Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, gpapas640 είπε

Επίσης, τα δώρα έχουν κοπεί εντελώς από τα πράσινα ενώ στα κίτρινα έχει πέσει στα 30€ σε 2 μηνιαίες δόσεις.

Και κάποιοι περιμένουν ακόμη πασχαλινά δώρα....

όσο ζούμε ελπίζουμε 😛

πάντως καλύτερα 2*15 απο το 5*10, όχι οτι είναι σοβαρό ποσό στα πλαίσια τουρισμού

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 minutes ago, gpapas640 said:

Και κάποιοι περιμένουν ακόμη πασχαλινά δώρα....

Στο διαφημιστικό της περασμένης βδομάδας άναψαν κάρβουνα... εγώ πάω στοίχημα ότι κάπου εκεί πίσω υπάρχουν και σούβλες για το πασχαλινό promo.

Spoiler

IMG_20240409_173815.jpg.2aa6b5f0aa2846f9c866584ce4553210.jpg

• Haha 6

1 λεπτό πριν, korakios είπε

όσο ζούμε ελπίζουμε 😛

πάντως καλύτερα 2*15 απο το 5*10, όχι οτι είναι σοβαρό ποσό στα πλαίσια τουρισμού

Εδώ συγκρίνουμε εποχές ΠΑΣΟΚ με εποχές μνημονίου. 😂 3 μήνες πριν παίρναμε 100€ στον 1ο λογαριασμό (χωρίς να λογαριάσουμε τις δώροεπιταγες). Αυτα είναι ψιλολόγια.

Μέχρι τώρα το κίνητρο ήταν τα δώρα (είτε σε € είτε σε κιλοβατώρες). Κάποιος είπε ότι καλύτερα που καταργήθηκαν τα δώρα διότι έτσι το κίνητρο για μετακινήσεις θα είναι η τιμή και όχι ο εφημέριος τουρισμός.

Μα ποια τιμή; Από την στιγμή που οι εταιρίες βάζουν ο,τι έκπτωση γουστάρουν όταν ανακοινώνουν τιμές δε μπορείς να κάνεις σωστές προβλέψεις. Αυτό μου θυμίζει όταν παίζαμε μικροί ποδόσφαιρο και αυτός που είχε τη μπάλα έβαζε δικούς του κανόνες επειδή ήταν δική του η μπάλα. Και ο Μεσσι να ήσουν, μπορεί να έβγαινε ένας κανόνας που έλεγε ότι όσοι φοράνε το 10αρι στη φανέλα τους τα γκολ τους μετράνε μισά.

• Like 3
  • Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα αίτηση να πάω στον Ήρωνα στο guarantee generous και μου αντπρότειναν από τη Volton στην οποία ήμουν (σε κίτρινο πάλι), άλλον ένα μήνα με δωρεάν πάγιο και δωρεάν ως 500kw.

Η κατανάλωση μου ήταν 600kw όσο ακόμα έκανε κρύο, τώρα την υπολογίζω να είναι γύρω στις 450kw, οπότε νομίζω μια η άλλη θα μου έρθει και λέω να παραμείνω.

Τι λέτε; Σωστά το σκέφτομαι;

Επεξ/σία από Vassilis_24

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Έκανα αίτηση να πάω στον Ήρωνα και μου αντπρότειναν από τη Volton άλλον ένα μήνα με δωρεάν πάγιο και δωρεάν ως 500kw.

Η κατανάλωση μου ήταν 600kw όσο ακόμα έκανε κρύο, τώρα την υπολογίζω να είναι γύρω στις 450kw, οπότε νομίζω μια η άλλη θα μου έρθει και λέω να παραμείνω.

Τι λέτε;

100 φορές τα είπαμε , για να σε πάρει η volton ειδοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ οτι πέρασες στον Ήρων

φάε τα 50€ του Ήρων και επιστρέφεις στη Volton μετά

Επεξ/σία από korakios
  • Like 5
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Έκανα αίτηση να πάω στον Ήρωνα και μου αντπρότειναν από τη Volton άλλον ένα μήνα με δωρεάν πάγιο και δωρεάν ως 500kw.

Τι λέτε; Σωστά το σκέφτομαι;

Το όφελος ειναι περίπου ένα 50αρικο και στις 2 περιπτώσεις.

• Like 1

20 λεπτά πριν, gpapas640 είπε

Στα επαγγελματικά της Elpedison έχει καταργηθεί το smart. Από κίτρινα υπάρχει μόνο το smart zero όπου ο συντελεστής β είναι προσαυξημενος κατα 1,5 λεπτό περίπου σε σχέση με το smart.

Μια εξέλιξη που μου γεννά ερωτήσεις.

Τι θα κάνουν με αυτούς που είναι ήδη στο smart business το απλό;

Θα συνεχίσει να ισχύει για αυτούς αλλά δεν θα είναι εμπορικά διαθέσιμο για νέους; Εάν ναι, είναι νόμιμο ένα πρόγραμμα να μην είναι εμπορικά διαθέσιμο με το νέο (ηλίθιο) νόμο;

Ή μήπως απλά το έβγαλαν από το site όπως κάνει και ο ηρων με κάποια άχρηστα προγράμματα του;

Πάντως εάν είναι κατάργηση νομίζω ότι είναι η πρώτη κατάργηση προγράμματος στο νέο καθεστώς.

1 λεπτό πριν, fotis1997 είπε

Θα συνεχίσει να ισχύει για αυτούς αλλά δεν θα είναι εμπορικά διαθέσιμο για νέους;

ναι , όπως γίνεται χρόνια τώρα σε αυτές τις περιπτώσεις

1 λεπτό πριν, fotis1997 είπε

Εάν ναι, είναι νόμιμο ένα πρόγραμμα να μην είναι εμπορικά διαθέσιμο με το νέο (ηλίθιο) νόμο;

δεν άλλαξε κάτι νομοθετικά , ήτανε εξαρχής νόμιμο

αν είναι καλύτερο ένα νέο πρόγραμμα απλά ζητάς να μπεις σε αυτό

• Like 1

32 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Μια εξέλιξη που μου γεννά ερωτήσεις.

Τι θα κάνουν με αυτούς που είναι ήδη στο smart business το απλό;

Θα συνεχίσει να ισχύει για αυτούς αλλά δεν θα είναι εμπορικά διαθέσιμο για νέους; Εάν ναι, είναι νόμιμο ένα πρόγραμμα να μην είναι εμπορικά διαθέσιμο με το νέο (ηλίθιο) νόμο;

Ή μήπως απλά το έβγαλαν από το site όπως κάνει και ο ηρων με κάποια άχρηστα προγράμματα του;

Πάντως εάν είναι κατάργηση νομίζω ότι είναι η πρώτη κατάργηση προγράμματος στο νέο καθεστώς.

Το πρόγραμμα σου συνεχίζει να ισχύει μέχρι να λήξει η σύμβαση, ακόμη κι αν γίνει εμπορικά μη διαθέσιμο, εκτός κι αν σαφώς προβλέπεται κάτι διαφορετικό.

Να θυμίσω ότι επίσης έχει καταργηθεί το Elpedison bright (σταθερό) για οικιακά και έχει αντικατασταθεί από το Bright up με χαμηλότερη κιλοβατώρα αλλά υψηλότερα πάγιο.

45 λεπτά πριν, korakios είπε

100 φορές τα είπαμε , για να σε πάρει η volton ειδοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ οτι πέρασες στον Ήρων

φάε τα 50€ του Ήρων και επιστρέφεις στη Volton μετά

Κι αν δεν ισχυει η προσφορά της Volton μετα;

• Like 1

45 minutes ago, gpapas640 said:

Το όφελος ειναι περίπου ένα 50αρικο και στις 2 περιπτώσεις.

Δεν έχει σημασία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπλέξεις με λάθος καταμετρήσεις γιατί δεν είναι ότι παραμένεις στη Volton αλλά φεύγεις και ξαναέρχεσαι (νέος αριθμός παροχής δηλαδή)

47 minutes ago, korakios said:

δεν άλλαξε κάτι νομοθετικά , ήτανε εξαρχής νόμιμο

αν είναι καλύτερο ένα νέο πρόγραμμα απλά ζητάς να μπεις σε αυτό

Είναι μελετημένο το πράγμα... κατ'αρχάς σε μη εμπορικό πρόγραμμα δε πρόκειται να ξαναβάλουν έκπτωση 0.015 - 0.020. Οπότε συμφέρει αλλαγή σε πράσινο... αλλά όσοι υπέγραψαν πρόσφατα τμηματικά/αναλογικά δώρα θα τα χάσουν αν αλλάξουν σε πράσινο.

Μάλλον θα το κάνουν σύστημα να καταργούν προγράμματα και να βγάζουν νεα κάθε μήνα όπως το χειμώνα.

• Like 2
  • Sad 1

1 ώρα πριν, gpapas640 είπε

Κι αν δεν ισχυει η προσφορά της Volton μετα;

απλά δε θα ισχύει , μην αφήσεις πιστωτικό 50ρικο για 2 ημέρες στον Ήρων , τα τρως και βλέπεις μετά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

sorry για το off topic.Στον πινακα με τις τιμες ενργειας στο χρηματηστηριο λεει πχ οτι σήμερα στις 10 το βράδυ θα έχει 0,070 .πώς το γνωριζουν αυτό οτι θα παει τοσο; η απλά είναι μία πρόβλεψη;και κατα δευτερον στα παραδειγματα που έχει κατω ,λεει πχ σκουπισμα με ηλεκτρικη σκουπα για 10 λεπτα 0,02 λεπτα.αυτο ειναι με βαση τα σημερινα δεδομενα;

https://www.energyprices.eu/electricity/greece

😀😀😀😀

Επεξ/σία από iliata2410
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, donnarumma είπε

Η προσφορά των δωρεάν 500kwh συνεχίζει να ισχύει στην volton; Τηλεφωνικά πως γίνεται η διαδικασία αλλαγής παρόχου; Μπορεί να περιγράψει κανείς;

Την έκανα χθες τη διαδικασία. Άφησα στοιχεία στο site, με πήραν τηλέφωνο, τους έδωσα αριθμό παροχής, ΑΦΜ, αριθμό ταυτότητας, διεύθυνση και με ενημέρωσαν ότι πρέπει να στείλω στο [email protected]:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας
2. Βεβαίωση εκπροσώπησης (γιατί δεν είχε βγει ακόμα το PDF του 1ου λογαριασμού)
3. Τον τελευταίο λογαριασμό του προηγούμενου παρόχου
4. Screenshots από το site της ΗΡΩΝ που φαίνεται το ποσό οφειλής και της ELPEDISON ότι είναι πληρωμένα
5. 2 φωτογραφίες ή βίντεο από τον ψηφιακό μετρητή για να δουν την ένδειξη

Μου είπε κιόλας ότι επειδή δεν έχω λογαριασμό θα μου χρεώσει την εγγύηση αλλά μπορώ να βάλω πάγια εντολή μέσω τράπεζας για να την αποφύγω. Ρώτησα αν γίνεται με κάρτα στο site οπως στην ΕΛΠΕ μου είπε όχι. Ισχύει;

Μετά πήραν τηλέφωνο τη μάνα μου που της ανήκει η γραμμή, τη ρώτησαν αν συναινεί στο πρόγραμμα, είπε ναι, μας έστειλαν αντίγραφο της σύμβασης στο email και σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη λάβει την αίτηση από τη VOLTON.

Ωστόσο επειδή η παροχή είναι τηλεμετρούμενη, ο ΔΕΔΔΗΕ θα πάρει μόνος του μέτρηση και θα αγνοήσει την ένδειξη, όπως έγινε και με τον ΗΡΩΝ. Αύριο λογικά θα είμαι VOLTON.

------------------------------------------

Θα βάλω το καινούργιο Smart Up στα ex-ante, τουλάχιστον για όσο ανακοινώνει τις κλειδωμένες τιμές.

6 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

sorry για το off topic.Στον πινακα με τις τιμες ενργειας στο χρηματηστηριο λεει πχ οτι σήμερα στις 10 το βράδυ θα έχει 0,070 .πώς το γνωριζουν αυτό οτι θα παει τοσο; η απλά είναι μία πρόβλεψη;και κατα δευτερον στα παραδειγματα που έχει κατω ,λεει πχ σκουπισμα με ηλεκτρικη σκουπα για 10 λεπτα 0,02 λεπτα.αυτο ειναι με βαση τα σημερινα δεδομενα;

https://www.energyprices.eu/electricity/greece

😀😀😀😀

Η ΤΕΑ (τιμή εκκαθάρισης αγοράς επόμενης ημέρας) που βγαίνει σήμερα αφορά την ενέργεια της αυριανής μέρας. Όταν με το καλό αποκτήσουμε πορτοκαλί τιμολόγια θα ξέρουμε από την προηγούμενη μέρα στις 14:00 πόσο θα κοστίζει κάθε ώρα του 24ώρου.

Επεξ/σία από doomnx

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...