Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 minutes ago, ekrepali said:

Θα κάνω μια.μαντεψια ότι υπάρχει κι άλλος έναντι πιο πριν

δεν υπαρχει.

7 minutes ago, ekrepali said:

Αφού συνεχίζεις τις αιτήσεις με αναλογικό μετρητή και κενές ενδείξεις, λογικό να παίξει λοταρία

Αν σου είπε υπαλληλος-δεινοσαυρος του δεδδηε ότι δεν έχει στείλει πάροχος ενδείξεις, αγνόησε τη... μερικοί δε βλέπουν τη τυφλά τους.

Είτε έχουν στείλει τη δική σου, είτε έχουν βάλει την ένδειξη της τελευταίας επιτόπιας. Για να μάθεις τι πραγματικά ισχύει, είτε περιμένεις να ολοκληρωθεί η αλλαγή, είτε καλείς τον τοπικό δεδδηε. Έχω αναρτήσει τηλέφωνα πρόσφατα, κάνε αναζήτηση. Μπορεί και να σε συμφέρει βέβαια να πληρώσεις παραπάνω kw στη volton εάν τώρα έχεις μικρή κατανάλωση.

εχω ανοιξει αιτημα myrae. 

δυστυχως εχω μεγαλη καταναλωση, δεν με συμφερει να παρει η βολτον τις παλιες μετρησεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, razkal είπε

αν εχεις δωρα απο ελπε στο πρασινο, παρε εγγραφως απο αυτους οτι δεν θα τα χασεις οταν πας στο smart up.

σε ευχαριστώ. έχει βγει ήδη εκκαθαριστικός που έχει μέσα το δώρο - αν και δεν έχει πληρωθεί ακόμα, οπότε έχει τελειώσει αυτό (δυστυχώς).

2 hours ago, razkal said:

1/2 εχω με βολτον. την πρωτη φορα που πηγα τις εστειλαν δεδδηε, τωρα οχι.

περιμενω feedback απο myrae.

51 minutes ago, ekrepali said:

Αφού συνεχίζεις τις αιτήσεις με αναλογικό μετρητή και κενές ενδείξεις, λογικό να παίξει λοταρία

Αν σου είπε υπαλληλος-δεινοσαυρος του δεδδηε ότι δεν έχει στείλει πάροχος ενδείξεις, αγνόησε τη... μερικοί δε βλέπουν τη τυφλά τους.Είτε έχουν στείλει τη δική σου, είτε έχουν βάλει την ένδειξη της τελευταίας επιτόπιας. Για να μάθεις τι πραγματικά ισχύει, είτε περιμένεις να ολοκληρωθεί η αλλαγή, είτε καλείς τον τοπικό δεδδηε. Έχω αναρτήσει τηλέφωνα πρόσφατα, κάνε αναζήτηση. Μπορεί και να σε συμφέρει βέβαια να πληρώσεις παραπάνω kw στη volton εάν τώρα έχεις μικρή κατανάλωση.

44 minutes ago, razkal said:

εχω ανοιξει αιτημα myrae. 

ΟΚ, παραιτούμαι. Κουφό τηλέφωνο παίζουμε.

Και για το λογαριασμό του ΗΡΩΝ παραιτούμαι, όντως υπάρχει λάθος στην αξία ρευματος έναντι αλλά απ'τη στιγμή που δεν έχεις βάλει τη 1η σελίδα για να δούμε το πρόσιμο στο Γ, δε βγαίνει άκρη αν είσαι χαμένος ή κερδισμένος.

η ελπε μου χρωστάει μια δωροεπιταγή 20€ εδώ και 2 σχεδόν μηνες. Την πέμπτη που μας πέρασε πηρα τηλ, μου είπε θα την στείλει παρασκευή. Τσατίστηκε όμως γιατί εγώ στο ενδιάμεσο έκανα συμβόλαιο για την άλλη μου παροχή με άλλη υπάλληλο της μπεφον και με έγραψε, και σήμερα που πήρα να ρωτήσω μου έλεγε με υφάκι "δεν ξέρω, μαλλον έχει σταλεί, αν έχω νέα θα ενημερώσω". Θύμωσε :) :)

Κάνω αίτημα myrae για αυτό; Παράπονο που αφορά τι; Άλλο;

• Like 1
  • Haha 1

2 ώρες πριν, epir21 είπε

Για αρχή θα κάνω μια αλλαγή απο Elpedison Πράσινο στο Smart Up για όσο ειμαι Elpedison να τιμολογούμαι με το νεο φθηνότερο τιμολόγιο.

Και βλέπουμε για σταθερό προς το τέλος του μήνα να το σκεφτώ λίγο μας και μέχρι τότε ειναι το δώρο της ΔΕΗ (αν και λογικά θα το κρατήσουν και αλλο) - και αν ειναι θα γράψω τότε στο άλλο νήμα. 

το ίδιο σκέφτηκα αλλά με ενημέρωσαν οτι είναι μόνο για νέους πελάτες

Καλησπέρα, 

Για νέα εγκατάσταση επαγγελματικής παροχής (καφετέρια) κοιτάω το πράσινο της Elpe  με 0,11705/5,00 πάγιο και το Γ21 της ΔΕΗ. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ; 

38 minutes ago, ekrepali said:

ΟΚ, παραιτούμαι. Κουφό τηλέφωνο παίζουμε.

Και για το λογαριασμό του ΗΡΩΝ παραιτούμαι, όντως υπάρχει λάθος στην αξία ρευματος έναντι αλλά απ'τη στιγμή που δεν έχεις βάλει τη 1η σελίδα για να δούμε το πρόσιμο στο Γ, δε βγαίνει άκρη αν είσαι χαμένος ή κερδισμένος.

εναντι:

Spoiler

image.png.3899e5062547ddfb50e36309b1b273eb.png

εκκαθαριστικος:

Spoiler

image.png.584b6bd5ec1676d5cf87ad93e2273586.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/4/2024 στις 4:26 ΜΜ, korakios είπε

αφού σου ξαναβάλανε το 50ρικο στον τελικό ,κομπλέ

σου χρωστάνε 1,85 απο τη χρέωση Διανομής , (σου χρέωσαν τα διπλάσια)

υπόψιν οτι άλλαξε απο 1/3

@korakios Στο νέο λογαριασμό που μου έστειλαν οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι οι παρακάτω:

Τα έκαναν και σε εμένα λάθος;; Αναφέρομαι στην τιμή που είπες ότι άλλαξε από 1/3. Είναι και εδώ λάθος;; Αν ναι ποιά είναι η σωστή;

Χρεώσεις.PNG

Επεξ/σία από heavygamer

Και Ναι. Λίγο πριν λήξει το 5μηνο αξιώθηκε η Εθνική τράπεζα να βάλει στην κάρτα μου τα 50 ευρώ σε πόντους go4more από την σύμβαση με Elpedison στα τέλη Οκτώβρη. Εννοείται πως είχα κάνει καταγγελία στην RAE και πολλά τηλεφωνήματα. 

• Like 2
  • Sad 1

2 hours ago, razkal said:

μπορει να βγαλει καποιος ακρη πως προκυπτουν τα 28,4 ευρω για "εναντι ρευμα" στον εκκαθαριστικο?

εναντι για 6 μερες:

Hide contents

image.png.74329e049c063556ac558d94943793b0.png

εκκαθαριστικος για 36 μερες:

Hide contents

image.png.b96a42552bfef65de988da4cedd3bfd9.png

Η αξία ρεύματος είναι σωστή γιατί αν κάνεις στον έναντι Α+Β ==> -35,42  + 7.02 = -28.40

Οπότε στον εκκαθαριστικό που αφαιρείται η αξία ρεύματος έναντι γίνεται -(-28.40) = +28.40 (χρέωση δηλαδή)  και από πάνω ξαναπιστώνουν ορθώς το 50άρικο στηλη Α.

Spoiler

4.jpg.025e974821c188d2fa4dc8f0a7253f6b.jpg

29.76 + 22.45 + 1.79 = 54.00

Spoiler

54.jpg.d90a15ede76dbcccddcd6fa26cd919f0.jpg

Μείον τα 24.68 που σου χρωστούσαν = 29.32 πληρώνεις (γι'αυτό λέμε να ανεβάζετε όλες τις σελίδες και όχι παζλ).

ΥΓ προς όλους: Από δω και πέρα επειδή έρχονται και γιορτές... όποιος ποστάρει ερωτήματα με λειψές πληροφορίες, ή ερωτήματα που έχουν ήδη απαντηθεί, εγώ προσωπικά θα προσπερνάω. Αν μπορεί κάποιος άλλος να σας απαντήσει, καλώς. 👍

• Like 1
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, GEORGES81 είπε

το ίδιο σκέφτηκα αλλά με ενημέρωσαν οτι είναι μόνο για νέους πελάτες

Πριν λίγο μέσω του online chat και ακόλουθης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταφέρθηκα από το πράσινο της Elpedison στο Smart Up.

4 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

Γεια σου ΗΡΩΝ με τα μαθηματικα σου 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.1156367127b2cd4b43c795fa1f58eca6.png

να ανοιξω rae για την χρεωση στο δικτυο διανομης; απο Ηρων ειπαν οτι απλα θα ενημερωσουν τηλεφωνικα

• Like 1

11 ώρες πριν, doomnx είπε

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε αυγά λίγο πριν το Πάσχα... 

Μετά από μια σύντομη διακοπή τον Μάρτιο όπου το σκηνικό των τιμολογίων δεν είχε αλλάξει και πολύ, επιτέλους βρήκα το χρόνο και με χαρά σας παρουσιάζω τα:

Βραβεία Τιμολογίων Απριλίου 2024 του Insomnia! 🏆🥳

Πριν συνεχίσουμε, ένα shout out στον @korakios, τον topic starter, μέντορα, πολυταξιδευτή και θησαυρό γνώσεων που μας φιλοξενεί στο νήμα του! Κατά πάσα πιθανότητα ψάχνατε το δικό του sticky και πέσατε πάνω στα βραβεία. 

Αν ψάχνετε το εξελάκι του korakiou, πατήστε εδώ. Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με το εξελάκι έχει εκδώσει σαφέστατες οδηγίες.

Αν πάλι ψάχνετε το δικό μου εξελάκι και δεν βλέπετε την υπογραφή μου, ακολουθήστε αυτούς τους υπερσυνδέσμους:

Οικιακά Τιμολόγια Ρεύματος 2024: Ανάγνωση Λήψη

Για τις τρέχουσες προσφορές δείτε την πρώτη σελίδα του στο εξελ του korakiou ή στο φύλλο «Χρήσιμα» στο δικό μου.

Αν απλά θέλετε να δείτε αν ολοκληρώθηκε η αλλαγή παρόχου σας, ανοίξτε το παρακάτω spoiler:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Για να καταλάβουμε αν ολοκληρώθηκε η μετάβαση απο έναν πάροχο σε έναν άλλον μπορούμε να κάνουμε 2 τρικ

1. Πάμε στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (δεν έχει νόημα στο παρών νήμα ο σκοπός λειτουργίας της) και αφού βάλουμε τον αριθμό παροχής κοιτάμε στο αποτέλεσμα :

... της ηλεκτρικής εγκατάστασης με αριθμό παροχής ΧΧ..........Ψ,  όπως αυτή δηλώθηκε από τον αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη στο έντυπο της Υ.Δ.Ε. που διατηρεί στο αρχείο του ο ΔΕΔΔΗΕ

το τελευταίο ψηφίο Ψ αν αυξήθηκε κατα ένα σε σχέση με τον αριθμό που είχαμε στον προηγούμενο πάροχο

2. ή πάμε στην άλλη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ και αυτή τη φορά αν βάλουμε τον αριθμό παροχής μας και μας πει δεν υπάρχει , τότε δοκιμάζουμε να βάλουμε πάλι τον αριθμό αλλά αυτή τη φορά βάζουμε αυξημένο κατα ένα το τελυταίο ψηφίο . Αν συνεχίσει η σελίδα τότε έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση

Τέλος , επειδή παρατηρούνται φαινόμενα καθυστέρησης αιτήματος εκπροσώπησης πάροχου μπορούμε να πάρουμε και τηλ στο ΔΕΔΔΗΕ να ρωτήσουμε αν έστειλε ο πάροχος αίτημα και το πότε ολοκληρώθηκε (ο ΔΕΔΔΗΕ έχει υποχρέωση εντός 2 ημερών)

Δεν σας κρατάω άλλο σε αγωνία, πάμε να δούμε τα καλύτερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο! 

• Καλύτερο πρόγραμμα για κλειστό σπίτι/μηδενική κατανάλωση
     ΗΡΩΝ YELLOW FREE HOME 🥇

Ο Απρίλιος έφερε φοβερές αλλαγές στο τοπίο των τιμολογίων. Σαν ψέμα, είχαμε τη ΔΕΗ που έκανε την ανατροπή με το σταθερό της myHome Online, με δώρο 50 € που το καθιστούν φθηνότερο στο 90% των σεναρίων. Πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις που συμφέρει το εξαμηνιαίο FIX GENIUS HOME της ΗΡΩΝ ή το οκταμηνιαίο Bright Up της ELPEDISON.

Μόλις προχθές έσκασε σαν βόμβα το νέο Smart Up της ELPEDISON που, αν και ex-post, τους 2 πρώτους μήνες (τουλάχιστον) φέρει χαρακτηριστικά ex-ante. Δηλαδή ξέρουμε την τιμή του Απριλίου και του Μαΐου εκ των προτέρων. Στη συνέχεια μπορεί να ανακοινωθεί η τιμή κι άλλων μηνών ή να συνεχίσει ως ex-post με ελάχιστα μεγαλύτερη χρέωση από το Smart. Όπως και να έχει, εκτόπισε το πράσινο της ελίν γι' αυτό το μήνα.

Βέβαια, οι πιο ψαγμένοι ίσως προτιμήσουν τη Volton, γιατί ξεκινάνε χωρίς καθόλου χρέωση προμήθειας για τις πρώτες 30 μέρες και έως 500 kWh/μήνα.

Μιλώντας για δώρα και τουρισμό, εκτός της Volton, μόνο η ΗΡΩΝ και η ELPEDISON δίνουν κάτι και αυτό το μήνα. Δυστυχώς, και οι δυο εταιρείες φαίνεται να αλλάζουν ρότα. Η ΗΡΩΝ στο καινούργιο της YELLOW FREE HOME αναγράφει ότι δίνει τα 50 € εγγραφής μόνο σε όσους δεν έχουν λάβει αντίστοιχο δώρο το περασμένο 6μηνο, ενώ η ELPEDISON έχει περιορίσει το δώρο σε 15 €/μήνα για 2 μήνες (+ καμιά 20άρα διατακτική Σκλαβενίτη με το ζόρι) και πάλι μόνο στο παλιό Smart που φαίνεται να οδεύει κι αυτό προς κατάργηση. Μη χείρον βέλτιστον, λοιπόν.

Τεράστια και ευχάριστη αλλαγή είχαμε στο πρόγραμμα για κλειστό σπίτι/εξοχικό/χαμηλής κατανάλωσης όπου το καινούργιο YELLOW FREE HOME της ΗΡΩΝ συμφέρει αφάνταστα από τότε που μπήκε στο e-contract και δίνει 50 € δώρο εγγραφής. Σας εφιστώ την προσοχή στην ανάλυση των λογαριασμών, γιατί τα λάθη στον υπολογισμό των δώρων και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων είναι συχνά.

Τέλος, το σερί πατάτας καλά κρατεί. Protergia, nrg και ZeniΘ προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις συνέπειας και παγίδες ταυτόχρονα. Αν ξεχάσεις (ή δεν έχεις) να πληρώσεις στη λήξη ενός λογαριασμού, αποκτάς αυτόματα τα ακριβότερα προγράμματα που υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είστε σε πρόγραμμα της κόκκινης κατηγορίας βραβείων.

Ότι απορίες έχετε για την επιλογή των προγραμμάτων γράψτε μας σε αυτό το νήμα και θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε. Κατεβάστε, όμως, πρώτα τα εξελάκια, βάλτε την κατανάλωσή σας, δείτε τι παίζει και κάντε στοχευμένες ερωτήσεις.

Ραντεβού σε ένα μήνα (promise) με τα τιμολόγια Μαΐου!

Είσαι ωραίος και μετράς

• Like 2
  • Thanks 1

Δελτίο Τύπου INKA: Νέο Χαράτσι στους Λογαριασμούς Ηλεκτρικού Ρεύματος

Νέο «χαράτσι» έρχεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών. Αυξάνονται οι χρεώσεις, τόσο για τη χρήση του δικτύου διανομής, όσο και για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), που ανήκουν στη διαχείριση του ΔΕΔΔΗΕ. Η νέα μεθοδολογία που προέκρινε η ΡΑΑΕΥ Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους.

To υπόλοιπο σε spoiler για να μη διαλύσει η σελίδα: 

Spoiler

Πρακτικά, οι καταναλωτές «τιμωρούνται» γιατί μείωσαν την κατανάλωση, μειώνοντας αντίστοιχα τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ. Η επιβάρυνση αυτή προκύπτει γιατί η ΡΑΑΕΥ θα υπολογίζει τη χρέωση των καταναλωτών με κριτήριο (κατά κύριο λόγο), την ισχύ των εγκαταστάσεών τους και λιγότερο το ύψος της κατανάλωσης, ώστε να μη μειώνονται τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ από την εξοικονόμηση ενέργειας ή τη μείωση της ζήτησης. 

Η ΡΑΑΕΥ προχώρησε στην απόφαση αλλαγής του τρόπου υπολογισμού για δύο λόγους:

Πρώτον, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, ύστερα από αρκετά χρόνια, το ετήσιο έσοδο που εγκρίθηκε για τον διαχειριστή του συστήματος διανομής. 

Συγκεκριμένα, το απαιτούμενο έσοδο του ΔΕΔΔΗΕ αυξάνεται από 744.000.000 ευρώ κατά την προηγούμενη ρυθμιστική περίοδο, σε 981.000.000 ευρώ φέτος, κάτι που αυξάνει σημαντικά τα προς ανάκτηση κεφάλαια που πρέπει να εισρεύσουν στα ταμεία του διαχειριστή μέσω των τελών χρέωσης δικτύου.

Δεύτερον, υπάρχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης ρεύματος σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, πράγμα που σημαίνει ότι το αυξημένο έσοδο πρέπει να εισπραχθεί από λιγότερες «κιλοβατώρες», συνεπώς αυξάνει η επιβάρυνση ανά κιλοβατώρα

.

Το νέο αυτό χαράτσι, σε συνδυασμό με την εισήγηση για την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου (Άρθρο 42) του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, για να μπει φραγμός αλλαγής προμηθευτή για ένα νοικοκυριό όταν θα φέρει επισήμανσή στο debt flagging, στην περίπτωση που έχει ήδη σημανθεί στο παρελθόν στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ ως υπερήμερος από δύο άλλους προμηθευτές (και είναι ενεργείς οι δύο αυτές σημάνσεις), θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερα τα ελληνικά νοικοκυριά ιδίως τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας που σε περίοδο οικονομικής κρίσης λόγω των συνεχόμενων ανατιμήσεων στα τρόφιμα, στα καύσιμα μεταφορές και στην στέγαση με την ραγδαία αύξηση των ενοικίων, καλούνται και πάλι να "…πληρώσουν τα σπασμένα..."

Καλησπέρα στους γνωστούς άγνωστους 😉. Μετά από αρκετές μέρες απουσίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, πάω να διαβάσω τις 40 προηγούμενες σελίδες για να δω αν έχασα τίποτα σημαντικό.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια νέα προγράμματα, αλλά πριν τα αναφέρω ας δω καλύτερα τι έχει γραφτεί αυτό τον καιρό και αν υπάρχει κάτι το οποίο δεν το γνωρίζετε ήδη, θα ενημερώσω...

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...