Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Σκέφτομαι να φύγω από ΕΛΠΕ που εκτιμώ ότι έφαγα τα πιστωτικά και να πάω ΗΡΩΝ για 50. Προγραμματισμένη μέτρηση έχει ο ΔΕΔΗΕ στις 9/4. Να κάνω την αίτηση πριν ή μετά τις 9/4?

Κοράκιε, μπορείς να εξηγήσεις τα μειονεκτήματα  του ταχυτουρισμού κ των πιστωτικών υπολοίπων σε προηγούμενο πάροχο? (δεν ανήκω σε αυτη την κατηγορία)

Οι Διαχειριστές του φόρουμ προσφέρετε λειτούργημα  με τις γνώσεις σας και βοηθάτε πολύ κόσμο, απλά βλέπω μετά λύπης ότι ο κρατικός μηχανισμός μας εξασφαλίζει συνεχώς νέες εμπειρίες γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας μέσω των παρόχων, το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε την αθλιότητα ως κανονικότητα σε όλους τους τομείς (οφ τόπικ και χιλιοειπωμένο το θέμα)

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εμένα σε επαγγελματικό Γ21 που επέστρεψε στην Ελπεντισον με το προμο 50+35 μου έβαλαν 148,27 ευρώ, ότι να ναι είναι 🤐

Screenshot_2024-04-05-12-19-28-82_7ce04c763914e01b61700c480fb34db2.jpg

Ήδη σήμερα έστειλα σε Volton για τις 1000Kw και αυτοί δεν μου χρέωσαν κάν εγγύηση.

Από inside info παίζει εντός του επόμενου 10ημερου να βγάλει ξανά κάποια καλή προσφορά η Elpedison οπότε stay tuned 😉

• Like 1

Καλησπερα! Λιγοστεψαν επικινδυνα οι επιλογες.

Ειμαι στη βολτον και σε λιγες μερες κλεινω μηνα. Δεν εχω καπου να παω τωρα για δωρα κλπ (ηρωνα ουτε για αστειο) οποτε σκεφτομαι μηπως μεινω εδω και πανω απο μηνα, μεχρι (και ΑΝ) βγαλει η ελπε τιποτα πασχαλινα δωρα 

Παρολα αυτα βλεπω διαφοροι να λετε να φευγουμε απ τη βολτον πριν τον μηνα, λογω του επιμερισμου των kwh? (Δε θυμαμαι γτ το γραφετε, αλλα εχω απορια τωρα). Υπαρχουν μειονεκτηματα αν μεινω πανω απο μηνα?

• Like 1

1 hour ago, api23 said:

Καλημέρα. Σκέφτομαι να φύγω από ΕΛΠΕ που εκτιμώ ότι έφαγα τα πιστωτικά και να πάω ΗΡΩΝ για 50. Προγραμματισμένη μέτρηση έχει ο ΔΕΔΗΕ στις 9/4. Να κάνω την αίτηση πριν ή μετά τις 9/4?

Mπορεί ο ΔΕΔΔΗΕ να έρθει στις 7, μπορεί στις 11. Πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι πέρασαν για καταμέτρηση και να κάνεις αίτηση στον ΗΡΩΝ την επόμενη μέρα με φρέσκια ένδειξη, μεταγενέστερη από αυτή που έλαβε ο ΔΕΔΔΗΕ.

1 hour ago, api23 said:

μειονεκτήματα  του ταχυτουρισμού κ των πιστωτικών υπολοίπων σε προηγούμενο πάροχο? (δεν ανήκω σε αυτη την κατηγορία)

Το πιο τρανό παράδειγμα είναι ότι η elpedison έκοψε τη πίστωση των δώρων στο 1ο λογαριασμό, και πλέον τα δίνει τμηματικά (σπάει το δώρο ανά μέρα παραμονής).

53 minutes ago, ANTONIOS67 said:

Εμένα σε επαγγελματικό Γ21 που επέστρεψε στην Ελπεντισον με το προμο 50+35 μου έβαλαν 148,27 ευρώ, ότι να ναι είναι 🤐

Απ'τη 1η μέρα που εμφανίζεται η παροχή στο myelpedison, πρέπει να καταχωρείς πάγια κάρτα (μέσω της ιστοσελίδας, στην εφαρμογή δεν εμφανίζεται η επιλογή στις πληρωμές). Εγώ καταχωρώ κάρτα η οποία δεν έχει μέσα λεφτά, η εγγύηση μηδενίζει και πληρώνω τον λογαριασμό με κάρτα ή paypal τουλάχιστον 4 εργάσιμες πριν τη λήξη.

• Like 3

31 λεπτά πριν, paranoid_android είπε

Καλησπερα! Λιγοστεψαν επικινδυνα οι επιλογες.

Ειμαι στη βολτον και σε λιγες μερες κλεινω μηνα. Δεν εχω καπου να παω τωρα για δωρα κλπ (ηρωνα ουτε για αστειο) οποτε σκεφτομαι μηπως μεινω εδω και πανω απο μηνα, μεχρι (και ΑΝ) βγαλει η ελπε τιποτα πασχαλινα δωρα 

Παρολα αυτα βλεπω διαφοροι να λετε να φευγουμε απ τη βολτον πριν τον μηνα, λογω του επιμερισμου των kwh? (Δε θυμαμαι γτ το γραφετε, αλλα εχω απορια τωρα). Υπαρχουν μειονεκτηματα αν μεινω πανω απο μηνα?

Καλό είναι να φεύγεις ακριβώς στο μήνα ή το πολύ 1-2 μέρες αργότερα (αν έχεις καταναλώσει παραπάνω από 500 kWh). Θεωρητικά πιάνεις το max της "απόδοσης" του δώρου αν φύγεις με 500 kWh ακριβώς στις 30 ημέρες.

Αν φύγεις νωρίτερα κινδυνεύεις να βγεις χαμένος διότι οι kWh του δώρου "σπάνε" αναλογικά στις 30 ημέρες, δηλαδή δικαιoύσαι 500/30=16.66 kWh την ημέρα. Αν φύγεις στις 20 μέρες, το δώρο σου καλύπτει 20x16.66=333 kWh. Με την πραγματική κατανάλωσή σου κάνεις τις πράξεις και κρίνεις πότε σε συμφέρει να φύγεις. Αν δηλαδή στις 20 μέρες έχεις κατανάλωση 300 kWh, τότε μπορείς να φύγεις και νωρίτερα.

Επειδή λήγει σε λίγο, μπορείς να κάνεις αίτηση e-contract στην ακατανόμαστη (του άλλου νήματος) που ολοκληρώνεται σε μία ημέρα και είτε θα σε πάρουν από τη Volton να ξαναγυρίσεις, είτε κάνεις εσύ εκ νέου αίτημα να πας στη Volton - "ανανεώνοντας" ουσιαστικά για άλλο ένα μήνα τις 500 kWh.

• Like 1

35 minutes ago, paranoid_android said:

Όσο και να μείνεις, η κατανάλωση σπάει αναλογικά. Και το δώρο επίσης σπάει αναλογικά. Ιδανικά πρέπει να έχεις μέσο όρο κατανάλωσης 16.66kw ανά μέρα και να κάτσεις 30 μέρες για να πάρεις όλο το δώρο. Βαριέμαι να ξαναγράφω παραδείγματα, τα έχω γράψει καμιά 20ριά φορά (κυριολεκτικά).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Χθες έκανα e-contract στον ΗΡΩΝ για το καινούριο πρόγραμμα το Yellow free home. Πριν λίγο μου στέλνουν τη σύμβαση και με πήρανε τηλέφωνο για να πουν το ποίημα. Διαβάζω τη σύμβαση πριν την υπογράψω μέσω gov και βλέπω μια περίεργη παράγραφο (άρθρο Ε4 στους ειδικούς όρους). Πριν πάρω τηλέφωνο για διευκρινήσεις, είπα να το μοιραστώ εδώ μήπως προλάβω κανέναν που είναι σε φάση υπογραφής.

Τον χάσαμε και τον ΗΡΩΝ από τον τουρισμό; 

@korakios @doomnx

Screenshot_2024-04-05-13-32-09-891_com.google.android.apps.docs.jpg

Επεξ/σία από stavros_ace
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 2

19 λεπτά πριν, stavros_ace είπε

Τον χάσαμε και τον ΗΡΩΝ από τον τουρισμό

Για εμένα δεν υπήρχε καν σαν προορισμός, απλά το κείμενο που παραθέτεις λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι το δώρο των 50€ μπορείς να το πάρεις μία φορά ανά εξάμηνο. Δηλαδή για κάποιον τουρίστα που τον χρησιμοποιεί σαν ενδιάμεσο σταθμό πρώτη φορά είναι ΟΚ.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
37 λεπτά πριν, stavros_ace είπε

Καλησπέρα. Χθες έκανα e-contract στον ΗΡΩΝ για το καινούριο πρόγραμμα το Yellow free home. Πριν λίγο μου στέλνουν τη σύμβαση και με πήρανε τηλέφωνο για να πουν το ποίημα. Διαβάζω τη σύμβαση πριν την υπογράψω μέσω gov και βλέπω μια περίεργη παράγραφο (άρθρο Ε4 στους ειδικούς όρους). Πριν πάρω τηλέφωνο για διευκρινήσεις, είπα να το μοιραστώ εδώ μήπως προλάβω κανέναν που είναι σε φάση υπογραφής.

@korakios @doomnx

Στη σύμβαση που υπέγραψα εγώ πριν 2 βδομάδες για το Guarantee δεν αναφέρει το συγκεκριμένο κομμάτι, δε ξέρω αν ισχύει μόνο για το Yellow ή το ξεκίνησαν από Απρίλιο για όλα τα προγράμματα.

Επεξ/σία από Dimitris156
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, stavros_ace said:

Διαβάζω τη σύμβαση πριν την υπογράψω μέσω gov και βλέπω μια περίεργη παράγραφο (άρθρο Ε4 στους ειδικούς όρους). Πριν πάρω τηλέφωνο για διευκρινήσεις, είπα να το μοιραστώ εδώ μήπως προλάβω κανέναν που είναι σε φάση υπογραφής.

@korakios @doomnx

Δε χρειάζεται διευκρίνιση, είναι σαφές τι γράφει. 🤬

Εγώ 1/4 που έκανα econtract το generous, δεν είχα ευτυχώς τέτοιο όρο στη σύμβαση.

Spoiler

4.jpg.e644facee8142d2a718a364133196052.jpg

Οπότε μένει να δούμε αν ο όρος για το 6μηνο έχει μπει μόνο στο Υellow Free ή αν το κάνανε σε όλα τα προγράμματα. Θυμάμαι ότι και με τη συνέπεια του τελικού, είχαν καθυστερήσει να αλλάξουν τους όρους σε όλα τα προγράμματα.

edit: Eπίσης δε διευκρινήζει αν το 6μηνο μετράει από την έναρξη της παλιάς εκπροσώπησης, ή την ημερομηνία πίστωσης του 50άρικου στον εκκαθαριστικό / τελικό, ή την ημερομηνία έκδοσης του τελικού.

26 minutes ago, Nnoutas said:

Μία ερώτηση. Πώς μπορώ να δω πότε ξεκίνησε η εκπροσώπηση  στη  Volton ;

mydeddieapp-->μετρήσεις --> στατιστικά καταναλώσεων --> ενδείξεις παροχής

ή

τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ 800 400 4000

ή

κοιτάς μήπως εμφανίστηκε η ένδειξη/ημερομηνία στο ebill του προηγούμενου παρόχου, πχ στην elpedison εμφανίζονται σχετικά γρήγορα

@stavros_ace Ήσουν volton τώρα; Αν ναι... θα σε πάρουν τηλέφωνο για αντιπροσφορά την επομένη που ο νέος πάροχο θα καταχωρήσει το αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ. Πχ αν αποδεχτείς τη σύμβαση του ΗΡΩΝ, λογικά θα τη προωθήσουν στον ΔΕΔΔΗΕ την Τρίτη. Οπότε τη Τετάρτη θα σε πάρει η volton για αντιπροσφορά. Θα πάει η παροχή στον ΗΡΩΝ για 1-2 μέρες και η Volton στα καπάκια θα καταχωρήσει αίτημα εκπροσώπησης για να γυρίσεις πίσω (με τις ενδείξεις που έχεις δώσει στον ΗΡΩΝ όπου θα είναι οι τελικές της volton για την τωρινή παροχή και αρχικές για τη νέα παροχή).

Αν είσαι volton, και δε τα γράφω τζάμπα... 😝

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

1 ώρα πριν, stavros_ace είπε

@korakios @doomnx

Μαύρη μέρα για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Εάν κάποιος κάνει αίτηση econtract στο guarantee ας μας πει εάν έχει προστεθεί και εκεί ο όρος για το δώρο.

• Like 1
  • Haha 1

9 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Μαύρη μέρα για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

ας τα κόψουν όλα να πάμε όλοι στην ακατανόμαστη και να μείνουν ούτε με το 4% του μεριδίου που έχει η καθεμία τους και να κλείσουν... 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Haha 1

1 ώρα πριν, Dimitris156 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Στη σύμβαση που υπέγραψα εγώ πριν 2 βδομάδες για το Guarantee δεν αναφέρει το συγκεκριμένο κομμάτι, δε ξέρω αν ισχύει μόνο για το Yellow ή το ξεκίνησαν από Απρίλιο για όλα τα προγράμματα.

Κι εγώ που υπέγραψα χθες στο Guarantee δεν υπάρχει ευτυχώς αυτός ο όρος....προφανώς όμως μείωνονται διαρκώς τα οφέλη του τουρισμού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, api23 είπε

Κοράκιε, μπορείς να εξηγήσεις τα μειονεκτήματα  του ταχυτουρισμού κ των πιστωτικών υπολοίπων σε προηγούμενο πάροχο? (δεν ανήκω σε αυτη την κατηγορία)

κόβονται τα δώρα όπως και γίνεται σιγά-σιγά

edit μιας και βλέπω οτι αρκετοί συνεχίζουν να αφήνουν πιστωτικά ή κάνουν ταχυτουρισμό με "υπαναχώρηση" , αναμενόμενο

6 ώρες πριν, stavros_ace είπε

@korakios @doomnx

απο όσο δείχνει μάλλον τέλος και ο Ηρων ,

το κακό είναι οτι δεν υπάρχουν οι όροι για τα προγράμματα Bonus στο site να δούμε αν το περάσαν και στο guarantee , υποθέτω πως ναι

6 ώρες πριν, ekrepali είπε

edit: Eπίσης δε διευκρινήζει αν το 6μηνο μετράει από την έναρξη της παλιάς εκπροσώπησης, ή την ημερομηνία πίστωσης του 50άρικου στον εκκαθαριστικό / τελικό, ή την ημερομηνία έκδοσης του τελικού.

λογικά την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού που πήρε το δώρο κάποιος, βέβαια με τον Ηρων να τσιμπά το δώρο απο έναντι και να το ξαναβάζει σε εκκαθαριστικό μπορεί και να είναι η ημερομηνία έκδοσης του εκκαθαριστικού . Φυσικά επειδή είναι Ήρων , δεν είναι και σίγουρο 😂

Επεξ/σία από korakios
  • Haha 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...