Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Specs είπε

ενα βημα ακομη κ θα αποδεχτεις το σπαμαρισμα ... θα μεινει απο τροφοδοσια το ,οποιο, αλλο νημα τους στελνεις😁

μπα, με oftopic δεν παίζουμε 😛

βγήκε και ο τελικός απο Ελπέ , έχει το 2ο 20ρικο δώρου το οποίο είναι ψίχουλα και μετά απο πολύ καιρό θα πληρώσω λογαριασμό ... μου κακοφαίνεται 😂

επίσης παρατήρησα οτι άλλη μέτρηση γράφει ο τελικός και άλλα έδωσα στην αλλαγή (με φωτό), επομένως τέλος το μαγείρεμα :(

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2
  • Sad 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Just now, korakios said:

το ξερω, γιαυτο κ εγω χτες βραδυ εριξα ενα ακαιρο "στο αλλο νημα" , ετσι για να υπαρχει αποτρεπτικα καθως ειχες πανω απο ενα 24ωρο (με την αλλαγη ωρας μεσα) να το βαλεις 🤣

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Elpedison τιμές Μαρτίου

Ειδικό (πράσινο):   0,10762 (0,099 για τις πρώτες 100kwh)

smart (κίτρινο): 0,11821 (0,09821 με την έκπτωση που δεν ισχύει για όσους δεν ήταν όλο το μήνα στην Elpedison)

Τιμή ειδικού (πράσινου) Απριλίου: 0,11705 (0,11005 για τις πρώτες 100 kwh).

Ενώ η τιμή χονδρικής είναι σταθερά πτωτική και με την κατά βούληση εφαρμογή εκπτώσεων (τη μια 1,5 λεπτό, την άλλη 0,7 λεπτα) βλέπουμε το καταπληκτικό η τιμή του πράσινου να αυξάνεται!

Επεξ/σία από gpapas640
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, korakios είπε

κάνε τα Α+Β των έναντι και δες αν βγαίνουν 52,05

Ευχαριστώ Κορακιε για τη διευκρίνιση, γιατί κάηκα!!!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gpapas640 είπε

Ενώ η τιμή χονδρικής είναι σταθερά πτωτική και με την κατά βούληση εφαρμογή εκπτώσεων (τη μια 1,5 λεπτό, την άλλη 0,7 λεπτα) βλέπουμε το καταπληκτικό η τιμή του πράσινου να αυξάνεται!

εκτός απο τις εκπτώσεις αλλάζει και η διαφορά Μ-2 μείον Μ-1 , προσωπικά την έσβησα με τα πράσινα

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, korakios είπε

βγήκε και ο τελικός απο Ελπέ , έχει το 2ο 20ρικο δώρου το οποίο είναι ψίχουλα και μετά απο πολύ καιρό θα πληρώσω λογαριασμό ... μου κακοφαίνεται 😂

κι εμένα μου ήρθε τώρα μια 90ρα από ΕΛΠΕ και δεν είναι καν τελικός. Αυτό το 20ρικο δεν παρηγορεί καθόλου. Πήγες ήδη ΗΡΩΝ;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, marinna είπε

κι εμένα μου ήρθε τώρα μια 90ρα από ΕΛΠΕ και δεν είναι καν τελικός. Αυτό το 20ρικο δεν παρηγορεί καθόλου. Πήγες ήδη ΗΡΩΝ;

ναι ,απο 13/3 είμαι χάνοντας καμια 10ριά μέρες απο την ημερομηνία αίτησης μέχρι να στείλει ο Ήρων και να ολοκληρώσει ο άχρηστος ΔΕΔΔΗΕ

περιμένω μπας και βγάλει η ελπέ τίποτα για το Πάσχα και δεν ψήνομαι για volton . Θα σου πρότεινα να την κάνεις για να προλάβεις επιστροφή (αν βγει προσφορά)

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως π00στιά αυτό που πρέπει να κάτσεις μέχρι την 1η του επόμενου μήνα για να πάρεις την έκπτωση στο Elpedison Smart.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

κάνε τα Α+Β των έναντι και δες αν βγαίνουν 52,05

Όντως τα Α+Β των έναντι είναι 52,05€. Οπότε είναι σωστο.

Απλώς έχω την απορία αν έπρεπε να φαίνεται το 100€ δώρο στον εκκαθαριστικό!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Elpedison τιμές Μαρτίου

Ειδικό (πράσινο):   0,10762 (0,099 για τις πρώτες 100kwh)

smart (κίτρινο): 0,11821 (0,09821 με την έκπτωση που δεν ισχύει για όσους δεν ήταν όλο το μήνα στην Elpedison)

Τιμή ειδικού (πράσινου) Απριλίου: 0,11705 (0,11005 για τις πρώτες 100 kwh).

Εγώ που είμαι στο πράσινο της ελπεντισον,  να ζητήσω μεταφορά στο κίτρινο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, pankostas είπε

Επειδή δεν μπορω να βγάλω ακρη. Έχω elpedison με τα 100€ δώρο.

Είναι σωστά οι 3 έναντι και ο εκκαθαριστικος?

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!

προσωπικά δεν καταλαβαίνω πώς ΕΠΙΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ οι κιλοβατώρες ΥΚΩ (kwh ποσότητά τους) στις εν λόγω 3 κλίμακες  χρέωσης όταν δεν έχουμε 30 μέρες και ξεπερνάει τη 1η κλίμακα γιατί δεν είχα ποτέ παραπάνω από 400

ΟΚ ο λογαριασμός έχει 999 kwh για 40 μέρες

στις 30 μέρες είναι: 750 όπως σωστά είπε ο @ekrepali και γι'αυτό ξεπερνά και πάει στις άλλες κλίμακες

5 ώρες πριν, ekrepali είπε

Έκαψες 1000kw σε 40 μέρες.

Σε 30 μέρες αντιστοιχούν αναλογικά 750kw.

Η χαμηλή κλίμακα 0.0069 είναι ως 400kw / μήνα

H μεσαία κλίμακα 0.05 είναι μεταξύ 400-500kw /μήνα

Η μεγάλη κλίμακα 0.085 είναι για ό,τι ξεπερνά τις 500kw /μήνα

σίγουρα τον συμφέρει τον άνθρωπο στις 587 kwh η 1η κλίμακα χρέωσης, όπως είναι! 

όμως δεν θα έπρεπε αφού έχουμε στη 1η κλίμακα <400kwh να είναι:
οι πρώτες 533 x 0,0069 (αν 400 στις 30, τότε 533 στις 40)
;;;

ή μήπως χρησιμοποιούν κάποιον τύπο αναλόγως των συνολικών κιλοβατώρων;

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

28 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εγώ που είμαι στο πράσινο της ελπεντισον,  να ζητήσω μεταφορά στο κίτρινο?

αρκεί να έχεις υπόψη σου ότι το SMART είναι ex-post τιμολόγιο! κοστολογείται κατόπιν εορτής... (εκ των υστέρων)

τώρα είσαι σε ex-ante που γνωρίζεις εκ των προτέρων τη τιμή της kWh!!!

αν πιστεύεις ως "επενδυτής" 😂  ότι θα συνεχιστεί η πτώση της τιμής του ρεύματος τότε χτύπα το αφού η εσωτερική μετακίνηση (εντός *ElpEdison*) γίνεται ΚΑΙ άμεσα ΚΑΙ ευκολότερα

το πράσινο της ElpEdison συμφέρει για όσους έχουν <100kWh ή το πολύ ελάχιστες παραπάνω ίσως

** ΕΛΠΕ & EDISON τα σπάνε είχα διαβάσει....
https://energypress.gr/news/pros-diazygio-helleniq-energy-edison-apo-tin-elpedison-se-diapragmateyseis-oi-dyo-metohoi-gia

https://energypress.gr/news/diazygio-stin-elpedison-pyrodotei-ntomino-anakatataxeon-stin-agora-energeias

Επεξ/σία από geiannis
Δημοσ.
9 ώρες πριν, korakios είπε

επίσης παρατήρησα οτι άλλη μέτρηση γράφει ο τελικός και άλλα έδωσα στην αλλαγή (με φωτό), επομένως τέλος το μαγείρεμα :(

και σε εμένα το ίδιο με ΕΛΠΕ πλήρωσα μετά από καιρό αστα πίκρα...

επίσης πλέον τουλάχιστον στην περιοχή μου δεν βάζουν την μέτρηση που καταχωρεί ο πάροχος δηλαδή εμείς αλλά έρχονται και μετράνε την επόμενη μέρα περίπου... δυστυχώς... 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, doomnx είπε

Λοιπόν, τέλειωσα με την ενημέρωση των πινάκων. Οι αλλαγές της βραδιάς έχουν ως εξής:

Η ΔΕΗ έδωσε μεγαλύτερη έκπτωση στο πράσινο, από 10% σε 15%, ενώ το 4All δεν το άγγιξε. Ταυτόχρονα μείωσε τις τιμές στα μπλε, με το Online να παρέχει 0,123 €/kWh ημερήσιο και 0,113 €/kWh νυχτερινό. Μαζί με το δωράκι των 50€, ανέβηκε στην κορυφή για τα 12μηνα (και 8μηνα) σταθερά.

Η ΗΡΩΝ μείωσε την έκπτωση στο πράσινο από 15% σε 12%. Κυκλοφόρησε νέο κίτρινο ex-post τιμολόγιο το YELLOW FREE HOME με μηδενικό πάγιο, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται (ακόμα) στη λίστα του e-contract για το 50άρικο.

Η ELPEDISON μείωσε την έκπτωση για τις πρώτες 100 kWh στο πράσινο, από 0,00862 σε 0,007 €/kWh, ενώ έδωσε μεγαλύτερη έκπτωση στο Smart για το μήνα Μάρτιο, 0,02 €/kWh από 0,015 € που ήταν τον Φεβρουάριο. Όπως έχουν επισημάνει και άλλα μέλη, θα πρέπει να είναι ενεργή η παροχή στο τέλος του μηνός για να δώσουν αυτή την έκπτωση.

Η NRG έκοψε λίγο την έκπτωση συνέπειας στο πράσινο από 0,075 σε 0,072 €/kWh.

H Φυσικό Αέριο αύξησε την έκπτωση συνέπειας στο πράσινο από 0,025 σε 0,036 €/kWh

H Volton στο πράσινο μεγάλωσε σημαντικά την αρχική έκπτωση από 5% σε 15% και την έκπτωση συνέπειας από 15% σε 20%.

Η Volterra ανέβασε την αρχική έκπτωση στο πράσινο από 21% σε 32%.

Η Eunice Power φαίνεται να δίνει για πρώτη φορά έκπτωση στο πράσινο, γύρω στο 7%.

H Solar Energy δίνει μεγαλύτερη έκπτωση συνέπειας αυτό το μήνα, από 15% σε 20%.

VCC5cNp.jpeg

GiGZkQj.jpeg

m7LDgyp.jpeg

cbYlG15.jpeg

Καλημερα.
Εγω που ολα αυτα μου φαινονται εξωγηινα και οσο και αν διαβαζω, ακρη δεν βγαζω, μια μικρη βοηθεια στο πως μπορω βλεποντας ολα αυτα τα νουμερα, να επιλεξω να παω για να φυγω απο αυτους που μου ρουφανε το αιμα τοσο καιρο μεχρι τωρα;
Πραγματικα τα βλεπω και τα ξαναβλεπω και ενω δεν θελω να ενοχλω, αναγκαζομαι γιατι μεσα σε 113 μερες και με 1147 κανονικες και 667 νυχτερινες kw συνολικα ειναι να πληρωσω 600€

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ri3per είπε

Καλημερα.
Εγω που ολα αυτα μου φαινονται εξωγηινα και οσο και αν διαβαζω, ακρη δεν βγαζω, μια μικρη βοηθεια στο πως μπορω βλεποντας ολα αυτα τα νουμερα, να επιλεξω να παω για να φυγω απο αυτους που μου ρουφανε το αιμα τοσο καιρο μεχρι τωρα;
Πραγματικα τα βλεπω και τα ξαναβλεπω και ενω δεν θελω να ενοχλω, αναγκαζομαι γιατι μεσα σε 113 μερες και με 1147 κανονικες και 667 νυχτερινες kw συνολικα ειναι να πληρωσω 600€

Ανεβασε τον λογαριασμο σου...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...