Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Ερώτηση προς όποιον το γνωρίζει:

Έχω κάνει αίτημα αλλαγής παροχου που κατατέθηκε στο Θαλη 27/02.παρολα αυτά ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ έχει ενδείξεις,δεν έχει ολοκληρώσει συστημικα την αλλαγή...τα γνωστά (ticket,αίτημα κατά διαχειριστή στο myrae) τα έχω κάνει ήδη.επειδη ξέρω ότι δεν είναι εγγυημένη υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ η αλλαγή εκπροσώπησης εντός 2 εργάσιμων ημερών,αλλά θέλω να τους καταγγείλω όπου μπορώ....είμαι ανοικτός σε επιπλέον συμβουλές. 

Έχεις πάρεις τηλέφωνο στον Δεδδηε..που ξέρεις ότι κατατέθηκε αυτή την ημερομηνία στον Θαλή; Σου το είπαν;

Ποια ήταν η απάντηση τους για την αλλαγή που έχεις ζητήσεις; 

Γιατί δεν έχει γίνει ακόμα;

16 λεπτά πριν, Stathis85 είπε

Πάλι δεν το καταλαβαίνω.

ο ΔΕΔΔΗΕ μετραει καθε 120 μέρες έτσι δεν ειναι? 

Αν εχεις σε αυτες τις 120 μερες 2500 kwh οι 1600 χρεωνονται με 0,0069, οι 400 με 0,0500 και οι υπόλοιπες με 0,0850. Ετσι δεν ειναι? 

Για το οτι στον τελικο της ελπε για 85 μέρες γραφει μονο 6kwh απο ποιος φταίει ?

Στην αλλαγή στην δικιά σου... 

Πήρες τηλέφωνο στον Δεδδηε; 8004004000

Να σου δώσουν απαντήσεις για τις αλλαγές.. Και με ποιες μετρήσεις και πότε έγιναν αυτές;

Επεξ/σία από takoulou
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, korakios είπε

δε νομίζω οτι μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα ...

η προγραμματισμένη επιτόπια ναι ,

η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ που γίνεται εκκαθάριση μπορεί να προκύψει απο :

1.προγραμματισμένη επιτόπια

2.μέσω του site του ΔΕΔΔΗΕ ανα δίμηνο

3 α) αλλαγή παρόχου και επιτόπια για την αλλαγή

β) αλλαγή παρόχου και ένδειξη του νέο πάροχου στο αίτημα εκπροσώπησης

ναι , εσύ όμως δεν είχες 120 μέρες αλλά Χ , κάνε τις πράξεις πρώτα πριν ρωτήσεις

δλδ κάποιος έδωσε λάθος ένδειξη στην αλλαγή (περίπτωση 3α και 3β αντίστοιχα)

Αν πάλι δεν καταλαβαίνεις θα σου εξηγήσει άλλος

ναι κατάλαβα. 

Η κατανάλωση δεν με πειράζει γιατι ειτε την πληρώσω στον Ηρων είτε στην ελπέντισον πανω κάτω τα ίδια ειναι.

Εντωμεταξυ ελπεντισον κοιταω τελευταίο λογαριασμο που ειναι ο τελικος και γραφει έναντι με ενδειξη πελάτη. Εγω ποτέ δεν τους εδωσα ενδειξη εκτος απο οταν πήγα στελνωντας φωτο το ρολόι με email.

Με το λάθος στην μετρηση ομως εχουν αλλάξει λανθασμένα και οι χρεώσεις ΥΚΩ. Γιατι  αφορούν ουσιαστικά απο 5/10/2023 εως 9/1/2024 αλλα εμένα μου τις χρεώνουν μαζεμένα για 12 μέρες επηρεάζοντας τα όρια...

Επεξ/σία από Stathis85

3 λεπτά πριν, takoulou είπε

Έχεις πάρεις τηλέφωνο στον Δεδδηε.. Ποια ήταν η απάντηση τους για την αλλαγή που έχεις ζητήσεις; 

Γιατί δεν έχει γίνει ακόμα;

Δεν ξέρουν γιατί έχει καθυστερήσει τόσο...κάθε μέρα τηλέφωνο παίρνω,απλά πλέον βαρέθηκα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Stathis85 είπε

ναι κατάλαβα. 

Η κατανάλωση δεν με πειράζει γιατι ειτε την πληρώσω στον Ηρων είτε στην ελπέντισον πανω κάτω τα ίδια ειναι.

Εντωμεταξυ ελπεντισον κοιταω τελευταίο λογαριασμο που ειναι ο τελικος και γραφει έναντι με ενδειξη πελάτη. Εγω ποτέ δεν τους εδωσα ενδειξη εκτος απο οταν πήγα στελνωντας φωτο το ρολόι με email.

Με το λάθος στην μετρηση ομως εχουν αλλάξει λανθασμένα και οι χρεώσεις ΥΚΩ. Γιατι  αφορούν ουσιαστικά απο 5/10/2023 εως 9/1/2024 αλλα εμένα μου τις χρεώνουν μαζεμένα για 12 μέρες επηρεάζοντας τα όρια...

Ειχα παθει κατι παρομοιο. Ήμουν elpedison και πήγα ηρων.  έστειλα λάθος ένδειξη από δικό μου σφάλμα. Μου ήρθε αυξημένος λογαριασμός και μόνο 20 kwh στην elpedison που ήμουν προηγουμένως. Επικοινώνησα μαζί τους στον ΗΡΩΝ (αφου πρωτα μιλησα με δεδδηε και ελπεντισον που με εστειλαν ηρων) για να μου αλλάξουνε την ένδειξη εκ των υστέρων. Στην αρχη ψιλό ψήθηκαν αλλα με τα πολλά δεν τα κατάφερα.  τους είπα myrae πως είναι άδικο και για τον άλλο πάροχο και για εμένα καθώς ρυθμιζόμενες χρεώσεις και η ΥΚΩ είχαν έρθει πολύ φουσκωμένες αν και οι καταναλώσεις ήταν χρεωμενες σωστα. Στο myrae μου κάνανε πρόταση να μου επιστρέψουν 30€. Τα οποία δεν δέχτηκα και επέμενα να φτιάξει η σωστή ένδειξη να αλλάξουν οι λογαριασμοί. Τελικά μου έκαναν πρόταση να μου κόψουν 60€ (ολα τα ΥΚΩ και το δέχτηκα, για να συνεργαστούμε λέει και στο μέλλον. Το λέω αν τελικά δεν βγάλεις άκρη μήπως μπορέσεις να γλιτώσεις ρυθμιζόμενες χρεώσεις αφού εξηγήσεις ότι έχει γίνει λάθος.

Επεξ/σία από Cmg__
  • Like 1
  • Thanks 1

23 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

Ειχα παθει κατι παρομοιο. Ήμουν elpedison και πήγα ηρων.  έστειλα λάθος ένδειξη από δικό μου σφάλμα. Μου ήρθε αυξημένος λογαριασμός και μόνο 20 kwh στην elpedison που ήμουν προηγουμένως. Επικοινώνησα μαζί τους στον ΗΡΩΝ (αφου πρωτα μιλησα με δεδδηε και ελπεντισον που με εστειλαν ηρων) για να μου αλλάξουνε την ένδειξη εκ των υστέρων. Στην αρχη ψιλό ψήθηκαν αλλα με τα πολλά δεν τα κατάφερα.  τους είπα myrae πως είναι άδικο και για τον άλλο πάροχο και για εμένα καθώς ρυθμιζόμενες χρεώσεις και η ΥΚΩ είχαν έρθει πολύ φουσκωμένες αν και οι καταναλώσεις ήταν χρεωμενες σωστα. Στο myrae μου κάνανε πρόταση να μου επιστρέψουν 30€. Τα οποία δεν δέχτηκα και επέμενα να φτιάξει η σωστή ένδειξη να αλλάξουν οι λογαριασμοί. Τελικά μου έκαναν πρόταση να μου κόψουν 60€ (ολα τα ΥΚΩ και το δέχτηκα, για να συνεργαστούμε λέει και στο μέλλον. Το λέω αν τελικά δεν βγάλεις άκρη μήπως μπορέσεις να γλιτώσεις ρυθμιζόμενες χρεώσεις αφού εξηγήσεις ότι έχει γίνει λάθος.

Μιλησα με ΔΕΔΔΗΕ μου επιβεβαιωσε οτι οι μετρήσεις που πήραν αυτοι ειναι αυτες που γραφουν οι λογαριασμοί.

Μια τον Οκτ. για τη μετάβαση στην ελπεντισον και τον Γενάρη λιγο μετα την εναρξη εκπροσώπησης απο Ηρων.

Το αιτημα στο myrae το εκανες προς Ηρων και Δεδδηε ή μονο προς Ηρων? Ευχαριστώ πάρα πολυ για την απάντηση. Ακριβως το ιδιο περνάω εγω τώρα μονο που δεν ειμαι σίγουρος οτι εγω το εκανα το λαθος στελνοντας λάθος ενδειξη. 

1 ώρα πριν, touristas1985 είπε

νεο" προγραμμα σταθερο στα 9.5 λεπτα για 6 μηνες (και 9.5 ευρω παγιο) και να μου δωσουν 50 ευρω δωρο

Λες αύριο να πάρουν και εμένα τώρα που φεύγω; Ναι μεν καλό αλλά 9.5 πάγιο επί 4μηνες ,στο εκκαθαριστικό βγαίνει μεγάλο το κουστούμι 

• Confused 1

1 hour ago, messinia3 said:

Ερώτηση προς όποιον το γνωρίζει:

Έχω κάνει αίτημα αλλαγής παροχου που κατατέθηκε στο Θαλη 27/02.παρολα αυτά ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ έχει ενδείξεις,δεν έχει ολοκληρώσει συστημικα την αλλαγή...τα γνωστά (ticket,αίτημα κατά διαχειριστή στο myrae) τα έχω κάνει ήδη.επειδη ξέρω ότι δεν είναι εγγυημένη υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ η αλλαγή εκπροσώπησης εντός 2 εργάσιμων ημερών,αλλά θέλω να τους καταγγείλω όπου μπορώ....είμαι ανοικτός σε επιπλέον συμβουλές. 

1 hour ago, messinia3 said:

Δεν ξέρουν γιατί έχει καθυστερήσει τόσο...κάθε μέρα τηλέφωνο παίρνω,απλά πλέον βαρέθηκα. 

Mήπως έγινε κάποια προγραμματισμένη καταμέτρηση στο διάστημα που μεσολάβησε απ'την υπογραφή της αίτησης μέχρι τις 27/2 που ανέβηκε το αίτημα εκπροσώπησης στον Θαλή; Είτε με επιτόπια, είτε με τηλεμέτρηση, είτε με δική σου καταχώρηση στο site του ΔΕΔΔΗΕ; 

Αν ναι, τότε το αίτημα εκπροσώπησης έχει ένδειξη εκτός ορίων. Αν όχι, τότε είναι καθαρή περίπτωση κωλοβαρέματος του τοπικού γραφείου του ΔΕΔΔΗΕ.

24 λεπτά πριν, Stathis85 είπε

Μιλησα με ΔΕΔΔΗΕ μου επιβεβαιωσε οτι οι μετρήσεις που πήραν αυτοι ειναι αυτες που γραφουν οι λογαριασμοί.

Μια τον Οκτ. για τη μετάβαση στην ελπεντισον και τον Γενάρη λιγο μετα την εναρξη εκπροσώπησης απο Ηρων.

Το αιτημα στο myrae το εκανες προς Ηρων και Δεδδηε ή μονο προς Ηρων? Ευχαριστώ πάρα πολυ για την απάντηση. Ακριβως το ιδιο περνάω εγω τώρα μονο που δεν ειμαι σίγουρος οτι εγω το εκανα το λαθος στελνοντας λάθος ενδειξη. 

Άρα κάπου άλλου είναι το θέμα με τις μετρήσεις.. Οι πάροχοι τι σου αναφέρουν.. 

Είπες ότι έχεις μιλήσει με τον Δεδδηε.. 

Και σου έχουν αναφερθεί οι μετρήσεις με ημερομηνίες.. 

Σχετικά με την αλλαγή από 8 σε 12 kVA μπήκα στο chat του ΗΡΩΝ και είχε 19 πριν από μένα και το έκλεισα. Στο myrae είχα τελειώσει σε 5 λεπτά. Πραγματικά μόνο κακόβουλο θεωρώ να γίνεται αυτό το λάθος ενώ στην σύμβαση είναι ολοφάνερο το 8 kVA.

• Like 2

1 ώρα πριν, messinia3 είπε

Έχεις μιλήσεις μαζί τους.. Ποια είναι η απάντηση τους.. Φαντάζομαι υπάρχει το αίτημα σου για την αλλαγή. 

Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο θέμα;;

Σε ποια περιοχή του Δεδδηε ανήκεις;

2 λεπτά πριν, peragialos είπε

Πραγματικά μόνο κακόβουλο θεωρώ να γίνεται αυτό το λάθος ενώ στην σύμβαση είναι ολοφάνερο το 8 kVA.

Εννοείται.
Αν ήταν τυχαίο θα τύχαινε σε κάποιους να μειωθεί η ισχύς.

• Like 1

12 λεπτά πριν, takoulou είπε

Άρα κάπου άλλου είναι το θέμα με τις μετρήσεις.. Οι πάροχοι τι σου αναφέρουν.. 

Είπες ότι έχεις μιλήσει με τον Δεδδηε.. 

Και σου έχουν αναφερθεί οι μετρήσεις με ημερομηνίες.. 

οι μετρήσεις του δεδδηε ειναι αυτες που αναγραφονται στους λογαριασμούς. Περασα απο το κατάστημα και μου ειπαν επειδη ειναι απο ηλεκτρονική αίτηση να επικοινωνήσω με τα κεντρικά να δουν αν υπάρχει φωτό δικια μου απο την ενδειξη απο οταν εγινε η αιτηση. Δλδ αν ειναι δικό μου ή δικό τους λαθος. Το σίγουρο ειναι οτι πρόκειται περι λάθους

• Thanks 1

2 ώρες πριν, Stathis85 είπε

Απο αυτα που κατάλαβα πέρασε ο δεδδηε και μέτρησε.

Ο Ηρων εβγαλε εκκαθαριστικό για τις 12 πρώτες μέρες με 869 kwh

Η elpedison στον τελικο εκκαθαριστικο για τρεις μηνες σχεδον με ειχε με κατανάλωση 6 kwh και δεν το ειχα προσέξει. Στο καπάκι πηγα στον Ηρων

Δεν νομίζω να έδωσα ενδειξη. Γιατι αν το λαθος το έκανα μονο εγω οι λογαριασμοί της ελπε θα ειχαν τουλάχιστον τις σωστες ενδείξεις. 

Για τα ΥΚΩ εχει κανεις ιδεα τι γινεται? Η ραε γραφει 0-1600 kwh το τετραμηνο κλπ και ο ΗΡΩΝ το εχει ως 160

Αναλογικά πάει.

Επειδή είναι μόνο 12 ημέρες, την ήπιες.

• Like 1

1 ώρα πριν, Stathis85 είπε

Επειδή δε γίνεται αυτό να έχεις πχ 7 και μετά τόσες πολλές κάποιο λάθος έκανε αυτός που πήρε την μέτρηση είτε είσαι εσύ άμα έδωσες είτε ο δεδδηε. Δεν νομίζω πάντως να γίνεται να μην έδωσες μέτρηση εσύ νομίζω όλοι οι παροχοι ζητάνε είτε φωτογραφία είτε την λες εσύ. Αλλά όπως και να χει έγινε λάθος. Κοίτα μέσω myrae που λένε και οι υπόλοιποι που ναι πιο μέσα στα κόλπα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει καποιο "θεμα" αν καποιος με το που ενεργοποιηθει σε καποιον παροχο μετα απο 2,3,5 μερες ξαναφυγει για αλλου; και μετα αφου ενεργοποιηθει καπου ξαναφυγει παλι για αλλου;

Θελω να πω μπορουμε να μεταπηδαμε απο παροχο σε παροχο με οτι συχνοτητα θελουμε σωστα; ειτε μεταξυ 2 εταιριών ειτε περισσοτερων

Επεξ/σία από nikos121

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...