Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, tsigpan είπε

Καλησπερα.

Μου ήρθε εκκαθαριστικός απο elpedison (ειχα προλαβει το christmas promo). Γιατί το δώρο των 100 ευρώ στις Διάφορες Χρεώσεις/Πιστώσεις (Γ): το εχει -89,58 € και οχι 100; Επίσης υπαρχει προηγουμενο υπολοιπο  4,09 το οποιο εχει πληρωθεί και επίσης εχει πληρωθει ενα ποσο 8,65 και τα δυο απο εναντι λογαριασμούς που τα τραβηξαν μεσω παγιας. Αυτά δεν επρεπε να αφαιρεθουν στον εκκαθαριστικό;

Στειλέ φωτό στο σημείο που αναλύεται το κομμάτι Γ.

Λογικά στο κομμάτι Γ, πέρα από το δώρο-πίστωση των 100€, υπάρχει και κάποια άλλη χρέωση 10,42€.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

55 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

1.Σωστά. Η κατανάλωση ήταν 912 kWh και σου χρεώνουν τις 344+68=412kWh

2. Η Volton δεν χρεώνει εγγύηση άμα δεν είχες ανεξόφλητο στον προηγούμενα πάροχο, ανεξάρτητα από το εάν κάνεις πάγια.

3. Στο δώρο συμπεριλαμβάνεται το πάγιo των πρώτων 30 ημερών. Επειδή ο λογαριασμός είναι 36 ημέρες σου χρεώνει 0,98€ για τις υπόλοιπες 6 ημέρες.

Καλησπέρα, επειδή και εγώ έλαβα έναν παρόμοιο λογαριασμό από Volton,θα ήθελα να ρωτήσω:Γιατί στο site της εταιρείας γράφει έκπτωση συνέπειας 30% από τον 1ο λογαριασμό.;Δεν βλέπω κάτι τέτοιο, ούτε στον φίλο ούτε σε εμένα. 

Κι εγω ελαβα σημερα απο βολτον αλλα για 15 μερες....

στην ελπε πηγα στις 22/2 αλλα εστειλαν μονο τη μιση περιοδο.

ετυχε και σε καποιον αλλο?

Spoiler

image.png.da6866789829e6b1fc7fb1b65d92233e.png

3 minutes ago, gkany said:

Καλησπέρα, επειδή και εγώ έλαβα έναν παρόμοιο λογαριασμό από Volton,θα ήθελα να ρωτήσω:Γιατί στο site της εταιρείας γράφει έκπτωση συνέπειας 30% από τον 1ο λογαριασμό.;Δεν βλέπω κάτι τέτοιο, ούτε στον φίλο ούτε σε εμένα. 

H Volton χρεώνει πάντα τις τελικές τιμές που αναγράφονται στο site. Αν δε πληρώσεις εμπρόθεσμα, τότε χρεώνουν σε επόμενο λογαριασμό τη συνέπεια που σου ειχαν προκαταβάλει. Αν δε πληρώσεις τον τελικό εμπρόθεσμα, θα βγάλουν έκτακτο χρεώνοντας τη συνέπεια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Στειλέ φωτό στο σημείο που αναλύεται το κομμάτι Γ.

Λογικά στο κομμάτι Γ, πέρα από το δώρο-πίστωση των 100€, υπάρχει και κάποια άλλη χρέωση 10,42€.

Αυτό εννοείς φίλε μου;

Επεξ/σία από tsigpan

1 λεπτό πριν, gkany είπε

Η Volton έχει διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αποδίδει την συνέπεια σε σχέση π.χ. με τον ήρωνα/nrg (της volton είναι πιο σωστός τρόπος).

Η Volton χρεώνει αρχικά έχοντας συνυπολογίσει την έκπτωση συνέπειας. Εάν δεν είσαι συνεπής τότε στον επόμενο λογαριασμό θα σου ζητήσει να επιστρέψεις επί της ουσίας την έκπτωση.

Σε αντίθεση ο ήρωνας χρεώνει την τιμή χωρίς την έκπτωση συνέπειας. Εάν είσαι συνεπής δίνει στον επόμενο λογαριασμό την έκπτωση συνέπειας.

Οπότε όντως η Volton αποδίδει απευθείας την έκπτωση, ενώ άλλοι την αποδίδουν στον επόμενο λογαριασμό.

• Like 2

Just now, razkal said:

Κι εγω ελαβα σημερα απο βολτον αλλα για 15 μερες....

στην ελπε πηγα στις 22/2 αλλα εστειλαν μονο τη μιση περιοδο.

ετυχε και σε καποιον αλλο?

Hide contents

image.png.da6866789829e6b1fc7fb1b65d92233e.png

Άμα έγινε καταμέτρηση στις 6/2 (επιτόπια ή τηλεμέτρηση) ή αν έδωσες ένδειξη στις 6/2 στο site του ΔΕΔΔΗΕ, λογικό να βγει εκκαθαριστικός.

Για τις υπόλοιπες 15 μέρες θα λάβεις τελικό λογαριασμό, με το υπολοιπόμενο δώρο (ανάλογα τη καταναλωση).

• Like 1

2 minutes ago, ekrepali said:

Άμα έγινε καταμέτρηση στις 6/2 (επιτόπια ή τηλεμέτρηση) ή αν έδωσες ένδειξη στις 6/2 στο site του ΔΕΔΔΗΕ, λογικό να βγει εκκαθαριστικός.

Για τις υπόλοιπες 15 μέρες θα λάβεις τελικό λογαριασμό, με το υπολοιπόμενο δώρο (ανάλογα τη καταναλωση).

περασε ο δεδδηε μαλλον. δεν ειχα δωσει ενδειξη στις 6/2.

στις 21/2 εστειλα εγω τις μετρησεις στην ελπε για να παω σε αυτους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Screenshot_2024-03-15-15-13-23-55_f541918c7893c52dbd1ee5d319333948.jpg.a045e9fc47349dc26fade3a38e216227.jpgIMG_20240315_162513.jpg.d379ccc92bbd06bd66a91714a27ddceb.jpg

Άργησε ένα μήνα η βολτον αλλά φαίνονται όλα σωστά , μου ξέφυγαν 2 μέρες γιατί η ελπε την έκανε την αλλαγή μπαμ-μπαμ, τώρα που ξαναγυρνάω βολτον μου είπε 5 μέρες , ελπε δε πήρε ακόμα για καμμιά αντιπρόταση και ούτε πρόκειται από ότι φαίνεται 

Επεξ/σία από archiezulu

12 λεπτά πριν, fotis1997 είπε

Η Volton έχει διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αποδίδει την συνέπεια σε σχέση π.χ. με τον ήρωνα/nrg (της volton είναι πιο σωστός τρόπος).

Η Volton χρεώνει αρχικά έχοντας συνυπολογίσει την έκπτωση συνέπειας. Εάν δεν είσαι συνεπής τότε στον επόμενο λογαριασμό θα σου ζητήσει να επιστρέψεις επί της ουσίας την έκπτωση.

Σε αντίθεση ο ήρωνας χρεώνει την τιμή χωρίς την έκπτωση συνέπειας. Εάν είσαι συνεπής δίνει στον επόμενο λογαριασμό την έκπτωση συνέπειας.

Οπότε όντως η Volton αποδίδει απευθείας την έκπτωση, ενώ άλλοι την αποδίδουν στον επόμενο λογαριασμό.

Απλά εκεί που γράφει έκπτωση συνέπειας στις αναλυτικές χρεώσεις  γράφει 0,00 δεν ήξερα ότι είναι ήδη ενσωματωμένη στην τελική τιμή. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, tsigpan είπε

Λογικά είσαι οκ.

Η elpedison σε αντίθεση με ΗΡΩΝ δεν βάζει το δώρο στις χρεώσεις προμήθειας ρεύματος για να υπάρχει ανάγκη να ξαναμπεί και στον εκκαθαριστικό. Οπότε λογικό να μην βλέπεις το δώρο στον εκκαθαριστικό.

Το -91,27€ που βλέπει στον εκκαθαριστικό είναι η επιστροφή όσων σου χρέωσαν για χρεώσεις προμήθειας ρεύματος στον έναντι, άσχετα εάν αυτά έχουν καλυφθεί/εξοφληθεί το με το δώρο. 

• Like 1

57 λεπτά πριν, gkany είπε

Καλησπέρα, επειδή και εγώ έλαβα έναν παρόμοιο λογαριασμό από Volton,θα ήθελα να ρωτήσω: Γιατί στο site της εταιρείας γράφει έκπτωση συνέπειας 30% από τον 1ο λογαριασμό.;Δεν βλέπω κάτι τέτοιο, ούτε στον φίλο ούτε σε εμένα. 

Έκπτωση συνέπειας 30% δίνει η Volton στο Energy Free

Πρόσεξε τι λέει στο site:

έκπτωση συνέπειας 30% (στο περιθώριο εμπορίας) 

το οποίο περιθώριο εμπορίας είναι 0,020 -30% = 0,014 , οπότε έχουμε:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024
Πάγιο (€/μήνα) Τελική Χρέωση Προμήθειας (€/kWh) Τελική Χρέωση Προμήθειας με Έκπτωση
Συνέπειας 30% στο Περιθώριο Εμπορίας (€/kWh)
4,9 0,1261 0,1201

0,006 είναι αυτή η τεράστια έκπτωση 30% της Volton! Πώς να τη δεις; 😂🤣

Είναι βέβαια και το ότι την δίνει ούτως ή άλλως από την αρχή και τη μαζεύει μετά αν δεν υπάρχει συνέπεια 😉

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειμα σε διαδικασια μεταβασης απο ηρων σε ελιν.Δεν ηρθε ακομη καποιο μυνημα. Υπαρχει αλλος τροπος να το καταλαβω;

Επεξ/σία από iliata2410

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...