Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 minutes ago, doomnx said:

H ELPEDISON δεν τα πάει καθόλου άσχημα στους οικιακούς καταναλωτές

image.png.66260f63bb6932ff85ac3785fe4260dd.png

Λαθος μου, μαλλον ειχα στο μυαλο μου την ΕΛΙΝ. Εε ενταξει θα την φτασει τωρα....😆

• Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

46 λεπτά πριν, doomnx είπε

Αν δεν έφυγες από ELPE θα διορθωθούν στον επόμενο λογαριασμό ώστε ο Μάρτιος να βγάζει 0,09821 €/kWh

Ο όρος για έκπτωση στο smart τον εκάστοτε μήνα προβλέπει κάπου παραμονή για ολη τη διαρκεια του μηνα αν καταλαβα καλα απο τα προαναφερομενα.είναι εύκολο να τον στείλει κάποιος για να μην ψάχνω? (Και έκπτωση εκ των υστέρων και με αστερίσκους...μάλιστα)

Μόλις τώρα, messinia3 είπε

Ο όρος για έκπτωση στο smart τον εκάστοτε μήνα προβλέπει κάπου παραμονή για ολη τη διαρκεια του μηνα αν καταλαβα καλα απο τα προαναφερομενα.είναι εύκολο να τον στείλει κάποιος για να μην ψάχνω? (Και έκπτωση εκ των υστέρων και με αστερίσκους...μάλιστα)

Δεν υπάρχει τέτοιο όρος στο συμβόλαιο, γιαυτό την ονομάζουν ειδική έκτακτη έκπτωση. Μόνο που την έκαναν τακτική δίνοντάς την κάθε μήνα.

27 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δεν υπάρχει τέτοιο όρος στο συμβόλαιο, γιαυτό την ονομάζουν ειδική έκτακτη έκπτωση. Μόνο που την έκαναν τακτική δίνοντάς την κάθε μήνα.

Για το γεγονός ότι πρέπει να παραμείνεις όλο το μήνα εννοούσα. Αφού είναι ειδική έκτακτη δεν αποδίδεται σε όλους τους πελάτες του συγκεκριμένου προγράμματος?

9 minutes ago, messinia3 said:

Για το γεγονός ότι πρέπει να παραμείνεις όλο το μήνα εννοούσα. Αφού είναι ειδική έκτακτη δεν αποδίδεται σε όλους τους πελάτες του συγκεκριμένου προγράμματος?

Διάβασε εδώ τι μου απάντησαν χτες.  6 ευρώ είναι αλλά σιγά μη τα αφήσω...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιώ το preview στο εξέλ μέχρι να ανακοινωθεί η ΜΤΑ Μαρτίου. Για τις επίσημες τιμές δείτε στο Ιστορικό (όσες ανακοινώνονται anyway).

Από την ΜΤΑ Φεβρουαρίου αφαιρώ την ΤΕΑ Φεβρουαρίου και προσθέτω την ΤΕΑ Μαρτίου. Επίσης αφαιρώ τους ΛΠ Φεβρουαρίου και προσθέτω τις τελευταίες γνωστές 30 μέρες (από 17/2 έως 17/3).

Τα προγράμματα που επηρεάζονται από την εκτίμηση ΜΤΑ ή/και ΛΠ είναι:

ZeniΘ Power Home Choice
Φυσικό Αέριο Ρεύμα MAXI Home
Volton Energy Free
Volterra Forward για το Σπίτι

Σε κάθε περίπτωση πεφτει αρκετά κοντά και θεωρώ καλύτερο να έχετε μια ιδέα από το να περιμένετε 2 βδομάδες ακόμα.

Έχετε κατά νου ότι χρησιμοποιούμε παρελθοντικές τιμές για να διαλέξουμε μελλοντικό πρόγραμμα, αλλά ένα πρόγραμμα που βγαίνει φθηνό με την ΤΕΑ Μαρτίου, θα βγαίνει φθηνό με όλες τις ΤΕΑ. Σημασία έχει η μεταξύ τους σύγκριση.

6sVU91S.jpeg

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 7
  • Thanks 3

9 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Διάβασε εδώ τι μου απάντησαν χτες.  6 ευρώ είναι αλλά σιγά μη τα αφήσω...

Μάλιστα...οκ όταν το πας myrae στείλε το κειμενάκι να  το κάνουμε copy paste. 

• Like 1

Μου έστειλαν ανάλυση επιτέλους απο την Vοlton, μπορείτε να δείτε αν είναι όλα ΟΚ; :

Spoiler

image.png.81a56b4acfb90593e55fde08d84e8860.png

Είχα Volton Energy Free_1M (κίτρινο) 

8,67 δήμος/ερτ -> αυτό στην ελπέντισον μου έρχεται μισό

29,82 ρυθμιζόμενες χρεώσεις

4,17 ευρώ για 2 ημέρες κατανάλωσης και 2 κιλοβατώρες έξτρα, είναι πάλι πολλά...

Γνωρίζω πως οι 500 kwh δώρου "απλώνονται" στις  31-32 ημέρες της εκπροσώπησης,

Ο @korakios μου είχε απαντήσει:

Στις 21/3/2024 στις 5:56 ΜΜ, korakios είπε

το επί 4,434 έχει αλλάξει απο 1/3 και αυξήθηκε 5,955 , ίσως διορθώσουν μετά

το επι 0,0146 έχει αλλάξει απο 1/3 και μειώθηκε 0,00348 , ίσως διορθώσουν μετά

το 503 επί 0,01342 είναι μέσος όρος και λείπει ανάλυση

0,0069 / 0,05 / 0,085 είναι οι κλίμακες ανα 120 μέρες για 1600 /1601-2000/2001 kw

σπάστα αναλογικά και υπολόγισε (υπόψιν μόνο απο εκκαθάριση μετράνε) ή αν δε βγάζεις άκρη ζήτα ανάλυση

έχεις 503kw στις 32 μέρες , οι δωρεάν είναι (μέχρι 500)

503*30/32=471,5 στις 30 , τις υπόλοιπες τις πληρώνεις

αλλα δεν φαίνεται να διορθώνουν κάτι στην επιστολή τους...

3 ώρες πριν, doomnx είπε

Απάντησε στα παρακάτω:

1. Θέλεις ένα πρόγραμμα σταθερό για 12 μήνες για να μην ξανασχοληθείς με το παρόν νήμα μέχρι του χρόνου; Οχι 
  2. Μήπως για 6 μήνες;                              Ναι θα με ενδιάφερε 
  3. Σε ενδιαφέρει να αλλάζεις πάροχο κάθε μήνα/δίμηνο ώστε να εκμεταλλεύεσαι τα δώρα και να τη βγάζεις με τα μισά λεφτά έως τζάμπα;                                                  Δεν έχω πρόβλημα να το κάνω 
  4. Ήσουν παλιότερα στην ELPEDISON; Όχι 
  5. Ποια είναι η μέση μηνιαία σου κατανάλωση σε kWh; Γράψε και ημέρας και νύχτας, αν έχεις νυχτερινό ρεύμα. Πάρε τον μέσο όρο των τελευταίων 3 τετραμηνιαίων εκκαθαριστικών.                           125kWh
  6. Ποια είναι η συμφωνημένη ισχύς της παροχής σου; (αναγράφεται στο λογαριασμό)                                      8KVa 

Τώρα είμαι στον Ηρων 

ευχαριστώ εκ των προτέρων !

• Like 1

4 ώρες πριν, doomnx είπε

Χρησιμοποιώ το preview στο εξέλ μέχρι να ανακοινωθεί η ΜΤΑ Μαρτίου. Για τις επίσημες τιμές δείτε στο Ιστορικό (όσες ανακοινώνονται anyway).

Από την ΜΤΑ Φεβρουαρίου αφαιρώ την ΤΕΑ Φεβρουαρίου και προσθέτω την ΤΕΑ Μαρτίου. Επίσης αφαιρώ τους ΛΠ Φεβρουαρίου και προσθέτω τις τελευταίες γνωστές 30 μέρες (από 17/2 έως 17/3).

Τα προγράμματα που επηρεάζονται από την εκτίμηση ΜΤΑ ή/και ΛΠ είναι:

ZeniΘ Power Home Choice
Φυσικό Αέριο Ρεύμα MAXI Home
Volton Energy Free
Volterra Forward για το Σπίτι

Σε κάθε περίπτωση πεφτει αρκετά κοντά και θεωρώ καλύτερο να έχετε μια ιδέα από το να περιμένετε 2 βδομάδες ακόμα.

Έχετε κατά νου ότι χρησιμοποιούμε παρελθοντικές τιμές για να διαλέξουμε μελλοντικό πρόγραμμα, αλλά ένα πρόγραμμα που βγαίνει φθηνό με την ΤΕΑ Μαρτίου, θα βγαίνει φθηνό με όλες τις ΤΕΑ. Σημασία έχει η μεταξύ τους σύγκριση.

6sVU91S.jpeg

Ο Ήρων έχει κι άλλο κίτρινο, το simply, υπάρχει λόγος που δεν το έχεις βάλει;

Τι προηγούμενη εβδομάδα όπως είχα πει έκανα αίτημα για μεταφορά απο την ELPEDISON στη ZENITH σήμερα έπεσε τηλ απο την ELPEDISON για αντιπροσφορά στο κίτρινο πρόγραμμα smart, μου έδωσαν δώρο 50€ που θα δοθεί τμηματικά στους επόμενους 5 μήνες και 40€ σε κουπόνια του Σκλαβενίτη.

5 hours ago, Cmg__ said:

Ο δήμος πάει με αναλογία ημερών. Αν ο λογαριασμός αφορά τις μισές μέρες, λογικό να σου έρθει μισό. Όσο για ΕΡΤ, αν είναι πολύ μικρή η κατανάλωση δε χρεώνεται (νομίζω κάτω από 10 ευρώ... δε θυμάμαι σίγουρα).

5 ώρες πριν, Cmg__ είπε

αλλα δεν φαίνεται να διορθώνουν κάτι στην επιστολή τους...

τότε τυχερός είσαι που δε σε χρεώσαν παραπάνω πάγιο διανομής , βέβαια η χρέωση κιλοβατώρας διανομής μειώθηκε λίγο άρα περίπου στα ίδια θα είσαι ,δλδ το

Spoiler

image.png.c1a3db38a31ad4c85858cbdf032e0cf0.png

πρέπει να είναι απο κατανάλωση 1/3 (δε θυμάμαι ημερομηνίες κατανάλωσης - περίοδο λογαριασμού άρα σπάστες αναλογικά)

αντί 4,434 είναι 5,955 και αντί 0,0145 (λανθασμένα έχουν 0,0146 σαν παλιά χρέωση) είναι 0,00348. Κάνε τις πράξεις και δες

ωραία ανάλυσαν τις ΥΚΩ

5 ώρες πριν, Cmg__ είπε

για τις ίδιες μέρες ???????????????????????????????????????????????????

αν ναι , επικοινώνησε με το δήμο σου να μάθεις τις χρεώσεις , αν είναι λάθος ενημέρωσε εδώ το νήμα μπας και έχουν άλλοι το ίδιο πρόβλημα

Για το πως θα μάθεις τις χρεώσεις του δήμου άνοιξε άλλο νήμα (όχι εδώ απορίες)

19 λεπτά πριν, vassar είπε

Τι προηγούμενη εβδομάδα όπως είχα πει έκανα αίτημα για μεταφορά απο την ELPEDISON στη ZENITH σήμερα έπεσε τηλ απο την ELPEDISON για αντιπροσφορά στο κίτρινο πρόγραμμα smart, μου έδωσαν δώρο 50€ που θα δοθεί τμηματικά στους επόμενους 5 μήνες και 40€ σε κουπόνια του Σκλαβενίτη.

τα 5*10 τα δίναν έτσι και αλλιώς , απλά τσίμπησες 2*20€ κουπόνια , φυσικά καλό είναι :)

• Thanks 1

18 minutes ago, vassar said:

Απάτη πλέον η elpedison... ακριβή προμήθεια, δε δίνουν την έξτρα έκπτωση στο κίτρινο αν αποχωρήσεις. Τμηματικά 10 ευρώ το μήνα έκπτωση είναι ψίχουλα. Φρόντισε να πάρεις όσο πιο γρήγορα γίνεται τις επιταγές του Σκλαβενίτη...

Καλύτερα ΗΡΩΝ να έπαιρνες ένα 50άρικο απευθείας... ή volton να γλύτωνες 500kw και να έπαιρνες 50 ευρώ έκπτωση.

• Like 2

2 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Ο Ήρων έχει κι άλλο κίτρινο, το simply, υπάρχει λόγος που δεν το έχεις βάλει;

Ναι, είναι ίδιο με το Guarantee, απλά ακριβότερο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...