Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 minutes ago, anstragal said:

Καλησπέρα σας. 'Εκανα αίτηση αλλαγής παρόχου στα μέσα Φλεβάρη και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συστημική ενημέρωση όπως επαναλαμβάνει κάθε φορά ο ΔΕΔΔΗΕ όταν επιχειρώ να επικοινωνήσω τηλεφωνικά. Υπέβαλα αίτημα και μέσω του myrae πριν 3 εβδομάδες και δεν υπάρχει κανένα update και εκεί. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

Πότε ακριβώς έκανες την αίτηση;

Σε ποιον πάροχο έκανες την αίτηση;

Έδωσες ενδείξεις του μετρητή στην αίτηση;

Άλλαξε το τελευταίο ψηφίο στο ΥΔΕ; https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ Αν ναι, τότε έχει γίνει η αλλαγή.

Αν δεν άλλαξε το τελευταίο ψηφίο στο ΥΔΕ, τότε η αίτηση έχει σκαλώσει... κι ο ποιο σύνηθες λόγος είναι να έλαβε επιτόπια καταμέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ λίγο πριν αποσταλεί η αίτηση και οι ενδείξεις σου είναι μικρότερες (εκτός ορίων).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πότε ακριβώς έκανες την αίτηση;

Σε ποιον πάροχο έκανες την αίτηση;

Έδωσες ενδείξεις του μετρητή στην αίτηση;

Άλλαξε το τελευταίο ψηφίο στο ΥΔΕ; https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ Αν ναι, τότε έχει γίνει η αλλαγή.

Αν δεν άλλαξε το τελευταίο ψηφίο στο ΥΔΕ, τότε η αίτηση έχει σκαλώσει... κι ο ποιο σύνηθες λόγος είναι να έλαβε επιτόπια καταμέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ λίγο πριν αποσταλεί η αίτηση και οι ενδείξεις σου είναι μικρότερες (εκτός ορίων).

Έκανα την αίτηση στις 15/2.

Αλλαγή από Volton σε Elpedison, στο κατάστημα έδωσα μετρήσεις.

Το τελευταίο ψηφίο δεν έχει αλλάξει.

26 minutes ago, aris2022k said:

Ναι, κι εγώ που μπήκα λίγο είδα ότι το More δίνει και 60€ έκπτωση. Όμως νομίζω ότι έχει διαφορετικό τρόπο υπολογισμού κ ίσως βγαίνει ακριβότερο γενικά

Μου εδωσε την εντύπωση η υπάλληλος πως πήγε να μου προωθήσει το More. Οπότε διάλεξα το Choice και βλέπουμε.

Επίσης μου είπε πως δωρο ολα τα παγια ισχύει για νέους πελάτες στο Choice (εν αντιθέσει με το More που χει 5ευρώ και εκεί ισχύει και για παλιούς) αλλα με 1ευρώ το μήνα σιγά τα ωά.

28 minutes ago, anstragal said:

Έκανα την αίτηση στις 15/2.

Αλλαγή από Volton σε Elpedison, στο κατάστημα έδωσα μετρήσεις.

Το τελευταίο ψηφίο δεν έχει αλλάξει.

Πάρε τηλέφωνο τον ΔΕΔΔΗΕ 800 400 4000 και ρώτα:

1) Αν έγινε κάποια επιτόπια καταμέτρηση ή τηλεμέτρηση μετά τις 15/2

2 ) Πότε υπέβαλλε η elpedison το αίτημα εκπροσώπησης.

4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πάρε τηλέφωνο τον ΔΕΔΔΗΕ 800 400 4000 και ρώτα:

1) Αν έγινε κάποια επιτόπια καταμέτρηση ή τηλεμέτρηση μετά τις 15/2

2 ) Πότε υπέβαλλε η elpedison το αίτημα εκπροσώπησης.

Στην τελευταία επικοινωνία σήμερα το πρωί μου ανέφεραν πως έχει γίνει καταμέτρηση αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει γίνει η συστημική ενημέρωση.

Η elpedison φαντάζομαι υπέβαλε άμεσα το αίτημα γιατί με πήρε λίγες ημέρες μετά τηλέφωνο η Volton βλέποντας ότι φεύγω για να κάνει κάποια αντιπρόταση.

2 minutes ago, anstragal said:

Στην τελευταία επικοινωνία σήμερα το πρωί μου ανέφεραν πως έχει γίνει καταμέτρηση αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει γίνει η συστημική ενημέρωση.

Η elpedison φαντάζομαι υπέβαλε άμεσα το αίτημα γιατί με πήρε λίγες ημέρες μετά τηλέφωνο η Volton βλέποντας ότι φεύγω για να κάνει κάποια αντιπρόταση.

Έχει γίνει καταμέτρηση, αλλά δε λες πότε ακριβώς και με τι ενδείξεις (μικρότερες ή μεγαλύτερες από αυτές που έδωσες στο κατάστημα)... ούτε λες αν ήταν επιτόπια προγραμματισμένη ή έκτακτη η καταμέτρηση. Και η elpedison υπέβαλε το αίτημα άμεσα αλλά δε γράφεις πότε ακριβώς και η volton σε κάλεσε αλλά δε λές πότε ακριβώς.

1 hour ago, anstragal said:

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

Ναι... αν γράψεις λεπτομέρεις ίσως βγει άκρη, αλλιώς τζάμπα χρόνο σπαταλάμε.

8 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έχει γίνει καταμέτρηση, αλλά δε λες πότε ακριβώς και με τι ενδείξεις (μικρότερες ή μεγαλύτερες από αυτές που έδωσες στο κατάστημα)... ούτε λες αν ήταν επιτόπια προγραμματισμένη ή έκτακτη η καταμέτρηση. Και η elpedison υπέβαλε το αίτημα άμεσα αλλά δε γράφεις πότε ακριβώς και η volton σε κάλεσε αλλά δε λές πότε ακριβώς.

Ναι... αν γράψεις λεπτομέρεις ίσως βγει άκρη, αλλιώς τζάμπα χρόνο σπαταλάμε.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου, ανέφερα απλά ό,τι γνώριζα μέχρι τώρα. Θα τηλεφωνήσω στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να ρωτήσω και όλα τα υπόλοιπα που σημείωσες.

1 ώρα πριν, anstragal είπε

Καλησπέρα σας. 'Εκανα αίτηση αλλαγής παρόχου στα μέσα Φλεβάρη και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συστημική ενημέρωση όπως επαναλαμβάνει κάθε φορά ο ΔΕΔΔΗΕ όταν επιχειρώ να επικοινωνήσω τηλεφωνικά. Υπέβαλα αίτημα και μέσω του myrae πριν 3 εβδομάδες και δεν υπάρχει κανένα update και εκεί. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

Επανέρχομαι και με τις υπόλοιπες πληροφορίες. Με ενημέρωσαν από το ΔΕΔΔΗΕ πως η Elpedison έστειλε το αίτημα στις 16/2 με ένδειξη 8420 kWh.

Πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη καταμέτρηση στις 27/2 με ένδειξη 8521 kWh.

Επανέλαβαν πως για κάποιο λόγο δεν έχει γίνει συστημική ενημέρωση.

1 ώρα πριν, darklordvader77 είπε

Μου εδωσε την εντύπωση η υπάλληλος πως πήγε να μου προωθήσει το More. Οπότε διάλεξα το Choice και βλέπουμε.

Επίσης μου είπε πως δωρο ολα τα παγια ισχύει για νέους πελάτες στο Choice (εν αντιθέσει με το More που χει 5ευρώ και εκεί ισχύει και για παλιούς) αλλα με 1ευρώ το μήνα σιγά τα ωά.

Ναι, καλά έκανες νομίζω. Αυτή που μίλησα εγώ μου είπε από μόνη της ότι το Choice είναι καλύτερο

πειρα τηλεφωνο ελπε να δω ποτε θα στειλει σκλαβενιτη. και με απαντησαν εκτος απροοπτου οτι αυριο θα με καλεσει, επισης ρωτησα για τους υπολοιπους, @pankostas @evita @razkal και 3 ακομα που δεν εχω ονοματα θα σας καλεσει εκτος απροοπτου αυριο για να κλεισετε ραντεβου. μπραβο τους, καλη ομαδα και πολυ αμεσα. ουτε 2 εβδομαδες που πηγαμε. 

να πω επισης οι δωροεπιταγες που σας ελεγα απο τον νοεμβριο που με χρωστουσαν, ειχα στειλει ραε και τις πειρα την προηγουμενη βδομαδα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, σε nrg σπίτι 70-74 με κατανάλωση μέσω όρο 1400 kwh και μια φορά πικ στα 1801 kwh. Σε ειδικό τιμολόγιο nrg οικιακό ( είναι μονοφασικό το μόνο κακό μου λέει πράσινο είναι δεν ξέρω εάν έχει διαφορά από αυτά που έχει στο site. Φεβ 24 το πλήρωσε με 0,19453 κ Μαρ. 0,19000). Σε τι συμφέρει να πάει σε πακέτο στην nrg ή σε κάποιο άλλο? Σίγουρα πρέπει να βάλει νυχτερινό γιατί δεν έχει και να αλλάξει και τις παλιές λάμπες.

Επίσης, για επαγγελματικό (ρεύμα πολυκατοικίας το οποίο είναι nrg πράσινο ειδικό και αυτο με Φεβ 24 το πλήρωσε με 0,20253 κ Μαρ. 0,19800) 400-460kwh μπορείς να βάλεις νυχτερινό? Και που αξίζει σαν πακέτο/εταιρία? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Επεξ/σία από PurpleNinja

3 minutes ago, lazarnik said:

και 3 ακομα που δεν εχω ονοματα θα σας καλεσει εκτος απροοπτου αυριο για να κλεισετε ραντεβου.

Εγώ να ξέρεις... δέχτηκα αντιπρόταση της volton για επιπλέον 1000kw δωρεάν στο Γ21 (δηλαδή 100 ευρώ άμεσο κέρδος). 4 μέρες θα είναι η εκπροσώπηση της Elpedison και θα ξαναγυρίσει η παροχή στη Volton από 1/4 (συστεμικά ακόμα φαίνομαι στην Έlpedison). Ίσως πάρουμε την 20ευρη ίσως όχι... οι όροι πάντως δεν ορίζουν ότι χάνουμε την 20ευρη αν παραμείνουμε λίγο.

6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εγώ να ξέρεις... δέχτηκα αντιπρόταση της volton για επιπλέον 1000kw δωρεάν στο Γ21 (δηλαδή 100 ευρώ άμεσο κέρδος). 4 μέρες θα είναι η εκπροσώπηση της Elpedison και θα ξαναγυρίσει η παροχή στη Volton από 1/4 (συστεμικά ακόμα φαίνομαι στην Έlpedison). Ίσως πάρουμε την 20ευρη ίσως όχι... οι όροι πάντως δεν ορίζουν ότι χάνουμε την 20ευρη αν παραμείνουμε λίγο.

Ελπε δεν πείρες 100+50?

21 ώρες πριν, doomnx είπε

H ELPEDISON δεν τα πάει καθόλου άσχημα στους οικιακούς καταναλωτές

image.png.66260f63bb6932ff85ac3785fe4260dd.png

Τελείωσε το περυσινό 100 από ΕΛΠΕ και σκεφτόμουν να φύγω κάπου ώστε να εκμεταλλεύομαι και το νυχτερινό.  Σκεφτόμουν είτε επιστροφή σε 4all είτε we κίτρινο που έχει παρεμφερείς τιμές με κάνα 2€ πάγιο λιγότερο. Έπαθα σοκ βλέποντας πως έχει μόνο 969 συνδρομητές! 🤯🤯

3 minutes ago, lazarnik said:

Ελπε δεν πείρες 100+50?

150 σε 5 μήνες, κατ'αναλογία ημερών (η έκπτωση τιμολογείται αναλογικά 1 ευρώ τη μέρα).

Η Volton μου έδωσε ξανά 1000kw δωρεάν (100 ευρώ), μετά μπορώ να πάω ΗΡΩΝ (50 ευρώ) και να ξαναγυρίσω Volton κλπ.

24 λεπτά πριν, PurpleNinja είπε

Καλησπέρα, σε nrg σπίτι 70-74 με κατανάλωση μέσω όρο 1400 kwh και μια φορά πικ στα 1801 kwh. Σε ειδικό τιμολόγιο nrg οικιακό (δεν ξέρω ακόμα πόσο είναι η τιμή προσφοράς βοηθάω ένα φίλο και είναι μονοφασικό). Σε τι συμφέρει να πάει σε πακέτο στην nrg ή σε κάποιο άλλο? Σίγουρα πρέπει να βάλει νυχτερινό γιατί δεν έχει και να αλλάξει και τις παλιές λάμπες.

Επίσης, για επαγγελματικό (ρεύμα πολυκατοικίας) 400-460kwh μπορείς να βάλεις νυχτερινό? Και που αξίζει σαν πακέτο/εταιρία? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

κατεβάζεις excel doomnx και συμπληρώνεις κατανάλωση στο φύλλο εξατομίκευση και βλέπεις

για νυχτερινό σε κοινόχρηστα δε γνωρίζω αν μπαίνει

1 ώρα πριν, anstragal είπε

Επανέλαβαν πως για κάποιο λόγο δεν έχει γίνει συστημική ενημέρωση.

αφου μέσω ΡΑΕ δεν παίζει , τότε μέσω ΣτΚ , σπάσε και τα τηλ στη ΡΑΕ , μάθε τηλ διευθυντή  υποκαταστήματος, ίσως  και ντου στο υποκατάστημα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...