Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, giannisder είπε

Ευχαριστώ @korakios θα το κάνω έτσι.. Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, ποια ήταν η κατάληξη?

έχει ξανασυμβεί , γιαυτό και επιμένουμε να δίνετε φωτό και απαραίτητα στην αίτηση να αναγράφεται η μέτρηση

το διορθώνουν μετά απο μέρες , απλά ταλαιπωρία η φάση

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, SarasDami said:

Ξέρει κάποιος να απαντήσει, γιατί η προτεργια δεν δίνει συνέπεια μαζί με Κοτ, οπότε στο πράσινο που είμαι τώρα με χρεώνουν 0,22€/κιλοβατώρα - μηχανισμό διακύμανσης - κοτΑ= 0,115€/kWh...

Γιατί είναι απατεώνες...

1 hour ago, xsaviola28 said:

Καλησπέρα, αν μπορεί κάποιος να δε τους λογαριασμούς του Ηρων, είναι ένας έναντι και σε μία μέρα έστειλαν εκκαθαριστικό πρώτα και μετά τελικό μίας μέρας.

Η κλασική απάτη που συζητούσαμε με τον @korakios βγάζουν την ίδια μέρα τον εκκαθαριστικό και τον τελικό, ώστε να φαίνεται ο εκκαθαριστικός "ανεξόφλητος" για να μη μπαίνει η συνέπεια του στον τελικό! Ο όροι λένε ότι ο πελάτης δε παίρνει τη συνέπεια της τελικής κατανάλωσης, κι αυτοί έφαγαν και τη συνεπεια του εκκαθαριστικού. Καταγγελία στο myrae.

38 minutes ago, giannisder said:

Καλησπέρα παιδιά.. αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα κ ήθελα να δω αν έχει συμβεί σε κάποιον από εσάς κάτι παρόμοιο.. όταν έκανα συμβόλαιο στον Ήρων, δεν είχα ακόμα λογαριασμό από την προηγούμενη εταιρία (volton) και μου είπανε δεν πειράζει, να στείλω ότι έχω και θα το φτιάξουν αυτοί.. το αποτέλεσμα ήταν να βάλουν ότι ξεκίνησα με 60330 kwh (που ήταν της προπροηγουμενης εταιρίας) κ αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φαίνεται ότι 40 μέρες στη volton, έκαψα μόνο 12 kwh και στην ουσία έχασα τις 500 δωρεάν που είχα για ένα μήνα (από τη volton) και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έχω κάψει πάνω από 700kwh σε 40 μέρες στον Ήρων.. πήρα τηλ στον δεδδηε κ μου είπε πως δεν πέρασε για την αλλαγή κ πως πρέπει να πάρω στον Ήρων, ο Ήρων αντίστοιχα μου λέει πως φταίει ο δεδδηε που υπέγραψε ότι ήταν σωστές οι 60333 και με έχουν κάνει μπαλάκι.. ότι κ να κάνω βγαίνω χαμένος.. (ο μέσος όρος κατανάλωσης το μήνα είναι 250kwh αλλά όταν ήμουν στη volton έκαψα πολύ περισσότερες λόγο του ότι είχα τις 500 δωρεάν) τι μπορώ να κάνω ώστε να δικαιωθώ κ να γίνουν όλα όπως πρέπει? (Δεν είχα στείλει φωτό του ρολογιού, ούτε γραπτά τις kwh, διότι μου είπαν δε χρειάζεται κ δεν έχω υπογράψει κάτι που να λέει με πόσες kwh ξεκίνησα στον Ήρων) 

Oι αλλαγές παρόχων γίνονται πάντα με τις ενδείξεις που καταχωρεί ο νέος πάροχος στη πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ (Θαλής), σύμφωνα με το Άρθρο 18, παρ6 του ΚΠΗΕ. Εκτός κι αν ο πελάτης έχει τηλεμέτρηση οπότε ο ΔΕΔΔΗΕ τραβάει ένδειξη τη μέρα της αλλαγής.

Η σύμβαση / αίτηση εκπροσώπησης που υπογράφουμε στον πάροχο, αποτελεί έγγραφη εξουσιοδότηση... επόμενως πρέπει να αναγράφονται τα σωστά στοιχεία. Το ότι δεν είχες λογαριασμό από προηγούμενο πάροχο δε παίζει ρόλο... το θέμα είναι ότι έπρεπε να στείλεις ένδειξη φωτογραφίας και επίσης έπρεπε να δεις στην αίτηση αν αναγράφεται η ένδειξη σου πριν υπογράψεις. Όταν υπογράψεις αίτηση με κενή ένδειξη, δίνεις λευκή επιταγή στο πάροχο να γράψει στον Θαλή ό,τι ένδειξη να'ναι!

Έπεσες κλασικά σε υπάλληλο δεινόσαυρο (μάλλον μεταγραφή από ΔΕΗ), που νομίζουν ότι οι αλλαγές γίνονται ακόμα με επιτόπιες καταμετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο μόνος τρόπος να λυθεί το ζήτημα είναι να πείσεις τον ΗΡΩΝ να στείλει στον ΔΕΔΔΗΕ αίτημα διόρθωσης της αρχικής ένδειξης της εκπροσώπησης. Αν ο ΗΡΩΝ δεν το στείλει, ο ΔΕΔΔΗΕ δε πρόκειται να αλλάξει τις ενδείξεις από μόνος σου.

• Like 4

2 λεπτά πριν, panosena είπε

Τρίτη εργάσιμη μέρα σήμερα κι η Ελπέδισο δε μου 'χει στείλει ακόμα τη βεβαίωση εκπροσώπησης....

Τι διορία δίνει η νομοθεσία?

20 ημέρες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, panosena said:

Τρίτη εργάσιμη μέρα σήμερα κι η Ελπέδισο δε μου 'χει στείλει ακόμα τη βεβαίωση εκπροσώπησης....

HΡΩΝ θες να πας αν θυμάμαι καλά; Πριν την elpedison σε ποιον πάροχο ήσουν; Μπορείς να ανέβασεις στο econtract του ΗΡΩΝ τον τελευταίο εκκαθαριστικό του προηγούμενου παρόχου (υπόψιν ζητάει σελίδα μπρος πίσω σε ξεχωριστά αρχεία, όπως επίσης και ταυτότητα μπρος - πίσω σε ξεχωριστά αρχεία). Τα 2 τελευταία ψηφία της παροχής που αναγράφονται στην αίτηση δε παίζουν ρόλο... ακόμα κι αν αναγράφεται 9ψηφιος, προχωρά η αίτηση κανονικά.

Απλά φρόντισε να είναι σωστές οι ενδείξεις που θα γράψεις στο econtract... κι αν τυχει να έχεις πολύ σύντομα προγραμματισμένη καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ, καλύτερα να περιμένεις και να κάνεις την αίτηση μετά, ώστε οι ενδείξεις σου να είναι μεταγενέστερες.

Επίσης αν τη 2η εργάσιμη μετά την αίτηση στο econtract δεν έχεις λάβει το email με τη σύμβαση ώστε να κάνεις αποδοχή, παίρνεις τηλέφωνο στο T. +30 216 0019740 (Telesales Dpt.) και ζητάς να σε συνδέσουν με τον εκπρόσωπο που έχει αναλάβει την αίτηση σου.

Επεξ/σία από ekrepali

21 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι διορία δίνει η νομοθεσία?

20 ημέρες?

10 εργάσιμες για απάντηση σε αίτημα

24 λεπτά πριν, panosena είπε

3-5 εργάσιμες έκανε περίπου η ελπέ

• Thanks 1

6 ώρες πριν, darklordvader77 είπε

Μου εδωσε την εντύπωση η υπάλληλος πως πήγε να μου προωθήσει το More. Οπότε διάλεξα το Choice και βλέπουμε.

Επίσης μου είπε πως δωρο ολα τα παγια ισχύει για νέους πελάτες στο Choice (εν αντιθέσει με το More που χει 5ευρώ και εκεί ισχύει και για παλιούς) αλλα με 1ευρώ το μήνα σιγά τα ωά.

ουτε στο more δινουμε δωρο τα παγια στους παλιους πελατες

_page-0002.jpg.f3ac47316572c650ae9a1f32573d6f95.jpg_page-0003.jpg.38fa8f5b7a941be15d92668d71f4c978.jpgκαλησπέρα.Σας αναρτώ λογαριασμό ΄ηρων σε σποιλερ,και θέλω να θέσω καποια ερωτηματα.α)εκεί που έχω επισημασμένα μεκόκινο η guarantee χρέωση γιατί ενώ το πάγιο είναι 8 ευρώ το μήνα είναι,6,40 και καθώς το πάγιο 4,40 αντί γα 5.;β)επειδή θα κάσω να υπολογίσω τον τελικό λογαριασμό,θα υπολογίσω απο 31/1 - 14/3  και θα αφαιρέσω την αξία ρεύματος που προπλήρωσα  στον έναντι (προμήθεια και ρυθμιζόμενες) χωρις την έκπτωση συνέπιας;

Spoiler

_page-0001.jpg.2594898e050681258d05517fef109d25.jpg

1 minute ago, iliata2410 said:

καλησπέρα.Σας αναρτώ λογαριασμό ΄ηρων σε σποιλερ,και θέλω να θέσω καποια ερωτηματα.α)εκεί που έχω επισημασμένα μεκόκινο η guarantee χρέωση γιατί ενώ το πάγιο είναι 8 ευρώ το μήνα είναι,6,40 και καθώς το πάγιο 4,40 αντί γα 5.;β)επειδή θα κάσω να υπολογίσω τον τελικό λογαριασμό,θα υπολογίσω απο 31/1 - 14/3  και θα αφαιρέσω την αξία ρεύματος που προπλήρωσα  στον έναντι (προμήθεια και ρυθμιζόμενες) χωρις την έκπτωση συνέπιας;

Hide contents

α) Γιατί η περίοδος κατανάλωσης είναι 24 μέρες. Δηλαδή πάγιο*24/30

β) Ναι.

[(Συνολική χρέωση προμήθειας + συνολικές ρυθμιζόμενες + συνολικά πάγια + συνολικά guarantee - προπληρωμένη αξία ρεύματος έναντι δηλαδή προμήθεια&ρυθμιζόμενες&παγια&guarantee) * 1.06]

+

Δήμο από 15/3 ως λήξη εκπροσώπησης + ΕΡΤ από 31/1 ως λήξη εκπροσώπησης

Είδα το ποστ απο την παράθεση , το μέλος εδώ έχει λανθασμένα ενεργοποιημένη την προστασία ορίου (0,18) χωρίς λόγο

Βέβαια βοηθά τους υπόλοιπους να πριμοδοτεί τα δώρα 😄

• Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τελικό λογαριασμό Volton αν δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα, εκδίδεται διορθωτικος τελικός λογαριασμός με αφαίρεση της έκπτωσης  συνέπειας;  

Επεξ/σία από madboy

3 ώρες πριν, Con_stant1ne είπε

Για να πάρεις την 20ευρη θα πρέπει να είσαι ενεργός τη μέρα που θα σε πάρουν τηλ να στη στείλουν. Τουλαχιστόν εμένα έτσι μου είπαν όταν έχασα 1 επειδή έφυγα. Εγώ κοντεύω τώρα 2 μήνες και ακόμα να μου στείλουν 3 που περιμένω. Όροι για τις 20ευρες δεν υπάρχουν. Μόνο στα λόγια είναι.

Εγώ έχω πάρει 3-4 20ευρες ενώ έχω φύγει...απλά πρήξιμο θέλουν και μάλιστα γραπτό ώστε να υπάρχει.

• Like 1

18 minutes ago, madboy said:

Σε τελικό λογαριασμό Volton αν δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα, εκδίδεται διορθωτικος τελικός λογαριασμός με αφαίρεση της έκπτωσης  συνέπειας;  

Βγαίνει έκτακτος και χρεώνουν τη συνέπεια που σου είχαν βάλει προκαταβολικα.

• Like 1

1 minute ago, ekrepali said:

Βγαίνει έκτακτος και χρεώνουν τη συνέπεια που σου είχαν βάλει προκαταβολικα.

Ευχαριστώ αυτό γνώριζα και εγω μέσα από εδώ, απλά στην εξυπηρέτηση πελατών σε μια φίλη μου, είπαν ότι επειδή είναι τελικός, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...