Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενημερωτικά το σενάριο για 20×5 (επιστροφή παλιού πελάτη) και 10×5 (σπαστό 50αρικο) παίζει σε elpedison...με πολύ πίεση συν μια δωροεπιταγη για κάθε έξτρα παροχη-συσταση.Αν κάποιος έλαβε κάτι καλύτερο ας ενημερώσει. 

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγω κουραστηκα με Ηρων και το νεο προγραμμα που βγαζουν καθε τρεις και λιγο οποτε θα παω ΔΕΗ. Με πηραν για αντιπροταση για "νεο" προγραμμα σταθερο στα 9.5 λεπτα για 6 μηνες (και 9.5 ευρω παγιο) και να μου δωσουν 50 ευρω δωρο

Τους βαρεθηκα ποσο δυσκολο ειναι να εχουν 3 ξεκαθαρα προγραμματα αραγε? Και μετα ψαχνουν γιατι κανουν λαθη αφου εχουν 43423423 πως να τα παρακολουθησουν.

• Like 1

17 λεπτά πριν, bilham είπε

Το πρώτο είναι σωστό, τώρα για το δεύτερο... τι να πω, μοιάζει σαν να σου το χρέωσαν διπλό. Δεν βλέπουμε και το λογαριασμό...

Και στο δικό μου λογαριασμό διπλάσια χρέωση στο πάγιο ο Ήρων... δε ξες από που να φυλαχτείς με δαυτους.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, bilham είπε

Το πρώτο είναι σωστό, τώρα για το δεύτερο... τι να πω, μοιάζει σαν να σου το χρέωσαν διπλό. Δεν βλέπουμε και το λογαριασμό...

Ε δεν έχει και κάτι να δεις, απλά λέει πάγιο 9.68😋
Προηγούμενος (με διπλή χρέωση στο πάγιο όπως πρέπει)

Spoiler

bill1.PNG.e487e64e0c866f66303c2d66a5170a3b.PNG

Τωρινός

Spoiler

bill2.PNG.da328254cd57568c1c9ee9ddbab17caa.PNG

Προσέξτε εντωμεταξύ τι κάνουν οι θεούληδες, σε χρεώνει κανονικά το ποσό προ έκπτωσης (δηλαδή 0,18077) και μετά στον επόμενο αν είσαι συνεπής το αφαιρεί. Κανονικά πρέπει να ζητάμε τόκο 🤪

Επίσης ακόμα δεν έχω βρει τι ακριβώς είναι η "έκπτωση συνέπειας 10%" τι είναι αυτά τα 16,6 και 14,3 ευρώ αντίστοιχα που έχουν 10% έκπτωση.

Επεξ/σία από Marthenil

Καλησπέρα.. Μπορεί κάποιος να κάνει ένα κόπο και δει αν είναι οκ οι λογαριασμοί? 

4 λεπτά πριν, mitsakos.NRG είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Καλησπέρα.. Μπορεί κάποιος να κάνει ένα κόπο και δει αν είναι οκ οι λογαριασμοί? 

Spoiler

enanti.pdf

1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Όταν πηγές Ήρων, δεν έδωσες ένδειξη?

Από τον ΔΕΔΔΗΕ:

Δεν υπάρχει καν δυνατότητα για 12 !

Στην αλλαγή 29 Δεκεμβρίου τι έγινε?

Έδωσες ένδειξη λάθος?

Πέρασε ο δεδδηε?

Απο αυτα που κατάλαβα πέρασε ο δεδδηε και μέτρησε.

Ο Ηρων εβγαλε εκκαθαριστικό για τις 12 πρώτες μέρες με 869 kwh

Η elpedison στον τελικο εκκαθαριστικο για τρεις μηνες σχεδον με ειχε με κατανάλωση 6 kwh και δεν το ειχα προσέξει. Στο καπάκι πηγα στον Ηρων

Δεν νομίζω να έδωσα ενδειξη. Γιατι αν το λαθος το έκανα μονο εγω οι λογαριασμοί της ελπε θα ειχαν τουλάχιστον τις σωστες ενδείξεις. 

Για τα ΥΚΩ εχει κανεις ιδεα τι γινεται? Η ραε γραφει 0-1600 kwh το τετραμηνο κλπ και ο ΗΡΩΝ το εχει ως 160

2 ώρες πριν, Stathis85 είπε

Κοιτώντας ομως και τις χρεώσεις ΥΚΩ βλεπω οτι ο Ηρων με εχει χρεώσει στα ΥΚΩ: 160kWhX0,00690€/kWh + 40kWhX0,05000€/kWh + 669kWhX0,08500€/kWh 

Ενω στο σαιτ της ΡΑΕ δινει τις χρεώσεις ως

Οικιακής χρήσης (χαμηλής τάσης)

Καταναλώσεις Ημέρας

Μοναδιαία χρέωση σε €/kWh

0-1600 kWh/τετραμηνία

0,0069

1601-2000 kWh/τετραμηνία

0,0500

2001-ΑΝΩ kWh/τετραμηνία

0,0850

ανα 120 μέρες είναι τα όρια γιαυτό και την έφαγες

2 ώρες πριν, Stathis85 είπε

Απο 29/12/2023 είμαι στον Ηρων στο GENEROUS GUARANTEE HOME BONUS.

Μου βγηκε στις 29/2/2024 ο πρώτος λογαριασμός και αφορά 12 μέρες κατανάλωσης στα 233 ευρώ με 869 kWh!!!

Το ψαχνω λίγο και βρίσκω οτι ο προηγούμενος πάροχος (elpedison) απο 5/10/23 εως και 29/12/23 στον εκκαθαριστικό με εχει χρεώσει μονο 6 kwh.... Οπότε λόγικα τον Γενάρη που ήρθε ο ΔΕΔΔΗΕ μετρησαν κ ο Ηρων εβγαλε την διαφορά με αυτες που εσφαλμένα ειχε στείλει η elpedison.

Οπότε τι κάνω εδω? Πληρώνω το σύνολο στον Ηρων? Απο τον Ηρων αυτο μου είπαν.

Ξεκινάς με ΔΕΔΔΗΕ , αν πήραν επιτόπια όταν άλλαξες σε Ήρων και αν όχι με τι στοιχεία έδωσε ο Ήρων (φαντάζομαι δεν είχες δώσει ο ίδιος που είναι λάθος)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Stathis85 είπε

Για τα ΥΚΩ εχει κανεις ιδεα τι γινεται? Η ραε γραφει 0-1600 kwh το τετραμηνο κλπ και ο ΗΡΩΝ το εχει ως 160

Εδώ γράφει τα εξής:

image.png.718745fb691f03ec5fce989bf50b88c2.png

Επεξ/σία από panosena
  • Like 1

17 λεπτά πριν, Stathis85 είπε

δλδ η 1η και 2η κλίμακα για Χ μέρες κατανάλωσης είναι 1600*Χ/120 και 2000*Χ/120 αντίστοιχα

Ερώτηση προς όποιον το γνωρίζει:

Έχω κάνει αίτημα αλλαγής παροχου που κατατέθηκε στο Θαλη 27/02.παρολα αυτά ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ έχει ενδείξεις,δεν έχει ολοκληρώσει συστημικα την αλλαγή...τα γνωστά (ticket,αίτημα κατά διαχειριστή στο myrae) τα έχω κάνει ήδη.επειδη ξέρω ότι δεν είναι εγγυημένη υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ η αλλαγή εκπροσώπησης εντός 2 εργάσιμων ημερών,αλλά θέλω να τους καταγγείλω όπου μπορώ....είμαι ανοικτός σε επιπλέον συμβουλές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, korakios είπε

ανα 120 μέρες είναι τα όρια γιαυτό και την έφαγες

Ξεκινάς με ΔΕΔΔΗΕ , αν πήραν επιτόπια όταν άλλαξες σε Ήρων και αν όχι με τι στοιχεία έδωσε ο Ήρων (φαντάζομαι δεν είχες δώσει ο ίδιος που είναι λάθος)

Στην Ελπέντισον 3 μηνες στον τελικο εκκαθαριστικό με ειχαν χρεώσει μονο 6 kwh χωρις βέβαια κ εγω να το πάρω χαμπάρι. 

Λογικα πήρε η δεδδηε μετρηση λιγο μετα αφου αλλαξα σε Ηρων. Στην εικόνα που ανέβασα λεει μετρηση 09/01/2024. Δεν θυμάμαι να ειχα δώσει ο ίδιος μέτρηση οταν πήγα. 

Τι εννοεις ανα 120 μέρες ειναι τα όρια? Η ραε λεει 0-1600 ο Ηρων χρεώνει 0-160?

5 λεπτά πριν, panosena είπε

Εδώ γράφει τα εξής:

image.png.718745fb691f03ec5fce989bf50b88c2.png

Ακριβως και στον λογαριασμό μου γραφει:

Spoiler

image.jpeg.5bef66604716ad42aec8d1c5b0e7bf51.jpeg

Επεξ/σία από Stathis85

Μόλις τώρα, Stathis85 είπε

Στην Ελπέντισον 3 μηνες στον τελικο εκκαθαριστικό με ειχαν χρεώσει μονο 6 kwh χωρις βέβαια κ εγω να το πάρω χαμπάρι. 

Λογικα πήρε η δεδδηε μετρηση λιγο μετα αφου αλλαξα σε Ηρων. Στην εικόνα που ανέβασα λεει μετρηση 09/01/2024. Δεν θυμάμαι να ειχα δώσει ο ίδιος μέτρηση οταν πήγα. 

δε γίνεται αλλαγή χωρίς να υπάρχει μέτρηση είτε επιτόπια είτε δηλωμένη απο σένα (προαιρετικά με φωτό) ωστε να μπει στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ

άρα είτε ο ΔΕΔΔΗΕ είτε ο Ήρων κάνανε πατάτα , ανοίγεις διπλό αίτημα στη ΡΑΕ κατά πάροχου και διαχειριστή για το οτι δώσανε λάθος ένδειξη στην αίτηση του Ήρων

2 λεπτά πριν, Stathis85 είπε

Τι εννοεις ανα 120 μέρες ειναι τα όρια? Η ραε λεει 0-1600 ο Ηρων χρεώνει 0-160?

το εξήγησα παραπάνω

3 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Ερώτηση προς όποιον το γνωρίζει:

Έχω κάνει αίτημα αλλαγής παροχου που κατατέθηκε στο Θαλη 27/02.παρολα αυτά ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ έχει ενδείξεις,δεν έχει ολοκληρώσει συστημικα την αλλαγή...τα γνωστά (ticket,αίτημα κατά διαχειριστή στο myrae) τα έχω κάνει ήδη.επειδη ξέρω ότι δεν είναι εγγυημένη υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ η αλλαγή εκπροσώπησης εντός 2 εργάσιμων ημερών,αλλά θέλω να τους καταγγείλω όπου μπορώ....είμαι ανοικτός σε επιπλέον συμβουλές. 

Συνήγορος του Πολίτη .

Αν προκύπτει οικονομική ζημιά ,ΣτΚ

Για να ξεμπερδεύεις εκτός από σπάσιμο στα τηλέφωνα της υπεράχρηστης ΡΑΕ , μάθε τηλ του διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, korakios είπε

δε γίνεται αλλαγή χωρίς να υπάρχει μέτρηση είτε επιτόπια είτε δηλωμένη απο σένα (προαιρετικά με φωτό) ωστε να μπει στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ

άρα είτε ο ΔΕΔΔΗΕ είτε ο Ήρων κάνανε πατάτα , ανοίγεις διπλό αίτημα στη ΡΑΕ κατά πάροχου και διαχειριστή για το οτι δώσανε λάθος ένδειξη στην αίτηση του Ήρων

το εξήγησα παραπάνω

Πάλι δεν το καταλαβαίνω.

ο ΔΕΔΔΗΕ μετραει καθε 120 μέρες έτσι δεν ειναι? 

Αν εχεις σε αυτες τις 120 μερες 2500 kwh οι 1600 χρεωνονται με 0,0069, οι 400 με 0,0500 και οι υπόλοιπες με 0,0850. Ετσι δεν ειναι? 

Για το οτι στον τελικο της ελπε για 85 μέρες γραφει μονο 6kwh απο ποιος φταίει ?

Επεξ/σία από Stathis85

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Stathis85 είπε

Πάλι δεν το καταλαβαίνω.

δε νομίζω οτι μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα ...

ο ΔΕΔΔΗΕ μετραει καθε 120 μέρες έτσι δεν ειναι?

η προγραμματισμένη επιτόπια ναι ,

η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ που γίνεται εκκαθάριση μπορεί να προκύψει απο :

1.προγραμματισμένη επιτόπια

2.μέσω του site του ΔΕΔΔΗΕ ανα δίμηνο

3 α) αλλαγή παρόχου και επιτόπια για την αλλαγή

β) αλλαγή παρόχου και ένδειξη κατανάλωσης απο τον νέο πάροχο στο αίτημα εκπροσώπησης (αν δήλωσες στην αίτηση)

Αν εχεις σε αυτες τις 120 μερες 2500 kwh οι 1600 χρεωνονται με 0,0069, οι 400 με 0,0500 και οι υπόλοιπες με 0,0850. Ετσι δεν ειναι? 

ναι , εσύ όμως δεν είχες 120 μέρες αλλά Χ , κάνε τις πράξεις πρώτα πριν ρωτήσεις

Για το οτι στον τελικο της ελπε για 85 μέρες γραφει μονο 6kwh απο ποιος φταίει ?

18 λεπτά πριν, korakios είπε

είτε ο ΔΕΔΔΗΕ είτε ο Ήρων κάνανε πατάτα

δλδ κάποιος έδωσε λάθος ένδειξη στην αλλαγή (περίπτωση 3α και 3β αντίστοιχα)

Αν πάλι δεν καταλαβαίνεις θα σου εξηγήσει άλλος

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...