Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

36 λεπτά πριν, george_008 είπε

Καλησπέρα παιδιά, είναι σωστές οι ρυθμιζόμενες του Ήρωνα. Γιατί είναι διαφορετικές σε σχέση με την ελπεντισον στο δίκτυο διανομής 

Λάθος είναι.

Έπρεπε να σε χρεώνουν 8*4,434*16/365 και όχι με 12 (φαντάζομαι έχεις μονοφασική παροχή). Ένα ακόμα από τα κλασικά "λάθη" της ΗΡΩΝ.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 31/1/2024 στις 12:22 ΜΜ, epir21 είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται, Παρασκευή 26/1 ζήτησα βεβαίωση εκπροσώπησης απο Volton (μέσω τηλεφώνου) και σήμερα 31/1 μου την έστειλαν.

7/2 που κλείνω 30 μέρες (ή μπορεί να το κάνω και 6/2) κάνω αίτηση για (λογικά) elpedison.

@doomnx - πρέπει να κάνουμε κάτι συκγεκριμένο για να πάρουμε την 20ευρη δωροεπιταγή Σκλαβενίτη (εάν ισχύει ακόμα μέχρι τότε)?

9 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Λάθος είναι.

Έπρεπε να σε χρεώνουν 8*4,434*16/365 και όχι με 12 (φαντάζομαι έχεις μονοφασική παροχή). Ένα ακόμα από τα κλασικά "λάθη" της ΗΡΩΝ.

Το 8 είναι λάθος και στο δίκτυο διανομής και στο σύστημα μεταφοράς; Ναι μονοφασικο είναι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, george_008 είπε

Το 8 είναι λάθος και στο δίκτυο διανομής και στο σύστημα μεταφοράς; Ναι μονοφασικο είναι 

Και τα 12 KVA μονοφασική παροχή είναι.

Επεξ/σία από BigBlack

3 ώρες πριν, Panas50 είπε

Πριν λίγο μέσω του online chat και ακόλουθης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταφέρθηκα από το πράσινο της Elpedison στο Smart Up.

Είσαι βέβαιος ότι παίρνεις την προνομιακή τιμή για Απρίλιο-Μάιο; Επίσης είχες ποσό που αποδίδουν τμηματικά στο πράσινο και σου είπαν ότι θα μεταφερθεί στο smart up?

Μόλις τώρα, gpapas640 είπε

Είσαι βέβαιος ότι παίρνεις την προνομιακή τιμή για Απρίλιο-Μάιο; Επίσης είχες ποσό που αποδίδουν τμηματικά στο πράσινο και σου είπαν ότι θα μεταφερθεί στο smart up?

Το ίδιο και γω, μέσω τηλεφώνου έκανα την αλλαγή από smart σε smart up. Η τιμή ισχύει μέχρι τέλος Μαΐου. Έστειλαν το συμβόλαιο και το αποδέχτηκα. Δώρα που αποδίδονται τμηματικά χάνονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, katcos είπε

Καλησπέρα, 

Για νέα εγκατάσταση επαγγελματικής παροχής (καφετέρια) κοιτάω το πράσινο της Elpe  με 0,11705/5,00 πάγιο και το Γ21 της ΔΕΗ. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ; 

weblue , ή αν κάνεις τουρισμό ξεκίνα με volton για 30 μέρες και 1000kw δώρου

@Thresh μπορείς να κάνεις sticky την ανάρτηση ?

@doomnx κάνε edit όποτε μπορέσεις ,δεν έχω πλέον οδηγίες και έχω βγάλει τα πράσινα τελείως απο το δικό μου, επίσης λες

15 ώρες πριν, doomnx είπε

Καλύτερα ex-post κυμαινόμενα για «τουρίστες» 
ΗΡΩΝ YELLOW FREE HOME 🥇

αυτό έχει περιορισμούς για το 50ρικο , προτείνω να βάλεις το guarantee που προς το παρών όσο έχει αναφερθεί δεν έχει περίεργο όρο (αλλά θέλει προσοχή και προσεχτικό διάβασμα της σύμβασης σε περίπτωση που αλλάξει)

9 ώρες πριν, imr είπε

Καλησπέρα, εχω φυσικο αεριο maxi home fixed  εδω και 3 μηνες.

60€ ρήτρα αποχώρησης τους πρώτους 2μήνες, 45€ μέχρι 4μηνο , 30€ πριν το 7μηνο

8 ώρες πριν, razkal είπε

μπορει να βγαλει καποιος ακρη πως προκυπτουν τα 28,4 ευρω για "εναντι ρευμα" στον εκκαθαριστικο?

εναντι για 6 μερες:

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.74329e049c063556ac558d94943793b0.png

εκκαθαριστικος για 36 μερες:

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.b96a42552bfef65de988da4cedd3bfd9.png

μείον τα Α+Β του έναντι = μείον τα -35,42+7,02= μείον το -28,3 = 28,4

αλλά απο τη στιγμή που σου επιστρέφει στον κόκκινο κύκλο όλη την αξία του έναντι σαν πιστωτικό και σου ξαναβάζει το δώρο που πήρε πίσω στον εκκαθαριστικό , κομπλέ

πλέον διόρθωσε την παπάντζα που έτρωγε το δώρο , φυσικά παραμένει η χρέωση Διανομής λανθασμένη σε πολλούς , είτε στην πράξη είτε βάζοντας άλλη ισχύς kva

5 ώρες πριν, heavygamer είπε

@korakios Στο νέο λογαριασμό που μου έστειλαν οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι οι παρακάτω:

Τα έκαναν και σε εμένα λάθος;; Αναφέρομαι στην τιμή που είπες ότι άλλαξε από 1/3. Είναι και εδώ λάθος;; Αν ναι ποιά είναι η σωστή;

Χρεώσεις.PNG

εδώ έχει παραπάνω μέρες , πριν είχε 19 αντί 27 , εσύ ξέρεις το λόγο

για τις μέρες που είναι απο 1/3 , πάει επί 5,955 αντί επί 4,434 όπως στον παραπάνω λογαριασμό

Spoiler

image.png.ce2d0c88ad0c13a7b2f23c6b27f404a7.png

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

Αντιπροσφορα από elpe ( προφανώς είδε το αίτημα για μεταφορά σε Ήρωνα):

Για smart up 40 δωροεπιταγη σκλαβενιτη

Για smart 40 σκλαβενιτη και 50 η 30 τμηματικά...

Θα περιμένω κάτι καλύτερο το Πάσχα να φάω και το 50αρικο πρώτα. 

• Like 1
  • Haha 1

Σχετικα με το «συστημικο» προβλημα της ΔΕΔΔΗΕ που δεν αφηνει να αλλαξουμε παροχο ( 3 παροχες συγκεκριμενα μου το έκανε απο τις αρχές Μαρτη) και μάλιστα απο ΗΡΩΝ σε Eloedison, μπορουμε να διεκδικησουμε αποζημιωση;

Γενικα οι υπαλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ δεν εχουν ιδεα. Μου ειχαν πει σε μια παροχη οτι εδωσαν αδεια να αλλαξω εταιρια με μετρησεις μου και μετα απο 20 ημερες και 2 τηλεφωνα, σημερα μου ανεφεραν μετα απο τηλεφωνο που πηρα,  οτι εδωσαν στον προηγουμενο παροχο τις μετρησεις εκκαθαριστικου. Συμβολαιο υπεγραψα 12/3 και ακομα δεν προχωρησε λογω συστημικου προβληματος. Δεν το κατάλαβα.

Μόλις τώρα, Jason13 είπε

Σχετικα με το «συστημικο» προβλημα της ΔΕΔΔΗΕ που δεν αφηνει να αλλαξουμε παροχο ( 3 παροχες συγκεκριμενα μου το έκανε απο τις αρχές Μαρτη) και μάλιστα απο ΗΡΩΝ σε Eloedison, μπορουμε να διεκδικησουμε αποζημιωση;

Γενικα οι υπαλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ δεν εχουν ιδεα. Μου ειχαν πει σε μια παροχη οτι εδωσαν αδεια να αλλαξω εταιρια με μετρησεις μου και μετα απο 20 ημερες και 2 τηλεφωνα, σημερα μου ανεφεραν μετα απο τηλεφωνο που πηρα,  οτι εδωσαν στον προηγουμενο παροχο τις μετρησεις εκκαθαριστικου. Συμβολαιο υπεγραψα 12/3 και ακομα δεν προχωρησε λογω συστημικου προβληματος. Δεν το κατάλαβα.

για οικονομική ζημιά κάνε αίτημα στο ΣτΚ

γενικά απο τη στιγμή που δίνει το αίτημα ο πάροχος και δεν ολοκληρώνει σε 2 εργάσιμες ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκινάς με ticket στο ΔΕΔΔΗΕ ωστε αν δεν απαντήσει να πάρεις τα 15 ή 20€ αποζημίωσης ανα αίτημα και καπάκια και myrae

πρακτικά , τηλ στο υποκατάστημα ή ντου

3 hours ago, thermaikos4 said:

να ανοιξω rae για την χρεωση στο δικτυο διανομης; απο Ηρων ειπαν οτι απλα θα ενημερωσουν τηλεφωνικα

Aν είναι έναντι δε θα έπρεπε να ασχοληθείς καν.

Αν είναι εκκαθαριστικός, myrae.

2 hours ago, george_008 said:

Καλησπέρα παιδιά, είναι σωστές οι ρυθμιζόμενες του Ήρωνα. Γιατί είναι διαφορετικές σε σχέση με την ελπεντισον στο δίκτυο διανομής Screenshot_20240410_161535_gr.heron.myheron.jpg.d635a96d0c125b058b29e0177b799424.jpg

Aν είναι έναντι, δε κάνεις τίποτα.

Αν είναι εκκαθαριστικός, myrae και ζητάς να γίνει 8

7 minutes ago, Jason13 said:

mydeddieapp-->μετρήσεις--> στατιστικά καταναλώσεων --> ενδείξεις παροχής

Ο πιο πιθανός λόγος να κολλήσει μια αίτηση είναι αν έκανες αίτηση, μετά στα καπάκια ήρθε ο δεδδηε για επιτόπια, και μετά ο πάροχος έστειλε το αίτημα σου στον ΔΕΔΔΗΕ με τις δικές σου ενδείξεις (μικρότερες του ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή εκτός ορίων).

Ειδικά τώρα που γίνονται μηνιαίες καταμετρήσεις θέλει προσοχή, πρέπει να αλλάζουμε πάροχο μετά τη καταμέτρηση.

1 ώρα πριν, Jason13 είπε

Καλησπερα... Εχεις μιλησει με τον Δεδδηε; Πηγε το αιτημα για την αλλαγη; Ποτε εγινε;;  

Ειπαμε το τηλεφωνικο κεντρο δεν τα γνωριζει ολα... Μπορει να εχει καποιο  θεμα; Αναλογα την περιοχη του Δεδδηε  και του πρακτορειου που ανηκεις...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...