Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, doomnx είπε

Απάντησε στα παρακάτω:

1. Θέλεις ένα πρόγραμμα σταθερό για 12 μήνες για να μην ξανασχοληθείς με το παρόν νήμα μέχρι του χρόνου;
  2. Μήπως για 6 μήνες;
  3. Σε ενδιαφέρει να αλλάζεις πάροχο κάθε μήνα/δίμηνο ώστε να εκμεταλλεύεσαι τα δώρα και να τη βγάζεις με τα μισά λεφτά έως τζάμπα;
  4. Ήσουν παλιότερα στην ELPEDISON;
  5. Ποια είναι η μέση μηνιαία σου κατανάλωση σε kWh; Γράψε και ημέρας και νύχτας, αν έχεις νυχτερινό ρεύμα. Πάρε τον μέσο όρο των τελευταίων 3 τετραμηνιαίων εκκαθαριστικών.
  6. Ποια είναι η συμφωνημένη ισχύς της παροχής σου; (αναγράφεται στο λογαριασμό)

Μετά από 9 μήνες είναι η έκπτωση, την οποία συμπεριλαμβάνω στους υπολογισμούς.

Η τιμή kWh που βγάζει το excel στα ex-post είναι με βάση τις τιμές χονδρικής Φεβρουαρίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασίζεται στην ΤΕΑ, και κάθε μέρα έχει τη δική της τιμή. Στο τέλος λαμβάνεται ο μέσος όρος του διαστήματος τιμολόγησης. Κατά συνέπεια μπορείς να υπολογίζεις πόσο περίπου κοστίζει χρησιμοποιώντας έναν κυλιόμενο μέσο όρο.

image.png.ac30d596369998fdb668c83e25a6e72e.png

Αρα οπως λες το πιο συμφερον καθε μηνα/διμηνο να αλλαζουμε παροχο παρα να μενουμε σε μια εταιρια και να εχουμε την ησυχια μας σωστα?

Ρωταω γιατι θα προτιμουσα να μην ασχολουμαι και να βγαζω τα ματια μου καθε φορα με χρεωσεις και συμβολαια, αλλα αν ειναι καθε διμηνο να βγαζουμε κανενα 50αρικο απο την μια,κανενα διημερο διαμονη απο την αλλη και στο τελος βγαλουμε κανενα 300αρι το χρονο  χοντρικα εξτρα, ε δεν θα με χαλαγε

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 ώρες πριν, doomnx είπε

Απάντησε στα παρακάτω:

1. Θέλεις ένα πρόγραμμα σταθερό για 12 μήνες για να μην ξανασχοληθείς με το παρόν νήμα μέχρι του χρόνου;
  2. Μήπως για 6 μήνες;
  3. Σε ενδιαφέρει να αλλάζεις πάροχο κάθε μήνα/δίμηνο ώστε να εκμεταλλεύεσαι τα δώρα και να τη βγάζεις με τα μισά λεφτά έως τζάμπα;
  4. Ήσουν παλιότερα στην ELPEDISON;
  5. Ποια είναι η μέση μηνιαία σου κατανάλωση σε kWh; Γράψε και ημέρας και νύχτας, αν έχεις νυχτερινό ρεύμα. Πάρε τον μέσο όρο των τελευταίων 3 τετραμηνιαίων εκκαθαριστικών.
  6. Ποια είναι η συμφωνημένη ισχύς της παροχής σου; (αναγράφεται στο λογαριασμό)

Καλημερα.
Αν η αλλαγη παροχου καθε μηνα ειναι κατι ευκολο και γρηγορο, θα βολευε και εμενα και την οικογενεια μου να αλλαζω καθε μηνα.
Αν ειναι κατι ζορικο τοτε η αλλαγη καθε 6μηνο θα ηταν η επομενη επιλογη μου!
Δεν ημουν ποτε στην Elpedison
Τους τελευταιους εκκαθαριστικους πριν το 2024 δεν μου δινεται η δυνατοτητα να τους δω μιας και η Watt & Volt ( protergia ) δεν μου δειχνει παλιοτερους λογαριασμους, η μονη πληροφορια μεσω της εφαρμογης ειναι αυτη που εχω μεσα στο spoiler.

Spoiler

image.png.b06dbb9d895d6e609e742039dade3b09.png

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥ  ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ 👇👇

image.png.01f38b9390ff813180c2f0ad6e843023.png

Η συμφωνημενη ισχυς μου ειναι 25,00 kVA

• Like 1
  • Thanks 1

Ξεκάθαρα  το κέρδος μας είναι στον τουρισμό, το έχω κάνει με Elpe για 2 μήνες δεν πλήρωσα τπτ και έχω κ υπολοιπο 40€ που ελπίζω να βρω ΑΝ ποτέ γυρίσω.

Από την άλλη όταν  οι τιμές στα σταθερά φτάσουν να φλερτάρουν κάτω από 0.10 κ συνδυαστικά με κάποιο δώρο σε βάζουν στο τριπάκι να το πάρεις κ να ξενοιάσεις.

Ειδικα ΑΝ δεν έχεις καθόλου χρόνο, δουλεύεις τουρισμό 15άωρα, όπως εγώ.

Εκτός αν εμπιστευτείς καμία εταιρία από αυτές που αναλαμβάνουν για εσένα μαζί με σένα να κάνετε τουρισμό.Το κέρδος τους είναι από τους παρόχους αλλά κ πάλι χρειάζεται χρόνο.🧐

Δύσκολη απόφαση, ΑΝ κ το κέρδος είναι στον τουρισμό ίσως σταθερό 6 max 8 προσωπικά κ οχι πάνω από 0.10 θα το έπερνα.

Καλημέρα γατόνια! 🤨💙

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα

Βγήκε εκκαθαριστικός ελπεντισον 9/2-10/3 (ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αν είναι σωστός αλλα θα ανεβάσω αλλο ποστ για αυτό αν χρειαστεί), μπορεί καποιος να μου πει αν αυτες οι χρεώσεις είναι σωστές;

Κατανάλωση 212 ημέρα 73 νύχτα. 

Αναλογικά τον Φεβρουάριο έκαψα κάπου 148 ημέρα. με 0,11 δεν θα επρεπε να ηταν οι πρώτες 100 της ημέρας; εδώ έχουν βάλει τις 49 και τις υπόλοιπες 99 με την ακριβή τιμή. Ανάποδα δεν θα έπρεπε να είναι;;

Επίσης το 0,99 του Μαρτίου είναι το 0.10762 - 0,00862 για τις πρώτες 100? Εδώ φαίνεται να τα έχουν υπολογίσει σωστά γιατί είναι κάτω απο 100 η καταναλωση Μαρτίου.

Spoiler

image.png.2ffd70819312d8207091068db6dc43ec.png

Επεξ/σία από epir21

16 ώρες πριν, Georgebek2 είπε

Η απλα με τοσο μικρο μεριδιο αγορας που εχουν, σκεφτονται να το μηδενισουν και να ασχοληθούν με πωληση αξεσουαρ κινητων ξερω γω...

Όλοι οι πάροχοι πλην ΔΕΗ έχουν σχετικά μικρά ποσοστά της αγοράς. Αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται συνεχώς συγχωνεύσεις.

Το ένα μετά το άλλο, τα καμπανάκια σημαίνουν το τέλος του τουρισμού. Στο τέλος δώρα θα δίνονται μόνο στα μπλε, κι αυτά σπαστά.

• Like 1

Θέλησα να πάω από Ζενιθ Power Home 4 All (πλέον μη εμπορικά διαθέσιμο) στο Power Home Choice αλλά μου λέει η υπάλληλος πως συμφέρει το Power Home More...

Διαφορές δε βλέπω πέραν της 5% συνέπειας και πως πλέον έχουν ενιαίο ημερήσιο/νυχτερινό. Και παρόμοια τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρατηρώ ότι στην περίπτωσή μου, η έκπτωση 0,015€ της ΕΛΠΕ είναι πλασματική.

Λόγω της τιμολόγησης ο τρέχων μήνας κόβεται στη μέση, έτσι τον επόμενο μήνα το δώρο μπαίνει μόνο για την κατανάλωση των υπόλοιπων ημερών. Οι λογαριασμοί είναι εκκαθαριστικοί με αυτόματη καταμέτρηση.

image.png.de5a7e395472118f583dce89e242f4fc.png

image.png.800ad53faf6a4fdcec2fac5e20a48ca1.png

Επεξ/σία από EchiDNA

6 minutes ago, EchiDNA said:

Παρατηρώ ότι στην περίπτωσή μου, το δώρο της ΕΛΠΕ είναι πλασματικό.

Λόγω της τιμολόγησης ο τρέχων μήνας κόβεται στη μέση, έτσι τον επόμενο μήνα το δώρο μπαίνει μόνο για την κατανάλωση των υπόλοιπων ημερών. Οι λογαριασμοί είναι εκκαθαριστικοί με αυτόματη καταμέτρηση.

image.png.de5a7e395472118f583dce89e242f4fc.png

image.png.800ad53faf6a4fdcec2fac5e20a48ca1.png

Κοίτα τους όρους του δώρου που υπέγραψες. Τα πρόσφατα δώρα είναι τμηματικά με αναλογία ημερών.

6 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Κοίτα τους όρους του δώρου που υπέγραψες. Τα πρόσφατα δώρα είναι τμηματικά με αναλογία ημερών.

Δεν υπάρχει κάτι στους όρους γι' αυτό. Είναι η έξτρα έκπτωση που δίνει 2 μήνες τώρα 0,015€

Just now, EchiDNA said:

Δεν υπάρχει κάτι στους όρους γι' αυτό. Είναι η έξτρα έκπτωση που δίνει 2 μήνες τώρα 0,015€

Έγραψες πάνω δώρο, όχι έκπτωση. Δε κοίταξα τη φωτό.

1 ώρα πριν, darklordvader77 είπε

Θέλησα να πάω από Ζενιθ Power Home 4 All (πλέον μη εμπορικά διαθέσιμο) στο Power Home Choice αλλά μου λέει η υπάλληλος πως συμφέρει το Power Home More...

Διαφορές δε βλέπω πέραν της 5% συνέπειας και πως πλέον έχουν ενιαίο ημερήσιο/νυχτερινό. Και παρόμοια τιμή.

Ναι, κι εγώ που μπήκα λίγο είδα ότι το More δίνει και 60€ έκπτωση. Όμως νομίζω ότι έχει διαφορετικό τρόπο υπολογισμού κ ίσως βγαίνει ακριβότερο γενικά

1 hour ago, gpapas640 said:

Όλοι οι πάροχοι πλην ΔΕΗ έχουν σχετικά μικρά ποσοστά της αγοράς. Αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται συνεχώς συγχωνεύσεις.

Το ένα μετά το άλλο, τα καμπανάκια σημαίνουν το τέλος του τουρισμού. Στο τέλος δώρα θα δίνονται μόνο στα μπλε, κι αυτά σπαστά.

Ο τουρισμος ειναι κατα κυριο λογο χειμερινος. Δε μπορουνε να συνεχιστουνε τα μεγαλα δωρα (πχ ελπεντισον 1 μηνα ειχα χτυπησει 160αρι) σε νεκρους κιλοβατωρικα μηνες. Οι εθισμενοι ειμαστε αλλη κατηγορια...

• Like 1

Καλησπέρα σας,

Από τον Οκτώβριο είμαι στην Elpedison, όπου συνολικά τους έχω πάρει 300 ευρώ σε δώρα. 

Ως εταιρία δεν την εμπιστεύομαι και μιας και πιστωτικό δεν υπάρχει, σκέφτομαι να φύγω. 

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κουράγιο και χρόνο να το κυνηγάω με αλλαγές κάθε 1-2 μήνες. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν το παρακολουθώ το θέμα. Εχω την ενημέρωση που χρειάζεται ώστε να μην ξεχαστώ σε ακριβό πρόγραμμα. 

Τώρα σκέφτομαι τις εξής επιλογές  - παραθέτω και τα σχόλιά μου: 

- Να επιστρέψω στην Elin (Κίτρινό ή πράσινο;), όπου ήμουν ευχαριστημένος από τους εκκαθαριστικούς κάθε μήνα και τις εύκολες στην κατανόηση χρεώσεις. Σταθερά στις χαμηλότερες τιμές παίζει το τιμολόγιό της. 

- Να επιστρέψω στη ΔΕΗ (Κίτρινό ή πράσινο;), αφού βλέπω πως σε θέμα τιμών εξελίσσεται σε τίμια επιλογή. Να τσιμπήσουμε και κανένα agean miles, μπας και βρούμε φθηνά εισιτήρια για καλοκαιρινές διακοπες :P 

- Να παραμείνω και Απρίλιο Elpedison Smart και να το δω από Μάιο, που θα ανέβει και η κατανάλωση λόγω κλιματιστικών. To 0.09 του Μαρτίου είναι καλό, έχουμε εκτίμηση και για Απρίλιο? 

Καλησπέρα σας. 'Εκανα αίτηση αλλαγής παρόχου στα μέσα Φλεβάρη και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η συστημική ενημέρωση όπως επαναλαμβάνει κάθε φορά ο ΔΕΔΔΗΕ όταν επιχειρώ να επικοινωνήσω τηλεφωνικά. Υπέβαλα αίτημα και μέσω του myrae πριν 3 εβδομάδες και δεν υπάρχει κανένα update και εκεί. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...