Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για αρχή θα κάνω μια αλλαγή απο Elpedison Πράσινο στο Smart Up για όσο ειμαι Elpedison να τιμολογούμαι με το νεο φθηνότερο τιμολόγιο.

Και βλέπουμε για σταθερό προς το τέλος του μήνα να το σκεφτώ λίγο μας και μέχρι τότε ειναι το δώρο της ΔΕΗ (αν και λογικά θα το κρατήσουν και αλλο) - και αν ειναι θα γράψω τότε στο άλλο νήμα. 

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, epir21 είπε

Άραγε αξίζει να κλέισουμε ΔΕΗ σταθέρο My Home Online μέχρι τέλος του χρόνου; Τι λέτε;

Καταναλώσεις μαξ 150-200kwh τους νεκρούς μήνες και μαξ 400-500 το βαρύ καλοκαίρι/χειμώνα, έχω και νυχτερινό.

Πιστεύετε θα δουμε πιο χαμηλές τιμές; Με τον ενεργειακό τουρισμό σε ύφεση δεν έχουμε και πολλές επιλογές.

Όσο η ΤΕΑ πέφτει δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς. Κ αν κάνεις το Online τότε θέλεις σίγουρα να το κρατήσεις από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, doomnx είπε

Όσο η ΤΕΑ πέφτει δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς. Κ αν κάνεις το Online τότε θέλεις σίγουρα να το κρατήσεις από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο.

Το θέμα ειναι για ποσο θα δίνει το δωράκι η ΔΕΗ, για να δούμε!

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, CptBill said:

ναι ναι, 22/1 και 1ο μηνα δωρεαν 500kw
Μαλλον εαν εχω καταλαβει καλα, οταν βγει ο εκκαθαριστικος θα γινει η αναλογικη πιστωση των 30 ημερων
Ας το επιβεβαιωσουν οι ειδημονες 

Τον εναντι τον ειχες πληρωσει σωστα; Ψαχνομαι και γω γιατι μου ηρθε και μενα χθες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, doomnx είπε

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε αυγά λίγο πριν το Πάσχα... 

Μετά από μια σύντομη διακοπή τον Μάρτιο όπου το σκηνικό των τιμολογίων δεν είχε αλλάξει και πολύ, επιτέλους βρήκα το χρόνο και με χαρά σας παρουσιάζω τα:

Βραβεία Τιμολογίων Απριλίου 2024 του Insomnia! 🏆🥳

Πριν συνεχίσουμε, ένα shout out στον @korakios, τον topic starter, μέντορα, πολυταξιδευτή και θησαυρό γνώσεων που μας φιλοξενεί στο νήμα του! Κατά πάσα πιθανότητα ψάχνατε το δικό του sticky και πέσατε πάνω στα βραβεία. 

Αν ψάχνετε το εξελάκι του korakiou, πατήστε εδώ. Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με το εξελάκι έχει εκδώσει σαφέστατες οδηγίες.

Αν πάλι ψάχνετε το δικό μου εξελάκι και δεν βλέπετε την υπογραφή μου, ακολουθήστε αυτούς τους υπερσυνδέσμους:

Οικιακά Τιμολόγια Ρεύματος 2024: Ανάγνωση Λήψη

Για τις τρέχουσες προσφορές δείτε την πρώτη σελίδα του στο εξελ του korakiou ή στο φύλλο «Χρήσιμα» στο δικό μου.

Αν απλά θέλετε να δείτε αν ολοκληρώθηκε η αλλαγή παρόχου σας, ανοίξτε το παρακάτω spoiler:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Για να καταλάβουμε αν ολοκληρώθηκε η μετάβαση απο έναν πάροχο σε έναν άλλον μπορούμε να κάνουμε 2 τρικ

1. Πάμε στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (δεν έχει νόημα στο παρών νήμα ο σκοπός λειτουργίας της) και αφού βάλουμε τον αριθμό παροχής κοιτάμε στο αποτέλεσμα :

... της ηλεκτρικής εγκατάστασης με αριθμό παροχής ΧΧ..........Ψ,  όπως αυτή δηλώθηκε από τον αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη στο έντυπο της Υ.Δ.Ε. που διατηρεί στο αρχείο του ο ΔΕΔΔΗΕ

το τελευταίο ψηφίο Ψ αν αυξήθηκε κατα ένα σε σχέση με τον αριθμό που είχαμε στον προηγούμενο πάροχο

2. ή πάμε στην άλλη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ και αυτή τη φορά αν βάλουμε τον αριθμό παροχής μας και μας πει δεν υπάρχει , τότε δοκιμάζουμε να βάλουμε πάλι τον αριθμό αλλά αυτή τη φορά βάζουμε αυξημένο κατα ένα το τελυταίο ψηφίο . Αν συνεχίσει η σελίδα τότε έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση

Τέλος , επειδή παρατηρούνται φαινόμενα καθυστέρησης αιτήματος εκπροσώπησης πάροχου μπορούμε να πάρουμε και τηλ στο ΔΕΔΔΗΕ να ρωτήσουμε αν έστειλε ο πάροχος αίτημα και το πότε ολοκληρώθηκε (ο ΔΕΔΔΗΕ έχει υποχρέωση εντός 2 ημερών)

Δεν σας κρατάω άλλο σε αγωνία, πάμε να δούμε τα καλύτερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο! 

• Καλύτερο πρόγραμμα για κλειστό σπίτι/μηδενική κατανάλωση
     ΗΡΩΝ YELLOW FREE HOME 🥇

Ο Απρίλιος έφερε φοβερές αλλαγές στο τοπίο των τιμολογίων. Σαν ψέμα, είχαμε τη ΔΕΗ που έκανε την ανατροπή με το σταθερό της myHome Online, με δώρο 50 € που το καθιστούν φθηνότερο στο 90% των σεναρίων. Πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις που συμφέρει το εξαμηνιαίο FIX GENIUS HOME της ΗΡΩΝ ή το οκταμηνιαίο Bright Up της ELPEDISON.

Μόλις προχθές έσκασε σαν βόμβα το νέο Smart Up της ELPEDISON που, αν και ex-post, τους 2 πρώτους μήνες (τουλάχιστον) φέρει χαρακτηριστικά ex-ante. Δηλαδή ξέρουμε την τιμή του Απριλίου και του Μαΐου εκ των προτέρων. Στη συνέχεια μπορεί να ανακοινωθεί η τιμή κι άλλων μηνών ή να συνεχίσει ως ex-post με ελάχιστα μεγαλύτερη χρέωση από το Smart. Όπως και να έχει, εκτόπισε το πράσινο της ελίν γι' αυτό το μήνα.

Βέβαια, οι πιο ψαγμένοι ίσως προτιμήσουν τη Volton, γιατί ξεκινάνε χωρίς καθόλου χρέωση προμήθειας για τις πρώτες 30 μέρες και έως 500 kWh/μήνα.

Μιλώντας για δώρα και τουρισμό, εκτός της Volton, μόνο η ΗΡΩΝ και η ELPEDISON δίνουν κάτι και αυτό το μήνα. Δυστυχώς, και οι δυο εταιρείες φαίνεται να αλλάζουν ρότα. Η ΗΡΩΝ στο καινούργιο της YELLOW FREE HOME αναγράφει ότι δίνει τα 50 € εγγραφής μόνο σε όσους δεν έχουν λάβει αντίστοιχο δώρο το περασμένο 6μηνο, ενώ η ELPEDISON έχει περιορίσει το δώρο σε 15 €/μήνα για 2 μήνες (+ καμιά 20άρα διατακτική Σκλαβενίτη με το ζόρι) και πάλι μόνο στο παλιό Smart που φαίνεται να οδεύει κι αυτό προς κατάργηση. Μη χείρον βέλτιστον, λοιπόν.

Τεράστια και ευχάριστη αλλαγή είχαμε στο πρόγραμμα για κλειστό σπίτι/εξοχικό/χαμηλής κατανάλωσης όπου το καινούργιο YELLOW FREE HOME της ΗΡΩΝ συμφέρει αφάνταστα από τότε που μπήκε στο e-contract και δίνει 50 € δώρο εγγραφής. Σας εφιστώ την προσοχή στην ανάλυση των λογαριασμών, γιατί τα λάθη στον υπολογισμό των δώρων και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων είναι συχνά.

Τέλος, το σερί πατάτας καλά κρατεί. Protergia, nrg και ZeniΘ προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις συνέπειας και παγίδες ταυτόχρονα. Αν ξεχάσεις (ή δεν έχεις) να πληρώσεις στη λήξη ενός λογαριασμού, αποκτάς αυτόματα τα ακριβότερα προγράμματα που υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είστε σε πρόγραμμα της κόκκινης κατηγορίας βραβείων.

Ότι απορίες έχετε για την επιλογή των προγραμμάτων γράψτε μας σε αυτό το νήμα και θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε. Κατεβάστε, όμως, πρώτα τα εξελάκια, βάλτε την κατανάλωσή σας, δείτε τι παίζει και κάντε στοχευμένες ερωτήσεις.

Ραντεβού σε ένα μήνα (promise) με τα τιμολόγια Μαΐου!

Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας, εσύ και ο Κοράκιος. Γιατί το όσκαρ για τουρίστες πάει στο YELLOW FREE HOME που έχει περιορισμούς και όχι στο GUARANTEE που συνεχίζει να δίνει 50 (ο Misi27 χθες το ανέφερε) στον 1ο λογαριασμό (αν δεν κάνω λάθος)?

Επεξ/σία από api23
  • Thanks 2
Δημοσ.
12 hours ago, doomnx said:

Κι εμένα ενώ με έπρηξαν να τους βγάλω φωτο/βίντεο στην αίτηση δεν αναγράφεται κάτι. Ωστόσο στην πλατφόρμα του Θαλή μπορεί να τις πέρασαν. Δεν παίζει κανένα ρόλο σε τηλεμετρούμενες παροχές όμως.

1/2 εχω με βολτον. την πρωτη φορα που πηγα τις εστειλαν δεδδηε, τωρα οχι.

περιμενω feedback απο myrae.

και τις 2 φορες δεν υπηρχαν οι ενδειξεις μου στη συμβαση.

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, api23 είπε

Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας, εσύ και ο Κοράκιος. Γιατί το όσκαρ για τουρίστες πάει στο YELLOW FREE HOME που έχει περιορισμούς και όχι στο GUARANTEE που συνεχίζει να δίνει 50 (ο Misi27 χθες το ανέφερε) στον 1ο λογαριασμό (αν δεν κάνω λάθος)?

Συμφωνώ. Το έκανα την Δευτέρα.

• Like 1
Δημοσ.
38 minutes ago, epir21 said:

Για αρχή θα κάνω μια αλλαγή απο Elpedison Πράσινο στο Smart Up για όσο ειμαι Elpedison να τιμολογούμαι με το νεο φθηνότερο τιμολόγιο.

Και βλέπουμε για σταθερό προς το τέλος του μήνα να το σκεφτώ λίγο μας και μέχρι τότε ειναι το δώρο της ΔΕΗ (αν και λογικά θα το κρατήσουν και αλλο) - και αν ειναι θα γράψω τότε στο άλλο νήμα. 

αν εχεις δωρα απο ελπε στο πρασινο, παρε εγγραφως απο αυτους οτι δεν θα τα χασεις οταν πας στο smart up.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας έχει τύχει να σας πάρουν από μια ROSCO GROUP για ενημέρωση ποιο πρόγραμμα σας συμφέρει περισσότερο και πιθανόν κάποια προσωποποιημένη προσφορά από τον υφιστάμενο πάροχο ή αλλαγή παρόχου?

Επίσης ενέχει κάποιο κίνδυνο το να δώσεις τον αριθμό παροχής τηλεφωνικά?

Επίσης συμφέρει η αλλαγή από smart elpedison σε smart up?

Επεξ/σία από Dogtor21
Δημοσ.

μπορει να βγαλει καποιος ακρη πως προκυπτουν τα 28,4 ευρω για "εναντι ρευμα" στον εκκαθαριστικο?

εναντι για 6 μερες:

Spoiler

image.png.74329e049c063556ac558d94943793b0.png

εκκαθαριστικος για 36 μερες:

Spoiler

image.png.b96a42552bfef65de988da4cedd3bfd9.png

17 minutes ago, Dogtor21 said:

Σας έχει τύχει να σας πάρουν από μια ROSCO GROUP για ενημέρωση ποιο πρόγραμμα σας συμφέρει περισσότερο και πιθανόν κάποια προσωποποιημένη προσφορά από τον υφιστάμενο πάροχο ή αλλαγή παρόχου?

αν μπορεις να ασχοληθεις 10 λεπτα το μηνα με τα excel του τοπικ, δεν χρειαζεσαι καμια rosco.

Δημοσ.

Είχα πάει σε ΗΡΩΝ για 1 μήνα και επέστρεψα ΕΛΠΕ, ο ΗΡΩΝ έβγαλε τον πρώτο λογαριασμό πριν μερικές μέρες αλλά δεν μπορούσα να δω το pdf. Τον πλήρωσα άμεσα γιατί έγραφε έναντι στο site και ήθελα να δω αν θα μπει έκπτωση συνέπειας στον τελικό. Σήμερα εμφανίστηκε το pdf και ο λογαριασμός από έναντι έγινε τελικός 🤣

Είχαν όντως υπολογίσει τις σωστές kw για το διάστημα παραμονής, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δεν είχε χρέωση για ερτ.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, razkal είπε

μπορει να βγαλει καποιος ακρη πως προκυπτουν τα 28,4 ευρω για "εναντι ρευμα" στον εκκαθαριστικο?

εναντι για 6 μερες:

αν μπορεις να ασχοληθεις 10 λεπτα το μηνα με τα excel του τοπικ, δεν χρειαζεσαι καμια rosco.

Ναι το ξέρω και τα βλέπω.. απλά είπα να κάνω μια ερώτηση 

Δημοσ.
1 hour ago, razkal said:

1/2 εχω με βολτον. την πρωτη φορα που πηγα τις εστειλαν δεδδηε, τωρα οχι.

περιμενω feedback απο myrae.

και τις 2 φορες δεν υπηρχαν οι ενδειξεις μου στη συμβαση.

Αφού συνεχίζεις τις αιτήσεις με αναλογικό μετρητή και κενές ενδείξεις, λογικό να παίξει λοταρία

Αν σου είπε υπαλληλος-δεινοσαυρος του δεδδηε ότι δεν έχει στείλει πάροχος ενδείξεις, αγνόησε τη... μερικοί δε βλέπουν τη τυφλά τους.

Είτε έχουν στείλει τη δική σου, είτε έχουν βάλει την ένδειξη της τελευταίας επιτόπιας. Για να μάθεις τι πραγματικά ισχύει, είτε περιμένεις να ολοκληρωθεί η αλλαγή, είτε καλείς τον τοπικό δεδδηε. Έχω αναρτήσει τηλέφωνα πρόσφατα, κάνε αναζήτηση. Μπορεί και να σε συμφέρει βέβαια να πληρώσεις παραπάνω kw στη volton εάν τώρα έχεις μικρή κατανάλωση.

58 minutes ago, Dogtor21 said:

Μην ασχολείσαι.με τέτοιες εταιρίες φαντάσματα... συνεργάζονται με συγκεκριμένους παρόχους πχ protergia, φυσικό αέριο,.ζενίθ κλπ

Αλλαγή smart σε smart up συμφέρει, αλλά αν έχεις υπογράψει τμηματικά δώρα για το smart  θα τα χάσεις.

43 minutes ago, razkal said:

εναντι για 6 μερες:

Hide contents

Hide contents

Θα κάνω μια.μαντεψια ότι υπάρχει κι άλλος έναντι πιο πριν

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Μην ασχολείσαι.με τέτοιες εταιρίες φαντάσματα... συνεργάζονται με συγκεκριμένους παρόχους πχ protergia, φυσικό αέριο,.ζενίθ κλπ

Αλλαγή smart σε smart up συμφέρει, αλλά αν έχεις υπογράψει τμηματικά δώρα για το smart  θα τα χάσεις.

Είχα τσιμπήσει 85 Φλεβάρη.. οπότε είμαι οκ.. ευχαριστώ πολύ!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...