Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, gtkminsomnia είπε

Αν αιτηθώ να γίνει διακοπή του ρεύματος , τι μειονεκτήματα υπάρχουν ? πχ πως πληρωνεις ΤΑΠ κλπ του ΔΗΜΟΥ ,  τηλεόραση !!! ???

Για μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο δεν πληρώνεις δημοτικά τέλη και ΕΡΤ, εξ όσων γνωρίζω.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, GreekGames said:

Αυτό λέει σε εμένα,όποτε έγινε αλλαγή;

IMG_2459.jpeg

Aμα δείχνει 23/2 την elpedison ως προηγούμενο πάροχο τότε ίσως να είσαι ΔΕΗ από 24/2. Εκτός κι αν αυτό που βλέπω είναι προγραμματισμένη επιτόπια οπότε μπορεί να είσαι ακόμα elpedison. 

Aντι να κάνουμε θεωρίες θα μπορούσες να πάρεις τηλ το ΔΕΔΔΗΕ να ρωτήσεις ημερομηνίες και εκπροσωπήσεις. 2 λεπτά υπόθεση είναι.

• Like 1
  • Thanks 1

Θα ηθελα SOS τη βοηθεια σας οσοι γνωριζετε - αφορα τον πατερα μου και το σπιτι του που εχει φωτοβολταικα εδω κ ενα χρονο!!

Ειναι στο πρασινο στο Φυσικο αεριο κ γενικα δεν ειχε κανενα θεμα μεχρι τομ δεκεμβρη! Και εξηγω: αρχικα εχει μια "αποθηκη" γυρω στις 9000kwh ηδη, οποτε δεν υπαρχει θεμα περι καταναλωσης ρευματος. Μεχρι και τοτε του ερχονταν εκκαθαριστικοι, στους οποιους κ λογω αποθηκης ενεργειας πληρωνε μονο δημο, ερτ κλπ.

Ξαφνικα αρχισαν να του ερχονται εναντι, στους οποιους του χρεωναν ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, πραγμα παρολογο αφου δεν εχει να πληρωσει κατι. Ετσι πληρωνε το ποσο του λογαριασμου μείον το ποσο που αναλογουσε στις kwh που του ειχαν βαλει 

Ξαναρχεται λοιπον κ αλλος εναντι, στον οποιο παλι του βαζουν ασχετη καταναλωση, και ταυτοχρονα λογω αυτου που σας ειπα που δεν ειχε πληρωσει το ποσο των kwh του αφαιρουσαν την εκπτωση συνεπειας! Οποτε το χρεωνεται κ αυτο.

Κ καπως ετσι κυλαει η φαση μεχρι σημερα 3 μηνες, ενω προηγουμενως δεν ειχε καποιο θεμα με την Φ.Α.

Και ρωταω τωρα εγω:

1) τι μπορει να κανει γι αυτο? Ειναι εντελως παρολογο να βγαινουν ξαφνικα εναντι και μου λεει οτι φταιει κ ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυτο, γτ βασει του ειδικου ρολογιου που εχει θα πρεπε να πηγαινουν οπως πριν οι μετρησεις αυτοματα.

Να ανοιξει αιτημα Myrae? Και αν ναι, τι να αναφερει?

2) λογω φωτοβολταικων κ εφοσον δεν τον νοιαζει καθοκου η τιμη της kwh σκεφτεται να λαει σε σταθερο(τον προετρεψα εγω γιατι μου φαινεται λογικο). Εχει δει οτι στην protergia στο σταθερο της εχει το μικροτερο παγιο + δεν εχει την εκπτωση συνεπειας μεσα!

Τι λετε γι αυτο το προγραμμα; εχετε να προτεινετε καποιο αλλο σταθερο??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, στην Ελπέντισον, για να μου επιστραφεί η εγγύηση (όταν φύγω) πρέπει να έχω πάγια εντολή.
Μπορώ να την κάνω στην τράπεζα (με ebanking) και όχι στο site της Ελπέντισον;

Επεξ/σία από panosena

Στις 1/3/2024 στις 9:38 ΜΜ, revmatopliktos είπε

Για τον @ekrepali:

Απάντηση nrg ...

Σε συνέχεια του αιτήματός σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στη σύμβασή σας ευκρινώς αναγράφεται: ‘’Άρθρο 6: Χρεώσεις - Συμφωνηθείσα εμπορική πολιτική τιμολόγησης 6.1. Την πρώτη ημέρα κάθε μήνα κατανάλωσης ο Προμηθευτής δημοσιεύει σε ευδιάκριτο σημείο της ιστοσελίδας του την Τελική Τιμή Προμήθειας, η οποία προκύπτει από το άθροισμα της Βασικής Τιμής Προμήθειας και του Μηχανισμού Διακύμανσης. 6.2. Η Βασική Τιμή Προμήθειας ορίζεται ελεύθερα από τον Προμηθευτή. 6.3. Το Ειδικό Τιμολόγιο δύναται να εμπεριέχει και Πάγια Χρέωση Προμήθειας, ίση με πέντε (5) ευρώ ανά μήνα, κατά μέγιστο, καθώς και εκπτώσεις, εφόσον αυτές δεν συνδέονται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς. 6.4. Η Βασική Τιμή Προμήθειας παραμένει σταθερή κατ’ ελάχιστον για έξι (6) μήνες. Η Πάγια Χρέωση Προμήθειας και οι εκπτώσεις δύνανται να τροποποιούνται κάθε μήνα κατόπιν ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα των Προμηθευτών και ενημέρωσης με τον πρώτο Λογαριασμό Κατανάλωσης που ακολουθεί την τροποποίηση.‘’ Όμως, η μεθοδολογία απόδοσης της έκπτωσης συνέπειας βασίζεται στην κοινή λογική, είναι σαφής και ορίζει ότι η εν λόγω έκπτωση αποδίδεται πάντα με τον επόμενο χρονικά λογαριασμό, αναδρομικά, εφόσον ο τρέχων λογαριασμός πληρωθεί εμπρόθεσμα. Συνεπώς, δεδομένου ότι ο τελικός εκκαθαριστικός είναι πάντα ο τελευταίος χρονικά λογαριασμός που εκδίδουμε και αποστέλλουμε στον Πελάτη μας, για να εκκαθαρίσουμε όλες τις μεταξύ μας οικονομικές εκκρεμότητες μέχρι και το χρονικό σημείο παύσης εκπροσώπησης της παροχής του, είναι αυτονόητο ότι για τις καταναλώσεις του τελικού εκκαθαριστικού λογαριασμού δε θα προσφερθεί έκπτωση συνέπειας, ακόμη και αν πληρωθεί εμπρόθεσμα. Ωστόσο, σεβόμενοι την μέχρι σήμερα συνεργασία μας η εταιρεία μας αποφάσισε να εκδώσει νέο λογαριασμό με σκοπό την ικανοποίηση του αιτήματός σας. Με εκτίμηση, Για την nrg Παπάζογλου Έλενα.

Σήμερα μου έστειλαν την ίδια απάντηση.

Δεν μπορώ όμως να μπω στο app εδώ και 3-4 μέρες, είχες παρόμοιο θέμα και εσύ φίλε revmatopliktos.

9 ώρες πριν, geopro είπε

Το διάσημο εξελ του κοράκιου δεν είναι ενημερωμένο; Δείχνει τιμές Φεβρουαρίου ;

ένα σενάριο ήταν να βάλω στα πράσινα έκπτωση που θα συμπληρώνει ο χρήστης και να έχω μόνο ετήσιο υπολογισμό

μετά έλεγα να βάλω μόνο κίτρινα , αλλά απο τη στιγμή που παίζει τουρισμός δεν έχει γενικά νόημα

γενικά αν σκεφτώ κάτι που δε θα χρειάζεται να αλλάζω ανα μήνα τιμές ίσως το κάνω , απο την άλλη δεν έχει νόημα μιας και παίζει το excel του doomnx

για τα επαγγελματικά καταλαβαίνω είναι θέμα , κοιτάξτε με επιφύλαξη κανα site τύπου αλλάζωρεύμα μέχρι να αναλάβει ο doomnx

• Like 5

1 hour ago, panosena said:

Παιδιά, στην Ελπέντισον, για να μου επιστραφεί η εγγύηση (όταν φύγω) πρέπει να έχω πάγια εντολή.
Μπορώ να την κάνω στην τράπεζα (με ebanking) και όχι στο site της Ελπέντισον;

Πάγια εντολή βάζεις για να επιστραφεί η εγγύηση τώρα (ή στον επόμενο λογαριασμό) αν σου την έχουν χρεώσει ήδη.

Ή τη βάζεις για να μη χρεωθεί εγγύηση, αν δεν έχει χρεωθεί ήδη.

Αν δε βάλεις πάγια εντολή τότε χρεώνεται η εγγύηση, κι όταν φεύγεις επιστρέφουν το ποσό το οποίο συμψηφίζεται με λοιπές χρεώσεις. Αν ο τελικός είναι πιστωτικός, τότε δίνεις IBAN για να βάλεις τα λεφτά.

1 hour ago, koriosg4 said:

Σήμερα μου έστειλαν την ίδια απάντηση.

Δεν μπορώ όμως να μπω στο app εδώ και 3-4 μέρες, είχες παρόμοιο θέμα και εσύ φίλε revmatopliktos.

@revmatopliktos Κάντου ένα copy-paste την επόμενη απάντηση... δε μπορώ να τη βρω στην αναζήτηση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/3/2024 στις 2:38 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Εκδόθηκε ο 2' λογαριασμός στον ηρων που είναι και εκαθαριστικος.

Πέρα από το στάνταρ λάθος στο δίκτυο διανομής, μου άλλαξε και την συμφωνημένη ισχύ!!!!

Από 8 σε 12 !!!

Μάλιστα στον 1' λογαριασμό είχε καταχωρηθεί σωστά 8, οπότε δεν έγινε το λάθος κατά την εγγραφή!!

Πέρα από το λάθος 'στέκει' μονοφασικη παροχή να έχει συμφωνημένη ισχύ 12 ?

@GREGORYMO έχει συμβεί και σε εμένα το ίδιο ακριβώς λάθος στη μονοφασική παροχή μου (8 kVA)

Επίσημο τέλος στο 50άρικο στον πρώτο λογαριασμό που έδινε η Elpedison. Πλέον το δίνει τμηματικά σε 5 δόσεις (μήνες), δηλαδή 10 ευρώ/μήνα έκπτωση για 5 μήνες, το οποίο προφανώς καθόλου βολικό ΔΕΝ είναι για τους τουρίστες. 

image.png

6 ώρες πριν, alexander098 είπε

50€ στον πρωτο λογαριασμο εχει βασικα και μετα οτι δωρο απο συσταση

@alexander098 @paranoid_android δεν υπάρχει δυστυχώς στην Elpedison ούτε το 50άρικο δώρο στον πρώτο λογαριασμό πλέον, δίνεται τμηματικά σε 5 μήνες, δηλαδή έκπτωση 10 ευρώ/μήνα. 

8 ώρες πριν, paranoid_android είπε

Καλημερεεες!

Μπορει καποιος να μου πει τι δωρα παιζουν αυτη τη στιγμη elpedison?

Σκεφτεται να παει ο πατερας μου εκει κ σιγουρα θα τον συστησω για να παρουμε κ δωροεπιταγη σκλαβενιτη, αλλα θα ηθελα να μ πειτε αν ξερετε να παιζουν δωρα, γτ βλεπω καθε φορα παιζουν διαφορετικα! Edenred 60€ δίνουν ακομα;

@paranoid_android Η elpedison το έκοψε το 50άρικο δώρο στον πρώτο λογαριασμό και δίνεται πλέον τμηματικά σε 5 δόσεις (μήνες), δηλ. έκπτωση 10 ευρώ/μήνα (το γράφει και στην ιστοσελίδα τους). Η 20ευρη δωροεπιταγή Σκλαβενίτη για 2η δική σου παροχή ή για να προτείνεις κάποιον άλλον να γίνει πελάτης στην Ελπέ ισχύει ακόμη. Επίσης, ισχύει ακόμη και το 5x20 για παλιούς πελάτες που ξαναεπιστρέφουν (δηλαδή 20 ευρώ έκπτωση κάθε μήνα για 5 μήνες). Η δωροκάρτα Edenred 60 ευρώ δεν ισχύει ούτε αυτή πλέον. 

Επεξ/σία από HAthinaia
  • Like 1
  • Sad 4

Προτείνω όσοι επιστρέψουν elpedison να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν εκτός από τα 10 ευρώ χ 5 μήνες και τα 20 χ 5 μήνες για επιστροφή παλιού πελάτη. Έτσι θα είναι 30 ευρώ χ 5 μήνες.

Αν το δεχτούν βέβαια.

• Like 5

Καλησπέρα παιδιά!! Πριν λιγο εκανα αιτημα να παω στον Ηρων μιας κ φαγώθηκε το 100ρικο απ το Δεκεμβριο της Ελπεντισον!!

Επειδη σιγουρα θα με παρουν για αντιπροταση θα ηθελα να ρωτησω τι περιπου σας προτειναν για να μεινει (καποιος που ζητησε να φυγει) για να ξερω περιπου θα κινηθω κ τι με παιρνει να ζητησω!!

Τον Φεβρουαριο για μια αλλη παροχη μου ειχαν προτεινει 3 20ευρες σκλαβενιτη κ 1 60αρα edenred και υπαναχωρησα!!! Για Μαρτιο δεν ξερω τι παιζει!!

1 λεπτό πριν, desiro είπε

Καλησπέρα παιδιά!! Πριν λιγο εκανα αιτημα να παω στον Ηρων μιας κ φαγώθηκε το 100ρικο απ το Δεκεμβριο της Ελπεντισον!!

Επειδη σιγουρα θα με παρουν για αντιπροταση θα ηθελα να ρωτησω τι περιπου σας προτειναν για να μεινει (καποιος που ζητησε να φυγει) για να ξερω περιπου θα κινηθω κ τι με παιρνει να ζητησω!!

Τον Φεβρουαριο για μια αλλη παροχη μου ειχαν προτεινει 3 20ευρες σκλαβενιτη κ 1 60αρα edenred και υπαναχωρησα!!! Για Μαρτιο δεν ξερω τι παιζει!!

@desiro θα σου προτείνουν λογικά 10 ευρώ έκπτωση/μήνα για 5 μήνες ή/και κάποια/ες δωροεπιταγή/ες Σκλαβενίτη ή/και 20 ευρώ έκπτωση/μήνα για 5 μήνες (αυτό το δίνουν σε παλιούς πελάτες που ξαναεπιστρέφουν, δεν ξέρω αν το δίνουν και σε αντιπροτάσεις για να κάνεις υπαναχώρηση και να μην αλλάξεις πάροχο). Αυτά παίζουν για τον Μάρτιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Πάγια εντολή βάζεις

Αναγκαστικά την πάγια τη βάζω στο σάιτ της Ελπέντισον;
Δεν μπορώ να την κάνω στο ebanking της τράπεζάς μου;

Επεξ/σία από panosena

1 λεπτό πριν, panosena είπε

@panosena γίνεται και από το ebanking της Τράπεζας, απλά θα σε χρεώνει μια προμήθεια η τράπεζα (μέχρι 1-2 ευρώ ανάλογα την τράπεζα) κάθε φορά που θα εκτελείται χρεωστικός λογαριασμός (όχι πιστωτικός/δηλ. να έχεις επιστροφή ποσού-αρνητικό λογαριασμό). Από το ebanking της Τράπεζας έχεις καλύτερο έλεγχο των πάγιων εντολών και δεν δίνεις τα στοιχεία της κάρτας σου στην Elpedison, αλλά αυτό έρχεται με το μειονέκτημα του κόστους προμήθειας όταν εκτελείται χρεωστικός λογαριασμός. 

Εγώ προτιμώ να το κάνω από το ebanking της Τράπεζας και να μην δίνω τα στοιχεία της κάρτας μου στην Elpedison. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, panosena said:

Αν έχεις τον κωδικό πληρωμής RF, ναι μπορείς στη τράπεζα.

Στο site είναι πιο εύκολο... δε ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές βεβαια, γιατί ζητάει μόνο τον αριθμό κάρτας τίποτα άλλο. Ούτε λήξη, ούτε όνομα, ούτε 3ψηφιο... και ενεργοποιείται η πάγια κανονικά. Οι περισσότεροι καταχωρούμε εκεί κάποια κάρτα με μηδενικό υπόλοιπο, και πληρώνουμε με τη κανονική μας κάρτα τουλάχιστον 5 εργάσιμες πριν τη λήξη. Επίσης τη κάρτα στο myelpedison την απενεργοποιείς όποτε θες, σε αντίθεση με τον ΗΡΩΝ που πρέπει να τους στείλει γραπτό αίτημα αναγράφοντας τα στοιχεία της κάρτα.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1

37 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

@GREGORYMO έχει συμβεί και σε εμένα το ίδιο ακριβώς λάθος στη μονοφασική παροχή μου (8 kVA)

Επίσημο τέλος στο 50άρικο στον πρώτο λογαριασμό που έδινε η Elpedison. Πλέον το δίνει τμηματικά σε 5 δόσεις (μήνες), δηλαδή 10 ευρώ/μήνα έκπτωση για 5 μήνες, το οποίο προφανώς καθόλου βολικό ΔΕΝ είναι για τους τουρίστες. 

image.png

@alexander098 @paranoid_android δεν υπάρχει δυστυχώς στην Elpedison ούτε το 50άρικο δώρο στον πρώτο λογαριασμό πλέον, δίνεται τμηματικά σε 5 μήνες, δηλαδή έκπτωση 10 ευρώ/μήνα. 

@paranoid_android Η elpedison το έκοψε το 50άρικο δώρο στον πρώτο λογαριασμό και δίνεται πλέον τμηματικά σε 5 δόσεις (μήνες), δηλ. έκπτωση 10 ευρώ/μήνα (το γράφει και στην ιστοσελίδα τους). Η 20ευρη δωροεπιταγή Σκλαβενίτη για 2η δική σου παροχή ή για να προτείνεις κάποιον άλλον να γίνει πελάτης στην Ελπέ ισχύει ακόμη. Επίσης, ισχύει ακόμη και το 5x20 για παλιούς πελάτες που ξαναεπιστρέφουν (δηλαδή 20 ευρώ έκπτωση κάθε μήνα για 5 μήνες). Η δωροκάρτα Edenred 60 ευρώ δεν ισχύει ούτε αυτή πλέον. 

Άσχημα νέα για εμάς τους τουρίστες.

Οι επιλογές δυστυχώς λιγοστεύουν.

Ας ελπίσουμε σε κανένα promo όπως τα 35€ ανά διαστήματα.

• Like 3
  • Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...