Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

μα για υπαναχώρηση νομίζω κάνεις την αίτηση εσύ και την υπογράφεις. τι κάνουνε, μπορούν να μπαίνουν ως εκπρόσωποί μας και κάνουν υπαναχώρηση εκ μέρους μας; 

νομίζω μου είχαν εξηγήσει παλιότερα πως "μπλοκάρουν" την αίτηση στον δεδδηε... οτι κ αν σημαίνει αυτό..

πάντως για την ώρα δεν έχει αλλάξει το ψηφίο στον αρ. παροχής μου

ο προηγούμενος πάροχος απλά ενημερώθηκε απο το ΔΕΔΔΗΕ απο το αίτημα του νέου , γιαυτό και κατάλαβαν οτι θα αλλάξεις στον νέο πάροχο και σε πήραν τηλ

Δεν υφίσταται "μπλοκάρισμα" της αίτησης μιας και δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα και ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κάτι τέτοιο στο σύστημα

Ήδη προχώρησε η αίτηση στον Ήρων και σύντομα θα εκτελεστεί η νέα αίτηση της ελπέ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

μα για υπαναχώρηση νομίζω κάνεις την αίτηση εσύ και την υπογράφεις. τι κάνουνε, μπορούν να μπαίνουν ως εκπρόσωποί μας και κάνουν υπαναχώρηση εκ μέρους μας; 

νομίζω μου είχαν εξηγήσει παλιότερα πως "μπλοκάρουν" την αίτηση στον δεδδηε... οτι κ αν σημαίνει αυτό..

πάντως για την ώρα δεν έχει αλλάξει το ψηφίο στον αρ. παροχής μου

Όχι, δεν κάνουν υπαναχώρηση. Από τη στιγμή που ζήτησες να πας Ήρωνα, πας και μετά όταν υπογράφεις το νέο συμβόλαιο με Ελπεντισον, επιστρέφεις Ελπεντισον. Το νούμερο σου θα αλλάξει λογικά δύο φορές. Ενδείξεις θα βάλουν αυτοί - τσεκαρε μόνο μην περνάει ο ΔΕΔΔΗΕ αυτές τις μέρες και γίνει τέλειο μπέρδεμα 

• Thanks 1
  • Haha 1

Καλησπέρα 

Έβγαλε ο ΗΡΩΝ τον Τελικό/Εκκαθαριστικό και προσπαθώ να καταλάβω αν μου χει φάει το 50αρι ή όχι. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; 

ΕΝΑΝΤΙ

image.png.7e591a8f71447a8cb23a0170436ec598.png

ΤΕΛΙΚΟΣ/ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ

image.png.9dc87e4547d6b4eb05dc887f6a943cd7.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, uphercules10 είπε

15 Απριλίου 

30 λεπτά πριν, uphercules10 είπε

15 Απριλίου 

Αντί δεν περίμενες ?

Ολόιδια περίπτωση και εγώ 

.

Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι είναι θέμα της τράπεζας 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

7 λεπτά πριν, Gianniz είπε

Καλησπέρα 

Έβγαλε ο ΗΡΩΝ τον Τελικό/Εκκαθαριστικό και προσπαθώ να καταλάβω αν μου χει φάει το 50αρι ή όχι. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; 

ΕΝΑΝΤΙ

image.png.7e591a8f71447a8cb23a0170436ec598.png

ΤΕΛΙΚΟΣ/ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ

image.png.9dc87e4547d6b4eb05dc887f6a943cd7.png

αφού σου ξαναβάλανε το 50ρικο στον τελικό ,κομπλέ

σου χρωστάνε 1,85 απο τη χρέωση Διανομής , (σου χρέωσαν τα διπλάσια)

υπόψιν οτι άλλαξε απο 1/3

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/4/2024 στις 3:11 ΜΜ, ekrepali είπε

Εγώ να ξέρεις... δέχτηκα αντιπρόταση της volton για επιπλέον 1000kw δωρεάν στο Γ21 (δηλαδή 100 ευρώ άμεσο κέρδος). 4 μέρες θα είναι η εκπροσώπηση της Elpedison και θα ξαναγυρίσει η παροχή στη Volton από 1/4 (συστεμικά ακόμα φαίνομαι στην Έlpedison). Ίσως πάρουμε την 20ευρη ίσως όχι... οι όροι πάντως δεν ορίζουν ότι χάνουμε την 20ευρη αν παραμείνουμε λίγο.

Και έχω την είχα πάρει την προηγούμενη φορά που είχα μεινει για 5 μέρες... 

Επεξ/σία από akisdg

02/04/2024 αίτηση στην ΔΕΗ (αλλαγή από elpedison)

03/04/2024 έλεγχος εγγράφων από ΔΕΗ και προώθηση στη ΔΕΔΔΗΕ

04/04/2024 τηλεφώνημα από elpedison/befon για αντιπροσφορά, 50€ στην κατανάλωση (10Ε/μήνα για 5 μήνες+40Ε Σκλαβενίτη)

Μου είπαν ότι δε χρειάζεται να κάνω κάτι απλά απαντάω σε mail που θα στείλουν ότι συναινώ και τις μετρήσεις που έστειλα στη ΔΕΗ.

Όντως δε χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο?? (γιατί στο mydei με δείχνει ενεργή παροχή). Επίσης ποια διαδρομή ακολουθώ στο site του ΔΕΔΔΗΕ για να βρω αν άλλαξα ψηφίο (ξέρω το έχετε πει τόσες φορές αλλά δεν το βρίσκω)

2 ώρες πριν, korakios είπε

για μένα λάθος και οι 2 κινήσεις (αλλαγή έχοντας πιστωτικό και υπαναχώρηση που δεν υφίσταται στο ρεύμα και είναι ταχυτουρισμός)

ο καθένας βέβαια κινείται όπως νομίζει

ενημέρωσέ μας αν για τις 2-3 μέρες στον Ήρων βάλανε τα 50€

Δε νομίζω ότι δεν υφίσταται η υπαναχώρηση σε εξ αποστάσεως σύμβαση. Την 2η φορά που είχα πάει Elpedison μου είχαν στείλει και αίτηση υπαναχώρησης εντός 14 ημερών μαζί με τα έγγραφα της σύμβασης και των προσφορών.

• Like 1

1 ώρα πριν, maglor1981 είπε

02/04/2024 αίτηση στην ΔΕΗ (αλλαγή από elpedison)

03/04/2024 έλεγχος εγγράφων από ΔΕΗ και προώθηση στη ΔΕΔΔΗΕ

04/04/2024 τηλεφώνημα από elpedison/befon για αντιπροσφορά, 50€ στην κατανάλωση (10Ε/μήνα για 5 μήνες+40Ε Σκλαβενίτη)

Μου είπαν ότι δε χρειάζεται να κάνω κάτι απλά απαντάω σε mail που θα στείλουν ότι συναινώ και τις μετρήσεις που έστειλα στη ΔΕΗ.

Όντως δε χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο?? (γιατί στο mydei με δείχνει ενεργή παροχή). Επίσης ποια διαδρομή ακολουθώ στο site του ΔΕΔΔΗΕ για να βρω αν άλλαξα ψηφίο (ξέρω το έχετε πει τόσες φορές αλλά δεν το βρίσκω)

ουσιαστικά κάνεις νέα σύμβαση , απλά βεβαιώσου οτι τα δώρα αναγράφονται

• Like 1

2 ώρες πριν, Cmg__ είπε

δεν κατάλαβα μου είπε πως είναι ταβάνι.. θα σας στείλω όταν έρθει το συμβόλαιο

σταματούν τη μεταφορά, και καταλαβαίνω ότι είναι κάτω απο 0,10

Δεν υπάρχει ταβάνι στα κίτρινα. Και για άλλη μια φορά, ότι δε γράφεται στη σύμβαση είναι απλώς λόγια. Υπήρξε φορά που πήγα να την πατήσω επειδή στο τηλέφωνο έλεγαν παραμύθια για δώρο αλλά όταν ζήτησα το λόγο που δε το έγραφαν στη σύμβαση επικαλέστηκαν "τεχνικά λάθη". Γενικά σκοπός του υπαλλήλου είναι να κλείσει τη σύμβαση, οπότε θα χρησιμοποιήσει συχνά την πιο περίτεχνη φρασεολογία για να σε πείσει.

• Like 1

Μόλις τώρα, gpapas640 είπε

Δε νομίζω ότι δεν υφίσταται η υπαναχώρηση σε εξ αποστάσεως σύμβαση. Την 2η φορά που είχα πάει Elpedison μου είχαν στείλει και αίτηση υπαναχώρησης εντός 14 ημερών μαζί με τα έγγραφα της σύμβασης και των προσφορών.

υπαναχώρηση υφίσταται με την έννοια οτι φεύγεις αζημίως

Δλδ κλείνεις πχ σταθερό και τη 14η μέρα κάνεις υπαναχώρηση χωρίς ρήτρα

Αλλά δεν ισχύει οτι γυρνά η παροχή σου αυτόματα . Ουσιαστικά είναι νέα σύμβαση με τον παλιό πάροχο γιαυτό και αν είχες ένα μη εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα δεν μπορείς να επιστρέψεις σε αυτό

4 hours ago, geiannis said:

από NRG σε ELPE

ΜΕ ΦΩΤΟ του μετρητή που φαινόταν φυσικά και το ταμπελάκι του ρολογιού

ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΗ στην ΑΙΤΗΣΗ τις kWh 
σε κατάστημα μάλιστα

κι έγινε ΜΑΚΑΚΙΑ
ήθελε η κυρά ΕνΕρτζι (NRG) 

να πάρει όσες κιλοβατώρες ήθελε για παρτι της!

ΜΙΛΑΜΕ βάλανε περιπου 800 kWh παραπάνω από το κεφάλι τους

Mεταφορά από NRG σε Elpedison, τις ενδείξεις που αναγράφονται στην αίτηση τις γράφει στον Θαλή η Elpedison κι εν συνεχεία ο ΔΕΔΔΗΕ τις αποστέλλει και στην NRG ως τελική ένδειξη. (Άρθρο 18, παρ6 του ΚΠΗΕ)

Αν έγινε λοιπόν πατάτα, φταίει η Elpedison... όχι η NRG ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ. Και πρόκειται σίγουρα περί πατάτας (κι όχι λάθος επίτηδες) καθώς δε συμφέρει την Elpedison να πληρωθεί 800kw λιγότερες.

δεν πλήρωσα τον τελευταίο λογαριασμό στην NRG και θα περιμένουμε δικαστικά γιατί δεν πάει άλλο με το να κάνουν ό,τι τους καπνίσει!

Θα είχε λυθεί το θέμα αν ζητούσατε απ'την elpedison να στείλει στον ΔΕΔΔΗΕ διόρθωση ενδείξεων. Θα τις έπαιρνε και η NRG τις διορθωμένες ενδείξεις και θα έβγαινε έκτακτος διορθωτικός.

Τζάμπα λεφτά σε δικηγόρο, κατά λάθος παρόχου.

και όταν ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ σε συγγενικό μου πρόσωπο που του άνοιξε ΔΕΝ είπε τιποτα ο ηλίθιος καραγκιοζοπαίχτης υπάλληλος!

παρά την ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ. να του τύχει όμως κάτι στο τομέα που εργάζομαι εγώ να δει τότε τι ωραία που θαναι αν ΟΛΟΙ λειτουργούν με ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ και ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ μωρε τι να κάνουμε κλπ

ΓΙΑΥΤΟ δεν θα τους ξανα ανοίξω ποτέ τους ΔΕΔΔΗΕ μόνο με εισαγγελέα αστυνομία κλπ

Ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ (εργολάβος), καταγράφει ό,τι βλέπει. Δεν είναι αρμοδιότητα του να ελέγχει λογαριασμούς. Οποιοδήποτε θέμα αφορά λάθος ένδειξη κάνεις αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ και για λάθος ενδείξεις σε αλλαγή παρόχου κάνεις αυτό που έγραψα παραπάνω.

2 hours ago, Cmg__ said:

Μου στείλανε σκαναρισμένη την αίτηση, τον σκλαβενίτη τον έγραψαν με στυλό :P 
Είναι legit;: Είπε σε 20 μέρες ξαναμιλάμε για να μου τις δώσουνε.

image.png.0c12bd27222d271aea679af095775a23.png

Reveal hidden contents

image.png.05f9b85e65eaa13c4b9891538b241677.png

Reveal hidden contents

image.png.c53de348f21d1ccb4be34ed42f31d71c.png

Προωθητική ενέργεια γράφει μόνο το 5 x 10 (σκλαβε μονο με στυλο :P νομίζω δεν τον γράφουνε στις προωθητικές ενέργειες... τους εμπιστεύομαι;) :

Hide contents

Προφανώς έληξε η προσφορά συστεμικά (δεν υπάρχει επιλογή να το επιλέξουν) και το γράφουν χειρόγραφα. Αν περάσουν 2 βδομάδες και δε σε πάρουν τηλέφωνο για τις επιταγές, πάρε εσύ τηλέφωνο και ενόχλησε τους.  Κι εννοείται μη σβήσεις το email.

2 hours ago, Cmg__ said:

μα δεν εκανα υπαναχώρηση, σταματήσανε τη μεταφορά. Δεν μεταφέρθηκα ακόμη στον Ηρωνα. Καταλαβαίνω κάτι λάθος;

Δε σταματάει η μεταφορά, γίνεται πήγαινε-έλα.

2 hours ago, maglor1981 said:

https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/

• Like 2
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, ri3per είπε

Παιδια τι λετε, αξιζει το Οικιακο value 6 μηνες της Protergia; 0,09500 σταθερο για 6 μηνες

και που να ξέρουμε την κατανάλωση που έχεις ωστε να αξίζει το πάγιο ?

συμπλήρωσε το excel του dommnx και δες μόνος σου

• Like 1
  • Thanks 1

52 minutes ago, gpapas640 said:

Δε νομίζω ότι δεν υφίσταται η υπαναχώρηση σε εξ αποστάσεως σύμβαση.

Για ακύρωση του αιτήματος εκπροσώπησης πριν το υλοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, είναι πολύ δύσκολο να προλάβεις την υπαναχώρηση.

Υπάρχουν βασικά 2 τρόποι που οι πάροχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτημα εκπροσώπησης:

1) Άμεσα

2) 14 μέρες μετά την υπογραφή.

Εφόσον οι αλλαγές γίνονται πλέον με δικές μας ενδείξεις, κι εφόσον οι πάροχοι καίγονται να πάρουν πελάτες... όλοι εννοείται στέλνουν τα αιτηματα άμεσα (το πολύ εντός 2-3 ημερών). Αν εσύ στείλεις αίτημα υπαναχώρησης (μέσω email), μέχρι να το δει ο πάροχος... να το προωθήσει στο αρμόδιο τμήμα... το κωλοβαράνε και επίτηδες... ο ΔΕΔΔΗΕ ολοκληρώνει το αίτημα εκπροσώπησης.

Αν το αίτημα εκπροσώπησης ολοκληρωθεί εντός των 14ων ημερών απ'την υπογραφή, το δικαίωμα για υπαναχώρηση "χάνεται".

Εξαίρεση αυτό που ανέφερε ο κοράκιος, όταν πρόκειται για σταθερό συμβόλαιο... το οποίο βέβαια δεν το έχουμε δει πως γίνεται στη πράξη. 2 τρόπους μπορώ να σκεφτώ:

1) Ζητάς εντός των 14ων ημερών να γυρίσεις σε κυμαινόμενο τιμολόγιο. Υπογράφεις σύμβαση για κυμαινόμενο και ταυτόχρονα υποβάλλεις υπαναχώρηση για το σταθερό. Μ'αυτό το τρόπο γλυτώνεις κι απ'το ενδεχόμενο να σου κόψουν το ρεύμα... γιατί αν δεν υπάρχει ενεργή σύμβαση με τον πάροχο, θα πάει αυτομάτως εντολή διακοπής στο ΔΕΔΔΗΕ.

2) Εντός των 14ων ημερών αλλάζεις πάροχο, και ταυτόχρονα στέλνεις υπαναχώρηση στον πάροχο που θες να σπάσεις το συμβόλαιο. Φαντάζομαι ότι για να είσαι εμπροθεσμος, οι 14 μέρες μετράνε από τη μέρα υπογραφής στο 1ο πάροχο μέχρι τη μέρα ολοκλήρωσης της μεταφοράς στο 2ο πάροχο (τελική μέρα για τον 1ο πάροχο).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...