΔΕΔΔΗΕ. Η νέα μεθοδολογία που προέκρινε η ΡΑΑΕΥ Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους.

To υπόλοιπο σε spoiler για να μη διαλύσει η σελίδα: 

Απόκρυψη περιεχομένων

Πρακτικά, οι καταναλωτές «τιμωρούνται» γιατί μείωσαν την κατανάλωση, μειώνοντας αντίστοιχα τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ. Η επιβάρυνση αυτή προκύπτει γιατί η ΡΑΑΕΥ θα υπολογίζει τη χρέωση των καταναλωτών με κριτήριο (κατά κύριο λόγο), την ισχύ των εγκαταστάσεών τους και λιγότερο το ύψος της κατανάλωσης, ώστε να μη μειώνονται τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ από την εξοικονόμηση ενέργειας ή τη μείωση της ζήτησης. 

Η ΡΑΑΕΥ προχώρησε στην απόφαση αλλαγής του τρόπου υπολογισμού για δύο λόγους:

Πρώτον, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, ύστερα από αρκετά χρόνια, το ετήσιο έσοδο που εγκρίθηκε για τον διαχειριστή του συστήματος διανομής. 

Συγκεκριμένα, το απαιτούμενο έσοδο του ΔΕΔΔΗΕ αυξάνεται από 744.000.000 ευρώ κατά την προηγούμενη ρυθμιστική περίοδο, σε 981.000.000 ευρώ φέτος, κάτι που αυξάνει σημαντικά τα προς ανάκτηση κεφάλαια που πρέπει να εισρεύσουν στα ταμεία του διαχειριστή μέσω των τελών χρέωσης δικτύου.

Δεύτερον, υπάρχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης ρεύματος σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, πράγμα που σημαίνει ότι το αυξημένο έσοδο πρέπει να εισπραχθεί από λιγότερες «κιλοβατώρες», συνεπώς αυξάνει η επιβάρυνση ανά κιλοβατώρα

.

Το νέο αυτό χαράτσι, σε συνδυασμό με την εισήγηση για την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου (Άρθρο 42) του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, για να μπει φραγμός αλλαγής προμηθευτή για ένα νοικοκυριό όταν θα φέρει επισήμανσή στο debt flagging, στην περίπτωση που έχει ήδη σημανθεί στο παρελθόν στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ ως υπερήμερος από δύο άλλους προμηθευτές (και είναι ενεργείς οι δύο αυτές σημάνσεις), θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερα τα ελληνικά νοικοκυριά ιδίως τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας που σε περίοδο οικονομικής κρίσης λόγω των συνεχόμενων ανατιμήσεων στα τρόφιμα, στα καύσιμα μεταφορές και στην στέγαση με την ραγδαία αύξηση των ενοικίων, καλούνται και πάλι να "…πληρώσουν τα σπασμένα..."

Τι κουλό είναι αυτό; Περσινό άρθρο διάβασαν; 1η Μαρτίου ξεκίνησε ήδη η αύξηση για το 2024. Δεν βλέπω κάτι για την 1η Μαΐου του 2024 πουθενά. Του 2023 ναι.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Rebirth είπε

Νέο «χαράτσι» έρχεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών. Αυξάνονται οι χρεώσεις, τόσο για τη χρήση του δικτύου διανομής, όσο και για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), που ανήκουν στη διαχείριση του ΔΕΔΔΗΕ. Η νέα μεθοδολογία που προέκρινε η ΡΑΑΕΥ Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους.

To υπόλοιπο σε spoiler για να μη διαλύσει η σελίδα: 

Πηγή έχεις ή είναι παρμένο με κοπτοραπτική από το φασομπούκι; Ρωτώ διότι η είδηση είναι του 2021 και ήδη ισχύουν από τότε οι αυξήσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Μου έκανε εντύπωση που το Elpedison smart up έχει μειωμένο πάγιο (4€) και μετά τον Ιούνιο η τιμή είναι αυξημένη μόνο κατά 0,001€/kWh σε σχέση με το smart. Έχει εντοπίσει κανείς καμιά παγίδα στα ψιλά γράμματα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gpapas640 είπε

Μου έκανε εντύπωση που το Elpedison smart up έχει μειωμένο πάγιο (4€) και μετά τον Ιούνιο η τιμή είναι αυξημένη μόνο κατά 0,001€/kWh σε σχέση με το smart.

και το smart και το smart up έχουν κυμαινόμενη τιμή , άρα απο Ιούνιο δεν την ξέρεις

απο εκεί και μετά έχουν ίδιες τιμές κιλοβατώρας με ίδιες τιμές χοντρικής

Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

@doomnx κάνε edit όποτε μπορέσεις ,δεν έχω πλέον οδηγίες και έχω βγάλει τα πράσινα τελείως απο το δικό μου, επίσης λες

αυτό έχει περιορισμούς για το 50ρικο , προτείνω να βάλεις το guarantee που προς το παρών όσο έχει αναφερθεί δεν έχει περίεργο όρο (αλλά θέλει προσοχή και προσεχτικό διάβασμα της σύμβασης σε περίπτωση που αλλάξει)

Είδα ένα μέλος στις προηγούμενες σελίδες που πήγε στο νέο. Δεν είχε ξαναπάρει 50άρικο; Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη στιγμή δεν το δίνουν κανονικά; Το αλλάζω αλλά καλό είναι να το επαληθεύσουμε.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Πηγή έχεις ή είναι παρμένο με κοπτοραπτική από το φασομπούκι; Ρωτώ διότι η είδηση είναι του 2021 και ήδη ισχύουν από τότε οι αυξήσεις.

ήταν να μπει το 2022 ενιαία τιμή στις ΥΚΩ απο ανακοίνωση του ΥΠΕΝ , δεν προχώρησε

1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Είδα ένα μέλος στις προηγούμενες σελίδες που πήγε στο νέο. Δεν είχε ξαναπάρει 50άρικο;

αν το είχε ξαναπάρει τότε στο yellow δε θα το πάρει

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη στιγμή δεν το δίνουν κανονικά;

στο guarantee 2 μέλη τουλάχιστον επιβεβαίωσαν οτι δεν έχει περιορισμό στην πρόσφατη σύμβαση που τους έστειλαν

απλά θα πρότεινα να προσθέσεις να έχουν το νου τους στην σύμβαση  μήπως αλλάξουν οι όροι

Δημοσ.

Νομίζω ότι μόνον αυτές δεν προχώρησαν. Ήδη έχουν γίνει οι άλλες αυξήσεις (π.χ. η χρέωση ανάλογα την ισχύ της σύνδεσης).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BigBlack είπε

Και τα 12 KVA μονοφασική παροχή είναι.

Εδώ πρόκειται για λάθος. Στο δικό μου συμβόλαιο λέει 8 kVA και στο λογαριασμό 12 kVA. Και μοναδιαία χρέωση επαγγελματικού...

• Haha 1
Δημοσ.

Εδώ πρόκειται για λάθος. Στο δικό μου συμβόλαιο λέει 8 kVA και στο λογαριασμό 12 kVA. Και μοναδιαία χρέωση επαγγελματικού...

Συμφωνώ με όλα, εγώ σχολίασα μόνο τον χαρακτηρισμό της 12KVA παροχής ως τριφασικής, πράγμα που δεν ισχύει.

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, gpapas640 είπε

Μου έκανε εντύπωση που το Elpedison smart up έχει μειωμένο πάγιο (4€) και μετά τον Ιούνιο η τιμή είναι αυξημένη μόνο κατά 0,001€/kWh σε σχέση με το smart. Έχει εντοπίσει κανείς καμιά παγίδα στα ψιλά γράμματα;

Κατά 99% το Smart θα καταργηθεί.

Στις 5/4/2024 στις 1:41 ΜΜ, stavros_ace είπε

Καλησπέρα. Χθες έκανα e-contract στον ΗΡΩΝ για το καινούριο πρόγραμμα το Yellow free home. Πριν λίγο μου στέλνουν τη σύμβαση και με πήρανε τηλέφωνο για να πουν το ποίημα. Διαβάζω τη σύμβαση πριν την υπογράψω μέσω gov και βλέπω μια περίεργη παράγραφο (άρθρο Ε4 στους ειδικούς όρους). Πριν πάρω τηλέφωνο για διευκρινήσεις, είπα να το μοιραστώ εδώ μήπως προλάβω κανέναν που είναι σε φάση υπογραφής.

Τον χάσαμε και τον ΗΡΩΝ από τον τουρισμό; 

@korakios @doomnx

Screenshot_2024-04-05-13-32-09-891_com.google.android.apps.docs.jpg

Το προχώρησες ποτέ αυτό; Σου είπαν στο τηλέφωνο ότι δεν το παίρνεις το 50άρικο αν το έχεις ξαναπάρει; Το είχες ξαναπάρει κατά το προηγούμενο 6μηνο;

Δημοσ.

Στον ΗΡΩΝα μου λένε ότι ο μηχανισμός διακύμανσης εξαρτάται από τη γενική κατανάλωση ρεύματος της χώρας και να μπω στο μπλε τιμολόγιο γιατί το καλοκαίρι η κατανάλωση θα είναι αυξημένη και θα ανέβουν οι τιμές στα κυμαινόμενα.

Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου λένε παπάτζες;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Είσαι βέβαιος ότι παίρνεις την προνομιακή τιμή για Απρίλιο-Μάιο; Επίσης είχες ποσό που αποδίδουν τμηματικά στο πράσινο και σου είπαν ότι θα μεταφερθεί στο smart up?

Ναι από σήμερα και μέχρι 31/5 είμαι στο Smart Up με την προνομιακή τιμή 0,085 €/kWh, μου το είπαν τηλεφωνικά και το γράφει και το συμβόλαιο που μου έστειλαν με mail και αποδέχτηκα. Το συμβόλαιο γράφει ότι από 1/6 η τιμή θα είναι 1,249*ΤΕΑ + 0,0349 (δηλαδή περίπου όσο και τα άλλα κυμαινόμενα της elpe, αλλά μέχρι τότε βλέπουμε).
Δεν είχα ποσό που να αποδίδεται τμηματικά. Είχα 50€ στον πρώτο λογαριασμό και μία δωροεπιταγή 20€ στον Σκλαβενίτη τα οποία ήδη μου έχουν αποδοθεί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...