Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 minutes ago, nebtios said:

Και εμένα με πήραν απο ΗΡΩΝ ως παλιός πελάτης με σκεπτικό να ξαναπάω σε αυτούς. Μπλα μπλα μπλα φθηνο ρευμα κλπ πλήν όμως όχι κάποιο δώρο. Οχι 50 αρικο. Σε περίπτωση που παω 2 παροχές κάνουν δώρο 2 διανυκτερεύσεις σε καποια hotel. Έχει ακουσει κανεις γι αυτο ?

Αυτοι θελουν και να μας μ@μησουν!! 😄

• Haha 17
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω τον λογαριασμό ενος φίλου και προσπαθούμε να βγάλουμε ποια είναι η τελική τιμή της  kwh για Ιανουάριο και Φλεβάρη χωρις χρεώσεις Δήμου. υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει  ή να εξηγήσει;  σίγουρα κάπου θα εχει απαντηθεί στο θέμα αλλά είναι πολλές οι σελίδες 

Θα βολευε καποιος να μας εξηγήσει για να το βγάζουμε πιο εύκολα απο εδω και πέρα!!

0.22 το βγάζω, σωστα είναι; 

IMG_4214.jpeg

Επεξ/σία από arxontas2323

Στη Βολτον η προσφορά του δωρεάν 1 λογαριασμό αφορά κατανάλωση ρεύματος + παγιο. Τα υπόλοιπα πχ δημος - ερτ ... κλπ ειναι ή όχι στη προσφορά ?

Μόλις τώρα, nebtios είπε

Στη Βολτον η προσφορά του δωρεάν 1 λογαριασμό αφορά κατανάλωση ρεύματος + παγιο. Τα υπόλοιπα πχ δημος - ερτ ... κλπ ειναι ή όχι στη προσφορά ?

Δεν λέει "λογαριασμού" αλλά κατανάλωση ρεύματος μέχρι 500kwh. Τα υπόλοιπα χρεώνονται κανονικά 

Μόλις έγινε αίτηση για «επιστροφή» στον Ηρωνα να τελειώσω τα ευρώ που μου χρωστάνε από την προηγούμενη φορά και να πάρω ένα 50αρικο ακόμα έτσι για τον επαναπατρισμό 

• Like 2

1 λεπτό πριν, nebtios είπε

Δεν είναι στην προσφορά. 

8 minutes ago, messinia3 said:

Δεν είναι στην προσφορά. 

οκ. Ημουν για ενα μηνα και ήρθε ενα 50 περίπου. Βεβαια δεν ανοίγει ακομα για να δώ τι έχυον χρεώσει. Αλλα για 300 kw πολλά τα βλέπω.

Ετοιμάζομαι για καταγγελία στη ΡΑΕ για τη volton.

Έστειλαν τελικό λογαριασμό για περίοδο 12/01/2024 με 18/02/2024 με σύνολο 1156 κιλοβατώρες και κόστος 188.10€ !

Τελευταία ημερήσια 2840 και προηγούμενη 2194 και για νυχτερινό τελευταια 1652 και προηγούμενη 1142.

Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα, καθώς στις 04/01/2024 που είχα στείλει την αίτηση σε εκείνους με φωτογραφίες του μετρητή, η ένδειξη για ημερήσια κατανάλωση ήταν 2395 και για νυχτερινό 1359.

Αυτό κάνει μια διαφορά 201 για ημερήσιο και 217 για νυχτερινό...δηλαδή μια διαφορά 418 kwh ήδη από τις 04/01/2024....συν τις kwh που κατανάλωσα μέχρι τις 12/01/2024 που ξεκίνησε η εκπροσώπηση από Volton!

Σύμφωνα με δικούς μου υπολογισμούς, η κατανάλωση μου δεν ξέρω καν αν έφτασε τις 500 δωρεάν kwh που προβλέπονταν!

Τους έχω ενημερώσει τηλεφωνικά και γραπτά πως αρνούμαι να πληρώσω το λογαριασμό αυτόν, αναμένω άμεσα διόρθωση και νέο τελικό και πως θα κάνω καταγγελία και στη ΡΑΕ.

Για να δούμε τι θα πουν και τι θα κάνουν.

παιδιά μολις ειδα οτι η πρωτέργεια εχει το value fair, Αν σας πώ ότι είχα την εντύπωση ,ότι μόνο στα πράσινα τιμολόγια ο υπολογισμός μηχανισμού διακύμανσης,λειτουργεί με εκεινο τον μαθηματικό τύπο ,δέν θα με πιστέψετε.Αρα έχουμε και κάποια κίτρινα,που λειτουργούν ώς πράσινα.

4 ώρες πριν, iliata2410 είπε

με κάλεσαν μόλις απο ηρων ,και ζητουσαν να τους κανω ανακριση

Τους έκανες; Με εκτυφλωτικό φως στα μάτια ελπίζω...

• Haha 2

2 hours ago, nebtios said:

Και εμένα με πήραν απο ΗΡΩΝ ως παλιός πελάτης με σκεπτικό να ξαναπάω σε αυτούς. Μπλα μπλα μπλα φθηνο ρευμα κλπ πλήν όμως όχι κάποιο δώρο. Οχι 50 αρικο. Σε περίπτωση που παω 2 παροχές κάνουν δώρο 2 διανυκτερεύσεις σε καποια hotel. Έχει ακουσει κανεις γι αυτο ?

Η 1η πραγματική προσφορά τουρισμού. 🤣

59 minutes ago, arxontas2323 said:

Εχω τον λογαριασμό ενος φίλου και προσπαθούμε να βγάλουμε ποια είναι η τελική τιμή της  kwh για Ιανουάριο και Φλεβάρη χωρις χρεώσεις Δήμου. υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει  ή να εξηγήσει;  σίγουρα κάπου θα εχει απαντηθεί στο θέμα αλλά είναι πολλές οι σελίδες 

Θα βολευε καποιος να μας εξηγήσει για να το βγάζουμε πιο εύκολα απο εδω και πέρα!!

0.22 το βγάζω, σωστα είναι; 

IMG_4214.jpeg

Κατ'αρχάς αγνοείς τα τυπογραφικά λάθη των ημερομηνιών, είναι σύνηθες στις μηχανογραφήσεις των παρόχων.. δε ξέρω γιατί. Αλλά οι μέρες υπολογίζονται σωστά. Πχ εκεί που λέει 12/1 - 1/2, στη πραγματικότητα είναι 12/1 - 31/1.

Οπότε:

12/1 - 31/1: 0.172€/Κw

Συνέπεια €8.01 / 267kw = 0.03€/kw

Tελική τιμή προμήθειας Ιανουαρίου = -0.172 - 0.03 = 0.14€/Κw

Αντιστοίχως κάνετε πράξεις για Φλεβάρη.

31 minutes ago, _Biohazard_ said:

Ετοιμάζομαι για καταγγελία στη ΡΑΕ για τη volton.

Έστειλαν τελικό λογαριασμό για περίοδο 12/01/2024 με 18/02/2024 με σύνολο 1156 κιλοβατώρες και κόστος 188.10€ !

Τελευταία ημερήσια 2840 και προηγούμενη 2194 και για νυχτερινό τελευταια 1652 και προηγούμενη 1142.

Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα, καθώς στις 04/01/2024 που είχα στείλει την αίτηση σε εκείνους με φωτογραφίες του μετρητή, η ένδειξη για ημερήσια κατανάλωση ήταν 2395 και για νυχτερινό 1359.

Αυτό κάνει μια διαφορά 201 για ημερήσιο και 217 για νυχτερινό...δηλαδή μια διαφορά 418 kwh ήδη από τις 04/01/2024....συν τις kwh που κατανάλωσα μέχρι τις 12/01/2024 που ξεκίνησε η εκπροσώπηση από Volton!

Σύμφωνα με δικούς μου υπολογισμούς, η κατανάλωση μου δεν ξέρω καν αν έφτασε τις 500 δωρεάν kwh που προβλέπονταν!

Τους έχω ενημερώσει τηλεφωνικά και γραπτά πως αρνούμαι να πληρώσω το λογαριασμό αυτόν, αναμένω άμεσα διόρθωση και νέο τελικό και πως θα κάνω καταγγελία και στη ΡΑΕ.

Για να δούμε τι θα πουν και τι θα κάνουν.

Έχεις αναφερθεί πολλές φορές ότι η αλλαγή παρόχου σε κατάστημα παίρνει 1 μέρα, ενώ η αλλαγή μέσω παρόχου μέσω τηλεφώνου παίρνει μέχρι και 10 μέρες και δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.

Η αλλαγή παρόχου για ευκολία γίνεται με τις δικές μας ενδείξεις (όπως ορίζει ο κώδικας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας) και σπάνια πλέον έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια καταμέτρηση. Είτε λοιπόν άργησε η Volton να στείλει την αίτηση, είτε την έστειλε εγκαίρως και ο ΔΕΔΔΗΕ άργησε να την υπολοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή έγινε στις 12/1 με την ένδειξη που είχες δώσει στις 4/1... αυτό δεν είναι κάτι περίεργο.

Η ένδειξη αυτή δε γίνεται να αλλάξει πλέον. Ακόμα και σε περιπτώσεις πιο κραυγαλέων λαθών... πρέπει ο πάροχος να στείλει αίτημα διόρθωσης ένδειξης στον ΔΕΔΔΗΕ, και αντιστοίχως να ενημερωθεί και ο προηγούμενος πάροχος για να μη διπλοπληρώσεις τις κιλοβατώρες.

Το λάθος σου είναι ότι τόσο καιρό δεν είχες προσέξει ότι οι τελικές ενδείξεις του προηγούμενου παρόχου ήταν 2194 & 1142 στις 12/1. Ακόμα κι αν είχε καθυστερήσει αυτός ο τελικός λογαριασμός, θα μπορούσες να είχες δει τις ενδείξεις στο mydeddiepp-ενδείξεις-στατιστικά καταναλώσεων-ενδείξεις παροχής... και να υπολόγιζες να φύγεις πχ στις 12/3 με κατανάλωση ακριβώς +1000 (βγάζοντας φωτογραφία νωρίτερα), ώστε να πάρεις τις 500kw δώρο ολόκληρες.

Βέβαια και σ'αυτή τη περίπτωση θα είχες φουσκωμένες κιλοβατώρες στον επόμενο πάροχο με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

• Thanks 1
  • Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, panosena είπε

Τους έκανες; Με εκτυφλωτικό φως στα μάτια ελπίζω.

πληρες αναφορά θέλανε γιατί θέλω να φύγω,μάλιστα με είπε ότι οι ενεργιακοί σύμβουλοι πολλές φορές δέν σας λενε τα πάντα,αυτοί κοιτάνε προμήθεια να πάρουν.(νόμιζε ότι πήγα σε ενεργειακό σύμβουλο). που να της έλεγα της κυρίας να μας διαβάζει εδώ μέσα.

🤣🤣🤣🤣🤣

Επεξ/σία από iliata2410
  • Haha 1

2 λεπτά πριν, panosena είπε

Χτύπα τη ανελέητα!

ηθελε με 50αρικο να με δελεάσει,μάλιστα με ειπε οτι το 50αρικο δεν θα δψθει τμηματικα,αλλα στον πρώτο λογαριασμό.

😅😅😅😅

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...